Şimdi Ara

2. MALEZYA GP - 05.04.2009 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
6.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

2. MALEZYA GP - 05.04.2009


(En Son Oy Tarihi: 1.11.2023)
Giriş
Mesaj
  • Max denen sığır her yeni kural değişikliğinde takımların başına bir sürü masraf açmayı başarıyor.

    quote:

    Ferrari, McLaren ve BMW, sezon öncesinde tartışmalara yol açan difüzer tasarımı üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.
    Brawn GP, Toyota ve Williams tarafından kullanılan tasarımın kurallara aykırı olduğunu savunan Red Bull, Ferrari ve Renault'nun konuyu FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi'ne taşımıştı. Bu konudaki karar 14 Nisan'da yapılacak oturumda kesinlik kazanacak.

    Henüz bu konuda bir karar çıkmamış olmasına rağmen, bu takımlar şimdiden tasarım üzerinde çalışmaya başladıklarını duyurdu.

    Red Bull Racing ve Renault'nun da karar açıklanmamasına rağmen bu takımların tasarımlarını kopya edeceği belirtilmişti.

    Red Bull'dan Christian Horner da, takımın tasarım ekibinin geçtiğimiz hafta benzer bir aerodinamik yapı için çalışmalara başladığını ifade etti.

    BMW Sauber takım patronu Mario Theissen de, Alman basınında çıkan açıklamalarında, "Birilerinin buna izin verilip verilmeyeceğini söyleyinceye kadar bekleme lüksümüz yok" diye konuştu.

    Mercedes-Benz Motorsporları Direktörü Norbert Haug ise, "Doğal olarak, bunun tümüyle yasal olduğunu farzedip hazırlık yapmak zorundayız. Kazanmak isteyen her takım bu konuda çalışmak zorunda" dedi.

    Bu arada medyada çıkan haberlere göre, Ferrari'nin difüzer tasarımını değiştirmek için, F60'ın bütününde yapacağı modifiyeler nedeniyle 20 milyon avro harcayacak.

    Ferrari'den isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak Alman TZ gazetesine yaptığı açıklamada, "Temelde yeni bir araç üretmek zorunda kalıyoruz" dedi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drexler22

    avustralya'da yarışın yerel saatle 17.00'ye alınmasını anlarım da, malezya'da buna hiç gerek yoktu.. avrupa'nın en batısında bu haftaki malezya yarışı 10.00'da başlayacak.. normal saati 15.00'te yapılsa avrupa'da 08.00'de olur ki gayet makul bir saat..

    Avustralya'da yarisin 17'ye alinmasi benim Amerika'da tum gecemi uykusuz birakti ama, en azindan Malezya icin bu sayede biraz uyuyabilecegim. Bu degisikliklerin sadece Avrupa icin degil, biraz da Amerika'da artik iyice kaybolmaya baslamis izleyici kitlesini tekrar uyandirmaya yonelik oldugunu dusunuyorum.
  • quote:

    Ferrari, McLaren ve BMW, sezon öncesinde tartışmalara yol açan difüzer tasarımı üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.

    Bu arada medyada çıkan haberlere göre, Ferrari'nin difüzer tasarımını değiştirmek için, F60'ın bütününde yapacağı modifiyeler nedeniyle 20 milyon avro harcayacak.


    sezon oncesınde takımların daha az masraf yapmaları ıcın ıyı nıyet melegı gıbı calısan max-bernıe acaba dıfuzor tasarımalrını sıl bastan yapacak olan takımların masraflarını karsılayacakmı?

    egerkı 15 nısanda brawn wılıams ve toyota nın dıfuzorlerı yasak olyrsa su ana kadar yenı dıfuzor tasarımlarını yamaya calısan renault ferrarı mclaren e yazık olmayacakmı?
    kaldıkı bmw kararın acıklanacagı 15 nısan ı beklemek luksumuız yok dıyor.

    bırde 15 nısan da dıfuzorler kural a uygun kararı verılırse yıne bmw ferrarı renault ve mclaren e ekstra harcama yaptıkları ıcın haksıuzlık olmayacakmı?

    su an gordugum tek bırsey var oda bernıe bıraz heyecan olsun dıye sezon basında ıddası fazla olmayan takımları yukarı cekmeye calısmıs.bu daha fazla reklam ve daha fazla para demek.yardakcı max de buna harfıyen uymus.

    fıa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 2 Nisan 2009; 12:40:53 >




  • Bu oranda büyük paralar sırf iki bunak işini iyi yapmadığı için israf oluyor. Bu sezon şampiyonanın BGP'ye gitmesi için daha çok dolap çevirmeleri lazım. Çünkü şu andaki hali ile bile BGP'ye oldukça yakın olan BMW ve RBR gerekli değişikliği yaptıktan sorna BGP'ye toz yutturur. Özellikle Newey'in bu konuda RBR'ye avantaj sağlayacağını da söyleyebiliriz.

    Şunu da eklemek istiyorum. BGP ve RBR yahut BMW aynı hızda araçlar haline bile gelse pilotaj farkından dolayı BGP geride kalacaktır. Button'dan bi halt olmaz. Barichello da iyi de olsa Kubica ve Vettel ile yarışamaz kanısındayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 2 Nisan 2009; 12:54:25 >
  • Yarış geç saatlerde olacağı için yağmur ihtimali fazlaymış ama brawn gp sürücüleri zaten yağmurdada iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fasilgibi

    Yarış geç saatlerde olacağı için yağmur ihtimali fazlaymış ama brawn gp sürücüleri zaten yağmurdada iyi.

    Yağmur BGP için olabilecek en kötü şeylerden biri.
  • melbourn de hamilton diskalifiye trulli 3. oldu
    http://www.formula1.com/news/headlines/2009/4/9113.html
  • İKince Antrenmanlarda Ferrari Önde

     2. MALEZYA GP - 05.04.2009
  • 2.antremanlarda takımlar arasında çok fazla fark yok.

    BMW'ler baya kötü yalnız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: etusch


    quote:

    Orjinalden alıntı: fasilgibi

    Yarış geç saatlerde olacağı için yağmur ihtimali fazlaymış ama brawn gp sürücüleri zaten yağmurdada iyi.

    Yağmur BGP için olabilecek en kötü şeylerden biri.


    Ben tam tersini düşünüyorum yağmur yağınca...

    diğe yandan yağmur altında KERS bela gibi duruyor pilotların başında. NOS ya da Turbo olsa gam yemem.gerçi KERS aynı şey ama kers tırt....
    askeri cihazlarda görürdüm soğutmalı bataryalar.çokgüzel şeylerdir.sanırısınız buzdolabının arkası. antremanda da Raikkonen yanmış.kokpit ve önünden duman geldiği ve Ferrari burun kısmına batarya koyduğu açıklamasına bakınca; kimi yakmış bataryaları.bu extra yabancı ağırlıkları aracın ağırlığı belli olsa bu ağır bataryalarla uğraşmak dert değilde nedir?
    len arkadaş AC çarpar DC öldürür bu KERS illetinin otomobilde işi nedir hala iyi mi kötü mü karar veremedim.
    edit:eksik harf..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 3 Nisan 2009; 14:40:27 >




  • Rubense de vites kutusu değişiminden dolayı 5 sıra ceza gelmiş.

    Bu sezon en az cezayı alan pilot/takım şampiyon olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: etusch


    quote:

    Orjinalden alıntı: fasilgibi

    Yarış geç saatlerde olacağı için yağmur ihtimali fazlaymış ama brawn gp sürücüleri zaten yağmurdada iyi.

    Yağmur BGP için olabilecek en kötü şeylerden biri.


    Bence istemezler yağmasını ama yağarsada iki sürücüsüde yağmurda iyiler.
  • bu ne ya resmen dokulmusuz.
    en azından 1. ve 2. seans derecelerı mclaren ın ıstıkrarlı oldugunu gosterıyor.1.36.6 mclaren ortalaması.daha dogrusu hamılton un ortalaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 3 Nisan 2009; 21:42:29 >
  • Ferrari'de acaba 1 haftada neler değişti de,bu kadar hızlandılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    Ferrari'de acaba 1 haftada neler değişti de,bu kadar hızlandılar

    Bişey değişmedi. Sadece takımların hep söylediği şey. Melbourne takımalrın gerçek performansını göstermiyor. İkinci bir neden olarak kullanılan lastiklerin farklı hamurlar olması gösterilebilir. Fakat bugünkü dereceler genel bir kanıya manidir. Çünkü örneğin Kubica bugün lastikler ve yarış performansı üzerine çalıştık. Yarınsa tek tur performansına odaklanacağız dedi. Takımların performansları amaçlarına göre değişiyor.
  • Formula 1 yönetimi saçma işler yapıyor.
    Avrupa'da veya ABD'de yarışın daha rahat izlenebilmesi için saat değişikliği yapılması iyi güzelde yerel saatle 17:00 biraz abartı olmuş. 16:00 çok daha uygun olurdu bana göre. bu haftaki yarış eğer ki bu saat uygulaması yüzünden iptal olursa gerçekten F1 izleyicileri çok büyük tepki gösterecek Formula 1 yönetimine.

    Avustralya yarışında olan olaylar yüzünden verilen cezalarda tutarsızlıklarla dolu. Vettel'e verilen ceza çok ağır. geçen sezon benzer olaylarda daha az veya hiç ceza verilmediğini gördük. ayrıca Rubens'in Kimi'yi geçerken yaptığı temasada çok kayıtsız kaldılar. en azından Kimi'nin Rubens'i tekrar geçmesini sağlamaları lazımdı. Hamilton-Trulli olayıda ayrı bi fiyasko zaten. ya bu sezonu sert cezalarla götürecekler yada her zamanki gibi tutarsız işler yapacaklar.

    Difüzer olayınada artık bi açıklık getirilmesi şart. Brawn GP ve Toyota Avustralya'yı ilk 4 sırada bitirdi ama daha sonra bu dereceler geri alınabilir. bu F1'in imajına zarar verir. ayrıca Brawn GP ve Toyota taraftarlarının tepkiside büyük olur.

    bu haftaki yarıştan Toyota adına beklentim büyük. gerçi antremanlarda çok hızlı görünmediler ama F1'de önemli olan cumartesi ve pazar günüdür.




  •  2. MALEZYA GP - 05.04.2009

     2. MALEZYA GP - 05.04.2009

     2. MALEZYA GP - 05.04.2009

     2. MALEZYA GP - 05.04.2009



    Evet resimlerden de anlasildigi uzere cok degişik bi yariş olucak gibi




  • Singopour dada gece olmuştu.

    Asıl yağmurda çok tuhaf işler oluyor.
  • Sanctus'un dedikleri çok doğru. Herkes bizim gibi F1'i izlemekle yetinmeyip sürekli ordan burdan takip etmiyor. Adam yarışa bakıyor. Sonucu tv'de görüyor, öbür yarışa kadar belki hiç bakmıyor. Bu adam izlediği yarışın sonucunun sonradan birileri tarafından değiştirildiğni ne kadar sık görürse o kadar izlemez olur.
  • yağmurlu olursa yarış sc ile tamamlanır
    bu durumda sıralama daha da önem kazanır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.