Şimdi Ara

1e1 Haber: Yepyeni Teknoloji Programı 17 Şubat/12 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
33.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok keyifliydi yine teşekkürler.

    Konulara gelecek olursak;

    Öncelikle orijinal oyun pek fazla almam sadece bir sefer onu da online oynamak için aldım onunda dışında Single takılmayı seviyorum fakat bence her ikiside olmalı ama benim için Single daha ağır basıyor diyebilirim. Yinede fiyatlar ucuz olsa online oyun konusunda fikirlerim değişebilir bunun için CDMW 3 Steam kampanyasını duyurduğunuz için ayrıca teşşekkür ediyorum birde online deneyelim bakalım fikirlerimi nasıl etkileceyecek?

    Mobil uygulama pazarı konusunda ise yerden göğe kadar haklısınız, kesinlikle bu alana yönelmemiz gerek hem yeni bir pazar olduğundan tutunmak kolay olacaktır, hem zor olmadığından yapılan işten çok fikirler ön plana çıkıyor hem de bu sayede maliyet açısından da başlangıç için en iyi seçim bu olacaktır üstelik dediğiniz gibi küçük olarak başlayıp işleri büyütmekte var sonunda, üstelik Türk girişimci sayısı bari bu alanda dünyanın ilkleri arasında yer alsın.


    Birde kendi öz eleştirinizi yapmanız çok hoş olmuş mesela: Sitemiz flash reklamlarla dolu düşük makineler altında kalıyor demişsiniz (güçlü makinalar bile altında kalıyor aslında biraz mütevazilik yapmışsınız), yani sizde farkındasınız bu olayın tabi ekmek kapısı ona sözüm yok ama mesela Battlefield 3 için söylediğiniz isminin çok geçme olayında Mesut Çevik şöyle diyor "Ki geçiyor şuanda kaç kez tekrarladık biliyorsun." işte bu olay DH'de malesef Apple için çok uygulanıyor gibi geliyor bana diğer tüm reklamlar bir tarafa bu olay bir tarafa yani o derece sinir oluyorum, şöyleki gerçekten Apple isminin geçmediği bir haber yok desek yanlış olmaz yine sizleri tenzih ediyorum ama bir editör arkadaş var bilen bilir 2 lafından 3'ü Apple nerden nerden bir şekilde bağlıyor Apple'a haberleri en alakasız konuda bile Apple geçebiliyor buda büyük yetenek hakkını vermek gerek ama bu editör arkadaşın reklamcılık söktöründe çalışması daha iyi olur kanımca parayı kırar herhalde neyse şaka bir tarafa ( ) bu editör arkadaşımızda en azından biraz kendini eleştirse ve diğer editörler gibi normal haberler yapsa pek fena olmayacak .

    Son olarak hem Mesut Abi'ye hem de Erdinç Abi'ye mutlu bir evlilik diliyorum Allah bir yastıkta kocatsın.




  • Türkiyenin oyun yapan ve geliştiren bir studio'su yok demişsiniz fakat Türk Telekom'un grup şirketlerinden biri olan Sobee Studios yaklaşık 8 senedir bu ülkede hizmet veriyor.
  • erdinç abi yeni nesil konsollardan grafik motorlarından falan bahsederken ağzının suları akıyo :D
  • aslında donanım haber diye bir tv kanalı olsa çok tutar. Açıkçası ben izlerim .
  • Nvidia ile ilgili haber yokmu ya
  • Bölüm için teşekkürler güzeldi.
  • gerçekten iyi konular buluyorsunuz ve iyi noktalara değeniyorsunuz başarılarınız devamını dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vidoko

    aslında donanım haber diye bir tv kanalı olsa çok tutar. Açıkçası ben izlerim .

    Biradaki kitle disinda biraz daha artis gosterip durabilir cuku ulkemizde pek o kultur yok maalesef daha oyuncular canli yayin yapmiyor yani siz izliyorsunuz diye tutacak diye birsey yok o riske girmek icin bazi faktorlerin bulunmasi lazim onlarda neyazikki uzulerek soyluyorum Turkiyede yok.
  • sıngle player oynarım ama arkadaslarımla local olarak multı player oynamayı ve oyun sonrasında kım kımı vurdu kım ne yaptı muhabbetı donmesı benım ıcın vazgecılmez
    http://www.appspy.com/tim-schafer-confirms-plans-ios-version-double-fine-news
    Tim Schafer Confirms Plans For iOS Version Of Double Fine
    bu gelıstırıcı ekstradan ios platformuna da adventure oyun gelıstırecek sanırım onuda belırteyım
  • televizyonda yayınlanması gereken bir program yapıyorsunuz bence.
    internet televizyonculuğunun yayılmasına en önemli örnektir bu. hiç kaçırmadan takip ettiğim tek program olabilir belki de.

    konulara gelince, en önemli konu unreal engine. unreal engine her zaman olduğu gibi bu sefer de oyunlara çağ atlatacaktır. unreal engine 4'ü tanıtmak için dahi olsa bi unreal tournament 4 çıkarsalar çok mutlu olurum. ya da ilk unreal(senaryolu) oyununu yeni grafik motoruyla falan yapsalar güzel olur. ilk unreal'ı tekrar yapsalar tutar da bence. tabii böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum, sırf hayalden ibaret.
  • hic sikilmadan izledim komple süpersiniz herzamanki gibi. sony vidyosu gercekten bizi anlatiyo...
  • güzeldi
  • haberler, sohbet şeklinde bilgiler çok hoş keyifle izledim devamını bekliyoruz teşekkürler.
  • Telefonumdan izledim. Takilmadan, akici bir sekilde. Su an pil seviyesi yaklasik %70. Flash'in desktoplarda varolmaya devam ederken mobil cihazlardan kalkmasi fikrini siddetle kiniyorum, bu mantik disi gelismelerde ARM ile delikanli gibi basedemeyen Intel'in parmagi oldugunu dusunuyorum...
  • hafta içindeki yaptığınız haberleri video da tekrar ela almanıza gerek.
  • Çok güzel bir haber programı. Teşekkürler DonanımHaber.

    Meraklılar lütfen bu programı da dinlesin. Darkhardware sitesi editörleri tarafından yapılan program da çok çok başarılı.
    http://www.teknoseyir.com/41786/haftalik-gundem-degerlendirmesi-13-subat-18-subat-2012/
  • Öncelikle harika bir program olmuş . Ben ilk kez izliyorum bu programı çok beğendim. Konuları ayrı ayrı ele alacak olursak öncelikle tabletlerden başlamak istiyorum . Tabletler sanırım herkeste olan bir boşluğu doldurdular. Farkında olmadıgımız bir boşluğu. NetBook larin belkide ileride sonunu hazirlayabilecek bir teknoloji haline gelmeye başladılar. Zaten pc piyasasında bir düşüş mevcut bu düşüşün en büyük kanadı netbooklardan %40 oranında olmasıda tablet piyasasının pc piyasasını ne denli zora soktuğunun bir kanıtı diyebiliriz. Ek olarak NetBook piyasasının daralması ve yok olması Intel i zor duruma sokacak bir gelişme. Çünkü yıllardır bu piyasada rakipsiz olarak bu sektörün kaymağını yediler.



    Mobil uygulama pazarına bir sekilde kapak atmak gerekiyor dediğiniz gibi. Büyüme oranları ortada, piyasaya çıkan mobil ürünler ve tabletler çok hızlı hayatımıza girmeye başladılar. Apple a değinecek olursak, Çin'de kaybettikleri dava gercekten traji komik olmuş. iPad adı altında Android bir tablet cidden çok ilginç olacak. Tabi sadece Çinliler için. Ayrıca apple in flash konusunda ne kadar haklı olduğunu bir çok flashci zihniyette gormuş oldu. Evet flash olmayacak artık çok üzücü gercekten. :)



    Single mod mu multi modumu sorusuna ise coop modu yanıtını veriyorum. Dolaylı yoldan multi diyebiliriz. Single in vereceği zevk genelde multinin altında kalır. Dunyanın en iyi oyunları sıralamasındaki oyunlarda multi olmaması, single i oynama zorunluluğuna bizi ittiği kanısındayım. Yani o oyunlar Single'da birer başyapıtlar , ornegin skyrim i 300 saat oynamistim. Multisi olsaydı eminim ki 300 saat devede kulak kalacaktı. Zaten yasımında yavaş yavaş geçmesinden midir neden, single modları oynamaktan artık sıkılıyorum. (skyrim bir istisnadir. :))



    Assassin Creed , Cod ve gta v haberleri iştah kabartici cinsten. Bunların dısında güneş piline değineceğim. Üniversitede bölümüm gereği çok oynadık bu pillere. Güneş pillerinin fiyatlarının ne derece yüksek olduğunu biliyoruz. Daha verimli ve daha ucuz bir güneş pili üretilmesi herkes için iyi haber diye düşünüyorum. Dünyada güneş panellerinin en çok kullanıldığı ülke Hollanda dir. Duşunun ki evinizin çatısını komple güneş paneli kaplatiyorsunuz, daha sonra bu enerjiyi depoluyorsunuz. Elektrik parası vermediğiniz gibi depoladiginiz elektriği komşularınıza satabiliyorsunuz. Fakat bu panellerin yüksek maliyetleri dünyada gelişimini engelleyen bir unsurdu. Maliyeti düşürmeye devam ederlerse bu sektörde yakında hayallerin ötesine geçilebilir. Düşünün ki çatıların sadece panellerden oluştuğunu, santrallere endüstri dısında gerek kalmazdı gibi.



    Finalde sunu belirtmek isterim ki bir teknoloji tv kanalı haline getirilebilir DH. Bunlar büyük bütçeler istemektedir ama sponsorlar bulunamaz mı bu konu hakkında? Sağlam reklamlarla izleyici kitlesi olusturulabilir. Dh videolarının incelemelerin geçtiği bir kanal hiçte fena olmazdı diye düşünüyorum. Tabi aslında android ve iOS için DH uygulaması bile bütçe bakımından şirketi zorlayabilecegi lafı gecti. Uygulamada butceye takılıyorsa bu şirket, tv kanalı istemekte hayalcilik olacaktır.



    Değinmeden geçmeyeyim istedim. Şimdiden ikinizede mutluluklar dilerim.

    Edit: bolbol imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 18 Şubat 2012; 10:02:37 >




  • Single player tabiki :) multiplayer boş zamanı bol olanlar için okadar zamanım yok malesef :) arada bi bf3 atıyorum ama .D
  • HD sürüme geçemiyorum, bir sorun var galiba...
  • allah mesut etsin :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.