Şimdi Ara

1.3 Multijet Triger Zincir Değişim Zamanı Yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
116.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben bu yaza kadar Aveo kullanıyordum,1.3 dizel motor 75 ps olandan.
    2012 model 0 km almıştım.Çok iyi hatırlıyorum,kullanma kılavuzunda 240 bin km ya da 10 yıl yazıyordu triger zincir değişimi için.
    Ben sattığımda 148 bin km idi.Ustaya sorduğumda da her bakımda kontrol ederiz ses yapıncaya kadar değiştirmeyiz demişti.
    Fiat ile aynı motor,neden triger değişim zamanı farklı olsun ki?
  • Ben de hep merak ederim özellikle taksiciler ayni motoru cok kullandilar ve hala kullananlar var.Zinciri ne yapiyorlar bilen duyan varsa paylaşsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 2012 lineam da 127bin km de. İlk çalışmada ses yapıyor. Zincirden mi kayışlardan mı bilmiyorum ama Opar yerine gm marka tavsiye etti ustalar. Parçayı İnternetten alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Gm opel araçlarda kullanılıyormuş. Opardan daha iyiymiş falan. Bu konuda bilgisi olan var mı? Gm mi alsam yoksa Opardan şaşmasam mı? Bir de yağı selenia koymuştum. Daha iyi bir tavsiyesi olan var mı??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede zincir değişim zamanı diye bir şey var mı Allah aşkına? Meşhur siteye girin multijet ilanlara bakın araba 200 binde yeni degismiş 100 binde yeni değişmiş 150 binde yine yeni değişmiş.MaşAllah her satan değiştirip satıyor.Tavsiyem önümüzdeki 2-3 sene binecekseniz degiştirin kafanıza takılmasın sonra pişman olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 multijette zincir değişim periyodu yoktur. Servisler sizleri kandırmak için yalan söylüyorlar.
    sadece yandaki tapa açılıp belirli kilometrelerde gerginlik kontrolü yapılır ve sesi dinlenir.
    gerginliği düşen ya da ses yapan zincir değişir.
  • Ses gelmeden değişmesi cok gereksiz zaten isciligi cok pahalı zor ve riskli her ustaya da kurcalatılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşuna masraf yapma, ses gelmesini bekle. benim lancer de zincirli şuan 170k da , ses gelene kadar değiştirmeyi düşünmüyorum.
  • bugün birkaç servis aradım. Aracım 6 yaşında ve 60.000km bakımını yaptıracağım. Trigger zincirinin 160.000km / 5 yıl'dan hangisi dolarsa değişmesi gerek dedi bi tanesi. Digeri ise sen bilirsin suan için ses yoksa degistirmeye gerek yok dedi...

    Forumdan okuduğum kadarıyla ses gelene kadar bu şekilde ilerlemeye karar verdim.
  • superficista S kullanıcısına yanıt
    143.000 kmdeyse bence degismenizi öneririm ama değişim sırasında devirdaim + Triger zinciri + kacak varsa ön krank kecesi mutlaka değişmeli bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jawhlan kullanıcısına yanıt
    Linealarda opar opellerde gm benden size tavsiye kısa zaman icinde triger zincirini değiştirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Astra h CDTI aracım var. 160bin km şu anda. Ne ses var ne de sorun. Baskı balata bile fabrikanın taktığı. Tek elden düzgün kullanılan ve bakımları zamanında yapılan araçlarda bence sorun olmaz. Ustam ses yoksa devam dedi. Ama servisler hemen değişim derler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 130 binde servis bakımlı olarak şirketten çıkardığımız 2011 model Fiat albea sole 1.3 multijet aracımızda halen fabrika çıkışından beri aynı triger setini kullanıyoruz şu anda güncel 290.000 km de , sadece şimdiye kadar değişen 10 bin geçilmeden değişen yağ ve tüm filtreler, 2-3 yılda bir kızdırma buji (1-2) 50 bin km önce devirdaim ve egzantirik kasnağı 20 bin km önce alternatör rulman ve kömürü , 10 bin önce termostat, halen aynı conta aynı pompa aynı enjektör aynı radyatör vs. Vs. Düzenli olarak 100 bin km de bir vites kutusu yağı, 60-70 binde direksiyon, 3 yıl yada 70-80 bin km de fren yağı, 20 bin km de bir würth enjektör temizleyici kullanıldı aracın son olarak lastik ve sileceklerinin, balataları nın değişimi dışında 🤣🤣🤣 deposunu sürtmekten dolayı sızdırdığı için değiştirdim, pütür kapladım taktırdım. ÖZETLE 290 BİN KM DİR ORJİNAL TRİGER ZİNCİRİ İLE ARACI KULLANIYORUM NE BİR SES NE BİR ÇEKİŞ DÜŞÜKLÜĞÜ MEVCUT 200-300 LİRALIK YAĞ BAKIMINDAN KAÇIP GECİKTİRMEYİN SONRA 80-120 BİNDE TRİGER DEĞİŞİRKEN GÖRÜRSÜNÜZ bu araç 70-75 hp euro 4 motora sahip 2.0 mondeo dizel motoru sanıp 600 RR peşine düşmeyin bende hızlı gidiyorum aracın hızını yola ve aracınızın durumuna göre uydurun gereksiz hızlanmalar gereksiz masraf ve Multijet motora b.k atmanıza sebep olur aracım ile İstanbul Afyon 3.5 saat saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: konia

    2012 Astra h CDTI aracım var. 160bin km şu anda. Ne ses var ne de sorun. Baskı balata bile fabrikanın taktığı. Tek elden düzgün kullanılan ve bakımları zamanında yapılan araçlarda bence sorun olmaz. Ustam ses yoksa devam dedi. Ama servisler hemen değişim derler.
    2007 astrayı 2017ye kadar servis bakımlı kullandık, herşeyi değişelim diyen servis bile trigere ses gelmedikçe gerek yok diyordu. Satarken araç 143bin km idi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.