Şimdi Ara

Zoom ücretsiz kullanıcılara uçtan uca şifreleme sunmayarak FBI ile ortak çalışacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Zoom tarafından açıklandığı üzere video konferans uygulaması, ücretsiz kullanıcıların yaptığı görüşmelerde herhangi bir şifreleme aktive etmeyecek. CEO Eric Yuan’ın açıklamasına göre bunun sebebi, zararlı davranışlar içine giren kullanıcıların büyük çoğunluğunun ücretsiz pakette olması ve buna yönelik FBI ve yerel polise destek vermek istemeleri.



    Bloomberg’e verilen demeçte Zoom, sadece ücretli pakette yer alan kullanıcılarına uçtan uca şifreleme desteği vereceğini belirtiyor ve kötülüğün nereden geldiğini yineliyor. Bu açıklamaya göre de kötü amaçlı kişiler sahte kişiliklerle birlikte ücretsiz paketi kullanıyor.



    Zoom, güvenlik konusunda ardı arkası gelmeyen skandalların ardından konunun üzerine eğildi ve ABD merkezli olarak çocuk güvenliği birimleri, kişilik hakları organizasyonları, şifreleme uzmanları ve güvenlik güçleriyle birlikte çalışıyor. Bu stratejinin temelinde çocukları ve potansiyel nefret cinayetlerini engellemek yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.iPad Air sonunda Lightning'den USB-C'ye geçiş yapıyor



    Zoom’un açıklamasına göre ücretli pakette uçtan uca şifreleme yapılmasının sebebi, bu kullanıcıların kimliklerinin sadece e-posta değil kredi kartı gibi bilgilerle de doğrulanmış olmasından kaynaklanıyor ve gelebilecek zararı azaltıyor. 








  • Şifreleme vs. hepsi hikaye... Nette yazdığınız her şey izlenebilir/izleniyor... Güvenilir, şifrelenmiş gibi lafların hepsi boş kanımca...



    Öte yandan ne kadar gizli verimiz varsa orada zaten hali hazırda...

  • Yerlisini çıkartan CEO "Verilerimiz Çin'e gitmesin" diye kendi tamamlamadığı ürünün reklamını yapmaya çalışıyordu, adamlar FBI ile çalışacaklarını söylüyor. Bu kadar vizyonsuz, gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan adamlar Türkiye'de şirket yönetiyorlar.

  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Zoom Çin sunucuları üzerinden bağlanarak Çin'e bir sürü veri gönderdi ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Bu büyük ihtimal kullandıkları cluster ın veriyi her bölgedeki sunucusuna dağıtması nedeni ile, dağıtmasa Amerika sunucularında, Avrupa sunucularında aynı veri, bir şey değişiyor mu?

    Kubernetes üzerinde hangi verinin hangi fiziksel sunucuda olduğunu geliştiriciyi bırakalım devops'çu arkadaş bile bilemeyebiliyor.
  • Sağolsun bizim üni paralı almış. Hoca gelmeden önce muhabbet yapıyoruz FBI duymayacaksa deva edelim sohbetlere :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.