Şimdi Ara

2021 PSA Otomatik Şanzıman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eskiden peugeot şanzımanları büyük sıkıntılı idi, hala bu sorunlar devam ediyor mu? 1.2 motorların veya şanzımanların kronik problemi var mı?




  • Yeni araçlarında 6 ve 8 ileri olarak sattıkları Eat serisi şanzımanlar Japon malı ve üretim yerinden tahmin edeceğiniz üzere kronik sorunu olmayan sıkıntısız şanzımanlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 23 Ağustos 2021; 19:7:50 >
  • 1.2 motorlarda halen triger kayışından kopan parçaların yağ filtresini tıkayıp yağ pompası patlatma problemi var. buji yakma, yağ yakma problemleri düzeltildi şükür.


    şansızman için yorum yapmaya gerek yok sanırım:) dünyanın en sorunsuz şansızmanlarından biridir kendisi, hele ki 1.5 dizel motor ile uyumu en suplement kombinasyondur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitokondri Kristası -- 23 Ağustos 2021; 19:14:36 >
  • Fransız PSA grubu uzun zamandır Ford, BMW, MINI ve Volvo markalarına motor tedarik ediyor. Ayrıca BMW ile beraber 1600cc hacminde hem benzinli hem de dizel motorlar tasarlanıyor. BMW ile tasarlanan dizel motor Toyota'da da kullanılıyor. Yani 1 milyonluk araba ile aynı vazifeyi icra ediyor. Tüm dünyanın yürüyen aksam tercihi PSA grubu.

  • şanzıman sıkıntısız ancak 1,2 puretech sorunlu, boya atmaları meşhur psada, dizellerde adblue kronik vs. yani tipik fransız dewamke

  • @Acil Stop @Mitokondri Kristası @yakpinar1222 @büdünün kaşı


    Serviste tekrar boyanıyorsa boya atması falan çok umrumda değil ama gürültülü dizeli artık kafam kaldırmıyor, 3. ve 4. araba ihtiyacı doğdu sportage/yeni gelecek accord/2008 (veya 3008)/308/astra/1.2 turbo corolla hb arasından 2 adet seçim yapacak gibiyim. 3-4 tane psa aracında da 1.2 motor tercihim olacak o yüzden özellikle motorun ve at şanzımanın problemleri benim için çok önemli. Şu ana kadar hiç bir aracım yolda bırakmadı, sıfır alacağım araç ile yolda kalmak istemiyorum açıkçası.


    1.5 dci sorunsuz bir motor farkındayım ama 1.2 puretech gibi sessiz ve performanslı bir motorda bu bahsedilen kronik sorunlarla çok sık mı karşılaşılıyor?

  • 1.2 c3 aircross eat6 bindim gecen kalkislarda ve frenden ayak cekince gidim gidim ilerlerken tir tir titriyir arac. D de dururken de az da olsa titriyir. Devir dusuk kalinca titriyir... Ama bu motordan kaynakli. Sanziman ise acayip sakin programlanmis spor modda bile tepkileri pek hosuma gitmedi benim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

    @Acil Stop @Mitokondri Kristası @yakpinar1222 @büdünün kaşı


    Serviste tekrar boyanıyorsa boya atması falan çok umrumda değil ama gürültülü dizeli artık kafam kaldırmıyor, 3. ve 4. araba ihtiyacı doğdu sportage/yeni gelecek accord/2008 (veya 3008)/308/astra/1.2 turbo corolla hb arasından 2 adet seçim yapacak gibiyim. 3-4 tane psa aracında da 1.2 motor tercihim olacak o yüzden özellikle motorun ve at şanzımanın problemleri benim için çok önemli. Şu ana kadar hiç bir aracım yolda bırakmadı, sıfır alacağım araç ile yolda kalmak istemiyorum açıkçası.


    1.5 dci sorunsuz bir motor farkındayım ama 1.2 puretech gibi sessiz ve performanslı bir motorda bu bahsedilen kronik sorunlarla çok sık mı karşılaşılıyor?

    Şu anda Peugeout'da korkacağınız en son şey şanzıman. O da Japon üretimi olduğu için sağlam. Motorundan tutun, adblue deposuna kadar bir sürü kronik sorunu var. Arıza açmasın, yolda kalmayayım diye alınacak marka değil. Bunu da 3008 almayı ciddi ciddi düşünmüş 3 defa bayide inceleyip test sürüşüne bile çıkmış biri olarak söylüyorum.


    Listenizdeki en iyi araç D sınıfı olması nedeniyle Acocord olarak gözüküyor. İlk satış fiyatı uygun olursa gözünüz kapalı alabilirsiniz. İkinci tercihiniz için dayanıklılk ve düşük idame masrafı olarak ise Corolla'yı önerebilirim.


    Diğerlerini bayide görseniz süslü püslü bayılırsınız ama alt yapı olarak aralarında dağlar kadar fark var. Kia ise bu iki grubun tam ortasında yer alıyor. Biraz süs, biraz alt yapı yani herşeyden biraz var.





  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Corolla var zaten bir tane, accord'da diğer japon tenekeleri gibi yalıtım sıfır olur ise fiyatı uygun olsa ve ne kadar tasarımı güzel-donanımları güzel olsa dahi almayacağım. Corolla 100ü geçtikten sonra yol ve rüzgar sesi ile baş ağrıtıyor.


    Benim için konforlu olması önemli. Eskiden 307 kullanmıştım, çok konforlu ama problemli bir araçtı. Eğer bu sorunlar giderildi ise peugeot'a (ve eski dinamiklerini koruduysa opel'e) sıcak bakıyorum. Ki sıkıntının çoğu şanzımanla alakalı idi, şanzıman sıkıntısız ise motoru inceleyeceğim. Sanayi esnafı problemli araba almaz diye düşünüyorum, sanayide çoğu esnaf psa grubu almaya başlamış diye gözlemliyorum bu aralar.

  • Yeni psa araçların en sağlam yeri şanzıman. 2015 model 3008 alırken en çok adblue konusunda uyarı vardı, başıma da geldi, başka da bir sorun yaşamadım (6 yaş 120 km de sattım). Elektronikten yana çekincelerim vardı fakat şanzıman konusunda kafam çok rahat bindim araca.
  • Bende bir kendim için b suv düşünüyorum sıfır opel crossland a baktım 1.2t+ eat6 ama boya atmaları, ansizin motor ariza ışığı yakması, sağa çekmesi vs vs.

    Genel olarak psa ortak aracalarindaki bir diger sikinti da dizeller icin adblue problemi.. bu sikayetlerden dolayi soğudum şimdi 2.el ama az kullanılmış gm üretimi opel mokkalara bakıyorum 1.6cdti / at6 ..

    Yolda kalacaksam shell bulamadigim icin olmali, motor ve sanziman arizalari hep gozumu korkutmustur..

    Otomobiller ve suvler için her ne kadar güncel teknoloji olsa da nedense 3 silindirli motorları da pek içselleştiremedim
  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Psa grubunda 1.5 dizel veya 1.6 benzinli alınmalı, 1.2 benzinli motorlarında triger kayışı yağın içinde olduğu için motora sürekli zarar veriyor, 1.5 dizel ve benzinliye göre ömrü kısa





  • EAT6 değil EAT8 tercih edilmeli. O yüzden eski 3008'leri eledim örneğin.

  • Mitokondri Kristası kullanıcısına yanıt

    İnternette söylenene göre kayış ile ilgili psa bülten yayınlamış 2017'de çözmüş problemi. Ne şekilde devam ediyor? Acaba geç değiştirenlerde vs. mi problem oluyor?

  • Sıfır almak zorundayım ben, crossland falan var onlar da aşırı çirkin geliyor gözüme. Sanki ilk kazada takla atacakmış gini de bir görüntüleri var, kutu gibi eski küçük hyundai vanları andırıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

    Sıfır almak zorundayım ben, crossland falan var onlar da aşırı çirkin geliyor gözüme. Sanki ilk kazada takla atacakmış gini de bir görüntüleri var, kutu gibi eski küçük hyundai vanları andırıyor.

    Nisan ayında 2021 Model Crosland aldım benzin otomatik, B Suv grubunda tüm modelleri inceledim bindim en mantıklı 2 seçenek Crosland ve kamiq şahsi fikrimdi ikiside aynıı fiyattı, Kamiq elememde büyük etken DSG arıza korkum aynı zamanda donanım eksikliği mesela hız sabitleme yok digital klima yok geri görüş kamera yok farlar led değil ön park sensör yok hatırlayamadığım bir kaç eksiklik daha vardı.


    Yol tutuşa gelirsek uzun yolda 195 yaptım virajada seri girdim araç yüksek görünüyor ama yolu iyi tutuyor. İçi çok ferah ön cam ile sürücü pozisyonu mesafe geniş 186 boyum 95kg rahat ediyorum, 1 çocuklu gayet yeterli bir araç şuanda.


    Ocak ayından beri satış adetlerine bakılırsa en çok satılan 1. 2008 2.Crosland 3.Kamiq 4.C3 Aircross

    Kona Puma çok az satılıyor. Hyundai Bayon fiyatı ile cazip ancak içi ben koreliyim diye bağırıyor.


    Ankara şehir içi tüketim araç 3000kmde 7.5, Şehir dışı Ankara-Didim 680 kmde 4.9lt tüketti.





  • 208, 2008 ve C3'lerde daha kapı fitili nasıl tasarlanır, hangi malzeme kullanınılır...onu çözememiş bir marka. Yanına yaklaşana selam olsun. Eat şanzıman da Aisin (Japon) firmasının ürettiği bir şanzıman olup, araçlarında kullanılması haricinde mühendislik/arge olarak PSA ile alakası yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2021; 18:50:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

    şanzıman sıkıntısız ancak 1,2 puretech sorunlu, boya atmaları meşhur psada, dizellerde adblue kronik vs. yani tipik fransız dewamke

    1.2 nin sorunları çözüldü. Boya atması sadece siyah tavan olan araçlarda var. Adblue kroniği de çözüldü. Bilip bilmeden sallamayın.

  • EAT6 ve EAT8 ler sorunsuz.


    Bende EAT6 Peugeot 2008 var.


    Şanzıman gerçekten çok çok iyi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.