Şimdi Ara

2019 Yeni Peugeot 508 (221. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.592
Cevap
96
Favori
436.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oktaysomethingwrong O kullanıcısına yanıt

    Bu sabah sağ bağlantıdan ana yolun sol şeridine direk atlayan bir gerizekalı yüzünden sola doğru kıvrılan viraj apexinde bir nevi geyik manevrası yapmak zorunda kaldım sol şeritten - sağ şeride ve tekrar sol şeride geçerek.


    Ya ESP ya da çarpışma önleme sistemi devreye girdi (virajın apexindeki kaldırıma çarpmamak için). O kadar fazla müdahele etti ki kontrolü kaybedeceğimi düşündüm ama hızı yeterince düşürmüş olmalı ki yavaşlayarak çıktım. Daha önce de trafikte diğer araçlara hızlı yaklaştığımda vs. otomatik fren yaparak beni afallattığı oldu. Virajlarda da ESP bazen fazla agresif davranıyor. Aslında müdahele etmese sorun olmayacak durumlar sanki ama güvende kalmaya çalışıyor.


    Aslında şunu söylemeye çalışıyorum: Araba sportif ama bir spor araba gibi kullandığınızda beklemediğiniz tepkiler verebiliyor. Hazırlıklı olmak lazım.


    Karter koruma benim GT 225 araçta da yok. Servis satıyor ama neden olmadığına dair net bir cevap alamadım. Soğutma veya drag kaynaklı bir durum olabilir diye şimdilik taktırmadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsail -- 7 Şubat 2024; 10:13:49 >




  • Benim ufak bir sorum olacakti,


    Araci her calistirdigimda once radyo aktif oluyor ve benim her seferinde elimle direksiyondaki Src tusuna basarak bluetooth'a gecirmem gerekiyor.


    Onceki araclarimin tumunde son kalan multimedya baglanti yonteminden devam ederken bu neden boyle yapiyor anlamlandiramadim.


    Bununla ilgili herhangi bir ayar var midir bildiginiz, yoksa size de mi durum ayni?


    Tek istegim araci calistirdigimda otomatik bluetootha gecmesi.

  • Bugün hava biraz sıcaktı (17-18derece)Cam tavan tahmin ettiğimden çok tıkırdıyor. Buna bir çözüm var mı arkadaşlar. C5de hiç çıt ses gelmiyordu. Bu bildiğin rahatsız ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bsail B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun neyse ki kötü bir şey yaşanmamış. Böyle bir durumu çok fazla tecrübe etmedim açıkçası. Asfalt kalitesi, lastik durumları ve lastik basınçları da oldukça önemli.

    Karter koruma konusunu, servis ile görüştüm. Kendileri satıyorlar ama araçlara takmıyorlar saçma bir durum bence. Metal olanlardan sipariş verdim, takıp takmama konusunda emin değilim açıkçası. Cıvatalar titreşim ile bırakır mı kendini, ses yapar mı, yüksek hızlarda sorun olur mu diye düşünüyorum. Bir yandan da alt kısmın her şeye açık olması fikri hoşuma gitmiyor. Kışın ısınmak için hayvanlar falan da girebiliyor. Kafam biraz karışık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oktaysomethingwrong O kullanıcısına yanıt

    Merhaba demir değil de 180 likte yer alan plastik koruma taktırmak daha mantıklı bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hardtouch kullanıcısına yanıt

    Benim de ilk aldığımda cam tavandan ses geliyordu. Serviste kontrol edip yağladıktan sonra ses kesildi. Yağlamak dışında bir işlem yapıldı mı bilmiyorum tabi.

  • Merhaba,


    Lastiğimin biri sürtme nedeniyle yanaktan yarılmıştı. Bugün pttavm'de indirimli aynı lastikten yakaladım. Ancak tek fark VOL yazıyor bu da VOLVO tarafından onaylı demekmiş.


    Araç üzerinde fabrika çıkışlı Primacy 4 2022 üretim tarihli lastiklerim var. Bu lastiği takmam herhangi bir fark yaratmaz heralde.


    Lastik ihtiyacı olanlar da bakabilir bu arada. Fiyatı oldukça uygun.


    www.pttavm.com
    Michelin Mıchelın 235/45 R18 98w Xl Prımacy 4 - PttAVM.com
    https://www.pttavm.com/michelin-michelin-235-45-r18-98w-xl-primacy-4-vol-2023-p-786293848
  • GokhanOzturk06 G kullanıcısına yanıt
    Neden demiri önermiyorsunuz? Motorun düşmesini engellemesi ile ilgili mi başka sakıncalı bir durum var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oktaysomethingwrong O kullanıcısına yanıt

    Motor düşmesi durumu dışında epey ağır bir malzeme, ağırlık merkezi ve sürüş dengesini değiştireceğini düşünüyorum. Yakıt da artıracaktır sürekli bir yük taşımak. İlaveten kasko şirketleri kaza sonrası ödeme yapmamak için 40 takla atıyor. Bunu bahane edebilirler sonradan eklenen olduğu için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 5kg ağırlığında o kadar ağır sayılmaz. Taktırdım, montajı kolay oldu. Yüksek hızlarda giderken hava akışını değiştirmiş olabileceğini düşünüyorum, araç zeminindeki titreşim hissi arttı gibi geldi. Rüzgarsız bir gün tekrar deneyeceğim. Kasko şirketi konusunda katılıyorum, benim de aklımı kurcalayan bir nokta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oktaysomethingwrong -- 18 Şubat 2024; 23:20:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oktaysomethingwrong O kullanıcısına yanıt

    hiç bir araçta orjinal olarak bu parça bulunmuyor. neden diye bir düşünmek gerek :)


    köy yollarında arzi de sürekli dolaşıyor olsanız düşüj hızlar vs bir yere kadar anlamlı olaiblir ama 508 ile zaten böyle bir şansınız çok olmayacak yükseklik nedeniyle.



    kaza durumunda motorun kabine kadar ilerlemesi bir felaket doğurabilir. bu konuda bir test vs yapılmıyor. Yani olmayabilir ama olada bilir. risk tamamen kullanıcının.


    Bu parçayı sonradan (aksesuar olarak) takan bayiler, üretici adına bir yazılı garanti verip takmıyor. Benzer durum yan basamaklar için de geçerli. Kaza durumunda bu tip ekipmanlar sorun çıkardığı tespi edilirse, sadece kaskonun hasarı karşılaması değil, ölümlü bir kazada tazminat ve varsa üreticiye dava ama hakkı (üretici hatası vs) gibi durumlar devre dışı kalıyor.


    görsel eklentiler (kromajlar, küçük plastik eklentiler, etiketler vs) dışında, bu tip mekanik eklemeleri hiç bir marka model için bayi yazılı bir garanti vermediği ve araç üreticisinin envanterinde bulunan bir parça olmadığı sürece araçlarınıza ekletmenizi tavsiye etmem..





  • Arkadaşlar selam ilk bakımda neleri değiştiriyorlar ?

    Kocaeli bayilerin servis yorumları çok kötü. Başka şehire mi götürsem bilemedim. Bir önerisi olan var mı ?

  • Hardtouch kullanıcısına yanıt

    Hocam ben sahibinden de bu ölçüleri yazıp aratmıştım -Ankara için- diğer marka lastiklerini de bulabilirsiniz. Hankook'tan yine birebir aynı ölçülerde https://www.hankooktire.com/tr/tr/tire/wintericept/evo3-w330.html modelini aldım o zamanlar f/p açısından bu ölçüde en mantıklı lastik buydu memnunum genel olarak. Bazen lastik firmalarının kampanyaları oluyor o zaman yaklaşık 1000 liralık mavi hediye çeki almıştım bunları da araştırmayı unutmayın geç oldu biraz ama olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustpre -- 21 Şubat 2024; 20:13:36 >
  • shupusbu kullanıcısına yanıt

    Yağ değişimi ; yağ, hava, polen filtresi değişimleri yapılıyor. Eğer serviste yaptırmak istemiyorsanız Eurorepar'larıda tercih ederek tamamen orijinal PSA ürünleriyle daha ucuza bakımınızı yaptırabilirsiniz.

  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Yani tahminimce sıkıştırma durumlarında turbonun kızardığını da hesaba katarsak egzoz sıcaklığını düşürmek için olabilir. Ayrıca serviste bu dizellerde olan plastik parçayı da fransadan getirtiyor diye biliyorum ama parası tuzlu oluyor metallere göre vs.

  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Servis 8000 tl civarında bir fiyat verdi. Soğutma ile ilgili bir fonksiyonu olduğunu çok düşünmüyorum. Güvenlik gereği metal kullanılmıyor, plastikler de oluşan sıcaklıktan olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden komple kaldırılmış olabilir. Büyük ihtimalle ben de komple kaldıracağım, aklımda soru işareti oluşturuyor :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.6 puretech kullanıcılarına bir sorum olacak. İlk problem önceki araçlarıma göre neredeyse 1.5-2 litre saf su eklemesi yaptım 33bin km deyiz 3binden beri bende araç. Ve yine eksilmiş durumda :). Şimdi bendeki antifriz ölçülünce evet bilmem şu kadar derece korur diyor ancak rengi vs. yok. Servis bu renksiz ya da sarı renk antifirizi tamamen boşaltıp mavi ile doldurulacağını söylüyor (Siz gittiği yere kadar kullanın sonra bu şekilde bir aksiyon alırız karıştırmak iyi olmuyor diyorlar).

    -EK: Bu kadar azalma yaşadığım başka bir aracım olmamıştı sizde durumlar nasıl ilk öncelikle bu azalma konusunda.

    1-)Siz ekleme yaparken hangi tip antifiriz kullanıyorsunuz. -Renginden ziyade normlarını/modelini paylaşabilirseniz çok sevinirim.-

    Not: Yani bizim EP6FADTX teknik broşüründe PSA GROUPE PSA B71 5110 standartlarını sağlaması gerekiyor olarak araştırmalar yaptım. ancak bu kodu girince sadece motul ve diğer yabancı markalar çıkıyor TR de ise motulde bu ürünü hiçbir yerde bulamadım.

    2-) Tamamen değiştirip servisin önerdiğini ekleten var mı bana elime verdikleri Eurorepar Mavi dediler geçtiler üstünde teknik bir detay okuyamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustpre -- 22 Şubat 2024; 22:26:8 >




  • mustpre M kullanıcısına yanıt

    Öncelikle su eksiltme diye bir sorun yok. Bu sizin araca özgü bir sıkıntının işareti olabilir.


    Benim 1.6 Puretech aracım 137 bin km'de şimdiye kadar belki 1 kere su eklemişimdir.



    Su eksiltmenin çok nedeni olabilir.


    1. Kaçak olabilir. Radyatör ve borular kontrol edilmeli
    2. Devirdaim kenarından sızdırıyor ve buharlaşarak eksiliyor olabilir
    3. Taşırma haznesi kapağı kaçırıyor olabilir. (Eski aracım olan dizel 308'de o kapaktan buharlaşma ile su eksiltme sorunu yaşamıştım, farkedildi, kapak değişti, sorun bitti.)


    Bu saydıkalarımın dışında motor contası yanması ve soğutma sıvısının yağa karışması gibi bir durumun olmadığını kabul ediyorum.


    Servis antifriz değişikliği öncesinde sıvının neden azaldığının yanıtını vermesi gerekli.

  • mustpre M kullanıcısına yanıt

    Çok normal görünmüyor. 85bin km 180lik C5 kullandım gram su eksiltmedi. 1 aydır da 225lik GT var 3000km yaptım yine eksiltme yok. 508i almadan önce DS9 bakmıştım 34bindeydi. Onda da su eksilmesi vardı bir miktar. Satıcı fark etmemiş sistem kaçak testi yapıldı bir şey çıkmadı. Würth karbon kaçak testi yaptırdım üst kapak contasında kaçak çıktı. Arabanın gücünde vs bir şey yok egzozdan duman su atma yok. Sırf bu yüzden arabayı almadım. Sizi germek istemem ama bir fırsatınız varsa ve araba garantisi devam ediyorsa bir test yaptırın derim ama kesinlikle würth testi bulun. Fabrikasyon bir sorun olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum aslında bir anda olmuyor 5-6 ay belirli aralıklarla yarım litreden az azalıyor. Kapak problemini hem bizim marka hem diğer markalar yaşıyor olabilir. Onun haricinde hararet problemi yaşamadım. Yinede önerileriniz için teşekkür ederim peki bu antifriz modeli hakkında bilginiz var mı?

  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.