Şimdi Ara

1.0 MOTORLU araç kullananlar. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
18.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük motor istanbul gibi trafiği bol yerde iyidir çünkü hiçbir zaman fazla güce ihtiyaç duyacağın kadar boş yol bulamazsın bu şehirde. Bu yüzden çoğunlukla istanbul içi süren sürücülerin küçük motor kullanması doğaldır.


    Büyük motor yük taşıyacaksan veya uzun yolda kullanacaksan iyi.

  • 1.2 kullandım manuel seat ibizada herhangi bir performans sorunu görmedim beygir neyse o kadar gidiyor araba

  • Yillardir kullanirim cok mutluyum. Skoda fabia 2015 ve ustu modellerini tavsiye ederim
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Zotacingcigim buna ne dersin ?

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-doktordan-memurdan-degil-insan-evladindan-acil-satilik-886839934/detay


    22 kurus yakiyor diyor km de

    Birde ilanda dikkatimi cekti su koyma deposunun orada araba catlak mi ? Hasar mi var orada motorun icinde sol bar tarafinda cok garip geldi.

  • tolgakaracaq T kullanıcısına yanıt

    Ben sevmem skodo falan almanlar alinca bozuldu fasizm boyundurlugu altina girdi tuketim arabasi oldu kullan at misali. Eski czeck skoda favoritler vardi tas gibi 1.3 motordu ama deli gibi giderdi porche ortak yapim motoru vardi ne bunlar simdikiler skoda degil.skodo olmuslar dokuluyorlar hemen eskiyince bide Angel Merkel Turkiye ye cok ayip etti o kadinin ulkesini zengin etmek sacmalik dalga geciyorlar Turklerle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    VW Almanyaya mail at, onlar hızlanma 10.8, maksimum hız 187 olarak biliyor.


    Seni işe alsınlar sen belirle verileri.

    Birak cevap yazdığına degmez trollere maalesef laf anlatamazsin böylelerine hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pbmax

    Polo 1.0 tsi manuel sahibiyim. 215 40 17 lastik ve coil var üzerinde.bu haliyle 42 litre depo ile uzun yolda 90 - 110 kmh arası gidersem 950km yol yapıyorum. Orjinal 15 lik jant 185 65 15 lastiklerle 1020 km yol yapmıştım.

    Şehir içi ise 215 lik lastiklerle 650 -750 arası yol yapıyorum..


    33 bin km yol ortalamam 6.2 litre..

    1.0 tsi taş gibi motordur..kronik sorunu olmayan ender turbo motorlardan biridir. Düşünenlere tavsiye ederim.

    Hızlanma 10 saniye.

    Son hız 210kmh edirne yolu üzerinde test ettim.

    İste bu arkadaslardan objektif bilgi istiyor konu sahbi.

  • 1.0 araç kullandım. performansı beni tatmin etmediği için sattım. motor hacimleri küçük olduğundan turbo vs teknolojilerle araca performans kazandırıyorlar bu orta vadede sorun çıkartacaktır (sakin kullananlar için söylemiyorum). yakıt olarak işime otobandan gittiğim için ortalama 5.5 yakıyordu. ancak aracın hacmi küçük olduğundan gaza basayım dersen hacmi zorladığından fazla yakmaya başlayabilir (130 km civarı) totalinde ben tavsiye etmem, araç en az 1.4 olmalı derim.
  • atmosferiği için konuşacak olursam 1.0 yaris kullandım bir sene boyunca. şehir içinde mantıklı olabilir ama şehir dışında rezalet. ayrıca 4-5 kişi binince zulüm, ikinci viteste bile zorlana zorlana yokuş çıkardı  

  • 1.1 atmosferik Kia Picanto ve 1.2 TSI Leon kullandım. Leonla tecrübem çok daha uzun, hatırladığım kadarıyla 2 kez benim hatam nedeniyle üzdü, bunun dışında yeterince basıp da gitmediğini hatırlamıyorum. Yakıtı da Kocaeli içi 6.5L, şehirdışı güzergaha göre 5-6 civarı.
    Picanto ise gitmiyor. 100'e kadar yine üzmüyor ama 100 km/s üstünde dipgaz yapıyorum nazlanarak 120 görüyor devamı hepten yok. Ne yaktığını bilmiyorum, ölçme şansım olmadı.
    Leonu uzun yıllar kullanırdım ama Picantoyu ilk araç olarak uzun süre kullanabileceğimi zannetmiyorum.
  • el colgado E kullanıcısına yanıt

    Bugüne kadar hep 1.6 benzinli kullandım. Şu an 1.0 turbo benzinli kullanıyorum.

    Şehir içi zaten efsane, şehirler arası kullanımlarımda da hiç dediğiniz gibi birşey hissetmedim açıkçası.Tam tersine maşallah 🧿 diyeyim, çok memnun kaldım.

    Tabi bu birazda motor markası, araç boyutuna göre de değişir. Yada süzün tecrübe ettiğiniz araç mı sorunluydu ?

  • aserkang kullanıcısına yanıt
    üstat 1.0 tsi manuel polo kullandım. biraz da göreceli otomobillere bakış açısı. ama turbodan güç alıp performans yaratması bile bence sağlıklı değil. benim arkadaşımda 0.9 clio var mesela yokuşta 3 kişi olunca 1 kişiyi indiriyorum diye söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forcsf

    Yaklaşık 3 haftadır Clio 5 1.0 TCE icon CVT kullanıyorum. Toplam 1300 km oldu. Bursa'da ev-iş arası toplam 5 km mesafede kullanılıyor. Hafta sonları Bursa-Akcay arası şehir dışı kullanım söz konusu. Şu ana kadar 110-130 bandında ağırlıklı olarak kullandım. Tek tük üst hızlara çıktığım olmuştur. Ortalama 7.4 litre yakıyor. İlerleyen dönemde hafta sonları İstanbul'da kullanılacak. O zaman karma tüketim nasıl değişecek göreceğiz.

    Daha önce Clio 4 SW İçin 1.5 DCI EDC kullanıyordum. Çekiş açısından büyük fark var. Özellikle yokuşlarda daha fazla güç eksikliği hissediliyor. Fakat hacmi düşünüldüğünde performansı gayet tatminkar. Fazla da haksızlık yapmamak lazim. Araç sessiz ve vites geçişleri sarsıntısız. Benzinli olması dışında, yalıtım açısından da daha iyi gibi duruyor. Özellikle 120 km/s hız ve üstünde daha az rüzgar sesi aliyor. Bu arada Clio 4 dizel aynı parkurda, biraz daha seri ve hızlı kullanımda 5.5-5.8 litre arasında yakıt tüketiyordu.

    İşte gerçek bir kullanıcı tüketim verisi





  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Civicin nesi var ki hocam LPG uyumu ile gayet as yakıyor diye biliyorum
  • Ha ha. Kullanmayan hemen kendini belli etmiş. 1.0 Duster kullanıyorum 18 bin km yakıt ortalaması 5.9 litre.
    Standart dizel araçlardan daha iyi hızlanıyor, gaz tepkisi çok iyi. 150 km/h hıza kadar standart atmosferiklerden çok çok iyi. 150 km hızın daha üstünde tepkili performans arayanlara 1.3 turbo olanı tavsiye ederim.
    Motor ömrünü yaşayıp göreceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: el colgado

    üstat 1.0 tsi manuel polo kullandım. biraz da göreceli otomobillere bakış açısı. ama turbodan güç alıp performans yaratması bile bence sağlıklı değil. benim arkadaşımda 0.9 clio var mesela yokuşta 3 kişi olunca 1 kişiyi indiriyorum diye söyleniyor.

    Başka masajlarda da 0.9 tce clio kullanıcıları bu motoru şöyle kaçıyor, böyle yokuş çıkıyor diye öve öve bitiremiyorlar. İnsanlar neden arabaları konusunda doğruyu söylemezler ki! Hep kendi malını övme çabası içine girerler.

  • Forumda 1.0 araç kullananlar konusu var. Orada birden fazla model hakkında yorumlar var, tavsiye ederim.

    Not: 1.2 kullanıyorum, memnunum.

  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    fazla gibi ama dürüst rakam. ben astra cdti otomatik ile de aynı şehiriçinde 7.2 yakıyordum 1.33 auris ile 8.5 yakıyordum.

  • Türkiye'nin dağlık yollarında 1.0 motorda ne bileyim
  • wurtz kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bu ikiliyle baş edemezsin. bu funnerman ve zotacing ikilisi meşhurdur.sürekli 1.0 konularına gelip yok öyle tüketim olmaz,o kadar az yakamazsın mümkün değil,8 den az yakılmaz, şöyle kullan da tüketimini görelim sataşmaları forumca gayet iyi bilinir. milletin az yakması bunlara batar.ayrıca herkesin kendilerine yalan söylemek gibi bir görevleri olduğunu zannederler. az yakan benzinli turbolardan ve kullanıcılarından irrite oluyorlar herhalde.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.