Şimdi Ara

Zyxel Modem Lan ışığı yanıp sönmesi sorunu[Yerel Ağ Kablosu Takılı değil Hatası]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modem olarak Zyxel Prestige 661HW-61 kullanıyorum.Nerden baksanız 5 sene oluyor alalı.Şu ana kadar hiç bir problem yaşamamıştım ancak şu sıralar sürekli aynı sorunu yaşıyorum.
    Pc'yi ilk açtığım anda masaüstüne gelince internet olmuyor.Sağ aşağıdaki Ağ simgesi ''Yerel ağ kablosu takılı değil'' uyarısı veriyor modem açık olmasına rağmen.O sırada modeme baktığımda ethernet kablosunun bağlı olduğu port girişinin ışığı uzun süreli aralıklarla yanıp sönüyor.Sonra modeme reset atıyorum sorun düzeliyor ancak yarım saat falan kullanabiliyorum ve tekrar aynı şeyi yapıyor ve bu işlemler sırasında modem biraz fazla ısınmış oluyor.Az önce modemin üstüne vantilatör koydum 1 saattir açık hiç bir sorun yok.


    Şimdi asıl sorum : Bu sorun ısınmadan mı kaynaklanıyor yoksa ethernet kablosuyla ilgili bir problem mi var? Yada sorun yazılımsal mı ?



  • Maşallah 5 sene türkiye şartlarına göre ( alt yapı, elektrik vb.) baya güzel bir zaman, muhtemelen sısınmadan kaynakı bir kopma yada görmeme problemi var gibi duruyor normalde 30 dk sürerken soğuttuğunda fazla sürdüyse problem ısınma kaynaklı dır.
  • üstüne vantilatör koyacak kadar olduysa ısınmadandır modeminde bi ömürü vedesi dolmaya başladı demekki
  • Kabloyu değiştir, modemde başka port varsa onu dene..Bunlar olmassa modemi daha az ısıncak bir yere koy, gerekirse üstündeki plastiği çıkart vidalardan..
  • modemindeki veya adaptör içindeki kondansatörlerden bazısı şişmiştir. bu yüzden yapar. değişirsen düzelir.

    edevat yoksa gönder değişeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.