Şimdi Ara

2021'de skoda favorit alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben öğrenciyim ilk kez bi araba alacağım bir kaç arabaya baktım ama çok kararsız kaldım arabadanda pek anlamıyorum bütçeme uygun skoda favorit, lada samara gibi araçları gördüm forumlarda eski yorumlara baktım fakat pek bir şey anlamadım bulduğum skoda favorit 203.000km 93 model boyası yeni yapılmış çoğu şeyi yeni yapılmış ama internetten okuduğum kadarıyla skoda araçların bazı sıkıntıları varmış ben kayseride oturuyorum bizim burası iki iklimide yaşıyor bu araç bana gider mi ve alsam 9-10 ay sonra bu aracı satabilir miyim elimde kalır mı yardımcı olursanız çok sevinirim başka araç varsa sevinirim (not tofaş, reno gibi araçlara bi önyargım var o yüzden onları almayı düşünmüyorum)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mttx -- 8 Aralık 2021; 19:14:1 >



  • öncelikle o model ve yaşta sorunsuz olan bir araç yoktur, hepsi bir miktar sorun çıkarır. Favorit de aşırı sorunlu diye addedilen araçlardan değil bildiğim kadarıyla. Şahin-Doğan grubu bu konuda daha başarısız. O yaştaki araçlar arasında en sağlamı Lada Samara diye biliyorum. KAldı ki onun bile kronik diyebileceğimiz sorunları var. 9-10 ay sonra her şekilde bu araçların her biri rahatlıkla satılır. Bizim de ailecek ilk aracımız buydu. O yıllarda bile mevcut araçlar arasında en kalitesizi Skoda Favorit idi. LAda samara ile çekişirlerdi kalitesizlikte. BEğenmediğiniz tofaş, reno araçları bunlardan daha kaliteliydi.

  • Eski model araçlar, hepsinin sorunu çıkar, çözecek ustası kolay bulunur. Şahsen o bütçelerde araç alacak olsam hangisinin temizi denk gelse onu alırdım, hepsinin temizi denk gelse renault9 tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence uno al. klasik öğrenci arabası. az yakar çok kaçar. parçası bulunur. ama uçan teneke orası sorun.

  • Çoğu zırt pırt conta yakar, direksiyonu çok serttir. Kaldı ki 93 model favoritin 203.000 km olması pek mümkün değil. Ancak motor yaptırdıktan sonra 203.000 km olmuştur ona eyvallah. Bütçe var ise daha yeni araçlar uzun vadede daha az masraf çıkaracağından daha ucuza gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt

    Cevabın için teşekkür ederim zaten bu bütçeye sorunsuz araç bulmak imkansız ben sadece bir kaç kullansam ileride satabilir miyim elimde kalır mı gibi sorular kafamda tofaş reno konusuna gelirsek annemde kullanacağı için o araçlara pek yanaşmıyorum o yüzden skoda favorit bana uygun gibi geldi sadece 2021 yılında alınır mı hala bunu merak ediyorum

  • Cevabın için teşekkür ederim eski model araçlar illa sorun çıkartır fakat beni götürür mü ben öyle hız yapacak değilim arada gezeyim, bir yerlere gideyim gibi düşündüğümden temiz gibi duruyor bir kaç güne araca bakıp karar vericem reno 9 da olabilir aslında

  • Cevabın için teşekkür ederim unoya param yetmiyor maalesef 60s uno bulmuştum bütçeme uygun fakat 60sler tutulmuyormuş 70sede bütçem yetmiyor

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Cevabın için teşekkür ederim lada samaranın direksiyonu sert dendiği için onudüşünmüyorum bu skodanın direksiyonu iyi deniliyor o yüzden bu aracı düşünmekteyim ve keşke biraz daha yeni alabilsem ama bütçe yok maalesef

  • Mttx M kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bütçen dar anladığım kadarı ile ama dar bütçeyle bu dandik arabayı alıp başına bela alacağına, biraz daha bütçeni artırıp Broadway, Uno gibi araçlara yönelmeni tavsiye ederim En azından daha düzgün araçlar, yedek parça, anlayan usta gibi sıkıntıların olmaz. Ayrıca ne zaman istersen, elinden çok çabuk çıkarabilirsin.

  • Alınmaz.

  • Favorit değil de felicia kullandım uzun süre. Favoritin bir üst modeli denebilir. Uzun yola bile gittim yolda debriyaj teli koptu. Bir keresinde farklı bir zamanda conta yaktı. Elbette sorunsuz araç değil ama götürüyor .

    Aracın bakımı çok önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mttx M kullanıcısına yanıt

    Samara'nın direksiyonu yumuşasın diye gerekli her yerine gres yağını bolca sürdürdüğüm için hidrolik direksiyon gibi yumuşacık oldu öneririm.  

  • 2.5 sene sonra foruma girdim almıştım 2022 nisan ayında 32500 tlye 2023 eylülde 120 bine satmıştım conta yakmıştı ama onun dışında yine iyi gittiğini düşünüyorum. Herkese yorumları için yeniden teşekkürler.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    O zaman sayin @AtesHırsızı doğru tahnin yapmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmen doğru bir tahmin aslında bakımlı kullanırsan çokta sorun yaratmıyor parçası ucuz, bulunma ihtimali yüksek oluyor. Benim aldığım aracın hararet göstergesi bozuk olduğundan ben anlamamıştım hararet yaptırmışım sonra conta yanmış motor üst kapak yenilenmişti. Sonra araç 5-6 ay sonra yağ yakmaya başladı bende sattım.

  • Mttx M kullanıcısına yanıt

    Aluminyum blok yag yakmamasi anormal olur conta yaninca kurtaramazsin komple silindir kapagi, gömlekler ve segmanlar degisir kisaca komple motor yaptiracan


    Atesleme modulu arizasi verir kronik cin mali takarlar orjinali bulunmaz

    Cam halati kolu kopar yazin pisersin cam acamazsin

    Frenleri zayiftir bassan tutar ama zor durursun

    1.3 motor ama az yakmaz hacmine gore az yakmaz

    Manevrasi zayif tam tur kirsanda genisten doner

    Yedek parcasi tofas,r9 ve torostan bir tik pahalidir yan sanayisi cabuk bozulur.

    -----


    Kisaca tofas r9 ya da toros al lada skoda alma. Toros bin kat iyidir bagaj var, arkasi genis ve konforu iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tercihim 1. Kia Pride, Skoda Felicia, Reno Broadway olurdu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Motor konusunda katılsam da diğer konularda pek katılmıyorum hocam. Benim yaşadığım en büyük problem motordu. Onun dışında arada ufak tefek problem verse de parça bakımından ucuzdu. Frenlerine gelecek olursak o parada olan bir araç için kullanışlıydı. İlk araba için ideal bir araba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paliovan tavsiye ederim...150-160 a temizini bulursun...en azından masraf çıkarmaz...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.