Şimdi Ara

2017'de XBOX 360 Aldıracak Oyunlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir Playstation 4'üm, bir de ekran kartsız bilgisayarım var(on-board Intel HD 4000'de çalışıyor yani)
    Witcher serisini oynama isteğim bugün beni bir araştırmaya sevk etti. XBOX 360 alıp(300 tl'ye bulunabiliyor) şimdiye kadar imkanım olmayan birçok oyunu oynayabileceğimi keşfettim. Hem bunları sizlerle paylaşmak, hem de varsa 360'da oynanabilecek başka oyun tavsiyelerinizi duymak istiyorum.

    1. Red Dead Redemption
    İsterseniz oyun bilgisayarınız olsun, PC'ye çıkmayan RDR'yi kesinlikle eski nesil(360, PS3) konsollarda oynamanız lazım.
    Oynamış olmak gereken tipik bir Rockstar eseri. Hele de RDRII yoldayken.

    2. The Witcher 2: Assassins of Kings
    Bu benim için biraz şahsi bir tercih. Çünkü 2011'de çıkan The Witcher 2'yi günümüz için ortalama bir ekran kartına sahipken bile PC'de oynayabilirsiniz. Ama benim gibi on-board ekran kartına sahip oyuncuların 30 fps alması için grafikleri ekstra uğraşlarla düşürmeleri gerek. O zaman da ne kadar zevk alırsınız, tartışılır.
    Yalnız eski nesil PS3 sahipleri de malesef oynayamıyor çünkü çıktığı iki platform: PC ve Xbox 360.
    The Witcher 3'te hikaye geçmişinin yeterince anlatıldığı ve eksiklik hissedilmeyeceği söyleniyor ama ben hikayenin geçmişine yapılan bütün referansları ve karakterleri tam olarak anlamak için önce kitapları ve ilk iki oyunu bitirmek istiyorum. Dediğim gibi benim için biraz kişisel bir tercih.

    3. Dragon Age - Dragon Age II
    İlk oyunun performansını araştırmadım ama ikinci oyunda iyi FPS almak için texture'u en düşüğe çekmem gerekecek ve çok kötü görünecek. Ayrıca BioWare yeni nesil konsollar için Remastered yapmayı düşünmediğini açıklamış. Bu durumda XBOX 360'da oynamak benim için elzem oluyor. Ardından Playstation 4'te Dragon Age Inquisition oynamayı düşünüyorum.

    Yanı sıra GTA IV de var ama baktığım kaynak doğruysa PC'de orta grafik ayarlarında iyi bir FPS ile oynayabiliyorum. Yine de hiç riske girmeyip direk XBOX 360'da oynayabilirim onu da.

    Sizlerin de tavsiyelerinizi duymak isterim. Yeni çıkan bir PS4 oyununun 300 liraya yakın bir fiyata satıldığı bu piyasada sırf RDR oynayabilmek için bile 300-400 liraya konsol almaya değmez mi?







  • Xbox One al geç hem geriye dönük uyumluluk sayesınde X360 oyunlarınıda oynatıyor.

    X360’ı mezara gömeli yıllar oldu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Xbox One al geç hem geriye dönük uyumluluk sayesınde X360 oyunlarınıda oynatıyor.

    X360’ı mezara gömeli yıllar oldu...

    Hocam geriye dönük uyumluluğu bilmiyordum. Şimdi araştırdım gerçekten güzel bir özellikmiş. Ama benim özellikle istediğim Witcher 2 (ayriyeten Dragon Age de) uyumluluk kapsamına girmiyor. Öyle olsa bile zaten bir yeni nesil konsolum (PS4) varken ikinci bir yeni nesil konsol parası vermek yapma lüksüm olan bir şey değil malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O Rei kullanıcısına yanıt
    500₺ ye 2. el xbox one satanlar var 300₺ x360 vereceğine xbox one al hem ps4 de olmayan oyunlarıda oynarsın. Mesela GeoW 4, Halo, Forza 7 vs. Witcher 2 için alacam diyorsan sırf onun için konsol almaya değmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    500₺ ye 2. el xbox one satanlar var 300₺ x360 vereceğine xbox one al hem ps4 de olmayan oyunlarıda oynarsın. Mesela GeoW 4, Halo, Forza 7 vs. Witcher 2 için alacam diyorsan sırf onun için konsol almaya değmez.

    Araştırdım hocam 500'e değilse bile 600'e ikinci el tertemiz XBOX ONE varmış.
    Aslında exclusivelerden Forza 7 cezbediyor ama Forza'ya vereceğim parayla da birlikte rahat 750'yi bulacak. Öte yandan 300 liraya XBOX360 alıp 150 liraya da RDR, Witcher 2 ve Dragon Age'i toplayabilirim, toplamda 450 eder.
  • Bu saatten sonra Xbox 360 almanın bir anlamı yok. Gittigidiyor sitesinde çok uygun fiyata ikinci el One'lar var. Birtane al hem bu nesilin oyunlarını hemde geriye uyumluluk sayesinde Xbox 360 dönemine ait oyunları oynarsın ;)
  • Bu manyakligi bende yaptim ama benim carem yoktu. Yapma sebebim top spin 4 ve fight night. Bu oyunlarin geriye uyumlulugu yok tek çare ps3 yada xbox 360 bir iki yil icindede emulator. Paran varsa dusunme al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el Xbox One al saydığın bütün oyunlar XOne da geriye uyumluluk olarak mevcut.
  • adı geçenler benim de favorilerim arasında. haklarında üç beş kelime de ben yazayım :)

    Red Dead Redemption
    etraftaki insanların acayip dikkatini çeker. TRT'deki filmlerden western altyapısı kazandıkları için olsa gerek, oyunlara burun kıvırıp çocukça bulan adamları tek tek tavlayıp gamepad'e getirir. bana blackjack öğretmiş oyundur.

    The Witcher 2: Assassins of Kings
    wild hunt, tabi ki herkesi kucaklamak ister ancak witcher 1 ve 2'yi bitirmiş, sapkowski'nin satırlarından geçmiş bir oyuncuyla aynı hisleri paylaşmaya yetmez. kitaptan getirdikleriniz oyundaki keyfi resmen ikiye katlıyor. mesela bir örnek -spoiler sayılmaz- 2. oyunun hemen başlarında kendilerine crinfrid reavers diyen bir grupla karşılaşacaksınız. aranızda bir kısım diyaloglar gerçekleşecek ve oradaki tüm diyaloglar tamamen kader kılıcı kitabındaki bir maceraya atıf yapıyor olacak. o an, kitabı okumuş biriyle okumamış birinin yaşayacağı hissiyat ve belki de seçeceği diyalog farklılık gösterecek. bir yan görev (melitele's heart) orada, kader kılıcı'ndaki yaşantıların üstünden kurgulanacak.

    biz kitaplara geç başladık. kitabın oyununu oynamamız gerekirken oyunun kitabını okuyoruz. her halükarda birbirini destekliyor. kitabını okumuş olan oyununu zenginleştirir, oyununu oynamış olan okumasını zenginleştirir.

    Witcher 2, sadece bilgisayarda türkçe desteği sunuyor. imkanınız varsa orada oynayın yoksa da çok dert etmeyin. ilk oyunu güzel bir çeviriyle türkçe oynamış olacağınız için 2. oyuna geldiğinizde çok şeye aşina olacaksınız. ben gibi olduğunuzu varsayarak nacizane tavsiyem, sözlük, translate, defter kalem hazır bulundurun. anlatımı ve görev takibini önemsemediğiniz anda hikaye sizin için yüzeyselleşir ve oyun aksiyona döner. o zaman da witcher oynamış olmazsınız.

    bir de benim eklemek istediklerim var:

    Dark Souls
    bazı oyunlar sektördeki taşları yerinden oynatır, kuralları değiştirir, peşinden onlarca klon çıkar.

    ben seriye 2. oyunla giriş yaptım. fanların gözünde ilk oyun daha kıymetli. zorluğu bana kalırsa biraz abartılıyor ama kesinlikle sabırsızlara göre değil. çok değişik bir havası var. sanki insanı büyülüyor, içine işliyor. "anlatılmaz, yaşanır" söylemine uygun, kendi türünü doğurmuş bir oyun. anavatanı playstation'dır.

    Dead Space
    geliştiricisi en umut vadeden ekiplerden biriymiş. 3A kategorisinde türünün önde gidenlerinden. uzayda olmanın avantajını atmosferik olarak çok iyi kullanıyor. bazı anları aklıma kazınmış durumda. en son, the thing ve alien covenant filmini izlerken hep bu oyunu hatırladım.

    Dungeon Siege III
    burada karışık notlar alan bir oyuna karşı kişisel zevk söz konusu. ilk iki oyunu çok severim. izometrik RPG'lere ilgi duymamın sebeplerinden biridir bu IP. RPG değil de hack and slash çizgisinden ilerliyor. müzikleri favori sanatçılarımdan biri olan skyrim'in bestecisi jeremy soule imzalıdır.

    3. oyun kökünden uzaklaşıp konsolların kurbanı olmuş olsa da, biraz obsidian'a olan toleransımdan biraz da özünden kırıntılar barındırdığı için hem pc hem xbox'ta keyifle bitirdim.

    Dragon Age hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama madem 4. oyun üzerinde çalışılıyor, ben de bir görmek istiyorum seriyi zaman bulabilirsem.

    + Xbox Live Arcade hiç de hafife alınmayacak bir kütüphane sunuyor.

    güncel konsollara da çıkmış oyunları eledim. RPG oyuncusuysanız oynanmamış oyun, yeni oyundur sizin gözünüzde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 18 Ekim 2017; 0:36:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.