Şimdi Ara

ZyXEL VMG3312-B10B web arayüzü yanıt vermiyor ve görüntülenemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ZyXEL VMG3312-B10B model (TTNet/Türk Telekom'dan alınma) modem router'ı hali hazırda kullanmakta olduğum farklı bir aboneliğe (Turkcell Superbox) köprü/bridge olarak kablolu şekilde bağlayarak kullanma düşüncesi ihtiyaç haline geldi. zira Turkcell Superbox'ın Huawei modem router'ı bulunduğu yerde şahane çekiyor ve asli kullanıcısı olan desktop PC'ye de şahane bir bağlantı sağlıyor. ancak bu Huawei modem/router'ın WiFi özelliği cidden acınacak raddede kötü olduğu için ev içindeki diğer bileşenlerim olan cep telefonlarım ve salondaki televizyona bağlı medya oynatıcı için her iki modda da (2.4GHz'de de, zaten daha kısa mesafede yüksek verim verebilen 5Ghz'de de) zayıf sinyal kuvveti sağlayabilmekte. eski aboneliğimden kalma ZyXEL'in evin dışından/bahçeden dahi sağlıklı erişim sağlayabilen WiFi'sinden istifade etmek için aklıma ürünü Huawei modeme kablolu şekilde (bunun için 10 ve 15 metre civarı iki adet yepyeni CAT 6 kablom mevcut) köprü/bridge modunda bağlayarak kullanmaya karar verdim, fakat ben yurtdışında olduğum sırada Türk Telekom bu modeme dışarıdan erişip her ne yapmışsa şu anda 192.168.1.1 üzerinden modemin web arayüzüne girilemiyor.

    evdeki 2 farklı Windows 10 kurulu sisteme araya başka bir cihaz vs koymadan haricen ve doğrudan, üstelik kabloda sorun olabileceğini düşünerek -ki hepsi ayrıca denendi, tamamen sorunsuzlar. zaten yeniler de- farklı farklı sağlam kablolar deneyerek tekrar tekrar denedim. olmayınca modemin Reset butonuna tarif edildiği şekliyle basıp ışıklarını da takip ederek reset işlemini gerçekleştirdim ancak yine de başaramadım. arkadaşlarımdan biri modem arayüzünde önceden modeme erişim sağlayan cihazlardan birinin "tanınan cihaz" olarak atanması ve bu cihaz dışındaki cihazların erişimine izin verilmemesi ile ilgili bir ayar olduğunu, eski ISS'm olan TTNet/Türk Telekom'un bu işlemi gerçekleştirmiş olmasının çok yüksek ihtimal olduğunu (ki ben bu modemin parasını onlara ödedim ve aldım, kiralık modem vs değil! şu terbiyesizliğe bakar mısınız!) söyledi. ancak bunun nasıl aşılacağını kendisinin de bilmediğini ekledi.

    sizlerden ricam bu sorunu nasıl aşıp modem arayüzüne ulaşabileceğim konusunda bana yardımcı olmanızdır. zira bir defa modem arayüzüne ulaştıktan sonra ilgili köprü/bridge ayarını yapmak hepi topu iki üç yere tıklayıp ilgili seçenekleri işaretleyerek/seçerek uygula demekten ibaret basit bir şey. lakin dediğim gibi, daha modema arayüzüne erişemezken böyle bir şey maalesef mümkün olamamakta.

    muhtemel yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürlerimle.







  • Benim emektar Airties RT-206 nın da arayüzüne sadece eski bir tarayıcı olaran firefox v5.0 ile girebiliyorum. bence üretim tarihini göz önünde bulundurup eski bir tarayıcı deneyin.
  • öylesi değil maalesef, internet explorer ile zaten denemiştim, kaldı ki zaten 7 ay evvel ben yine Türkiye'de olduğum sırada ürüne hem Firefox hem Chrome'un güncel sürümleri üzerinden sorunsuzca giriş yapıyordum.
  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Modem ledleri açıkken ne renk yanıyor? Ben cihazın normal açılmadığını anlayınca pc'ye Ip vererek girebildim.
  • dün erken saatlerde Windows 7 yüklü bir netbook üzerinden Telnet istemcisi ile bağlanarak hallettim, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.