Şimdi Ara

Zyxel NAS326 vs Synology DS220J

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ev için kullanılmak üzere NAS cihazı arayışındayım. Genel kullanım amacım ev içindeki cihazlar için bir plex server kurmak(1080p ve 4k streaming yapacağım) ve dosya yedekleme için kullanmak olacak. Belki torrent client da kurmak isteyebilirim. Piyasaya baktığımda Zyxel nas326 ve synology ds220j modellerini görüyorum düşük bütçeli olarak. Zyxel modeli diğerine göre ucuz ancak anladığım kadarıyla çok eski bir model. Sizce bu amaçlarım doğrultusunda hangi modeli tercih etmeliyim? Açıkçası zyxel'in eski olması ve yazılım desteği beni biraz düşündürdü.




  • https://www.chip.com.tr/inceleme/zyxel-nas326_4827.html su linkte detayli inceleyebilirsin kendim kullaniyorum suana kadar bir problem yasamadim aldiktan sonra yazilim guncellemelerini yaparsan canavar gibi makinadir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DS220 modelin fiyatı 2 aydır artıyor . Artık fiyatını hak ediyor mu sormak gerek ? Sadece onu takip ediyordum diğerlerini bilmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heriltyni

    https://www.chip.com.tr/inceleme/zyxel-nas326_4827.html su linkte detayli inceleyebilirsin kendim kullaniyorum suana kadar bir problem yasamadim aldiktan sonra yazilim guncellemelerini yaparsan canavar gibi makinadir.

    Siz ne amaçla kullanıyorsunuz? 4k hdr filmleri smart tv ile stream etmek istiyorum. Böyle bir kullanım şeklinde performans sorunu yaşar mıyım acaba

  • Zyxel daha ucuzmuş.Acaba aradaki fark fiyat farkına göre değer mi ?

  • Arada cok buyuk farklar yok. Aradaki farki marka yaratiyor. Bugun olsa yine zyxel alirim. Bizim kullanim.amacimiz sirkette dosya /veri paylasimi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanırım Zyxel alacağım ben.Şu anda bunun için ve TV için UPS aldım APC BVS650 haftaya Nas için 2 tane disk alırım sonraki ay ise artık cihazın kendisini alırım Zyxel NAS326 vs Synology DS220J 

  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    En iyisini yaparsiniz. Biz gayet memnunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kumandası yok sanırım bu modelin değil mi ? Arayüzü ve ağa bağlı bilgisayarlardan dosya aktarımı nasıl ?

  • Synology ds220j modelini al hiç düşünme senin ihtiyaçlarını karşılıyor.Synology nin işletim sistemi çok iyi istediğin özellikleri kolayca ekleyebiliyor ve kaldırabiliyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipnoa

    Synology ds220j modelini al hiç düşünme senin ihtiyaçlarını karşılıyor.Synology nin işletim sistemi çok iyi istediğin özellikleri kolayca ekleyebiliyor ve kaldırabiliyorsun.

    Aldık ama daha kurulum yapamadık Zyxel NAS326 vs Synology DS220J  4TB disk sıkıntı çıkardı 3TB disk takılı duruyor tek başına.Bu modeli markayı kullanan 1 kişi bile bilmiyorum ki direk sorayım disk hangi modeli kullanıyorsunuz diye Zyxel NAS326 vs Synology DS220J 


    Mesajı buraya kopyalamış olayım belki gören olur.


    Seagate 4 TB ..008 ile başlayan koda bakarsak Nas cihaz ile uyumlu gözüküyor ki ben öyle aldım. Synology Destek ile görüştüğümde bana disk arızalı ama öncesinde uyumlu olmayabileceği yazıldı. 2DR166 kodu yazması gerektiği belirttiler. Ben disk kutu üstünde yazıyor dedim ama disk içinde program arayüzünde de 2DR166 yazmalı …008 yanında dediler . Ben daha disk uyumlu mu değil mi bilemedim iki taraf farklı şey yazıyor . Resmî siteden uyumlu gözükmekte destek ekibi uyumlu olmayabilir diyor. Disk aldığım site destek ile görüşün diyor , aynı diski satan başka firma ile görüştüm şu şu model disk uyumlu mu alacağım diyerek , bakıp uyumlu alabilirsiniz dediler  

    Yani abuk bir süreç . 

    Daha da sıkıntı verici şey ise fiyatların durmadan artıyor olması. Ben yenisini alsam bu sorun ile karşılaşacağım mesela Bu sabah ısrar ettim diski onarıma değişime gönderiyorum.  

    Bakalım ne olacak ? Yeni gelecek disk aynısı olacak ve gerçekten uyumlu değilse bu diski başka yerde nasıl kullanırım bilmiyorum.  

    3 tb ıronwolf aldım ..007 ile biten , onda sıkıntı çıkmadı. Bunda tonla sorun yaşadık 





  • Öncelikle geçmiş olsun. Diskiniz arızalı olma ihtimali çok yüksek, en doğrusu diski bilgisayara bağlayarak surface test yapmanız olacaktır bunun için birçok yazılım bulunmakta.hd tune yada hd sentinel kullanılabilir. Diskin smart değerlerine bakabilirsiniz.4tb seagate diske baktığımda nas diski olduğunu görüyorum. Eğer aldığınız disk bu ise kısa bir araştırma yaptığımda sizin cihazınızla uyumlu olduğunu hatta bazı linklerde bu diskle beraber satışa sunulduğunu görüyorum. Disk uyumsuzluklarında nas cihazlarında sorunlar genellikle birden çok disk kullanıldığında raid yapısında düşme şeklinde gerçekleşebiliyor.Bazı nas cihazları özellikle nas için üretilen diskler kullanılmadığında yada farklı özelliklere sahip farklı model diskler berber kullanıldığında sorun çıkartabiliyor. Anladığım kadarı ile zaten 4tb ı tek disk olarak kullanmak istiyorsunuz. Diskin arızalı olma olasılığı çok yüksek benzer durumda ilk test edeceğim şey disk olacaktır. 3 tb ST3000VN007 model diski de cihazla beraber rahatlıkla kullanabilirsiniz diye düşünmekteyiz zaten şuan kullandığınız disk te bu sanırım.

    Bir de benim tercihim nas diskleri seçerken özellikle pmr ve cmr olarak ifade edilen geleneksel kayıt yöntemini kullanan diskleri tercih etmek olurdu smr diskler bende hala güven uyandırmıyor. Yazıda bahsedilen disk modellerinin kayıt yönteminin ne olduğunu araştırdığımda net sonuca varamadım açıkçası. Dediğim gibi en doğrusu diskleri bilgisayara bağlayıp kontrol etmek sadece smart değerlerine bakarak değil yavaş olarak surface test yapıp kontrol etmek, sonrasında yeniden smart değerlerini incelemek. Bir de piyasada bulunan refurbished olarak ta bilinen yenilenmiş diskleri özellikle nas cihazlarında tercih etmek doğru olmayabilir. Bu diskler yeterli hıza sahip olamayabilirler, bazı yetenekleri kapatılmış devre dışı birakılmış olabilir. Ve nas cihazlarında sorun çıkarabilirler. Yenilenmiş disklerin hepsi iyidir yada kötüdür diyemeyiz elbette içlerinde doğru şekilde yenilenmiş diskler de vardır ama hatalı yapılan işler de var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 5 Haziran 2021; 3:14:18 >




  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Saçma sapan bir durum yani.Disk firmaya gitmiş kontrol edilmiş ,cevap geldi bir sıkıntısı yokmuş bana geri dönüyor şu anda.

    Amacım 4/4 alıp aynalama yapmak olacaktı aslında ama fiyatların ani artışından ötürü 4/3 yapmayı tercih etmek zorunda kaldım.Ayrı ayrı biçimlendirip 2 sürücü olarak kullanıp yedeklemeleri el ile 2.diske atacaktım.Ama ikisini taktığımda 1.sürücü (4 olan) ilk kullanıma hazır değil uyarısı verdi ,sağlıklı gözüküyordu ama uyarı verdi.2.sürücüde sıkıntı yok.Sonra tek tek taktım 3 tb olanda yine sorun yok.4 olanı ise biçimlendirme yapmadı.Disk biçimlendirilemedi 35 hatası geldi.Hataların görüntüsünü atayım.

    Maalesef ayrı bir pc yok ve artık tanıdık güvenilir bilgisayarcı esnaf yok kontrol ettirebileceğim.Ama disk hatası bulunamadı dedi şirket hani aksi bir düşünceleri olmadığını umut ediyorum artık.Sanırım disk geldikten sonra 3TB olarak yine satın alacağım.3-3 olarak aynalama yöntemi yaparım 4tb olanı ise bilmiyorum ne yapacağım.

    Ironwolf disk serisi CMR idi diye bakmıştım ama ?

    Zyxel NAS326 vs Synology DS220J
    Zyxel NAS326 vs Synology DS220J



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 7 Haziran 2021; 22:5:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diskte daha önce bölüm oluşturuldu ise yani diski bilgisayara bağlayıp bölüm oluşturduktan sonra nas cihazına taktı iseniz bazen bu durum karşılaştığınız hataya sebep olabilir. Diski bilgisayara bağlayıp disk üzerindeki tüm partitionları sildikten sonra nas cihazına yeniden bağlayıp tekrar biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Ben özellikle sıfır disk te alsam disk yüzeyi taraması yapıyorum daha önce sorun çıkartan hiç kullanmadan değiştirdiğim disk oldu. Ben her zaman disk durumunu kendim test ediyorum. Ancak o zaman sağlıklı olduğuna emin olabiliyorum siz de kullanmadan önce bence kendiniz test etmelisiniz. Diskin kargo ile çok fazla gidip gelmesi iyi bir durum değil . Diskler sarsıntıyı çok sevmiyorlar yolda zarar görebiliyorlar

  • DSM de 4TB diskin part numarasi gozukmemis. Bir uyumsuzluk soz konusu olabilir.

    4TB diskin barkod kismindan PN ve FW ye bir bakin.

    Synology uyumluluk listesine gore asagidaki gibi olmali.

    ST4000VN008
    PN: 2DR166
    FW: SC60

    @eyoruk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunTi -- 8 Haziran 2021; 20:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum ama bilgisayara bağlamak gibi bir seçeceğim olmadığından kontrole göndermek zorunda kaldım.Macbook kullanıyorum Sata'yı USB çeviren kutu yok ama artık alacağım.Çünkü belli oldu bu diski başka şekilde değerlendirmem gerekecek.Peki harici kutu ile usb bağlantılı olarak kullanımlarda bir sıkıntı olur mu Nas diskleri ? Bu konuda fikriniz var mı ,çünkü 7/24 için üretilmiş diskler bunlar.Çalışmasına,ömrüne olumsuz etki yapar mı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Haziran 2021; 10:8:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YunTi

    DSM de 4TB diskin part numarasi gozukmemis. Bir uyumsuzluk soz konusu olabilir.

    4TB diskin barkod kismindan PN ve FW ye bir bakin.

    Synology uyumluluk listesine gore asagidaki gibi olmali.

    ST4000VN008
    PN: 2DR166
    FW: SC60

    @eyoruk

    Zaten sıkıntı oZyxel NAS326 vs Synology DS220J  Bu yüzden sordum bu cihazı ve 4TB Ironwolf kullanan var mı diye. Ben o part numarasının gözüküp gözükmeyeceğini alırken bilemem ki Bakamam yani o numaraya.Çünkü sadece disk etiketinde yazıyor ki bunu bile görmek güç.Kaldı ki benim disk etiketinde yazıyor ama arayüzde yazmıyor.Destek ekibine sordum arayüzde yazmıyorsa bir güncelleme ile halledilebilir mi diyerek.Olumsuz yanıt aldık.


    Ben alırken sadece ..008 koduna göre aldım.Zaten satış sitelerinde başka kod numarası yazmamakta.Ülkede satışta olan Ironwolf 4TB modellerin hepsi tek model.Başka modeli yok ki?


    FW kısmına bakmamıştım şimdi baktımFW kısmı yine SC60 Zyxel NAS326 vs Synology DS220J  Yani uyumluluk kodları aynı birebir disk etiketinde yazıyor.Mantık olarak güncelleme ile benim sorunumun çözülmesi lazım, ama olmuyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Haziran 2021; 9:36:51 >




  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    DSM in güncel olup olmadığına bir bakın, güncel değil ise güncelleyin. Synology Kontrol panelin içinde görebilirsin.


    SS te HDD nin sıcaklığı -1 derece gösteriyor, Synology ile HDD arasında bir iletişim sorunu yada uyumsuzluk var gibi duruyor. Yada HDD bozuk, bu yüzden HDD yi bilgisayara takıp test yapmakta fayda var.


    Tavsiyem önce yazılım sorunlarını elemeniz, sonra donanım sorununa odaklanmanız.


    @eyoruk

  • YunTi kullanıcısına yanıt
    DSM güncel .İlk ona baktım.
    Zaten bilgisayara takma olanağımın olmaması asıl sorunlardan biri.Yok ki öyle bir imkanım O yüzden pek bir şey yapamıyorum. Gönderen satıcı ile görüştüm,halen onay bekleniyormuş Seagate firmasından.Bana geri dönüyor diye yanlış bilgi vermişler. Synology destek ekibine fotoğrafı attığımda -1 değerlerinin sıkıntısından bahsetmedi,sadece uyumsuz dedi.

    Millet keyif için alır şu aleti ,takar keyif yapar.biz aldık 2 haftadır fıtık olduk.Biraz daha sorun çıkarsa Nas cihazı kuramayan sıkıntı çıkan ilk insan olarak tarihe geçerim herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Haziran 2021; 14:58:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 haftalık bekleyiş sonrasında 4tb disk firmadan geldi.Değişim yapmışlar
    Sabah geldi şimdi taktım.Göstergesi şimdi daha iyi sıcaklık değeri her ikisinin normal düzeyde fakat ! yine 4 tb olanda "ilk kullanıma hazırlanmadı" uyarısı var ! Yahu arkadaş çıldırmamak elde değil nedir bu nedendir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.