Şimdi Ara

2si1 'Esprisine gülünmeyen' Teknoloji ve Oyun Programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bulteir B kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı konularda haklı görüşleriniz var ama bu adamlar minecraft denince karısını bıçaklayan adamların akla geldiği bir devlette yaşadığını unutuyorsun ,ve unuttuğun evet biz 100 yıllık bir yapıyız belki ama biz türküz ve hiç bir medeniyete benzemeyiz . Kapitalizm le savaşmıyoruz en büyük yanlışımız bu elimize joystick veriyor adamlar biz onu kullanıyoruz bir ekran kartı çıkıyor diğerini bekliyoruz , bir telefon çıkıyor kapısında kuyruk oluyoruz kazık yemek için... Reklamı ve inovasyonu beceren ülkelerle yarışıyoruz bizden daha zeki olanlarla değil, kaynaklarını kullanabilen ülkeler var karşımızda disiplinle , gençlerine her seferinde , yahu her seferinde tez diye güneş enerjili arabayı görmekten bıktım manşetlerde ,sen böyle bir ülke yöneten adamların yanına bu insanları yollayamazsın , anlamazlar, dışlarlar , hor görürler , uyurlar yahu konuşma ortasında ....
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    hocam bu arada video kısalmış baya pek tatmin olmadık açıkcası ama sanırım haberler birikmiyor diye düşünüyorum , Şu nvidia dolandırıcılığı meselesine bir ara verelim vallahi inciniyorum mutlu mutlu seni izlerken hatırlatıp sinirimi bozuyorsun , sizi seviyorum , saygılar.
  • Sıkılmadan okudum,ama pişman oldum.Çok gereksiz bir yazı olmuş.90 yıllık devlet söylemide komedi olmuş.Osmanlıyı es geçtiniz herhalde.
    Bkz. japonya (2.dünya savaşında yerle bir oldu.)
    Bkz. Almanya(2 Dünya savaşı gördü yerle bir oldu)
    Bkz. İsrail (Öncesi yok.izden sonra kuruldu.)
    Bkz. g.kore vs.vs.

    Bizde de adam robot kol yapar.Yapandan çok kameraların karşısına çakma takım elbiseli konuşmayı bilmeyen bir bürokrat çıkar,reklamının derdine düşer.
    Onun derdide çıkar burda bizlere girer.Konuyu eleştirenlerde bkz. mesut Çevik gibiler,buralarda topa tutulur.
    Neymiş efem Öyle diyordunuz böyle oldu.Cemil meriç bu ülke adlı kitabına 8.baskı için önsöz yazması istenildiğinde,O günden bugüne fikirlerim değişmiş diyecek kadar asil biriydi.
    Eğer bir insan savunduğu bir konudan yanlışı gördüğü anda vazgeçebiliyorsa aynı asalete sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayserili73 -- 14 Şubat 2015; 0:42:02 >




  • javaprof kullanıcısına yanıt
    yav burası teknoloji haber sitesi ve forumu. teknoloji gazeteciliği yapıyorlar ve gelirlerini reklam ve sponsorluktan elde ediyorlar. toplasan düzenli hedef kitlesi taş çatlasın 50bin hadi 100bin. google aramaları ile gelenleri saymıyorum. buradan hem editörler hem de kullanıclardan çok şey öğrendim. varlığının bu şekilde hizmet etmesi bile yeter de artar bile. monster sponsorluğunda falan birkaç yarışma da yaptılar ama gene kendi işleri ile ilgili şeylerdi. android yarışması düzenlese ne düzenlemese ne. kime ne katkısı var. ülkede yeterince mühendisi tasarımcısı var. kafası çalışan yurt dışına gidiyorsa bu dh'ın değil ülke yönetiminin problemidir.
  • Programınızı sonuna kadar izledim. Benim dikkatimi çeken konu ise şudur.

    Çekilen kırediyi ödememek için civcivleri ölüme terketmek.hangi insan hangi, vicdan buna musade eder?

    Yeni moda ise 15 li 25 li 30 lu 40 lı yaşlarda yapacak hiçbir şey yokmuş gibi dilenciler malesef çok türedi.. ve bunu meslek haline getirmeleri, özellikde cuman günleri her tarafta. İşin diger tarafı yaşlı diyebileceginiz insan yok iclerinde.
    Bazıları iş ister iş bulamaz. üretilerde kalifiyeli elaman bulamaz.

    hakkımızda hayırlısı inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callofdutyf -- 14 Şubat 2015; 0:53:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • day 1 dlc nedir Allah aşkına ya saçmalık resmen talha bu yüzden dolayı anlatım bozukluğu oluyor yalnız, bi kaç defa kullandığını duydum söyleyeyim dedim
  • Yayın Akışı koymayacaktınız hani?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    quote:

    Orijinalden alıntı: Glitz

    kayak yapan jennifer robotu abartılmış bir balon olarak göstermişsiniz ama milyarlarca lira bütçesi olan ülkemiz üniversitelerinin de jennifer yapabilmesi için 100 yıl geçmesi gerek biz bu durumdayken jenniferi arkadan itekleyen biri olsa da çok büyük bir teknoloji :)

    http://www.haberler.com/amasya-universitesi-nde-harekete-duyarli-yapay-kol-6941681-haberi/

    yukarıdaki haber de ülkemizde yapılan bir robot kol, koldan ziyade işin çoğunu yapan kutunun ucuna insan koluna benzer bir kol takılmış. Jennifer ise hareket kabiliyetini kendisi sağlıyor.

    milyarlarca lira biraz fazla geldi nedense bana. öyle bütçelerle bir şeyler olurdu emin olabilirsiniz. türkiyedeki eğitim masraflarının çoğu bina ve öğretmen maaşına gidiyor. ha bir de garip garip rant projelerine (fatih falan)

    Yüksek bütçeli bir bildiğim quantum laboratuarı vardı. ismi böyleydi sanırım. onu da yönetimin beceriksizliği yüzünden kapatmıştık en son. itü

    Milyarlarca liradan kastım zaten üniversitenin sabit giderleri maaşlar falan içindi. ITU ODTU gibi üniversiteler hadi her zaman süper teknolojik şeyler yapamasa da önemli işler başarıyor da anadoluda 30bin öğrencisi olan yüz milyonlarca liralık (milyar da olabilir) üniversiteler sadece diploma basmaktan başka bir işe yaramıyor. Lafımın uzunu buydu. Bahsettiğiniz quantum lab tek başına pek birşey ifade etmiyordur belki de o yüzden bilerek kapatılmıştır belki de.




  • Robot teknolojileri konusunda çok gerideyiz.(zaten teknoloji Türk e göre birşey değil) Cem Yılmaz Fundamentals te diyor ya elin adamı yapıyor veriyor elimize al bunu tut diye daha iyi açıklanamaz durumumuz.Boston dynamics in yaptığı robotla ilgili haberi açın okuyun orda bir arkadaş var sanırsın yüksek mühendis yapılan robotu kotulemek için bu robotu yapmak kolay iş 2 gyroscope la yaparsın dedi ardından kaç kişi açıklamaya çalışıyoruz bak o kadar basit değil diye zaten iple bağlı o demeye başladı.Gelecekte biz birşeyler yapmaya çalışanlara icat çıkarma derken gün gelecek o 2 gyroscope lu begenmedigimiz robotlar bize karşı savaşta kullanılırken onlar iple bağlı duserki onlar ehe
    diyeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 14 Şubat 2015; 3:21:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glitz kullanıcısına yanıt
    neyse tembellik yapmayıp kısa bir aramat yaptım. 2014 yılı milli eğitim bakanlığı bütçesi 56 milyarmış. Epey bir süredir MEB bütçesi en yüksek bakanlık zaten. Yanlış hatırlamıyorsam 800.000 öğretmen olması lazım bakanlıkta ve almaya devam ediyorlar. sadece öğretmen maaşları 24 milyar tutuyor eğer rakam buysa. (ortalama 2500 lira)

    Bahsettiğim laboratuardan dünyada sadece üç tane var ve maliyeti 10 milyar dolar olması lazım. Tam rakamları hatırlamıyorum. Laboratuarda yaşanan bir kaza sonrasında lab amiri/sorumlusu üniversite yönetiminden iş güvenliği ile ilgili tedbirlerinin alınmasını istiyor. sonra bunların arasında bir garip tartışma cereyan ediyor. Bunlar dediğim rektör. Lab amiri doktor olayla ilgili dilekçeler yazıyor, sonra olay (kaza) basına yansıyor ve basına da açıklamalar yapıyor. üniversite yönetimi tarafından izinsiz basına açıklama yapmamak, üniversite içerisinde usulsüz müracaat yapmak gibi suçlamalarla soruşturma açılıyor ve doçent yanındaki asistanları ile beraber işten (üniversiteden) kovuluyor. lab da o tarihten beridir kapalı. yakın zamanda oldu zaten bu olay. metinde yanlışlarım olabilir ama genel olay buydu. itü rektörünün tek incisi değil tabii bunlar. adam hakkında okuduğum her şey saçma sapan.




  • Twitter kullanıyorum son aylarsa cidden işsizler baydı.. O adam robota tekme atmayaydı iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçak üzerinden uydu fırlatmak bir filmde vardı yine de güzel düşünmüşler bakalım space x te durum nasıl olacak. Bu arada sosyal ağlar bilgi değil cehaletin paylaşıldığı yerler kişisel bilgiler iyi para ediyor. Satan satana. Gün geçmesin ki telefonuma otel, termal tesis ilanı gelmesin. Bunlar nerden buluyor numaraları bunu sorgulamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robot hakları koruyucusu olarak robota atılan tekmeyi şiddetle kınıyorum.

  • Çatal

  • Akşam şu Gtx970 e bi bakayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talha biraz kendini geliştirsen de boş boş konuşmasan Mesut Çevik'i de delirtmesen. Senin konuştuğun yerleri atlamaktan bıktım sen aylardır hala kendini geliştiremedin ve üstelik geyik yapıp sulandırıyorsun.

  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    GTX970 geri dönüş olayı nasıl olacak, yani Nvidia'ya geri bildirimi nasıl sağlayabiliriz?
  • Ah bir de kendimizi kaf dağında görmesek, dünyadaki teknolojik haberleri küçümsercesine bilmişlik taslamasak o kadar çok yol katedeceğiz ki.

    Daha henüz güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren "solar cell" hücreler bile %25 verimlilik sınırına yeni ulaştı. İnsanlar ne olmasını bekliyor bazen anlamıyorum, teknolojinin bir anda alt üst olmasını mı bekliyorlar?

    Bu robotlar bence geleceğin şekillenmesinde çok önemli rol oynayacak gerçekçiliğe sahip, yeteri kadar heyecan uyandırıyorlar. Ben bu tip teknoloji haberlerini seyretmekten keyif alıyorum. Hani eğlenmek amaçlı ve sadece haber niteliği taşıdığından arada dozunu kaçırmamak kaydı ile saçma robot teknolojilerine de yer verseniz belki daha anlamlı olur. Hem nitelikli projeler kıymet kazanır, hem de ara sıra eğleniriz.

    Videolarınızın devamı dileğimle, iyi çalışmalar.

  • Güzel konulara değinilmiş, dolu bir program olmuş ancak süresi kısaydı.

  • "Merhabağalar ben Talha Aynacı" :D

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.