Şimdi Ara

Zotac Ekran Kartı Alacakların Dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
8.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllar ekran kartı testleri, incelemeleri yaptım, insanlara bu konuda tavsiyelerde bulundum ama doğru tavsiye ancak üreticilerin ürünlerini uzun süre kullanıldığında verilebiliyor. Çünkü bir ürünün gerçek kalitesi ancak bozulmadığında ya da bozulduğunda yaşattıklarıyla anlaşılıyor.

    1995’den beri tüketici olarak Asus, MSI ve Sapphire gibi markaların pek çok ekran kartlarını kullandım. Hiçbiriyle ciddi bir problem yaşamadım, yaşasaydım başıma neler gelirdi bilmiyorum ama Zotac markası ile ilk deneyimimde problem yaşadım. Bu da yetmiyormuş gibi markanın ilgisizliği, teknik ve hukuksal süreç Zotac ile ne kadar yanlış bir seçim yaptığımı bana gösterdi.

    Bir Pişmanlık Hikayesi

    Her şey 21.07.2013 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan Zotac GeForce GTX 670 AMP! Edition ekran kartı almamla başladı. Aldığım bu kartın dağıtıcısı yakından tanıdığım Mascom idi. Biraz da buna güvenerek almıştım.

    İşin dağıtıcı açısından bakarsak Türkiye piyasasında ekran kartı satmak bela bir iştir. Marjlar düşüktür, rekabet yüksektir, bir sürü model ve ara model vardır, bir de Vatan piyasadaki payına güvenerek dağıtıcılar ile satış şartlı ya da konsinye olarak çalışmaya zorlar, hala mı öyle bilemiyorum. Ama birinci elden gördüğüm için bu durum rivayet değil, piyasanın realitesiydi bir ara.
    Satış Şartlı çalışma şudur; Vatan size sipariş geçer, siz malı gönderirsiniz. Ödemenizin vadesi ise Vatan, ürünü müşteriye sattığında başlar. Bu da demek oluyor ki Vatan'ın vitrinindeki mal, aslında ticari olarak Vatan'ın değil, dağıtıcının malıdır satılana kadar. Bu durumda stok yaşlandırması da Vatan'ı değil, dağıtıcıyı ilgilendirir. Bu yüzden Vatan'da satış şartlı ekran kartı işi hem karsız, hem de maliyetlidir.

    Belki bu yüzden, belki diğer sebeplerden Mart 2015 tarihinde Mascom iflas kararını açıklıyor. Bu ayın sonuna doğru da Mascom'un ithal ettiği elimdeki Zotac ekran bozuluveriyor, ardından Vatan'a RMA için bırakıyorum ve asıl hikaye burada başlıyor.

    RMA Nedir

    Türkçesi Ürün İade Yetkisi olan RMA (Return Merchandise Authorization), mal piyasalarında ürünün arızalanmasından sonraki teknik ve hukuki süreci tanımlamada kullanılır. Hukuki açıdan garanti süresi ve şartları altında arızanın ortaya çıkması gerekir, aksi halde tüketici bu yetkilendirme sürecinden faydalanamaz.

    Mesela garanti süreci geçen bir üründe RMA işlemi yapılmaz ya da garanti süresi dahilinde bile olsa tüketicinin üreticinin izin vermediği donanımsal ya da yazılımsal konularda müdahale ettiği ürünlerde de RMA işlemi yapılmaz. Mesela konumuz ekran kartı, ekran kartımın firmware'ini marka dışında customware bir yazılımla güncellesem ve alet kullanılmaz hale gelse RMA sürecine dahil edilmeyecektir. Ya da çok daha basit bir sorun olan kötü güç kaynağı kullanımı yüzünden ekran kartına giden akım ya da topraksız hat kullanmam sebebi bir şok ile bu hale gelmesi de aslında kullanıcı hatası ve RMA süreci dışında kalmasına sebep olan bir durumdur.

    İlle de bir sorun olmasına gerek yok, GPU üzerindeki termal macunu değiştirmek için karta müdahale yapıp, başarılı bile olsam ürün RMA dışı kalacaktır.

    Ama her arıza bu kadar net değil, kondansatör hataları cihaza yanlış voltaj verilmesi ile alakalı olabileceği gibi kalitesiz kondansatörden de kaynaklanıyor olabilir. Biraz detay bir konu. Military grade kondansatör kullanmadığı halde Zotac bu konuda esnek değil, topu tamamen kullanıcıya atıyor. Bu bile markadan uzaklaşmak için yeterli aslında.
    Garanti süreci ve şartları altında arızalanan bir ürün RMA dahilinde ya tamir edilir, ya ücret iadesi yapılır ya da yeni ürün verilir. Peki benim durumumda bunu yapması gereken Vatan mıydı? Aslında tam olarak değil.

    Vatan'ın "Ürün Arıza" kısmına gelen ürünler ilk önce ithalatçısına gider. İthalatçı ürünün seri numarası ile dağıtıcısı olduğu markadan RMA kaydı açar. Ardından ithalatçının kendi bünyesinde ilgili bakanlığın belirlediği standartlarla (ve distribütörlük anlaşmasındaki yeterlilikle) yetki almış teknik servisi varsa orası, yoksa anlaşmalı üçüncü bir servis noktasına ürünü gönderir.

    Serviste rapor oluşturulur ve ürünün tamiri ya da iadesi için gereken bütçe ya da parçalar markaya bildirilir. Genellikle marka bu bildirime itiraz etmez ve ödeme plana dahil edilir. Tüketici içinse servis raporunun satıcıya ulaşımı ile işlem tamamlanır.

    Mascom, getirdiği Zotac ekran kartları için hem dağıtıcı, hem de garanti belgesinde belirtilen tek yetkili servis olduğu için Vatan’ın hukuken müteselsil sorumlu olduğu bu konuda gideceği bir yer kalmıyor Mascom iflas edince. Son çare Vatan bıraktığım ekran kartını Zotac'ın diğer dağıtıcısı olan Endeks Bilişim'in servis çözümü ServisPoint'e yolluyor ama kart iki defa geri dönüyor. Sebebi ise RMA kaydının ithalatçı tarafından açılmaması.
    İthalatçı Mascom olduğuna göre ve o da battığına göre bu işi kim yapacak. Vatan'da da ya bu işi bilen, soran yok ya da işi bilerek yokuşa sürüyorlar. Zira iki defa ServisPoint'e giden ve kabul edilmeyen ürün ardından bir defa Koyuncu'ya, sonra da gene ServisPoint'e gidiyor ve gene kabul edilmiyor bir ay içinde. Tarihleri ve sevk irsaliyelerine kadar bu saçmalığın kaydı var, inkar edeceklerini sanmıyorum.

    Bu gel-gitlerin sebebini sorduğumda "Vatan'ın servis politikası ürün arızası çözülene kadar servise göndermektir" diye akıl ve mantıkla pek alakası olmayan bir politika savunuyorlar ama gördüğünüz gibi içler acısı durum. Derdimi şubeye anlatıyorum, merkeze yönlendiriyorlar. Merkez ile bağlantı talep ediyorum, sadece çağrı merkeziyle muhatap ediyorlar. Çağrı merkezi ise “Beyefendi ben sadece önümde yazanları size okuyorum.” diyebiliyor. Kısaca Vatan'ı tüketici olarak pek gözünüzde büyütmeyin, iş takibinde çok profesyonel bir firma değil.

    Marka Üzerinden Çözmek

    Ürünün niye servise gidip geldiğinden bir haber Vatan’dan sonuç alamayınca ServisPoint ve Zotac'ın kalan tek dağıtıcısı Endeks Bilişim ile bağlantıya geçtim ve sonunda sorunun RMA kaydı ile ilgili olduğunu öğrendim.

    Endeks Bilişim ya yapamadığı ya da yapmak istemediği için Mascom'un ürünlerine RMA kaydı almıyor ya da alamıyor. O yüzden de ServisPoint'e ürünü sevk edemiyor, etse bile geri dönüyor Vatan'daki gibi. ServisPoint ise ürünü elden almıyor, ücretli olarak tamir ya da rapor da vermiyor. Bir ara biri "Vatan Mascom ürünlerini toplayıp Zotac'dan RMA kaydı alıyormuş, orayla görüşün" gibi bir hikaye uydursa da "Zaten orası size yönlendirdi, yok öyle bir şey" dediğimde gerçek dünyaya döndük.

    Şu durumda hukuken muhatabım olduğu halde gitmediğim tek yer markanın kendisi kalıyor. Bu arada ürünün Türkiye sayfasında iletişim bağlantıları tanımlanmamış. O yüzden Avrupa için teknik servis hattı Eurotech'e, garanti (Warranty) departmanına ve ayrıca global sayfasındaki ulaşım bölümüne durumu detaylıca bildirip, ne yapmam gerektiği konusunda yardım istedim.

    Bir hafta geçmesine karşın kimselerden geri dönüş almadım tabii ki. Ama inadım inat, gittiği yere kadar. Diğer yandan bir marka ya da firmayı ömrüm boyunca kötülemeden önce cidden emin olmak, haksızlık yapmamak istiyorum.
    Zotac'ın Türkiye ofisi yok ama bir Türkiye bağlantısı var. Markanın yetkilisi Kaan Aba'ya da durumu bildiriyorum. Ondan da bir cevap alamıyorum. Zotac'ın müşteriye verdiği değer ne kadar güzel, ne kadar profesyonel değil mi?

    Hukuken Ne Yapılabilir

    Bu çözümsüzlükte hukuki muhatabım Mascom, Vatan ve Zotac aslında. Mascom iflas ettiği, Zotac'ın da Türkiye'de resmi olarak temsili olmadığı için müteselsilen tek muhatabım Vatan. Bu yüzden de iş takibini yapması gereken Vatan, tüketici değil. Diğer yandan hukuki süre de çoktan doldu (ayıplı mal durumu söz konusu), bu noktada artık Vatan sorumlu. Neye göre sorumlu derseniz hem 6502 Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a, hem de Garanti belgesinde bulunan "Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın; *Tamiri için gereken azami süresinin aşılması, durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir." maddesine göre. Hukuken satıcı (Vatan), İmalatçı-üretici (Zotac), ithalatçı (Mascom) hepsi müteselsilen sorumludur. Yani "Servis kabul etmedi benim elimden bir şey gelmez" de diyemez.

    Artık hukuki sınır dolmuş, ürünün arızası giderilmemiş ise benim tek yapmam gereken ilçemdeki Tüketici Hakem Heyetine başvurmak. Şikayete konu malın bedeli Tüketici Hakem Heyeti'nin bakabileceği üst sınırdan düşük. Bu yüzden verilecek heyet kararı da mahkeme ilamı hükmünde olacak. Dolayısıyla İcra Müdürlükleri aracılığıyla tahsili mümkün. Hakem heyetlerine başvuru ücretsiz, bilirkişi ücreti dahil tüm masraflar devlet tarafından karşılanmakta, aklınızda olsun.

    Diyelim Hakem Heyetinden lehte bir karar çıktı o zaman ne olacak. O zaman da Vatan, Tüketici Mahkemesi’ne itiraz edecektir. Diyelim oradan da lehte bir karar çıktı. O noktada da Vatan karşı dava kozunu oynayacaktır. İnternette okuduğum bazı durumlarda Vatan’ın tüm dava süreci tamamlansa bile ödeme yapmadığı, tüketiciyi alacağı için icra yöntemine başvurmaya zorladığını gördüm. Hani davalar bitse bile ödeme için bir de icra süreci işletecek tüketici.

    Kısaca avukat ve mahkeme masrafı, uzayan süreç ile yıldırma yöntemine gidecektir Vatan. İş takibinde sınıfta kalan Vatan'ın konu hukuki süreç olduğunda nasıl da aslan kesildiğini görebildiniz mi?

    Şimdi Ne Olacak

    Kabul ediyorum, elimdeki ekran kartının maliyeti bu kadar çetrefilli hukuksal sürece girmeye değer değil. Ama sokağa atılıp da üstüne soğuk su içilecek bir para da değil, ne de iş çözülene kadar onboard ekran kartı ile nereye kadar.

    Son çare ürünü özel bir serviste tamir etmeye niyetlendim. Bildiğiniz gibi ekran kartı tamiri her yerin yapabileceği bir şey değil, ayrıca bu işin de bir garantisi yok. Kart elektriksel ya da fiziksel bir şokla arızalanmadığı için fiziksel bir hasar bulunmuyor, bu da tamir şansını arttırıyor. Tahminlerim arızanın şişen kondansatörden ya da GPU lehimindeki mikro çatlaklardan kaynaklandığı yönünde. Kart üzerinde kondansatör değişimi mümkün, GPU lehimi ise fırınlama metodu ile çözülebilir ama bu çözüm de riskli, reballing ya da BGA rework denilen yöntemle yeniden lehimleme yapılması daha mantıklı. Ama bu işlem için hem ekran kartları konusunda deneyim, hem de özel bir sistem gerekiyor. Öyle her bilgisayar tamircisinin düzgün yapabileceği bir şey değil. İstanbul’da bu işlemi istediğim kalitede yapan sadece bir iki yer var. İstanbul dışında ise ekran kartı tamiri yapan yer bulmak çok zor. Yine de biraz daha araştırıp kartı tamire öyle bırakmayı planlıyorum. Sonucu bekleyip göreceğiz…

    Son olarak Vatan'ın da, Zotac'ın da nasıl firmalar, ne kadar kaliteli mal ve hizmet ürettiklerini sizin takdirinize bırakıyorum...







  • İnsanımız hala akıllanamadı. Tutturmuş bir TR garanti diye gidiyor. Yahu git yurtdışından al en azından firma ile muhatap olursun burada saçma sapan ciğeri 5 para etmez dolandırıcı kılıklı malum firmaların peşinde gezip hakkını aramak Türkiye'de adalet aramaktan çok daha zor.

    İşin en acı olanı da hala insanların ''TR garantili'' ürün araması
  • Özet geç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özet:zotac'ın ithalatçı-dağıtıcı sorunu çözülmeden zotac ürünler almayın.
  • B4ris B kullanıcısına yanıt
    konunun birinde zotac kullanan arkadaş;

    mascom iflas etti zotac ,zortakoldu demişti

    geçmiş olsun tekrardan ama peşini bırakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 3 Mayıs 2015; 10:28:37 >
  • Hikayenin Sonu: Kartı son bir umut (bir işe yaramayan garanti dışı kalmasını göze alıp) işi düzgün yapan bir yere tamire verdim. BGA rework yapıldı. Alet testlerde çalıştı ancak soğuduktan sonra ertesi gün gene off oldu. Tahminen baskılı devre kartında çatlak var, onarılması/değişmesi de mümkün değil. Kısaca 890 TL üstüne soğuk su içip yerine yeni kart bakıyorum.
  • Çok geçmiş olsun,ben olsaydım tüketici hakem kuruluna verir.Sonuna kadar mücadele eder paramı alırdım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun,yazıktır günahtır az para değil.Zotac almayı planlıyordum vazgeçtim valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle alınmaması gereken bir marka zaten ülkemizdede bir çok profesyonel kullanıcı tarafından pek tavsiye edilmeyen bir marka umarım en kısa zamanda sorununuza çare bulursunuz bu şekilde markanın rezilliğini her yerde anlatırsak kimse mağdur olmaz ve zotac da ülkemizde zaten satamadığı kartları hiç satamaz çekip gider..
  • Bundan önce kullandığım ekran kartı markasi zotacdi şu okuduklarimdan sonra zotac marka ekran kartı kesinlikle almam bu devirde asus,msi,sapphire den vazgecmeyeceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler, yeni parça toplama müptelası olan kişilere iyi bir bilgi olmuş.
  • zotac kadar vatanda sattinin arkasinda durmuyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fat1453 kullanıcısına yanıt
    "Diyelim Hakem Heyetinden lehte bir karar çıktı o zaman ne olacak. O zaman da Vatan, Tüketici Mahkemesi’ne itiraz edecektir. Diyelim oradan da lehte bir karar çıktı. O noktada da Vatan karşı dava kozunu oynayacaktır. İnternette okuduğum bazı durumlarda Vatan’ın tüm dava süreci tamamlansa bile ödeme yapmadığı, tüketiciyi alacağı için icra yöntemine başvurmaya zorladığını gördüm. Hani davalar bitse bile ödeme için bir de icra süreci işletecek tüketici." Kısaca en az 6 ay, en fazla 1-2 yıl sürebilecek stresli ve maliyetli bir süreç.

    Kart arızalanalı neredeyse iki ay oldu, bu sürede yaşadığım stres ve boşa geçen zaman, harcadığım para hepsi birleşince şahsen bu sürecin daha fazla uzamasını istemedim. Bu tamamen kişisel bir tercih, siz hukuki yollara başvurabilirsiniz. Ben elimdeki son kozu da tamir yolu ile oynadım. Biliyorum bu yüzden artık garanti dışı ve hukuken hiç bir şey yapamam artık. Bu da benim yolumu seçecekler için de bir tecrübe olmuş oldu.

    Şimdi biliyorum ki Zotac'ın değil RAM, RAMDAC, kondansatör gibi elektronik parçalarda, baskılı devre kartı kalitesinde bile düşük. Ayrıca hem Avrupa, hem de Türkiye'de ulaşmaya çalıştım ve gördüm ki tüketiciyi de satış sonrası hizmette çok güzel mağdur ediyor.

    Bu yüzden değil Zotac, aynı fabrikada üretilen kardeş firması Sapphire bile kullanmaya çekiniyorum. Sanırım bu yüzden bundan sonra sadece kendileri board üreten/geliştiren Asus ya da MSI'dan başka kart alamayacağım (Asus'un 2006'dan beri ortak iştirakı olsa da Gigabyte bile yeterli güvenilirlikte değil gözümde).

    Asus ve MSI modelleri de hiç ucuz değil, her modelde de stok bulunmuyor. Kısaca hem pahalı, hem de bulunmuyor. Bulabildiğim kartları nispeten uygun fiyata ve uzun vadeli taksit seçenekleri ile gene Vatan satıyor. Şimdi 890 TL'nin çöpe gitmesi bir yana, nefret ede ede gene Vatan'dan taksitle kart alacak olmak cabası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tangaska -- 9 Mayıs 2015; 15:29:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tangaska

    "Diyelim Hakem Heyetinden lehte bir karar çıktı o zaman ne olacak. O zaman da Vatan, Tüketici Mahkemesi’ne itiraz edecektir. Diyelim oradan da lehte bir karar çıktı. O noktada da Vatan karşı dava kozunu oynayacaktır. İnternette okuduğum bazı durumlarda Vatan’ın tüm dava süreci tamamlansa bile ödeme yapmadığı, tüketiciyi alacağı için icra yöntemine başvurmaya zorladığını gördüm. Hani davalar bitse bile ödeme için bir de icra süreci işletecek tüketici." Kısaca en az 6 ay, en fazla 1-2 yıl sürebilecek stresli ve maliyetli bir süreç.

    Kart arızalanalı neredeyse iki ay oldu, bu sürede yaşadığım stres ve boşa geçen zaman, harcadığım para hepsi birleşince şahsen bu sürecin daha fazla uzamasını istemedim. Bu tamamen kişisel bir tercih, siz hukuki yollara başvurabilirsiniz. Ben elimdeki son kozu da tamir yolu ile oynadım. Biliyorum bu yüzden artık garanti dışı ve hukuken hiç bir şey yapamam artık. Bu da benim yolumu seçecekler için de bir tecrübe olmuş oldu.

    Şimdi biliyorum ki Zotac'ın değil RAM, RAMDAC, kondansatör gibi elektronik parçalarda, baskılı devre kartı kalitesinde bile düşük. Ayrıca hem Avrupa, hem de Türkiye'de ulaşmaya çalıştım ve gördüm ki tüketiciyi de satış sonrası hizmette çok güzel mağdur ediyor.

    Bu yüzden değil Zotac, aynı fabrikada üretilen kardeş firması Sapphire bile kullanmaya çekiniyorum. Sanırım bu yüzden bundan sonra sadece kendileri board üreten/geliştiren Asus ya da MSI'dan başka kart alamayacağım (Asus'un 2006'dan beri ortak iştirakı olsa da Gigabyte bile yeterli güvenilirlikte değil gözümde).

    Asus ve MSI modelleri de hiç ucuz değil, her modelde de stok bulunmuyor. Kısaca hem pahalı, hem de bulunmuyor. Bulabildiğim kartları nispeten uygun fiyata ve uzun vadeli taksit seçenekleri ile gene Vatan satıyor. Şimdi 890 TL'nin çöpe gitmesi bir yana, nefret ede ede gene Vatan'dan taksitle kart alacak olmak cabası...

    Geçmiş olsun ve bilgilendirme için teşekkürler.
    Vatan computer yerine inventus veya eksen bilgisayarı da düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin ilacınız Evga.
  • Zotac eskiden beri bende de güven vermemişti.Vatan bilgisayar kurumsal bir şirket olarak üzerine düşeni yerine getirmeliydi.Maalesef günübirlik hesaplarla iş yapıyorlar.Bu biraz da Vatanın mağazalarına göre değişiyor.Hayırlısı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumun.uzucu kardes 8800gt ekran kartim da dahil 6-7 zotac karti.kullandim yillardir biri gtx470 yandi mascom a verdim.ve 3 gunde degisim.cikti.ellerinde 470 yoktu ve gtx 560ti ekran karti vermislerdi mascom batmasa senin sorununuda hallederlerdi bence

    Gecmis olsun kardes ama yerinde olsam vatanda. Almazdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartını satın aldıktan sonra +3 yıl garanti için yanılmıyorsam 7 gün veya 15 gün içinde Zotac sitesinden kayıt esilmesi gerekiyor,siz ekran kartını kayıt etmiş miydiniz ?

    +3 Yıl uluslararası garanti kaydı yapınca arıza durumunda RMA ile yenisini yolluyorlar ancak illede Mascom un olması gerekiyormu onu bilmiyorum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Himura Kenshin
    Geçmiş olsun ve bilgilendirme için teşekkürler.
    Vatan computer yerine inventus veya eksen bilgisayarı da düşünebilirsiniz.


    Şu an R9 285 bakıyorum eldeki bütçe yüzünden (bütçe aslında 550-650 TL, hadi max 750 TL ve kredi kartı 9 taksit ile bu bütçe aşılmadan ödeme gerçekleşmeli). Inventus ve Eksen'de sadece Sapphire var bu yonga da, MSI, ASUS yok. Yoksa ilk baktığım yerlerdi Exa, Eksen, İnventus.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panzer VIE Tiger

    Durumun.uzucu kardes 8800gt ekran kartim da dahil 6-7 zotac karti.kullandim yillardir biri gtx470 yandi mascom a verdim.ve 3 gunde degisim.cikti.ellerinde 470 yoktu ve gtx 560ti ekran karti vermislerdi mascom batmasa senin sorununuda hallederlerdi bence

    Gecmis olsun kardes ama yerinde olsam vatanda. Almazdim


    Dediğim gibi ben de Zotac'ı Mascom'a güvenip almıştım. Bilen bilir, Türkiye'de markanın ofisi yoksa ithalatçısı ne kadar düzgünse marka da o kadar düzgündür. Mascom da düzgün bir firma idi benim gözümde. Birebir bağlantılarım, birlikte çalışmışlığımız vardı. Vatan ise resmen denize düşen yılana sarılır durumu. Marka ve modelde stok olmayışı ve aniden çıkan bir ekstra harcama olduğundan bütçe sıkıntısı olmasa adım atmak istemem ama bakalım...

    quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    Ekran kartını satın aldıktan sonra +3 yıl garanti için yanılmıyorsam 7 gün veya 15 gün içinde Zotac sitesinden kayıt esilmesi gerekiyor,siz ekran kartını kayıt etmiş miydiniz ?

    +3 Yıl uluslararası garanti kaydı yapınca arıza durumunda RMA ile yenisini yolluyorlar ancak illede Mascom un olması gerekiyormu onu bilmiyorum ?


    Evet dediğinizi yapmıştım, hatta kayıt ettiğim zaman bana gönderilen numarayı, hem Avrupa, hem de Türkiye'deki irtibatlarına ulaşmaya çalıştığımda yollamış idim. Ortada hukuki ve teknik bir muhatap yoksa hiç bir faydası olmuyor böyle şeylerin, özellikle Türkiye'de.

    RMA kaydının ithalatçı tarafından açtırılması gerekiyor ya da üretici firmanın tüketiciyi muhatap alıp açması. Ama öyle bir durum olmadı gördüğünüz gibi. Bu da var ama, araştırdım Zotac USA çok düzgün bu konuda. Dediğiniz orada takır takır işliyor, hatta Zotac USA sayfası üzerinden tüketici RMA kaydını kendi yapabiliyor. Ama orası Amerika. Zotac her yerde böyle değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tangaska -- 10 Mayıs 2015; 1:17:49 >




  • Bu markaya oldum olası ısınamadım ve bana kaliteli gelmedi anca çok fiyat farkı varsa bir iki kere önermişizdir daha da çok önereceğimi sanmıyorum.

    Sağolasın bilgilendirdiğin için.
  • adam haklı, ve maalesef yılbaşı gibi -ikinci el de olsa- yeni seri bir ekran kartı elime geçti.

    başına bişey gelmez diye dua ettiğim oluyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.