Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
161.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quenloth

    Herkese merhaba.
    Potansiyel bir alıcı olarak aracı dikkatle takip ediyorum. Galeride bakmayı unuttuğum bir şeyi sormak istiyorum.
    Otomatik camları tek basışta tamamen açmak ve kapatmak mümkün mü? Bazı araçlarda sadece açma oluyor, bazılarında sadece sürücü tarafında oluyor.
    Aveo'da nasıl tasarlamışlar acaba? Benim için çok önemli bir ayrıntıdır da.

    Benim araç LS yani sadece önler otomatik ve tek seferde açma yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    @esnafim35,
    Hayırlı olsun.
    Kazasız, belasız kullanın uzun yıllar.

    Teşekkür ederim. Hepimiz kazasız belasız bineriz inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi


    Benim araç LS yani sadece önler otomatik ve tek seferde açma yok.

    teşekkür ederim.
    LT ve LTZ donanım alan arkadaşlar da bahseder inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quenloth

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi


    Benim araç LS yani sadece önler otomatik ve tek seferde açma yok.

    teşekkür ederim.
    LT ve LTZ donanım alan arkadaşlar da bahseder inşallah.

    Üst donanımlarda da yokmuş bu özellik. bence olmalıydı. Almanlar buna daha çok önem veriyo galiba
  • Açıkçası sadece yolda giderken otoyol kart okutmada filan lazım olur. Bir de polis filan çevirirse. Onun dışında çok ta gerekli olmuyor. Ben çok büyük bir eksiklik olarak görmüyorum. Keşke olsa ama olmasa da olur benim için. Bu özellik için başka araca yönelmezdim yani.
  • Hocam haklısın tabi, ama yakın özellik ve fiyatta birkaç farklı aracı mukayese ederken, bu ayrıntılar öne çıkmaya başlıyo.
    Zira benim açımdan Aveo'nun en büyük handikapı 1.2 motor seçeneğinin LT donanımıyla verilmemesi.
    Benim aracım en az LT'deki donanım özelliklerine ve en fazla 1250 (belki 1300) cc motora sahip olmalı.
    Tabi zevk ve tercih meselesidir bu. Allah kaza bela vermesin en önemlisi
  • Ben de 1.2 LT veya LTZ olsa onu tercih ederdim açıkçası ama yok malesef. Rakiplerinde bu özellk olsa bile başka şeyler eksik. Hele LS fiyatına alacağınız araç resmen 4 teker 1 direksiyon oluyor. Güvenlik donanımlarından sonrası işin zevk kısmı. 28bin liraya alacağınız hangi araçta yokuş kalkış desteği, ESP, hız sabitleme, 8 hava yastığı vs. var ki?
  • Farklı bir açıdan ve objektif olarak AVEO test sürüşü denk geldi internette...Paylaşmak istedim..

    http://herkose.com/Otomobilhaberleri-4173-Yeni-Aveo-Sedan-Test-Surusu/
  • Sadece son maddelere bakıyordumki iç mekanı dar olan demiş. Direk kapattım. Oturdukları yerden yazmışlar. Gidipte test ettiklerini sanmıyorum. Araca binen biri C sınıfını zorladığını çok rahat görür.

    Dayanamdım bir daha baktım o maddelere. Sınıfına göre fiyatı pahalı demiş. O vatandaşa sormak lazım 28-29 bin liraya acaba bu donanımda başka araç var mıki pahalı olsun. Zorla insanı katil edecekler. Loganla, cherry ile mi kıyaslıyor bunlar fiyatı. Varsa daha ucuz sedan söyleyin. Era mı diyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Ekim 2011; 18:51:40 >
  • Diğer araçları, opsiyonları ekleyerek aynı donanım seviyesine getirse ve öyle kıyaslasa, muhtemelen sınıfına göre çok ucuz derdi.
    Direkt liste satış fiyatlarına bakılmış zannımca.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün Yeni Aveo 1.4 LT Sedan Opak Beyaz aracımı teslim almaya gittim. Aracımı teslim aldığım esnada sağ arka kapıda 8 cm boyunda paralel iki çizik olduğunu gördüm. Çizikler boyaya zarar vermemiş fakat sacı eğmişti.

    Hemen teslimat sorumlusu satış temsilcisini haberdar etti. Satış temsilcisi, satış müdürü, servis müdürü derken tüm yetkililer arabanın başına toplanıp sıkıntıyı incelediler. Ezik kısmı vakum yöntemiyle çekip çekemeyeceklerini kontrol ettikten sonra vakum yapılamayacağı belirtildi.

    Satış müdürü konunun can sıkıcı olduğunu bana her türlü yardımda bulunabileceklerini belirterek aşağıdaki teklifleri sundular :

    1. Aracınızı geri alalım boşa çıkaralım size aynı aracı sipariş edelim. (Bu yaklaşık 1 ay araçsız kalmam anlamına geliyordu.)
    2. Aracınızın kapısını onaralım. Size de bir miktar geri ödeme yapalım. (Sıfır aracımın kesinlikle boya işlemine tabi tutulamasını istemediğimi belirterek reddettim.)
    3. Elimizde aynı renk boşta bulunan bir sıfır aracın kapısıyla değiştirelim.
    4. Aracınızı böylece size teslim edelim. Size de bir miktar geri ödeme yapalım.

    Ben 3. maddede sundukları değişim işlemini kabul ettim. Sonuçta aynı renk sıfır araçtan sökülüp benm aracıma takılacaktı. Aracın puntolarını da bezle açacaklarını ve kesinlikle rahatsız edici bir durum oluşmayacağını belirttiler. Tam 1 saatlik işlem sonucunda aracımın kapısını değiştirerek teslim ettiler. Aracımı detaylıca incelediğimde kesinlikle hiçbir sorun olmadığını gördüm.

    Her ne olursa olsun bu tür bir sorun yaşandığı için de bana hem Amerikan UV Cam Filmi hem de Park Sensörü hediye ettiler. Dolayısıyla aracım bana 30.000 tl'ye gelmiş oldu. :)

    Aracımı gönül rahatlığıyla alarak bayiden ayrıldım.

    Arkadaşlar aracınızı teslim alırken mutlaka dikkatlice inceleyin. Benim karşılaştığım sorun gerçekten farkedilmesi zor bir ezikti ama dikkatim sonucu farkedildi. Bayi de her türlü özen ve kolaylığı sağlayarak müşteri memnuniyeti odaklı aracımı teslim etti.

    Hoşgörülü davranışlarından dolayı Ankara Reis Otomotive buradan tekrar teşekkür ediyorum.








  • Arkadaşlar merhaba,

    1.4 LT Manuel Sedan aracımı dün teslim aldım. Dün 50 km'lik bir test gerçekleştirdim. Bu testin 25 kilometresini şehir içi trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde dur kalk yaparak, kalan 10 kilometresini dik yokuşlu yollarda, kalan 15 kilometresini de rahat ve geniş yollarda yaptım. Toplam olarak 100 km/h hızı geçmedim. Ortalama yakıtım şuan itibari ile 7.5 lt/100km olarak görünüyor.

    Rodaj süresinde bu değere ulaşmış olmam aracın gerçekten fabrika verilerine uygun hareket ettiğini gösteriyor. Rodaj süresinden sonra ben bu aracı 7.2 lt /100km gibi değerlere düşüreceğime eminim. Bu da eski cruze ile mukayese edilemeyecek kadar tasarruf anlamına geliyor.

    Bunun dışında, aracın süspansiyonları bir parça sert ama bunun lastik basınçlarının yüksek olma ihtimalinden kaynaklandığını düşünüyorum. Kesinlikle süspansiyon eski cruze'mdan farksız diyebilirim.

    Dierksiyon konusunda kötü yorumlara pek katılmayacağım bence oldukça tepkili ve hassas. Fiat City modu mantığıyla düşünürseniz sert gelebilir ama Opel, VW, Cruze açısından bakarsanız oldukça başarılı.

    Boyum 1.91 olmasına ve 125 kilo olmama rağmen koltuğu indirdiğimde kendimi büyük bir C sınıfı bir araçtaymiş gibi hissettim. Tavan yüksekliği ve genişlik gerçekten tatmin edici. Aracın ön konsol genişlik ve ferahlığı aracın burnunu görmeye engel olsada gerçekten sürüş keyfini ve güvenliği artırıcı etkenler.

    Müzik sisteminde usb ve ipod girişinin üst küçük torpidoya saklanması çok akıllıca. Fakat hoparlör kalitesi beni pek memnun etmedi. LTZ'lerde nasıl onu kullananlara sormak lazım.

    Aracın dış dikiz aynaları gerçekten çok iyi oldukça geniş ve görüş açısı mükemmel. Dışardan da çok şık görünüyorlar. Fakat aynı şeyi iç dikiz aynası için söyleyemeyeceğim. İç dikiz aynası küçük kalmış ve sarsıntılarda aşağı kayabiliyor.

    Aracın plastik kalitesi eskilere nazaran oldukça artmış. Cruze'daki plastik malzeme kullanılmış. Ön konsol ve kapı içleri oldukça başarılı. Havalandırmaların yuvarlak oluşu da ayrı bir tarz yaratmış. Fakat arka kapı içleri gerçekten kötü. Çok ince ve kalitesiz görünüyorlar. Arka kapılarda da gri hattın devam etmesi gerekirdi.

    Aracın gösterge paneline ilk karşı çıkanlardan biri olarak, kullanım esnasındaki rahat görünüm ve farklılık inanın fikirlerimin değişmesine neden oldu. Araç kullanırken o mavi göstergeler insana ayrı bir keyf veriyor.

    Bluetooth telefon oldukça başarılı. Telefonunuz araca bindiğinizde bluetooth açıksa ve daha evvel tanıtılmışsa araç tarafından hemen bağlanılıyor. Daha önce yeni kasa Mistubishi Lancer'da aynı özelliği kullanmış biri olarak başarılı buldum. Tek eksik gördüğüm nokta keşke Lancer'daki sistemi sesimizle yönetebiliyor olsaydık.

    Motora gelecek olursak. Motorun kalkışlarda tepkileri 1.4 100HP güce göre oldukça yeterli. Zaten aracın ağırlığı bence çok makul. Vites geçişleri ve yüksek devir aralıklarındaki tepkileri tam anlamıyla test etmedim. Araç rodajdan çıkana kadar da performans ve motora yönelik pek test yapmayı düşünmüyorum. bu arada ben rodaj için 1.000 km'yi yeterli görüyorum. Daha sonra da kesinlikle BRC ya da Landi Renzo LPG kiti taktıracağım. Garanti pek umrumda olmayacak.

    Aracın Hill Holder'ını da test ettim. Gerçekten mükemmel bir donanım. Araçla yokuşta kırmızı ışıkta beklerken yaşadığınız onca stres yok olup gidiyor. Huzurlu bir şekilde kalkışı bekliyorsunuz. Yeşil yandığında aracı hiç zorlamadan otomatik vites araçlardaki gibi arkadan biri sizi iteklercesine kolaylıkla kaldırıveriyorsunuz. Aracın hill holder'ı çok az eğimli yokuşlarda dahi devreye giriyor bilginize.

    Son olarak aracın bagaj hacmi ve tasarımını değerlendirecek olursak, sedanlar da bagaj hacmi gerçekten inanılmaz büyük. İnanın o bagaja en büyük boy maxi bavullardan iki adet rahatlıkla sığar ve üzerine de daha onlarca eşya koyarsınız.

    Aracın ön tasarımı Mitsubishi Lancer'dan çok esinlenerek yapılmış. Hatta ben bu aracın bordosunu ilk gördüğümde Lancer'ın küçüğü çıkmış diyerek çok şaşırmıştım. Araç önden ve yandan gerçekten çok şık, kaslı, spor ve zengin bir duruşa sahip. Arka kısmı ise ilk bakışta bir parça bu şıklığımn yanında zayıf kalsada bir süre sonra hoşunuza gitmeye başlıyor.

    Çok basit bir örnek verecek olursam eşim aracı ilk gördüğünde önünün kızgın bir bakışla spor bir araca arkasının ise alımlı bir duruşla ağır bir C sınıfı araca benzediğini ve bu tasarımın gerçekten hem ağır hem de spor havayı çok iyi verdiğini söyleyerek arkasını da çok beğendiğini belirtmişti. Ben de aracımın arkasını yakından görünce gerçekten hoşuma gitmeye başladı ve bende artık beğeniyorum.

    İlk 50 km için benim gördüklerim ve fikirlerim bunlar. Bu arada full depo 205 tl benzin alıyor bunu da unutmayalım.

    Sevgiler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esnafim35

    ...

    Bluetooth telefon oldukça başarılı. Telefonunuz araca bindiğinizde bluetooth açıksa ve daha evvel tanıtılmışsa araç tarafından hemen bağlanılıyor. Daha önce yeni kasa Mistubishi Lancer'da aynı özelliği kullanmış biri olarak başarılı buldum. Tek eksik gördüğüm nokta keşke Lancer'daki sistemi sesimizle yönetebiliyor olsaydık.

    ...

    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
    Şu sistemi sesle yönetememe eksikliği Aveo için geçerli değil mi?
  • Araçlarınız hayırlı olsun arkadaşlar. Allah kaza bela vermesin.

    Resimleri [simage][/simage] arasına yazarsanız daha iyi olur. Mesela:

     2012 CHEVROLET AVEO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 7 Ekim 2011; 8:04:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quenloth

    quote:

    Orijinalden alıntı: esnafim35

    ...

    Bluetooth telefon oldukça başarılı. Telefonunuz araca bindiğinizde bluetooth açıksa ve daha evvel tanıtılmışsa araç tarafından hemen bağlanılıyor. Daha önce yeni kasa Mistubishi Lancer'da aynı özelliği kullanmış biri olarak başarılı buldum. Tek eksik gördüğüm nokta keşke Lancer'daki sistemi sesimizle yönetebiliyor olsaydık.

    ...

    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
    Şu sistemi sesle yönetememe eksikliği Aveo için geçerli değil mi?


    Evet Aveo'da geçerli. Daah evvelki araçlarımda Lancer'da sesle yönetme özelliği vardı. Araç kullanırken örneğin "Annem" diyordum hemen aramaya başlıyordu. Ya da "End Call" diyordum kapanıyordu. Keşke Aveo'da da bölebir özellik olsaymış...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Araçlarınız hayırlı olsun arkadaşlar. Allah kaza bela vermesin.

    Reminleri [simage][/simage] arasına yazarsanız daha iyi olur.


    Çok teşekkür ederim.
  • Araç Çok Güzel ilk görüşte Aşk Gibi Alanlara Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Sürüşler Dilerim, Darısı Başıma
  •  2012 CHEVROLET AVEO

    kampanya yapmışlar.
    en kısa zamanda gidip bakacağım.

    Tek korkum, çekincem, Yakıt...
  • yoğun bir çalışmadan sonra yeni aveo, accent blue, linea, punto, aveo classic ve accent era arasından punto evo 1.3 75bg arabaya karar verdim.

    Allah utandırmasın bakalım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.