Şimdi Ara

2020 Stok fotoğrafçılığı giriş tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın her yerine uzak bir köşede yaşadığım için çektiğim fotoğrafları paraya çevirebilmemin tek yolu stok fotoğrafçılığı oldu. Çektiğim fotoğraflar bir konu veya kosepte yoğunlaşmıyor, birçok konuyla ilgili fotoğrafım var ve çekmeye devam ediyorum. Yaptığım araştırmalar sonrasında başlangıç için en iyi sitenin shutterstock olduğunu ama artistik çalışmalar için gettyimages' ın daha iyi olabileceğini buldum. Dediğim gibi, her şeye uzağım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sormak istediğim şey hangi siteden başlayayım, farklı sitelere yüklememde bir sorun olur mu, evrensel bir photo release formu geçerli midir yoksa her sitenin kendi formunu doldurmalı mıyım?



  • Selam.. Shutter'i boşver. Bir fotoğrafın şurada yada burada satılır diye bir ölçüsünü kimse veremez sanırım. O yüzden benim tecrübelerime göre siz elinizden geldiğince en az 3 ajansa yükleyeceksiniz aynı fotoları.

    Bir diğer yol da kendinize site açıp fotolarınızı sitenizden satmak !? Tabi o kadar ürettiniz mi, sizin ürettikleriniz gerçekten dediğiniz gibi çok nadir şeyler mi ve nadir olup da piyasanın ihtiyacı olan görseller mi ? Yani bazen süper kalitede foto çekseniz de ihtiyaç duyulan bir alan ve konu değil ise hiç satılmayabilir. Gerçi işte bu olmasın diye ben en az 3 ajansa yüklemeyi önerdim.

    Bence Adobe, Getty ve Dreamstime'e yükleyin. Shutter başlangıçta artık çoook çok düşük ödeme veriyor. 0.10 $ !..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.