Şimdi Ara

2si1 '1 Mayıs AKN Bayramı' Teknoloji ve Oyun Programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdi reis sözünü yine esirgememiş.Bahsettiği Türk Telekom toplantısında herkes yalaka tavırlar içerisindeyken Erdi dik duruşuyla gönlümüzü kazandı.Yerli markaların telefonları son teknoloji aleti diye tanıttıkları telefonları doğrulukla eleştirmiş tek kişidir.Bizi yıllardır altyapı yetersiz diye oyaladılar.Bizde tamam dedik önce 1mbps sonra 3mbps yaptılar hızı.Peki o dönemden bu döneme kaç km fiber yapıldı.Bu rakamla bile iyi niyet olup olmadığını anlarsın.
    Bu arada Mesut Çevik'e şunu söylemek isterim.Fiber uzunluklarında çoğu ülke FTTC sisteme çektikleri fiberi ve baz istasyonuna çektikleri fiberi toplam fiber uzunluk hesabına saymıyorlar.Bir diğer yanıltıcı nokta ise A ile B noktası arasına fiber kılı çekiliyor.Bu iki nokta arasına çekilen her fiber tek tek hesaplanıyor.Yani sadece A ile B noktasındaki veya bu noktalara bağlı kişilere yarıyor o fiber.
    Bana göre suçlu hem devlet hemde firmalardır.Toplu konut veya kalbu üstü diye tarif ettiğimiz yerlere fiber çekilmesine engel olmayan yerel yönetimlerde nedense diğer yerlere fiber çekilmesine engel oluyorlar.
    Bir diğer problem ise Türk Telekomun yüksek geçiş fiyatlandırmalarıdır.Bana göre devlet tüm altyapılara el koyarak aynı doğalgaz elektrik gibi hizmeti kendi götürecek kullanmak isteyende uygun fiyatla kiralayacak.Bir diğer sorun her hıza tavan fiyat getirilmesi 60 tl ye 50 mbps hız alan kişiyle altyapı yetersizliği nedeniye 8mbps hız alan kişi aynı fiyatı ödememelidir.Veri merkezi konusuna gelirsek bizim eksiklerimiz hatalarımız var bunları halletmemiz lazım ama siyasi konulardan uzak baktığımızda bu konunun yurtdışı firmalarının Türkiye'ye karşı siyasi tutumunuda göz ardı edemeyiz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: netfaruk

    Erdi reyiz ağzına sağlık. Hislerimize en iyi sen tercüman oluyorsun. Altyapı belediye melediye geçsin o işi. Gelişmiş ülkeler için uzaya uydu fırlatmanın son derece sıradan bir olay olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Artık bu akk muhabbetlerini yapmak zorunda kalmamız bile utanç verici.

    Bu konuda Mesut'a katılıyorum. Altyapı konusunda Türk telekom dışındaki firmalara belediyelerin engel olduğunu düşünüyorum.
  • cyberfalcon C kullanıcısına yanıt
    Bu konularda bilginiz yok herhalde ama yorum yapmışsınız.

    Ben 8 Mbit'e 65 TL veriyorum telekomda. Zevkimden değil alabileceğim tek tarife bu.
    İstanbul'da cadde üstündeyim ama tek altyapı bu. Mecburum mecbur. Daha az para vermiyorum buna.
    50 mbit kablonet'de varsa apartmanınızda tabi 60 TL. Daha ucuz yani. Mesut bey'in kullanıyorum dediği firma bu.https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

    Bunun para ile alakası yok bir nevi şans işi bu yaşadığınız apartmana göre denk gelirse.
    Şimdi ben mesut bey'den atıyorum bu tarifedeki kablonet müşterisi
    50 mbit 16 mbit'e düşücek akn sonrası ve geceleri 50 ile girmeye devam edicek benden az para verdiği halde
    ben 16 mbit'e kadar tarifemde aldığım en fazla 8 mbit akn sonrası 5'e düşücek aradaki fark 3 mbit:) geceleri 8 ile girmeye devam edicem
    daha çok para verdiğim halde. Şimdi adaleti anlatın bana burda.
    Zerre mantık yok 3 mbit ile altyapı çökmezdi 8 alanı 5'e düşürmeye gerek yoktu yani adsl'de kota komple kalkmalıydı.
    Ama bu söylenmedi btk'ya işte verilen paraya göre de kota düşsün denmedi alınabilen en yüksek hıza göre düşsün dendi.
    Problem bu cahilce btk'ya verilen görüşlerden dolayı oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 29 Nisan 2017; 13:56:44 >




  • Mesut Çeviği daha ünlü bir editör olmadığı zamanlardan beri takip eder severim ama bu videoda Tuhahana karşı olan tavırları, onu küçümseyip ezmeye çalışmasını Mesut Beye hiç yakıştıramadım:. Demek ki Mesut'u hiç tanıyamamışım.

  • Erdi abiye sonuna kadar katılıyorum.
    bu arada programın oyun bölümü sönük kalmış sanki bu hafta
  • hız testi yapabilmeniz için altrenatifler
    http://speedtest.googlefiber.net/
    https://fast.com
  • 312 . kullanıcısına yanıt
    Kablonet konusunda size katılıyorum. Ama kablonet heryerde yok. Kablonet'i niye yaygınlaştırmadılar. Bence ona da TT engel oluyor. Kablonet yaygınlaşsa fiyatlarını düşürmek zorunda kalacak. Bence Türkiye'de internet hızlarının artmasındaki en büyük engel TT'dir.
    Ben daha önce de yazmıştım. Başka kimsenin dile getirdiğini görmedim. TT internetin i'sini bilmezken birçok operatör vardı en büyükleri de Superonline'dı. Sonra ADSL geldi TT ADSL'i hiçbir operatöre vermedi. O sayede tekel haline geldi. Ondan sonra da rekabet diye birşey kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    Kuruş zekası olan bir insan mesela sadece bu firmanın bu tarifelerinden bile AKN'nin bir mecburiyet zorunluluk olmadığını
    bunun sadece bir pazarlama ticaret kazanç için uydurulmuş bir malzeme olduğunu görür.
    AKN adil kullanım falan değil parana göre cebine göre satılan bir sömürünün kısaltmasıdır.
    2si1 '1 Mayıs AKN Bayramı' Teknoloji ve Oyun Programı


    bunu biliyoruz zaten hocam ama yapabilecek ne varsa forumca yapmaya çalıştık. akn konusundaki en büyük etken donanımhaberdir.




  • 312 . kullanıcısına yanıt
    Sizin bilginiz var ama zekanız fazla yok gibi. Bir devlet kurumunun diğer bir devlet kurumunu engellemesi daha mı zor daha mı kolay. Bence daha kolay. TT tam özel sayılmaz bu arada yarısı hala devletin.
  • Yaptığın büyük saygısızlık Mesut Çevik !

    Erdi saygısından bir şey demedi ancak karşıt görüşte olsan da orda bulunanların fikirlerini küçümseyici konuşamazsın. Sırf sinir olup bunu yazmak için giriş yaptım.

  • cyberfalcon C kullanıcısına yanıt
    %30 hisse yarısı olmuyor hocam sizin matematik zekanız bu kadarsa sizde haklısınız tabi.
    Türk Telekomünikasyon A.Ş. hisselerinin %55'i Oger Telekomünikasyon A.Ş., %25'i Türkiye Hazine Müsteşarlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir. Geriye kalan %15'lik hissesi de halka arz edilmiştir.
  • SilentHunterHD kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim ama forum.donanımhaber diyelim yani üyelerin emeği ile birşeyler oldu tabi başka girişimlerde vardır sadece forum sayesinde oldu da yalan olur.
    Site yönetiminin bir katkısı olmadı yani hatta Genel Yayın Yönetmeni Mesut Çevik'e kalsaydı AKN asla kalkamazdı kalkması imkansızdı altyapı yetersizdi olamazdı falan
    Hala da aynı şeyleri söylüyor ilginç. Verilere göre diyor falan. BTK'dan daha iyi biliyor herhalde verileri. BTK 2019'da tamamen kalkıcak diyorsa daha sen nasıl kalkacağını niye sorguluyorsun
    git araştır öğren o zaman nasıl kalkıcak niye vardı işiniz ne almak gerçekten zor. Gidin araştırın belediye vs. arayın niye oluyor bunlar.
    Benmi bırakıyım esnaf işimi araştırıyım bu konuları kota niye var nasıl kalkıcak allahım yarabbim.

    Mesela gidin Burak ŞOLT'a niye port yok yalanı söyleniyor gidin sadece bu konuyu araştırın olay çözülür zaten garibimde internetine kavuşur kendi çalışanınız.
    Sorun bakalım Port yok yalanının kazılar ile alakası varmıymış falan belediye mi izin vermiyormuş yıllarda sürebilirmiş port açılması falan sadece bunu araştırın herşey anlaşılır zaten.




  • 312 . kullanıcısına yanıt
    Ben %49 diye biliyordum ondan yarısı dedim.
  • üzülerek söylüyorum isteğimiz şeyler bu ülkeyi aşıyor kimse kendini kandırmasın bu kadar vergi toplanılan bir ülkede bu kadar vatandaşa az geri dönüşün olması açıklaması zor bir durum

  • cyberfalcon C kullanıcısına yanıt
    Tamam öğrenmiş oldun bilgiler Telekom'un kend sitesinde yazıyor.
    Turksat ise tamamen devlet kurumu yazıyor viki'de.
  • 312 . kullanıcısına yanıt
    Öğrenmiş oldum ama Öger telekoma verilen hisselerde 49 yıllığına kiralık olarak verildi diye biliyorum. Bu da devletle hala bir bağının olduğunu (hem de güçlü bir bağ) gösteriyor.
  • cyberfalcon C kullanıcısına yanıt
    Tamam işte çocuklarımız görürse o günleri belki oda belli olmaz o zamanda nakite ihtiyaçları olursa tekrar 49 yıllığına kiralarlar belki belli olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 29 Nisan 2017; 15:20:22 >
  • AKN düzenlemesi ile ilgili konuştuğunuz son kısmı özel olarak tek video yapın da, gerekli yerlerin gözüne sokalım. Söylenecek her şeyi söylemişsiniz. Helal olsun.

    @fx57 @Speed-Step

  • Hahaha neden bahsediliyor, taa 90'lar dan beri ekonomisi bizden daha kötü olan bir ülke olan komşumuz Bulgaristan da dahi internet kotasız. Peki sorarlar adamlar da onca yıldır altyapı mı var, vardı da çatır çatır kotasız kullanıyorlar, kullandılar.

    Türkiye de yaşamak bugün lükstür, bu kadar basit.
  • adil kullanım kotası iyi olmamış gecenin başlangıcı 02,00 mi acaba bizmi karıştırıyoruz.benim bildiğim gece 00,00 da başlar değil saat 02,00 da.ayrıca hız 3 mbps yerine neden tam yarısını vermiyorlar 8 mbps yse 4 mbps.zaten çoğunluk ülkemizde 8 mbps kullanamıyor ortalam en az 5,80 mbps kullanıyoruz 8 mbps yi kullanan fazla kimse yoktur kaç hız veriliyorsa o hız parası alınsın,been mesela en fazla 5,80 mbps alıyorum ttnet de olsa diğer firmalarda olsa bu hızı veriyor ama para alırken 8 mbps üzerinden alıyorlar.vermedikleri hizmet için neden para alıyorlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.