Şimdi Ara

Züccaciye Dükkanı Hakkında....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
20.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadalar öncelikle merhaba.

    Arkadaşlar ben Balıkesir'de züccaciye dükkanı açmayı planlıyorum, bu konuda ilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı. Eşim az çok bu işlerden anlar. Daha önceleri 2-3 yıl züccaciye dükkanında çalışmıştı. Şimdi biz eşimle birlikte bir züccaciye dükkanı açmak istiyoruz. bize bu konuda önerileriniz olabilirmi. Nereden başlamalıyız. Açılışta ne kadar para gider, yer nasıl olmalı, kaç m2 yeterli olur. hangi firmaların bayiliklerini almalıyım gibi. Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Maddi konularda epey yorulduğum için lütfen sektör ile ilgili yazılar yazın. İç karartıcı heves kırıcı şeyler yazmazsanız sevinirim. Hepinize saygılarımı sunuyorum.



  • Züccaciye, çeyiz setleri, küçük ev aletleri, heyidelik eşya bunlar paralel sektörler. Yerin durumuna göre maliyet artar. Küçük bir yer açın. Sonra çek alın bu iş çeksiz dönmez.
  • dedemin zuccaciye dukkani var. fazla bir bilgim yok ama dukkan kucuk 15 20 m2 ama mutlaka depo gibi bir yer olmalı. yani halka acık olan kısımda her seyi sergilemen lazım zengin gözükmeli dükkan. stok yer kaplamasınki çeşide yer kalsın.ayrıca toptancıdan ne kadar mal o kadar indirimli alırsın bu da senin kârını artırır. bu yüzden de depo önemli.
    satış olarak hangi ürünler gider bilmiyorum çok ama mutfak ve sofra gerecleri gider her şekilde. elektroniğe bir iki bulaştı ama pişman oldu. hem büyük mağazalar hem de ucuz markalar senin başını ağrıtır. kişisel bakım araç gereçleri de olabilir. törpü tarak cımbız vs. ayrîca çerçeve gibi süs eşyaları da gidiyor. son olarak hediye amacıyla gelen müşteri çok ozellikle orta ve yüksek yaş grubu hediye konusunda ilk olarak züccaciyelere gider.
    dukkan istanbul'da balıkesir'de tekel olabilir gerekirse istanbul'dan mal almayı düşün bence. hem de daha fazla çeşit gorebilme ihtimalin var.
  • TAHTAKALEYE GİT.250 liralık incik boncuk kolyeler bileklik yüzük falan al.

    250 liraya en az 500 parça mal alabilirsin takriben.


    her şehirde fuarlar oluyor.mesela şuan anneler günü fuarı var.ankarada,,istanbuldada var her şehirde var bişeyler.yerlerini yazmıyım şimdi.

    buralarda stand kirala ilk önce işin işleyişini öğrenirsiniz.iyide satış yaparsınız.

    sonra önünden günlük ortalama 5000 kişinin geçtiği anacadde üzerinde bir dükkan kirala..iş yaparsın merak etme.ara sokaklarda yapma bu işi kafii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcon11 -- 7 Mayıs 2011; 4:03:50 >
  • onun için araç gerekiyor hem de bizim burda çok var o tarz işleri yapanlar.
  • arkadaşlar biz balıkesir merkezde kirası çok pahalı olmayan ama en çok ev hanımlarının gezdiği bir yerde bu dükkanı açmak istiyoruz. selim arkadaşımın dediği gibi 15-20 metrekare yeterli olacak bize. haa bunun bir kısmını depo olarak kullanacak olursak 40 metrekare yeter de artar bile. dükkanın içinde alacağımız malzemeler çeyizlik eşyalar, küçük ev aletleri tencere tava çaydanlık gibi şeyler olacak. ıvır zıvıra fazla yer vermek istemiyorum. bir de insanların hiç bir yerde bulamayacağı ilginç mutfak gereçleri olsun ki müşteri çeksin. kadınlar böle şeyleri çok severler. çok lüks alması gerekmiyor ilk etapta. işler ilerledikçe sermaye oluştukça daha genişletilebilir. bilmiyorum ne kadar hayal edebildiniz ama dükkan masrafını ele almazsak dükkanın 25 metrekare alanına sadece duvar rafı koyduğumuzu düşünürsek ortalama ne kadarlık malzeme gider. kalite açısından her kaliteden bi tane :). çok karışık oldu ama :):)
  • minimum 60.000 tl sermayen yoksa batarsın açık açık söylüyorum.
  • neye göre 60.00 diyosun ki arkadaşım. dükkana altın koymayacam kii.
  • O kadar küçük dükkanda bu işi yapmak zor.
  • belki doğru sölüyosun da bir yerden başlamak gerek. her iş sermaye gerektiriyor.. bu kadar yüksek mebla olsa zaten hiç düşünmem.. çoktan yapardım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetnamli

    neye göre 60.00 diyosun ki arkadaşım. dükkana altın koymayacam kii.

    sana açıklayayım canım kardeşim,
    -1 dükkanın çok ufak 25 m2 düşünüyorsun müşteri genelde ufak dükkanları tercih etmez.birdolu avm var onları tercih ediyor insanlar.

    - o dükkan için bir muhasebeci ayarlaman lazım

    - o dükkanın elektrik ve bilimum temizlik ve reklam giderleri olacak.

    -züccaciye dedinmi her çeşit maldan minimum 100 parça olacak.küçümser olursak 50 olsun.

    -dükkanı açacağın ilk zamanlar 5 ay bile sürebilir satışlar vasatın altında olabilir dükkan kirasını cepten ödüyeceksin.

    -belli zamanlarda kampanya yapmalısın o kampanyalar için kar kısmını düşük tutup sürümden kazanmak yada bir miktar cepten kesinti yapman lazım.

    -daha aklıma gelmeyen bir sürü masraf kalemi.
  • Öncelikle teşebbüsünüzden dolayı sizi kutlarım,Girişimciliği her zaman takdir etmişimdir.

    Balıkesir piyasasını bilmem ama İzmir piyasasınıdan örnek vereyim belki yardımı olur.İzmirde Fincancılar Hanı vardır asıl adı Leblebiciler hanı diye geçer.10 yıllardır İzmir'e züccaciye alnında hizmet etmiş ve etmektedir.Yaklaşık 30 adet dükkan vardır bu handa ve her dükkanın 1- 2 veya 3 adette deposu vardır.

    Son yıllarda özellikle AVM lerin çoğalması ile bu handa işler eskisi gibi yürümemektedir.Bir çok dükkan el değiştirmiş ve hala el değiştirmektedir.Öyleki bazı dükkanlara hiç talep olmadığı için bu dükkanları yan komşular kiralayıp mevcut alanlarını genişletmektedir.Fakat bu genişletilmiş dükkanlarda zamanla tekrar el değiştirmektedir.

    Bunun sebebi AVM ler olduğu kadar neredeyse her semtte bulunan japon pazarı, çin pazarı,ucuzluk pazarı, ve sermayesi kuvvetli galerilerdir.Bu galerilerde züccaciyeden tutunda bir evi komple düzecek cinsde eşyalar bulunmaktadır(banyo dolabından tutunda LCD tv lere kadar geniş bir yelpaze)Yine bu galeriler 36 aya kadar taksit imkanı sunmaktadır'ki 25 m2 dükkan sahibinin göze alamayacağı bir vadedir bu.Tabi işin içine AVM leride katınca, sadece züccaciye satan dükkanlarının küçülen pazarını düşünmek gerekir.Yani sadece züccaciye ile bu iş yürümemektedir.

    15-20 m2 bir dükkan ve ziyaretçilerinin bayan olduğu bir işletme deyince aklıma takıcılar ve kozmetikçiler gelmektedir.Zira Ne AVM ler ne japon pazarları nede galericiler bu ürün çeşitlerinden fazla bulundurmamaktadır.Buda 15m2 dükkanda sırf bu işi yapacak kişinin, ürünlerin küçük hacimli olması sebebi ile 1000'e yakın model bulundurması demektir.

    Yalnız bu söylediklerim İzmir pazarı için örnektir.Birde böyle işlere girmeden önce sektörünüzü iyi seçmeniz ve o sektörün toptancıları ile çok iyi konuşmanız lazım.Bazı toptancılar girişimcileri desteklemekte ve yer seçimi konusunda da girişimcileri iyi yönlendirmektedir.
  • @janjare

    önerilerin için teşekkürler. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
  • Dukkan ne durumda ? Actiniz mi ? Nasıl işliyor ? Günlük hasılat nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fafa1236 F kullanıcısına yanıt
    Adam 3 yıl önce girmiş foruma ve şu an sanırım gazetecilik yapıyor.Bir tanede çocuğu var.
    Link:http://www.balikesirpolitika.com/detay2a.asp?id=19252&kod=3&res=

    Bu arada profilindeki fotoya benziyor linkteki adam birde siz bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 16 Mart 2014; 3:49:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutu149

    Adam 3 yıl önce girmiş foruma ve şu an sanırım gazetecilik yapıyor.Bir tanede çocuğu var.
    Link:http://www.balikesirpolitika.com/detay2a.asp?id=19252&kod=3&res=

    Bu arada profilindeki fotoya benziyor linkteki adam birde siz bakın.

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.