Şimdi Ara

2000-2001 BMW E46 3 SERİSİ Mİ? YOKSA SIFIR CIVIC Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
6.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Izmır Altınyolda yolda kalmış 730d gördüm 1 kere onun dışında yolda kalan BWM hiç görmedim hele su kaynatan hiç..


    Yolda ferrari de kalır. Sorumsuzluk yapıp benzinine dikkat etmeden yola çıkan sürücüler , pompacının hatasından kaynaklanan yanlış veya pis mazot / benzin konulması , araca binerken sorumsuzluk yapıp lastikleri kontrol etmemek vesaire gibi unsurlarda malesef aracın elinden birşey gelmiyor : ))

  • eger temız bulursan e46 derım cunku genelde bu tıp araclar hor kullanılır ozellıklede arkadan ıtıs oldugu ıcın
    ama tabıkı 0 arabanın yerı herzaman baskadır sorunsuzdur ....
  • ikinci el yeni kasa honda al elegance...




  • hocam çok güzel söylüyorsunuz ama bi gerçeği gözadı etmeyelım pıyasada 90 lı model bmw ler hala dikkat çekiyor ama bi hondanın 10 yaş civarlarında olanlarına dönüp bakan yok bmw modası bitmiyor ölmüyor 0 km araç tabiki iyi ama ben araç alıp satan birisi değilim sürekli binicisi olacağımdan aracın da ilk gün gibi 7-8 yıl sonra dahi dikkat çekmesi ve talebinin olması önemli şu an 2000-2001 model bmw 7-8 yaşlarında hala imrenerek bakılıyor peki şu an için söylesek 2000-2001 honda civic ne kadar rabet görüuor ve ne derece pirim yapıyor her şekilde ve açıdan incelemek gerekmez mii?
  • Bmw'nin tadı bir başka olur,maddi bakımdan arkanız sağlamsa bence Bmw ama değilse tabii ki Honda...
  • Hocam sıfır arabaya binmek daha makul bence, hem bide bu civic olursa hiç durma derim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ozdamar

    Kaç tane arkadaşım ellerindeki sıfır araç paralarını ikinci el bmw lere yatırdılar. ( e39 , e46 , e46coupe vs.) hepside iyiki bmw almışız diyorlar.

    Bir tanesi yeni e92 ye geçti. Eğer sizde ilerleyen zamanlarda bmw den bmw ye geçecekseniz başlangıç için makyajlı e46 yerinde olacaktır. Ama alıp satacaksanız ve bmw den sonra tekrar farklı sınıf farklı marka model araca binecekseniz honda civic alıp binin .

    Ayrıca kullandığım ve kullandığımız bmw lerin hiçbirinde hararet sorunu diye bir sorun yok olmadı .



    şu ana kadar yanılmıyorsam 4 veya 5 defa gordum 2000 model ve ustu bmw lerde su kaynatma- hararet sorununu. hatta 2 hafta ust uste aksaray tarafında 5 serisi gordum ve cok sasırdım aceba aynı aracmı diye içimden gecirip gulmustum.. ayrıca bi arakadasın babasına borc karsılıgı 5.30 gelmişti yanılmıyosam 99-2000 kasa. babası tüp takalım sen kullan demiş arkadasta bmw ye ne tupu ben tupluye binmem diyerek kabul etmemişti( megane 2 dizeli var simdi dizelim az yakarım diyo). fakat sonradan iyiki kabul etmemişim arac su kaynatıyomuş basıma cok bela olurdu dedi. ve elden cıkarttılar tabi uygun fiyat veren bir fakire vererek




  • her iki seçimde de memnun kalacaksın...

    ama...

    hangisinde daha çok keyif alırsın bunu bir düşün...
  • bende e 46 bakıyorum senin gibi 320i seçimim olurdu zatende öyle
  • 8 yaisnda araci alip bide sen 3-4 sene kullansan 12 yasinda ki 200bin de bi bmw olur elinde. Civic tavsiye ederim sana sonucta sifir olucagi icin. ilerde ki satista kesin pek fazla zarar ettirmez sana
  • 9 senelik araba almam ben.Benim yaşımın yarısı neredeyse.
  • Bu şartlar altında civic daha mantıklı olur.
  • civic 0 km en başta daha az yakıyor iyide kacıyor tasarımı cok hoş özellikle içi göstergeler vs. japon en az sorun cıkartan aracların arasında

    bmw güzeldir sesi tasarımı gidişi vs.vs onlarca şey yazılabilir ancak 100.000km nin üstünde 8 yaşında vede alanında performanslı kullandığı yani yıpranmış bir aracı alman senin için sıkıntı yaratır eğerki ekonomik durumun bmw nin ilerleyen zaman içinde cıkaracağı masrafları kaldırabilirse al zaten meraktan almış olursun bmw yine

    kimse gidipte mantıklı olarak 8 yaşındaki bir aracı almaz zevk yapar basar modlar meraklıdır parasıda vardır kaeyfini cıkarır

    mantıklı düşündüğümüzde sonuçta 0 km. bir arac daima iyidir

    2. el arc illaki sorun cıkartıyor arkadaşım bunu bilmelisin ister mercedes ister bmw volvo audi hepsi cıkartıyor senelerdir kullanılıyor sonuçta eskiyor yıpranıyor...

    tabi karar senin...

    ben olsam 0 km alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİTROUS666 -- 12 Nisan 2008; 18:06:39 >




  • civic 1.8 olacaksa hiç durma.ve de beyaz.
  • hangisi olursa olsun bmw nin yeri bir başka
  • Her ne kadar E46 iyi bir araç olsa da şu anda 2000 model bir E46;8 yaşında;ortalama 100.000-130.000 km aralıklarında.
    orijinal bulmak imkansız;en iyisinde 1 ya da 2 parçada boya var.
    üstelik 3.20 filan almadıktan sonra bence bir anlamı da yok.

    ileriyi de düşünmek gerekirse hem kullanım giderleri;hem de 2.el fiyatı düşünüldüğü zaman bence doğru bir seçim olmaz.
    işte bu noktada "0 km" Honda Civic almak çok daha akıllı bir iş.
    2 sene garantin var;arabanın herşeyi yeni;kimin altından çıktığı belirsiz gibi bir sorun yok;ilk defa poşetlerini sen söküyorsun.

    eğer ki paramı düşünecek olursam ben Honda Civic alırdım;ama ille de prestij;performans vb. isteniliyorsa işte o zaman zarar etmek pahasına E46 3.20

    Zarar etmeyi de şundan diyorum;bundan nerdeyse 2-3 sene önce bile E36 3 serisi özellikle 3.20'ler filan nerdeyse "0 km B sınıfı araçlarla" yarışıyordu;en aşağı 10 yıllık araç bu.
    o zaman 24-25 milyar para verip E36 3.20 alan gördüm;ama şimdi n'oldu?
    24-25 milyar para verilip alınan E36;bugün 12-13-14 milyara satılıyor;hâla görüyorum;yaşadığım yerde(Burdur-Bucak) yine bi E36 modası başladı;eski arabasını(tempra,tipo,hatta doğan slx)satan adam üste 3-4 ekleyip bahsettiğim fiyatlardan E36 alıyor.

    Ha bu durum kötü mü hayır;zira millet iyi arabaya biniyor;sözlerim yanlış anlaşılmasın;demek istediğim 2-3 yıl önce aşırı uçuk fiyatlara satılan 8-10 yaşındaki araçlar bugün resmen "ayakaltına" düştü.
    işte burdan yola çıkılarak;yine bugün fiyatı "0 km C sınıfı araçlarla" yarışan E46'nın da 2-3 sene içinde böyle fiyatının düşmeyeceği ne malum?
    daha sanayiden yan komşumuz 1 ay önce 99 model 100.000 km'de full 3.20'yi "33.000 ytl" para sayıp aldı.
    araba kötü değil ama;ben olsam o kadar parayı o model bi arabaya bağlamazdım;ileride ne olacağı meçhul.
    bugünkü gibi para etmeyebilir;tıpkı verdiğim E36 Fiyat düşmesi örneği gibi olabilir bunlar da.

    işte bundan dolayı "0 km Civic" almak daha mantıklı.

    tekrar ediyorum eğer ki zarar etmeyi istemiyorsanız(ki kimse istemez)civic alın derim.
    civic'i bu sebepten dolayı tercih ederdim;yoksa civic bugün bi E46 3.20'nin ne performansını;ne prestijini;ne güvenliğini verebiliyor.

    işte herşey ortada.

    2 araç da fiyat/performans olarak +/-'lere sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 13 Nisan 2008; 1:33:52 >




  • Sıfır aldığım astrayı sattım sıfır fiesta dizel aldım onuda satıp 2000 model turbo passat aldım ... iyiki de almışım 8 yaşında araç 82 bin kmde .. hayatının baharında, diğer iki aracı toplasan pasatın sağ çamurluğu etmezler... yani tercihin BMW den yana olsun, yaşlı araba almam diyenler pek araba işindrn anlamayan kişiler..
  • tamamen risk almaya bağlı.

    benim de kafama takılan önemli bir sorudur bu. ve hiçbir zaman içinden çıkamadığım bir sorudur :)

    kolay gelsin diyorum :)
  • Tamamen kişisel bir seçim olmakla birlikte BMW diyorum. Bilmiyorum bu 3 serisinde insanı bağlayan bir şeyler var. Dünyada en çok tercih edilen araçlardan biri. Bir yönüyle mutlaka tercih sebebi oluyor kıyaslamalarda. Fakat benim için en önemli sebep dış görünüm. Hep söylerim, ilk kıstasımdır. Fakat bir iç dizayn olarak Civic bu aracı cebinden çıkarır. Yine de ilk dikkat çeken doğal olarak dış görüntüdür. Bu da en efsanevi haliyle 3 serisinde var. 8 yıl falan hikaye. Bugün bir 97 Corolla 1.6 XEi 150.000'i gözü kapalı deviriyorsa BMW için olay zaten çözülmüştür. Taş gibi derler ya ondan işte. Ha Honda bunu yapamaz mı? Tabiki yapar. Benim demek istediğim BMW için ya da Mercedes-Benz için kilometre, yaş falan ufak ayrıntılar. Almanya = Otomotiv Mühendisliği.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.