Şimdi Ara

Zihinsel Zindelik İçin Ne Tür Bir Takviye Almak Gerekir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce B12 eksikliği vardı ve dodex iğne kullandım. Fakat güncelik zihinsel zindelik için neler yapabilirim? Gün boyu zinde kalmak için ne tür bir takviye yada limon kürü gibi bir takviye almamı tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 30 Haziran 2020; 22:27:0 >



  • Metil formda b12 ve d vitamini kullan bunun haricinde ginseng veya zerdeçal kullanabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • B12 iğneleri bitirdim. Toplamda 3 kutu iğne oldum. B12 değerim 500 civarında. SOLGAR marka Calcium, magnesium with Vitamin D3 aldım.

    Üzerlik çayı (kestane çayı ile birlikte karışım çay) aldım, uykum varken biraz zindelik verdi. ginseng için doktorum tavsiye etmemişti, iştahını açar ve kilo alırsın, kilo aldıkça insülin direncin, şeker vs. çıkabilir demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Sağlıklı beslendikten sonra şekerin niye çıksın saçma demiş biraz.vitaminleri metil formunda kullan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten biraz kilo sorunum var. İnsülin hapı kullanıyorum, daha da kilo alırsam, insülin direncim yükselirse sorun olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multivitamin iyi gelir kardeşim zinde olman için. supradyn falan içeriği biraz hafif olduğu için çok etki etmeyen ürünler aslında ama isim yapmışlar. ben eczanede çalıştım 4-5 ay boyunca, insanlar gelip gelip supradyn alıyordu ama eczacım bile diyordu hiç güvenmiyorum bu ürüne diye. içinde daha fazla vitamin olanlar daha iyi oluyor bu konuda. solgar'ın vm 2000 diye bir ürünü var mesela çok daha iyi diğerlerine göre. bir de ona muadil vm complex var fiyatı daha uygun ve sanırım içerik daha zengin. vm 2000'i ben bir süre kullandım etkisi hemen fark ediliyor gerçekten
  • "Solgar Vm 2000" ürünün içeriği zenginmiş, 60 kapsül 190 TL civarı. İçeriğinde ginseng olmaması faydalı bir sonraki vitamin takviyesinde bunu alacağım.
    https://solgar.com.tr/urun/vm-2000/1186


    "Solgar Calcium Magnesium Vitamin D3 150" bunu almıştım her gün kullanmıyorum. Ama bir şeyi fark ettim insülin direnci düşük olunca daha rahat uykuya dalıyorum. İnsülin haplarıda çok yararlı, ertesi gün daha zinde olmamaı sağladı. Tabi şuan insülin hapım bitti. Mideyi biraz bozduğu için insülin hapı kullanmayı sevmiyorum.
    https://solgar.com.tr/urun/calcium-magnesium-with-vitamin-d3/0518
    https://www.hepsiburada.com/solgar-calcium-magnesium-vitamin-d3-150-tablet-pm-sporfitbulslg130

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    eyvaallah hocam. ben de şimdi az önce yazdığım ürünün içeriğini inceliyordum daha etkili gibi geldi bir bakabilirsin:https://microbiome.com.tr/urunler/vm-complex/

    Fiyatı da solgardan daha uygunhttps://www.pharmaland.com.tr/urun/vm-complex-multivitamin-ve-mineral-iceren-takviye-edici-gida/




  • Genelde ofis ortamında çalışan insanlar, gün içinde daha zinde ve enerjik olabilmek için bu tarz takviyeler kullanıyorlar. Bende de genel bir yorgunluk var. Tabi bendeki yorgunluk uykuya geç dalma ile ilgili, bende çözüm olarak Melatonina 3mg kullanıyorum hatta içindeki 3mg'lık hapları ikiye böldüm, ama sürekli kullanmakta zararlı bu sefer vucüt melatonina üretmeyi bırakabilir (tabi sağlık bölümünde okuyanlar daha iyi bilirler). En başta yapmam gereken zayıflamak ve insülin direncini düşürmem lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. diyet yapıyor musun peki, vitamin eksikliği yada zzayıf bağışıklık da kilo verdirmez göründün mü diyetisyene?
  • Bir ara Canan Karatay diyetini yapmıştım ve kilo veriyordum. Fakat bayramda ara verince bir daha o diyete geri dönemedim. Diyet yaparken en başta, paketlenmiş gıdalardan uzak dur (fındık, ceviz gibi kuruyemiş olabilir ama çikolata yada bisküvi gibi paketlenmiş gıdalar yasak), ekmek yememek gibi prensibim vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B12 vitaminlerim bittikten sonra sağlık ocağında tekrar kan testi yaptırdım, B12 değerim 378 civarı çıkmıştı. Solgar'ın B12 dil altı hapını kullanmaya başladım. Her gün kullanmıyorum, 2-3 günde bir bazen haftada bir aklıma geldikçe kullanıyourm. İlk zamanlar her gün kullanıyordum fakat yan etkileri olmasın diye artık azalttım.

    "Calsium, Magnezyum with Vitamin D3" kullanmaya devam ediyorum, 150'li talbet, nisan ayında son kullanım tarihi dolacak, kullanmaya devam etsem sorun olur mu?

    İnsülin haplarını günde bir tane akşam yemeklerinden sonra olacak şekilde kullanmaya devam ediyorum, bu hapı düzenli olarak kullanmaya başlayınca gün içinde biraz daha zinde olduğumu hissettim, hatta bir ara hem karatay diyeti yapmıştım hemde insülin ilaçlarını kullanmıştım, 23:00 civarı uykum geliyordu ve uyumak istiyordum.

    Yaza doğru (magnezyum hapı bittikten sonra yada son kullanım tarihinden kaynaklı bıraktıktan sonra) aşağıdaki vitamin takviyesini alacağım.
    "VM Complex Multivitamin ve Mineral İçeren Takviye Edici Gıda 60 Tablet"
    https://www.pharmaland.com.tr/urun/vm-complex-multivitamin-ve-mineral-iceren-takviye-edici-gida/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.