Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
443
Cevap
17
Favori
23.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mokka’nın ana konusundan daha detaylı bir inceleme olmuş. Ana başlıktaki yönlendirmeniz içinde teşekkürler, titreme seslerini engellemek için bahsettiğiniz ürünleri deneyeceğim.
  • Rica ederim, ben kendimce tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Aslına bakarsanız uzuuun bir aradan sonra da benzinli araç kullanıyorum ve bu yakıt tüketimini takip etmek için konuyu açtım.


    Konuda yazdığım gibi, eğer imkanınız varsa eva alın, kauçuk sünger hem kullanımının zor olacağını, hem de beklenen etkiyi göstermeyeceğini düşünüyorum. (Eğer hatırlarsam) Bu yalıtımla ilgili farklı fotoğraflar çekip, sizi haberdar ederim. İyi geceler.

  • Yaz aylarında lastik basıncınızı ön ve arka lastiklerde kaç bar/psi olarak ayarlıyorsunuz ?
  • Ben hiç dikkat etmemiştim bu duruma, üşenmedim arabaya gittim, kılavuzu aldım, kapıdaki değerlerin fotoğrafını çektim, O değerlere göre yazayım.


    Kılavuzda yaz-kış şeklinde bir ayırım yapılmamış.


    *3 yolcu için ön ve arkalar (donanımlardaki tüm lastik ebatları için) 32 psi


    *Azami yük basıncı için de 39 önerilmiş.


    Fakat istasyonlardaki lastik havası bastığımız o aletler ne kadar doğru değer verir bilmiyorum. Dün parmakla yaptığım kontrolde (lastik soğukken) lastikler sert geldi, gidip ölçme yapmadım.


    Siz nasıl ayarladınız?

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Bende kapıdaki basınçlara bakarak 34 psi hava basmıştım ancak birkaç ay önce lastikçiye gittiğimde basınç çok düşük 38 psi basmalısın dedi. Doğrusu biraz kafam karıştı, yaz aylarında biraz daha düşük basınç öneriliyor diye biliyorum. Bu nedenle sizede sormak istedim.
  • Dün kapıdaki basınç etiketinin fotoğrafını çekmiştim, etikette de 2.2 Bar (kitapçıktaki karşılığı 32 psi) değeri var. Kitapçıkta da yaz veya kış diye bir ayırım yok, tabii bu fabrikanın önerdiği.


    Pratikte ise hava sıcaklığından dolayı lastik basıncı yol yaptıkça daha da yükseliyor. Ben en son havalar soğukken kontrol etmiştim, o sebeple parmakla kontrolde sert geldi. Ustanın söylediğini yorumlarsam: Bana göre 38 çok yüksek değer (araç yüklü değilse).


    Siz kendinizce rahat ettiğiniz değeri yakalayın ve ona göre ayarlayın. Bir akaryakıt istasyonunda 30 psi (2.1 bar imiş karşılığı) ayarlayın, eğer konfor noktasında hoşunuza gittiyse öyle kullanın. Belki biliyorsunuzdur fakat yine de belirteyim, bu ayarlamayı mümkün mertebe akşam güneş batımından sonra ve araçla çok fazla yol yapmadan yani lastikleri fazla ısıtmadan yapsanız istediğiniz basınca göre hava ayarlaması yaparsınız.





  • Opel mokka 2023 elegance aldım. Yakıt tüketimim şehir içi 12 lt gösteriyor. Daha 250 km yaptım. Normal mi bu sonuçlar?
  • fatihkilic25 kullanıcısına yanıt

    Ortalama hıza bakmak lazım, çok mu düşük? Benim paylaştığım değerlerle kıyas ettiniz mi?

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Evet ortalama hız 19 km gösteriyor. Korkudan gaza basamıyorum 😁. Yani hızlı gidersem daha mı az yakar? Ayrıca sizde de start stop da geri kaçırma oluyor mu?
  • Eko modu tavsiye etmem (eğer o modda kullanıyorsanız) gaz pedalında çok boşluk oluyor, araç ölüyor (bana göre). Araç ilk çalıştırmada zaten normal ile başlıyor, bırakın öyle kalsın.


    Bir de motor alışsın diyerek ben 4-5 kez şehir dışına gittim (Sakarya-Bozüyük-Sakarya). Her şeyi şanzımana bıraktım, arada (tırmanışlarda) vitesi kendim düşürdüm, az yüksek devirli kullandım. Uzun yola gitmeyi bir deneyin, ayrıca sanki PO'nun benzini daha iyi gibi geldi bana, bunu bir deneyin.


    Devirsiz kullanımda motora zarar verir (ilerleyen dönemde), kalkışlarda dip gaz yapmaya gerek kalmadan, akışa göre ayarlama yaparsanız sorun olacağını düşünmüyorum. Bende uzun yıllar düzel kullandıktan sonra benzine geçince korkmadım değil fakat benim gibi kullanıcı için de çok büyük fark olmadı.


    Hızlı derken trafiğin akışı neyse, ona uymaya çalışın derim, zaten motoru titretmeden gidilen 2.000 olarak gördüm, aşağısı titretiyor. Anlık tüketimine bakmadığım için de 2.000 devir altında az mı, çok mu yakıyor bilemiyorum, sizi de yanlış yönlendirmek istemiyorum.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim. Yakında uzun yol yapacağım inşallah. Bende otomatik vitese yeni geçtim alışma dönemindeyim. Sizin mokkada da arabayı calistirdiginizda havalandırma otomatik çalışır durumda oluyor mu? Opel merkeze sordum varsayılan özellik olarak geliyormuş ve kapatilamiyormus. Bu özellik ne işime yarayacak diye sorduğumda cevap veremediler.
  • fatihkilic25 kullanıcısına yanıt

    Daha önce manuel mi kullanıyordunuz?


    Havalandırma sürekli çalışır durumda. Ben şöyle düşünüyorum, camların genelde kapalı olarak kullanıldığı günümüzde araç içi havalandırması açısından güzel olmuş fakat yeri geldiğinde kapatabilmeliydim. Belki bir güncellemede yazılımla ekrana kapatma tuşu eklenir. Yeni astrada, yeni 308de, corsada falan kapatılabiliyor mu, onlarda da sürekli çalışır durumda mı sormak lazım.

  • Yağmurlu havalarda camlar buğulanıyor diyerek, bu havalarda camları açabilmek rüzgârlıklar:



    2021 Sonrası Mokka
    2021 Sonrası Mokkawww.n11.com
    2021-2023 OPEL MOKKA CAM RÜZGARLIĞI YENİ MOKKA UYUMLU Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/2021-2023-opel-mokka-cam-ruzgarligi-yeni-mokka-uyumlu-27015346

    13 Temmuz 2023 - Her iki ön cam rüzgârlığı ya benim aynanın kapı ile bağlantısı üzerine fazla bindirmemden sebep ya da o bölgedeki yapışkanların yüzeye tutunamamasından dolayı ön kısımlardan ayrıldı. Eski silikon bantları söktüm ve aldığım 18 mm genişliğinde silikon bantlarla yapıştırdım. Umarım bu daha uzun süre dayanır.



    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 13 Temmuz 2023; 23:5:36 >




  • gizem1527 G kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 28 Temmuz 2023; 20:43:36 >
  • 2021 Sonrası Mokka
    2021 Sonrası Mokkasonax türkiye oto temizlik bakım ve koruma ürünleri | sonax shop
    Sonax Torpido Plastik Temizleyici Koruyucu Matt 300 ml | Sonax Shop
    https://www.sonaxshop.com.tr/sonax-torpido-plastik-temiz.-koru.-matt-300-ml-133


    2021 Sonrası Mokka
    2021 Sonrası Mokkasonax türkiye oto temizlik bakım ve koruma ürünleri | sonax shop
    Sonax Torpido Plastik Temizleyici Koruyucu Parlak 300 ml | Sonax Shop
    https://www.sonaxshop.com.tr/sonax-torpido-plastik-temizleyici-koruyucu-parlak-300-ml

    Araç içi plastik temizliği ve bakımında tavsiye ederim. Ceed için mat olanı kullanmıştım, hassas olan ön göğüste bazı izleri kapatmada başarılı gelmişti. Fakat son siparişimde mat sipariş ettiğim halde (kendi sitesinden) bana parlak olanı geldi. Parlak olan üründe rahatsız edici bir durum yaşamadım, hatta mat olana göre plastik kısımları kuru bezle silmek ya da süpürgeyle çekmek gibi bir kolaylığı var gibi geldi.


    Şimdi mat olandan sipariş ettim, bu mesaj altından parlak olanla, mat olan arasındaki fark konusunda düşüncelerimi paylaşırım.





  • Arkadaşlar merhaba 2021 elegance modeli var bende de geri görüş kamerası plakayı tamamen göstermeye başladı servise gittiğimde merceğinde kayma olduğunu söyledi garantiden değiştiriyorlarmış bu sorunu yaşayan oldumu daha önceden
  • Ozhnmth O kullanıcısına yanıt

    Araç henüz 7 aylık, bir sorun yok ancak garantiden değişiyorsa kendinize dert etmeyin bence.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sağolasın🙏
  • Ozhnmth O kullanıcısına yanıt

    Bir gelişme var mı kamera değişimiyle ilgili, sorun çözüldü mü?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.