Şimdi Ara

2 adet ssd ile raid 0 yapacagim daha once yapmadim yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 2 adet sandisk 64 gb ssd ye sahibim Okuma.huzlari 490mb/s Ben bunlari raid.yapacagim fakat Suana kadar raid.biosunu.bile.acmadim Nasil.yapacagim konusunda yardima ihtiyacim var onemli. Board Gigabayte 990fxa Ud3 rev 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX_8320 -- 14 Ocak 2015; 19:30:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • tavsiye etmiyorum, ayrı ayrı kullansan daha iyi olur. Raid 0 düzeneğinde 2 adet 840 Evo kullanıyordum, sata kablosu yerinden oynamış ve bütün bilgilerim silindi. Yine de yapmak istiyorsan, Bios'a girip sata kontrolcüsünü AHCI moddan Raid moda alman gerekiyor, sonrasında bilgisayarı başlatırken raid ekranı gelecek, oradan Type 0'ı seçiyorsun, ayırma olarak sana 8 ile 128kb arasında değer soracak. hangisini seçersen seç, fark etmiyor. sonrasında ssd'deki bütün veriler silineceği için yeniden windows kurman gerekiyor.
  • raid konusunda birçok video rehber ve makale dh forum diğer forumlarda yer alıyor sana yardımcı olabilir
  • mulobbo kullanıcısına yanıt
    araştırma yapmadan Konu açmayı sevmiyorum. Ama ilk cevaplayan arkadaş gibi sade ve güzel anlatıp yapan birini daha göremedim kısa ve öz cevap vermiş.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    64 KB DAHA iyiymiş hocam bu arada sadece ve net anlatımınza ötürü teşkkür ederim ayrı bir sorum daha var ben sadece raid in yanında Birde 500 gb sata 3 BİR HDD kullanacağım bunun ayarı nasıl olcak yoksa taktığım hdd nin raid ile bir alakası olmayacak mı
  • Raid ekranı kısa süreli gözüküyor, menüsüne girmek için CTRL+I yapın daha sonra menü açılıyor, takılı olan bütün sabit diskler gözükecektir (aşağı yukarı resimdeki gibi gözükecektir), boyutu 64GB olan diskleri raide dahil ediyorsunuz, youtube'da gerekli anlatımlar var. tereddüte düşerseniz hdd'nin sata kablosunu çekin, raid kurulumu bittiğinde tekrar takın, hiç uğraşmamış olursunuz. (resimdeki raid kurulumu intel işlemciler için.)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 14 Ocak 2015; 21:41:00 >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam Teşekkür ederim artık videoları bulup adım adım ilerleyeceğim hata yapmak istemiyorum silbaştan bayağı Uğraştırır :) Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim iyi forumlar.
  • https://www.technopat.net/2014/01/30/raid-nedir-nasil-yapilir/2/ Buna.bakarak.yapicam guzel anlatilmis :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.