Şimdi Ara

1 Milyon Doktor projesi istiyoruz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mojman kullanıcısına yanıt

    tamam kontenjan artırımı olabilir zaten sonuncu tıpla ortalama bir tıpın arasında max 1-2 soru oynuyor. o sorularla kimsenin zeka seviyesi tabii ki ölçülmez. ama evdeki insanlara açıktan tıp okutmaya kalkarsan olacakları kimse tahmin edemez bence.

  • bu konuyu ciddiye alıp, ciddi bir şekilde cevap yazanlar var :D


    kafalar gene pırıl pırıl...

  • kardeşim şaka mısın sen ? tıpçı olduk diye vizyonsuz köylü vs. ilan ediyor delirecem  yıllardır bitmiyor şu karın ağrınız yok doktorun niye maaşı fazla niye itibarı yüksek ?.. başka dilde ifade etsen de gayet anlasılıyor bunları demek istediğin. gel dersleri gör bakalım kaç dakika duracaksın burda. mesleğe geçiyorsun acaba kimden dayak yiyeceğiz diye korkulu bekleyiş var. ne kuyruk acısıymış arkadaş ya

  • mura2163 kullanıcısına yanıt

    Biraz detaylı bakarsan bunların gerçek olduğunu görürsün toplumun ihtiyacı var devlet kaynaklarını doktor yetiştirmek yerine amaçsız mezun olduğunda çok büyük bir kısmı iş bile bulamıyacağı okuduğu bölümle uzaktan yakından alakası olmayan işte çalışmak zorunda kalacağı bölümlere kontenjan ayırarak milyarlarca lira parayı israf ediyor

  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt

    Böyle küçümseyici kelimelerle bu sorunun üzerini kapamaya çalışma çünkü bugün senin gibi düşünenler kapatır ama yarın daha büyük bir sorun şeklinde karşımıza çıkar

  • MertayKardes kullanıcısına yanıt

    Ben anlamadım da vizyonsuz nasıl oluyoruz biz şimdi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafız sence 1 milyon doktor olacak kapasiteye sahip insan var mı da 1 milyon doktor yetiştircez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor sayısının artması değil hasta sayısının azalması lazım. Yani insanlara nasıl sağlıklı beslenebileceklerinin anlatılması gerekiyor. Çok daha az masraflı ve çok daha yararlı bir çözüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu projeyi bir doktor olarak destekliyorum salin uzaktan eğitim almis doktorlari ulkeyede bi ortalik şenlensin 😂 ben mezun olurken 2000 mezun veriyodu ulke olarak en son 10000 mezunda biraktim takip etmeyi yetismis hoca yok cok fazla heryere tip fakultesi acmak yada ogrenci almak cozum degil nitelikli egitim alan doktorlar yetistirmek onemli olan burda konusmasi kolay hasta oldugunuzda hanginiz 1milyon doktor projesinden bir doktora gidersiniz hemen ararsiniz nitelikli doktorlari neyse iyi forumlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sacma bir konu.


    Zaten ulkedeki sistem yuzunden insanlar fakir, sagliksiz ve hasta. Sen 1 milyon doktor yetistirince napicaksin? Bu hasta fakir insanlari iyilestirmeye ugrasicaksin.


    Insanlari iyilestirmek yerine, muhendislige bilime yazilima yatirim yaparsan ulkeye para girer, uretim artar, hayat kalitesi yukselir, insanlarda ne dert kalir ne tasa ne de hastalik.


    O nedenle japonyada ortalama yas 85 bizde 75 yil.

  • Doctor give me a bad medicine onegaishimasu ^^

  • Ameliyata girdiğinde ama PDF de böyle yazmıyordu ki diyeceksin? Uzaktan eğitim nedir puahahhahahahs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede 1 milyon doktor daha yetişirse doktorluğun o küçümsediğin mesleklerden bir farkı kalmaz. Her şey arz talep meselesi eğer herkes doktor olursa doktorlar düşük ücret alır doktorlar düşük ücret alırsa kimse doktor olmaz istemez. Aynı zaman bu 3. dünya ülkeli bakış açısından kurtulman lazım. Bir şey üretmeyen ülkeler her zaman geride kalır. Senin istediğin doktorlar da bir şey üretmez hasta tedavi eder. O küçümsediğin mühendisler, yazılımcılar ise bir şeyler üretir. Amerika bugün bu kadar zenginse yazılımdan, Almanya bu kadar zenginse sanayisinden yani mühendislerinden dolayıdır. Ama etrafta doktorları sayesinde dünya lideri olan bir ülke yok. Senin ülkeyi umursadığın yok sen devlet hastanesinde 3 saat sıra beklemek istemiyorsun sadece onun için de 1 milyon doktora daha ihtiyaç yok adam gibi bir sisteme ihtiyaç var.

  • bencede herkes doktor olsun ülkede sağlıktan başka para eden bir şey yok

  • doktorluk mesleği çok hızlı bir şekilde yok olacak. yapay zeka ile. sadece en üst düzey bilgiye sahip akademisyenler kalacaklar. geri kalan hastahanelerdeki doktorların hepsinin yerlerini otomatizasyon alacak.

    eğer abarttığımı düşünüyorsanız lütfen mesajımı saklayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı şeyler tartışılmış ama temel taşları unutularak boşa gitmiş yazık olmuş.
    1. Ülkeler doktor ve hasta insanlardan ibaret değil.
    2. Herkes doktor, herkes mühendis, herkes çiftçi olmamalı.
    3. Evet sağlık turizmi ve yazılım kar sağlayabilir ama bunun için sayının artması değil niteliğin artması gerekir. 100 milyon insanı tedavi etmek yerine 2 tane ilaç keşfetmek ya da 1 tane ihtiyaç duyulan cihazı keşfetmek ve üretmek daha çok kazandırabilir.
    4. Ülkede insanların çok farklı alanlarda çalışması ve kendini geliştirmesi gerekli. Alt yapıya da ihtiyacımız var yollara da ihtiyacımız var. Evlere, mobilyalara.
    Yani sayı değil dengeye ve kaliteye ihtiyacımız var. İnsanlar kendilerini geliştirmek istemeli. Bu da neyle olur eğitimle olur ama kaliteli eğitimle olur. Zihtiniyetin değişmesiyle olur vizyon kazanmakla olur. Ülkede çok fazla doktora ihtiyacın olması sağlığımızın bozuk olduğunu gösterir. Sağlığımızı düzeltmek yerine önce bozmamız lazım bunun için de eğitim lazım. Bu mantık çerçevesinde düşünülürse zaten her şeyin cevabı ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doktor da hemen yetişiyordu zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Yapay zekanın doktorların yerini mümkün değil. Çünkü yapay zeka, nasıl programlandıysa, o şekilde çalışır, bunun ötesine gidemez. Kendini geliştirse bile ancak bunun kendisini programlayan programcının çizdiği sınırlar dahilinde yapabilir.

    Her şeyi geçtim, doktorluk, sadece hastaları tedavi etmekten ibaret değildir.

    Hastalar, kendileriyle ilgilenilmesini, empati yapılmasını isterler. Yani işin içerisine duygusallık giriyor, mesela bir kanser hastasına moral de vermek gerekir, tedavi yetmez.

    Şimdi şöyle düşünelim: Yapay zeka, bir insan ürünüdür. Doktor ise bir insandır ve insanlar Allah'ın sanatının bir göstergesidir.

    İnsan yapımı olan bir şey, nasıl olacak da Allah'ın eserinin yerini tutacak? Yıl 2020, halen daha bir işlemci, insan beyninin uzağına bile yaklaşamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    10 seneye kalmadan doktor sayısındaki arz talebi geçtikten sonra doktor maaşları düşmeye başlayacak sonra bankacı doktorlar çıkacak, polisliğe hazırlanan doktorlar olacak, kim bilir belki bu iş yapılmaz deyip yeni bir üni okuyan, sanayide dükkan açan VR kafe işleten tıp mezunları görmek mümkün olacak. 

  • Vizyonsuz bir başlık daha. Doktor ne üretmiş te ne kazandıracak. Sağlıktan bahsetmiyorum , 1 milyon doktor saçmalığından bahsediyorum.

    Yazılım ve mühendislik için yatırım , destek , teşvik vs vs ne varsa yapılması lazım. Fiziksel ağırlığı bile olmayan yazılım ürünleri ne kadar büyük gelir kapısı görüyoruz. Ülke ekonomisinin gelişmesinin tek yolu teknolojiden geçiyor. Doktor hastalarına bakar maaşını alır. Biyolog bile lazım ama doktor anlamsız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.