Şimdi Ara

2014'ün En Yüksek Puan Ortalamasına Sahip Oyunları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir tane bile oynadığım oyun yok. İlginç..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Benim için yılın oyunu tartışmasız alien ısolation dur. Listede çogunlukla ana akım oyunlar var yazık. Hard core oyuncuyum diye böbürlenip ana akım firmaların oyunlarından başka oyun oynamayan bir sürü oyuncu var. Ki yukardaki liste onların eseri. Dark souls2, Shadows mordoru tenzih ederim

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madiko

    Benim için yılın oyunu tartışmasız alien ısolation dur. Listede çogunlukla ana akım oyunlar var yazık. Hard core oyuncuyum diye böbürlenip ana akım firmaların oyunlarından başka oyun oynamayan bir sürü oyuncu var. Ki yukardaki liste onların eseri. Dark souls2, Shadows mordoru tenzih ederim


    Katılıyorum sana ama Sonuçta arz talep meselesi bugün marketler satamayacağı malı sadece 3 kişi için getirme riskini alamazken oyun firmalarından bu tür şeyler beklemek biraz hayalperestlik olur.
    Genelde ana akım firmalarının oyunlarının çok satmasının en büyük nedeni ven en çok o oyunlara yatırım yapılmasının nedenlerinden biri multiplayer gibi bir seçeneği barındırıyor olması...

    Bugün bir çok oyuncu multiplayerı olmayan oyunlara para vermenin çok gereksiz olduğunu düşünüyor ve torrenten indiriyor. Buda satışların düşük olamasına neden oluyor.
    Zaten oyunda multiplayer yoksa metacritic' te 1 sıfır geride başlıyor. Hikaye tek başına her zaman yeterli olmayabiliyor.

    Hikaye tabanlı oyunların çoğu 2 ve 3 parti firmalar tarafından kısıtlı bütçelerle, satılması için tamamen hikayeye güvenerek risk alarak çıkartılıyor. Gel gör ki kısıtlı bütçeler yüzünden multiplayer seçeneğini dahi aklına getirmiyorlar.

    Hikayesi biraz beğenilmedi mi yerden yere vuruluyor. Bu firmaların kısıtlı bütçelere sahip olmasının sebebi eğer hikaye beğenilmezse oyun satmıyor ve oyundan zarar ediyorlar.

    AAA parti firmalar gibi hikayemiz olmazsa multiplayerimiz var oda olmazsa adımız var gibi sırf isim ve reklamla oyun satıyorlar. En büyük örneklerden biri Assassin's Creed Unity diyebiliriz.
    Artık oyunları sattıran olay hikayeleri değil multiplayer modlarında sunabildikleri rekabet seviyesidir yada oyunda sundukları geniş dünya ve özgürlük hissidir.

    Metacritic 'e çok fazla güvenmek doğru olmaz sonuçta verdiği puanları büyük firmaların baskısı altında veriyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bazı şeyleri de gözardı etmemekte fayda var.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 83 den 97 ye kadar yükselmiş adamlar ne güzel oyun yapmışlar
  • GTA'nın fazla abartıldığını düşünüyorum. Evet güzel oyun kötü değil, ama 97 likde değil. Benim fikrim bu. Ayrıca listede Rayman, FEZ ve Velecity'i görüncede hiç şaşırmadım. Yer alması gereken 3 oyunda orada.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • içinde Call of Duty olmayan listeyi ciddiye almam

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipersix

    içinde Call of Duty olmayan listeyi ciddiye almam


    Puan ortalaması yüksekliği oyunseverler ve değerlendirme sitelerine göre belirleniyor, CoD bu liste içinde yoksa haketmemiştir. Gerçi oyun dünyan CoD ile sınırlıysa listedeki birbirinden kaliteli oyundan da anlamanı beklememek gerek.
  • Konsolları tercih sebebi yapan özel oyunlarıdır ve Nintendo da bu konuda herkesten fazla yatırım yapıp elini büyük ölçüde güçlendirmiştir. 2014 yılında kullanıcı puanlaması 8.5 ve metascore 85 üstü Nintendo'nun 2 konsolunda 19 özel oyun varken Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4 ve PS Vita gibi 5 konsola çıkan aynı puan kalitesine ait 8 özel oyun çıkmıştır. 2015 içinde benzer bir tablo oluşacak gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.