Şimdi Ara

Zyxel VMG3312-B10A Hat modu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende Zyxel VMG3312-B10A bu modemden var . Türknet kullanıyorum ve 21 martta YAPA'ya geçtim YAPA'ya geçtikten sonra bu modem kendisini otomatik olarak VDSL modunda çalıştırmaya başladı ilk günler IP alıyordu fakat sonraları düşük SNR değerlerinden olsa gerek IP alamamaya başladı , ne kadar uğraştıysamda ağ ayarlarından tekrardan adsl2+ modunda çalıştıramadım çünkü izin vermiyor otomatik kendisi belirliyor . Şuan bir arkadaşımdan temin etmiş olduğum TP Link TD-W9970 modemi kullanmaktayım hattı adsl2+ moduna alınca internet geliyor . Ben kendi Zyxel modemimi kullanmak istiyorum eğer bu model tipi hakkında bilgisi olan önceden kullanmış olan biri varsa yardım edebilir mi acaba , bu arada modem ttnet tarafından verilmedi vatanbilgisayardan gidip kendim aldım . Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler , iyi günler



  • arkadasima katiliyorum tamamen, ayni sorun bendede var. Hattimi ADSL+ a gecirdim ama bu seferde DNS IP tanimlanmiyor modemde. Nette en güncel firmware yükledim yaklasik 5 aylik bir sürüm. O bile durumu degistirmedi. Eski modemle baglanabiliyorum sorunsuz sekilde. Acayip bir durum
  • Zyxel sayfayı kaldırmış, mail atıp olan bir firmware varsa istememiz gerek.
  • Eski yazismalarima dayanarak güncel firmwareler burdadir

    ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/VDSL_MODEMLER/VMG3312-B10A v2/Firmware
  • nurISLAM N kullanıcısına yanıt
    Değişen bir şey olmuyor bu benimde ilk aklıma gelmişti yükleyip fabrika ayarlarına aldım resetledim tekrar kurdum . Yine VDSL e aldı kendisini modem ...
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    VDSL portuna geçiş yapmış olabilir misiniz? Bende de VMG3312-B10B var otomatik yapıyor ayarı diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Olabilir ama TP Link TD-W9970 modemi aldım arkadaştan bunda hat modu seçebiliyorsunuz ADSL2+ moduna aldım modemi çalışıyor . VDSL2 portundan ADSL2+ olarak internet alınabiliyor mu acaba , işin ilginç tarafı VMG3312-B10A modemim gündüz VDSL modunda çalışırken hiç IP alamıyor ama gece 2 gibi IP alabiliyor mesela o zaman taksam internet geliyor . Ama sabah kalktım diyelim 9-10 gibi modeme reset atsam yine IP almaz , ama bir kere IP aldımı modem çalışmaya devam ediyor , çok ilginç . Keşke VDSL , ADSL2+ seçenekleri felan koysalardı da biz seçseydik otomatik tarayıp değiştirmeseydi ama muhtemelen VDSL portundayım .
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Fakat eğer VDSL portu da ise ADSL modunda veya ADSL modem ile sinyal alınmaz diye biliyorum. Siz en iyisi modeminizi fabrika ayarlarına geri döndürün. Belki düzelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Onuda yaptım hocam , yok modemin DSL ışığı sarı yanarsa ADSL turuncu yanarsa VDSL modunda çalışıyor demektir . Fabrika ayarlarına aldım , bilgileri felan tekrar girdim yine kendisini VDSL e aldı turuncu ışık yanıyor .
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    İnternet paketiniz kaç mbps?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Hocam Türknette paket yok ne kadar hız alabilirseniz onu veriyor size sıkıntıda galiba orda , maksimum değerler atanmış . Cuma günü aradım 16 mbit adsl2+ paketine tekrardan alın beni dedim hızımıda 12 mbite sabitleyin dedim hala bir işlem yapılmadı bakalım ne olucak .
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Bende Türknet kullanıyorum. Biliyorum. Yani ne kadar hız alıyorsunuz demek istemiştim. Demek ki santral üzerinden işlem yapılması gerekiyor. Biraz beklemeniz gerekiyor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Evet YAPA'ya geçtiğimden beri santralde portumu değiştirdiler AKK yi kaldırmak için ben cuma günü eski VAE sistemine türk telekom portuna geri aktarın 150 gb kotaya razıyım dedim . Tamam dediler , bakalım pazartesi olması lazım bu işin olmadı ne yapıcam bende bilmiyorum hat hiç stabil değil .
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Benim bulunduğum bölgede YAPA sistemi yok. O yüzden şanslı sayılırım Sanırım daha tam oturtamadan kullanıma açtılar. Birkaç ay sıkıntıdan sonra düzeleceğini tahmin ediyorum. Düzelene kadar VAE de kalmak en iyisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef öyle tam oturtmadan açtılar kullanıma sıkıntıları var çok fazla , hat modunu bir kere interleaved den fast pathe almaları lazım böyle ping çok fazla oluyor hat hataları oluyor .
  • aynı terane benimde başımda hat vdsl hız adsl pinglere +20 eklendi.
  • Dostlar, simdi tekrar denedim ve olmadi.
    Modemi en son güncel haline getirdim, sonra fabrika ayarlarina döndürdüm ve hersey otomatik oldu. Sadece kullanici adi ve sifresini girdim artik calisiyor.

    Olmayanlarda benim gibi yapsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.