Şimdi Ara

2018 Dünya Kupası | Şampiyon FRANSA (540. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.806
Cevap
11
Favori
44.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fransa aslında baya geniş bir kadro'ya sahip bu takım potansiyeli bu değil.Takım daha güzel bir oyun ortaya koyabilirdi.Ben aslında Fransa takımının oyuncularını başarılı ama Deschamps'ı başarısız görüyorum.Hani vardır ya bir antrenör oyuncusu sayesinde meşhur olur bu deschamps'ta tecrübeli oyuncuları sayesinde şampiyon oldu.Çok iyi bir oyun sergileyebilecek kapasitede ve zenginlikte bir takım var.Çok iyi klüplerde oynatan oyuncuları var.Başarı görmüş şampiyon olmuş kişiler.Ama Deschamps kendi bildiği ön liberö tavizi ile savunma bazlı futbol ortaya koydurdu ve başarılıda oldu.Orta saha olarak en diri takım 4 yıl sonra bir halt yiyemezler gerçi.Çok iyi bir jenerasyon yakaladılar ve meyvesinide aldılar artık bir 15-20 yıla tekrara ulaşırlar.Kolay değil dünya kupasını almak.

    Lider isim ve en yaşlı oyuncu Matuidi Pogba ve Kante 3'lüsü Mbappe ve Griezmann ikilisi önde Giroud aslında bir istem oluşturulmuş.Pavard'ı pek beğenmedimde Hernandez baya iyiydi.

    Matuidi Kante Pogba 3 üde 8 numara gerek savunma gerekse ilerde harika uyum sağladılar Kante gizli kahraman top saklama ileriye gerektiğinde uzun top yollama noktasında Pogba iyiydi.Kante bir anda ilerde ve geride olabiliyordu.Bu ortadaki 3 lü duvar önünde Griezmann ve Mbappe serbest eleman olarak hareket ediyordu.Gerek bu 3 lüden gelen toplar gerekse forvet gibi duran ama aslında görevi gol atmaktan çok rakip stopere karşı perdeleme yapıp topu indirme gerektiğinde kaleyi yoklama topu saklayıp Mbappe ve Griezmann'a yollama işi verilmiş.Herkes forvet olarak baktığından evet turnuvanın en çöp forveti ama görevi forvetlik değildi.Yoksa Lacazette'yi koyardı Benzema sorunlu idi belki Gignac yada başka forvet Gameiro felan ama sistem orta alan ve forvet noktasında topu sıkıştırıp Griezmann ve Mbappeyi beslemek böylede başarılı oldular.Bu takım daha iyi bir oyuncu kadrosu ile güzel futbolda sergileyebilirdi ama şampiyon olabilir miydi o malum.Amaç nedeni ile kurulmuş bir kadro sadece sonuç odaklı iyi futbol odaklı değil rakipleri üstüne çekip verdikleri boşluklardan yararlanıp sonuca gitme üzerine plan yapılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 16 Temmuz 2018; 17:3:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redunay

    Adamlar 4 gol atmış antreman maçı rahatlığında kazanmışlar daha ne yapsınlar. Turnuvanın başından beri bu kadar favori olup kupayıda çocuk oyuncağı gibi rahat kazanan başka bir takım hatırlamıyorum dünya kupası tarihinde.
    Yo ben pek de rahat aldıklarını söyleyemem gruplarda baya acı çektiler.Ama oyun planları buna yönelikte fiziksel mücadele esaslı rakibi çekme ve açıklardan üstüne gitme öyle ispanya tarzı tiki taka yapıp gol atma değil en rahat şampiyonluk ispanya'nın almış olduğu şampiyonluktu.
  • Mbappe 5 Pele, 3 Maradona, 3 Messi, 2 Zidane, 2 Ronaldo eder.

    Mbappe super otesi mupmukemmel, kupkusursuz, insanustu yetenek ustu yetenekleri olan futbolcu.

    Sampiyonlar Ligi kazanmasina, Avrupada kariyer yapmasina, yillarca top oynamasina, rekorlar kirmasina gerek yok, neden, cunku o supsuper otesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 16 Temmuz 2018; 17:10:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Tek maç değil turnuvanın geneli için konuşuyorum ağır favoriydiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızların kazanmasına oyun ya da oyuncuların ten renklerinden dolayı dem vurmaya gerek yok.

    Oynadılar, hakettiler ve kazandılar. Sadece yendikleri takımlara bakılarak büyük şampiyonlar arasına yazılmamalılar diyorum ben. Arjantin, Uruguay, Belçika ve Hırvatistan. Kağıt üstünde etkileyici görünüyor da Arjantin son 15 senede gördüğümüz en kötü Arjantin idi, isimlerinin ağırlığıyla hiç alakası olmayan bir düzeydeydiler. Uruguay desen Cavan’den yoksundu. Belçika’ya laf yok. Finalde ise diğer kanattan Hırvatistan geldi. Hani 4er günde 1, tam 120şer dakikalık 3 maç oynayan ve Fransa’dan 1 gün daha az dinlenme imkanı olan Hırvatistan. Şu isimler arasında gerçekten zorlu olan tek rakip Belçika’ydı bence.

    Eğer futbolda oynanan topun kalitesi tek belirleyici faktör olsaydı Brezilya şampiyon olurdu. Herkes burada 2002 kadrosuna bakarak iç geçiriyor, koca takım ne hale geldi diyor da 2006’da oyun planı düşünmeden yıldızları sahaya sürmenin yetmediğini öğrendi işte Brezilya. Belçika karşısında o top kaleye girmedi. Bundan elendiler. Yetersiz olduklarından değil. Şampiyon olan Fransa’nın Brezilya’yı yenebileceğinden şüpheliyim ben. Ha, Belçika’nın elediği Brezilya’yı Fransa neden elemesin diyebilirsiniz de Belçika daha iyi olduğu için elemedi sonuçta. Demek istediğim o bir yandan.

    Bir yandan da Fransız oyuncuların hakkını yemek de istemiyorum. Finalde, sonuca etki yapmayan hatasını kenara koyarsak Lloris çok iyiydi. Varane ve Pavard çok iyiydi. Umtiti ve Hernandez’in hakkını da yemek olmaz. Orta saha üçlüsünün hepsi iyiydi. Kante, Pogba, Matuidi fiziksel üstünlüklerini çok iyi ve akıllıca kullandılar. Kante’nin marke ettiği rakip orta saha oyuncusunun verimi diplere düştü, örnek Modriç. Griezmann’ı antika kutlamalarından ve kendini yere atmalarından dolayı hiç sevmem ama Mbappe ile o da çok iyiydi. Giroud hiç beğenmediğim bir oyuncudur ama Griezmann ile Mbappe Giroud alan açmada çok başarılı olduğundan böyle rahat bir turnuva geçirdiler. Fransa’nın en iyi oynayan takım olmadığını düşünmem başarılarından bir şey götürmez.

    En iyi oyuncu ödülüne gelirsek, Modriç’i ne kadar sevsem ve beğensem de haketmedi bence. Hazard almalıydı ödülü. Turnuvanın açık şekilde en iyi oyuncusuydu ne kadar finale çıkamamış olsa da. Duygusal sebeplerle verilmiş bir ödüldü. 2010’da bu ödülü, Sneijder-Villa-Xavi-Iniesta gibi isimlerin önünde (ki bu isimlerin 2010’daki performansı bence Modriç’in 2018’deki performansından daha üstündü) Forlan’a verecek cesarete sahip komite bu sene de gayet Hazard’a verebilirdi bence.

    2014’teki turnuvayı özel kılan şey 7-1lik maçtı. Bu seneki turnuva çok daha güzel geçti. Daha akıcı bir oyun anlayışı vardı. Çok fazla jeneriklik gol izledik. Güzeldi bence. Nostaljik davranıp ah nerede o eski turnuvalar denmesini haketmeyecek kadar iyiydi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Belcikada 1 tane daha hazard olsaydi suphesiz kupa belcikanindi gercekten iyi bir futbolcu bencil de degil tam takim oyuncusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleme usulu degilde lig usulu olsaydi gercek guclu ortaya cikardi. Umarim gunun birinde boyle olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da da benzer bir durum söz konusu ama bu olay Fransa'da resmen uçlarda geziniyor rekor seviyede.
  • Fifa'nın nasıl 2 yüzlü olduğunu buradan anlayabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Fifa'nın nasıl 2 yüzlü olduğunu buradan anlayabilirsiniz.

    Neden ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgwxx/7

    Neden ki?

    Alıntıları Göster
    kante olmalıydı paulinho değil coutinho olmalıydı neymar değil.Trippier kötü bir bekti pek çok gol onun olduğu bölgeden geldi maçlarda attığı bir frikik golü var oda önemsiz.Başka bir isim olmalıydı.kalede Courtois daha iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 18 Temmuz 2018; 12:42:36 >
  • Şu Fifa'nın Barcelona seviciliği hiç bir zaman bitmez illaki bir yerlerde Barcelona'dan oyuncu olması şart sanki gizli kanun var bu Barçalı oyuncular bütün turnuvalarda yatsa da kesin en iyi 11'lere giriyorlar uğraşmalarına gerek yok.
  • Konuyu kapatın yada kitleyin.Dünya kupası bitti konuşmanında anlamı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    kante olmalıydı paulinho değil coutinho olmalıydı neymar değil.Trippier kötü bir bekti pek çok gol onun olduğu bölgeden geldi maçlarda attığı bir frikik golü var oda önemsiz.Başka bir isim olmalıydı.kalede Courtois daha iyiydi.

    Alıntıları Göster
    Evet altın eldiveni courtoise verdiler ama ideal 11 de yer vermemişler. ilginç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afonso54

    Şu Fifa'nın Barcelona seviciliği hiç bir zaman bitmez illaki bir yerlerde Barcelona'dan oyuncu olması şart sanki gizli kanun var bu Barçalı oyuncular bütün turnuvalarda yatsa da kesin en iyi 11'lere giriyorlar uğraşmalarına gerek yok.
    bi bitmediniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abingasi

    Fransa hak etti falan yazıyorlar ama ben öyle bir Fransa görmedim ne Belçika ne de Hırvatistan maçında oynayan taraf Fransa değildi. Hırvatistan’ın oyun disiplini 2. Yarıda golden sonra çok düştü açıkçası hala en iyi futbolu hırvatların oynadığını düşünüyorum
    En iyi futbolu oynayıp 3 kere maçı uzatmak mı? Yoksa Fransa gibi ekonomik ve sakin oynayıp direk sonucu elde etmek mi? Ne zaman ihtiyaç duyduysa, o anda golü attı adamlar. Bir 8 maç daha oynansa, Fransa kondisyon açısında hiç zorlanmazdı eminin. Ama en iyi futbolu oynayan Hırvatistan, 1 maçı daha kaldıramayabilirdi. Finalin ikinci yarısında tükendiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hırvatistan’ın oynama stili bozuldu ikinci yarının ilerleyen dakikalarında ayrıca Fransa’nın attığı gollerde pozisyonlu goller değildi Hırvatlar’ın oyundan düşmesiyle geldi üzerlerinde çok baskı vardı Fransa ilk golden sonra hemen oyunu ağırlaştırdı 1-1 olunca bu sefer el değdi penaltıdan attılar 2.yarıda daha iyi oynacakları halde ilerleyen dakikalarda pozisyon kaybettiler ve Fransa bu hatadan beslenerek golü buldu sonrası zaten oyun hevesleri kalmadı 1 gol daha yediler mandzukiç in Fransa kalecisinin hatasıyla bir gol atması oyuna biraz heyecan katmakla beraber yine oyunu soğutan Fransa’nın kazanmasıyla sona erdi zaten istatistiklere bakarsan her şeyde Fransa daha geride hırvatlardan hem de Fransa daha çok dinlenmişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 19 Temmuz 2018; 12:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turnuva başlamadan önce Fransa kazanır diyordum , hatta oynadıkları hazırlık maçların da bakın şuan son dünya kupası şampiyonunu izliyorsunuz demiştim :) Euro 2016 da final de Portekiz e kaybettiler portekizi sür klase ettiler ama , ederin 30 metreden şutu gol oldu kaybettiler ! 2018 dünya kupasın da ki fransanın tek farkı mbappe takıma dahil oldu , giroud artık gol atmaktan çok rakip savunmayı kimi sırtına aldı , kimi zaman gögüsüne aldı mbappe ye alanlar yarrattı şampiyonluk geldi , zaten turnuvanın en iyi stoper ve ortasahasına sahiplerdi...

    Hırvatistan a gelecek olursak onların chart ı da tek majör takım ispanyay dı onlar da son 16 rusyaya kaybettiler , o tarafa bakınca diyosun ki neden Hırvatlar finale çıkamasın , zorda olsa geldiler finale !

    Final de aşırı gaza gelmiş Hırvatistan turnuva boyunca hatta elemeler dahil yapmadıklarını yaptılar sağdan soldan koşuyolar , Fransızlar bunlar ne yapıyor diyor :) badelj gibi bir adam var yedek ? İngiltere ile fransayı kıyaslamak gerekirse badelj İngiltere maçında yedek olabilir ama fransa gibi üst seviye ortasahası olan takımlara karşı oturamaz... Zaman geçtikçe hırvatistanın vitesi düştü gol bir gol daha bir tane daha , ve Hırvatlar kaybeder, gurup aşaması dahil turnuvada fransanın en kolay kazandığı maç oldu




  • İstatistikler mini etek gibidir , herşeyi göstermez :) Pas yaptı evet Hırvatistan kendi yarı sahasın da vida aldı lovren e derken modric geri geldi aldı rakitic e verdi sonuç :) fransa kalesine gelemediler , şut çekti nereden çekti top nereye gitti ? 1 tane kaleye giden şut var oda gol oldu :)

    Ben müneccim değilim ama turnuvanın başlamasına 3 ay kala fransa şampiyon olur eze , eze çok rahat ! Nitekim finali de 4 golle kasmadan kazandılar.
  • 
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.