Şimdi Ara

2018 KPSS YORUMLAMAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2012 kpss 'de 92 puan, 2014 kpss 'de 94 puan( p3 de türkiye 71.olmuştum) alan birisi olarak tek hedefim bu sene kpss 'de yine 1 95 alıp dhmi'ye atanmaktı. neyse efendim 8 ay geceli gündüzlü ( 2 çocukla çalıştım. genel kültürüm iyidir güvenirim en güvendiğim ders matematiktir( mühendis ve fen lisesi çıkışlıyım). bu 8 ayda gecemi gündüzüme kattım 2 çocuğumu yeri geldi ihmal ettim. 8 aylık biz kızım var o doğdudan beridir adam gibi kucağıma alıp sevemedim ders yapacam diye. ha aklıma gelmişken topla 1500 tl ye yakın para verdim kitaplara. piyasada ne kadar kitap varsa aldım yaptım kendi notlarımı çıkardım detaylıca. gece 2 lerde yattım. ( Bu arada bir kitte memurum) işte hep ders çalıştım tüm boş vakitlerimde de. Demek istediğim hedefim ilk 100'dü yine.
    Neyse gelelim sınava; salakça sırp sındığı, bernard, özbek, eğirdir, nevruz ve bağımsız devletler sorusunu yanlış yaptım. GK'de 6 yanlışım çıktı ama hala bağımsız devletler sorusunda ikilemdeyim ÖSYM'nin soruları açıklamasını bekliyorum. 6 yanlış benim için çok yüksek bir rakam. benim potansiyelime göre. orda zaten moraim bozuldu. Matematikten 3 boşum var zaman yetmedi geri kalan hepsini yaptım. umarım doğrudur yaptıklarım. türkçe 2016 ya göre kolaydı ya da çalıştığım için kolay geldi. yani görünürde 3 boş ve genel kültürden 6 yanlışım kesin var. ( bu arada ikilemde olan sorularda var doğalgaz asfaltit sorusu mesela kanuni esasi sorusu gibi).
    Sınav bence zor bir sınavdı matematik zaman bakımından ve genel kültür geçmiş yıllara göre gerçekten zordu. günceller olsun çoğraya olsun tarih olsun. Tamam tarihte kolay sorularda vardı ama zor sorular insnaı ikilemde bırakan sorularda azımsanmıycak kadar çoktu. Denemelerde 110'dan aşa düşmeyen ben 102 nete fitim. 2016 sınavından sonra herkes face 'de memurlarnette falan atardı kolaydı 110 net yaptım 105 net yaptım diye. Ama dikkat ettiyseniz kime bu sınavda 100'lü ifadeleri telafuz etmiyor. Ben sınavda standart sapmanın yüksek olacağı ve 2014'te olduğu gibi 100 nete 95 puan geleceğini düşüncesindeyim( hayalim veya istediğimde olabilir bu)
    2020'ye girer miyim 94 ve altı puan alırsam dhmi'ye atanmam zor gibi. ve bilmiyorum 2020'ye girip girmeyeceğimi istediğim puanı alamazsam. yaşta kemale eriyor yavaş yavaş 30 yaşındayım artık eskisi kadar kolay anlayamıyorum dersleri. Hayırlısı olsun hakkımızda. ama ben hiç bir emeğin zayi olacağını düşünmüyorum.







  • Tebrikler hocam emek vermişsiniz istediğiniz olur inşallah. Bölüm nedir hocam ?
  • hocam o puanları alacak kadar kafa varsa niye memurluk sorabilir miyim?
  • taha_54 kullanıcısına yanıt
    Hocam memurluk sayesinde bu ayki maaşım 6 bin lira. Ve istediğim yer olursa yani hedefim 12 bin lira maaşı olan memurluk bilmem anlatabildim mi
  • Manalaus hocam bölüm makine mühendisliği mi?
  • Elektrik elektronik mühendisiyim dostum
  • manalaus M kullanıcısına yanıt
    102 ye fitim demişsiniz sorular açıklandı bakabildiniz mi hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omurx16

    102 ye fitim demişsiniz sorular açıklandı bakabildiniz mi hocam
    hocam 104 net gelecek gibi. 1 net aşa yukarı oynar en fazla
  • manalaus M kullanıcısına yanıt
    Çok iyi hocam maşallah👍 sınav kolaydı diyenlerin sayısı fazla olunca korkuyor insan kime sorsam 90 üstü neti var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omurx16

    Çok iyi hocam maşallah👍 sınav kolaydı diyenlerin sayısı fazla olunca korkuyor insan kime sorsam 90 üstü neti var
    kolay değildi bence sınav. Genel kültürden 5 yanlış geldi benim. özellile genel kültürden çok kişi şapa oturmuş.
  • manalaus M kullanıcısına yanıt
    Sizce 2016 ya göre daha fazla netle daha geride bir sıralama gelir mi hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omurx16

    Sizce 2016 ya göre daha fazla netle daha geride bir sıralama gelir mi hocam
    çevremde giren baya kişi oldu sınava. 2016 sınavından sonra herkes 100'lü netlerden bahsederdi ama bu sefer o kadar çok değil netler 2016'ya göre. Genel kültür etkiledi baya çünkü. benim tahminim 2014 le 2016 arasında bir puan gelir.
  • Hocam bende piyasadaki çoğu denemeyi çözdüm 100-105 arası netler gördüm .

    Sınav sacmaydi çelişkiliydi sorular . Bilmeyene kolay bilene ise sürprizdi .

    Sorular orta altı ve ikilemli sorulardan oluşuyordu.beni de bu korkutuyor orta altını çoğu kişi yaptı zaten celiskili saçma soruları doğru yapamadiysak ki ben yapamadım. Sınava 2 ay çalışan dan bir farkim iz yok .

    O kadar güncel biliyorum 3.50 net var hiç calismasam 3 net çıkardı daha neler neler ...
  • Benimde güncellerden nevruz ile bernard yanlış çıktı. ne yazık ki. Yalnız değişik bir sınavdı insanı ikilemde koyan onlarca soru vardı. Bu sene genel kültürün standart sapması felaket olur diyim size.
  • Son beş yılda zorluğa göre 1, 1,5 puanlık +- oynamalar olmuş. Benim şahsi görüşüm Türkçe geçen yıla göre bi tık daha kolaydı. (Özellikle mantık sorusu) Aynı şekilde Genel kültür'de Tarih ve Coğrafya bariz daha zordu. Vatandaşlık ise geçen yıl gibiydi.



    Yani bu demek oluyor ki geçen yıla göre alacağınız puana 1 puan ekleyin. Tabi sıralama da önemli. Sınava giren aday sayısı arttıkça puanınız artsa bile sıralamadaki yeriniz düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.