Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.617
Cevap
66
Favori
339.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt

    evet geciyor dv yazmayan versiyonlarını mı indireeğim

  • Bu arada bu cihaz için Hometheatre 4.1.65 var burada. Kurdum. Çok memnunum ama riski var mıdır bilemem.


    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )
    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )mcbluna.net
    Zidoo Home Theater v4.1.65 – McBluna.net
    https://www.mcbluna.net/wp/zidoo/zidoo-home-theater-v4-1-65-mcbluna-net/
  • semihmurat S kullanıcısına yanıt

    Evet aynen öyle.


    Cihazınız Dolby Vision desteklemiyor. Desteklemeyen cihazlarda Dolby Vision filmlerin renkleri öyle garip görünür.


    Filmleri indirirken dosya isminde DV geçmemesine dikkat edin.

  • theraptorx kullanıcısına yanıt

    Dün v4.0.17 (x9s firmware ile gelen resmi sürüm) ile içeriğin yedeğini USB diske yedek aldım. Her ay düzenli yedek alıyordum zaten. Ardından v4.1.65 kurulum talimatındaki gibi eskisini kaldırıp yenisini kurdum ve izinleri verdim. Fakat ne yazık ki eski yedeğimden verileri geri alamadım hep hata mesajı aldım.

    Bu nedenle şimdi tüm arşivi yeniden taratıp yanlışları yeniden düzenlemem gerekecek.

    Yani sütüm HT 4.1.65 de dikkatimi çeken TVDB, TMDB nin yanı sıra TVMaze diye bir şey de gelmiş. Film ve düzüleri taratırken hangisini kullanmam daha iyi sonuç verir sizce?

    İyi çalışmalar dilerim.

  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt

    Üstad selam,


    Zidoo Z9X kullanıcısı olarak ben cevap verirsem ; bendeki cihaza ait son yazılım olan v6.3.66'daki Home Theatre sürümü 4.1.63 ve onu kullanıyorum şu anda.


    Home Theatre'daki afişleme seçeneklerine bakacak olursak ; Movie seçeneğinde sadece Intelligent yada TMDb seçeneği var.Dizilerde ise Intelligent - TMDb - TVDb ve TvMaze seçenekleri mevcut.


    Ve ben sadece bu yazılım sürümünde değil tüm sürümlerde ; önceden aldığım Home Theatre yedeğini sorunsuzca geri yükleyebiliyorum.Afişleri açıp baktığımda ise hem dizilerde, hemde filmlerde sürekli TMDb ile afişlendiğini görüyorum.Demek ki zamanında öyle taramışım ve o yapıyı hâlâ koruyor anlamına da geliyor olabilir bu.


    Ama uygulamayı Default ayarlarla kullanıyor olmama rağmen yeni eklediğim film ve dizileri de TMDb ile afişlediğini gördüm hafta içinde.Yani uygulama afişlemelerde ; Default olarak TMDb'yi baz alıyor olabilir.


    Bundan sonraki sürümlerde elimdeki arşiv klasörlerinden bazılarını farklı siteler ile tarayıp nasıl afişlediğini görebilirim belki.


    Şu anda yayınlanan her yazılım sonrası afişleri yedekten geri yüklediğim için durum bu.Sen de Default ayarlarla afişlemeyi bir dene istersen...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ocak 2022; 10:32:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim Papirus hocam.

    Dün dizileri TVDb taratırken dizi afişlerini buluyor fakat dizi ismini "Season 1" olarak yazdığını gördüm. Tüm diziler poster olarak Season 1 şeklinde isimlendirilmiş :) Ardından silip TVMaze ile taratınca sorun düzeldi dizilerin isimleri çıktı. Yani aslında diziyi her ikisi de tanıyor ki doğru afişi buluyor ama her nedense isimlendirmede bir karışıklık oluyor.

    Neyse son bir sabır ile tüm hataları düzeltip artık birdaha güncellememek üzere X9S ile yola devam edeceğim. Z9X çok güzel ama bu kadar direnmişken bunun yerine çıkacak cihazı görüp sonra doğrudan ona geçmeyi düşünebilirim. Streamer cihazına ihtiyacım yok çünkü ben NAS cihazımdaki binlerce arşivde gezinmeyi, mümkün olan en üst kalite ses ile filmleri izlemeyi seven biriyim. TV de bozulma sinyalleri vermeye başladı artık OLED ile devam edip ona yakışır bir medya oynatıcıya geçmenin zamanı geliyor.





  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt

    Üstad ,


    Öncelikle dediğinde haklısın.Benim Default ayarlarla yaptığım afiş taramasında uygulama TMBb ile tarama yapıyor ve bu tarama sonucunda TMDb ; (seninde belirttiğin gibi) bazı dizileri ; " Season 1 " yada " Dizi Adı Season 1 " şeklinde tanımlıyor afişin altında.Bu tarz garip afişlemeler adet olarak bende çok sayıda olmadığı için önemsemiyorum ama uyarını dikkate alıp bundan sonra özellikle dizileri taratırken Home Theatre menüsünden TVMaze seçeneğini seçip öyle taratmakta fayda var.


    Bunu TMDb seçeneği ile yapılmış bir tarama sonrası alınan ekran görüntüsü ile ifade edelim.


    Ekranın ortasında görüleceği üzere His Dark Materials dizisi için sadece Season 1 tanımı mevcut afişin altında.Oysa afişleme ve içerik doğru , sadece ana ekrana verdiği afişte dizi ismi yerine Season 1 yazılmış durumda.Zaten See Season 1 , Servant Season 1 gibi birkaç dizide daha böyle olduğu görülüyor ana ekranda.


    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Bu durumdaki yani TMDb seçeneği ile taranmış durumdaki afişi tıklayıp içeriğine bakarsak şöyle görüyoruz :


    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )


    Aynı afişi seçeneklerden TiviMaze'i seçip taratırsak ; ana ekranda Season 1 isimlendirmesi normale dönüyor ve dizi ismi His Dark Materials olarak yazıyor artık.


    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )


    Ama açılan afiş ekranında TMDb'ye göre 2 logo eksikliği görülüyor.Bu farkılıklardan birisi ; TMDb afiş ekranında gözüken United Kingdom gibi ülke tanımlaması ve TV-MA ( yetişkin izleyiciler için ) yada TV-14 ( 14 yaşından büyükler için ) uygunluk logosusun olmaması.Ayrıca Sci-Fi & Fantasy,Drama gibi içerik tanımlamaları bir diğer seçenekte Fantasy,Adventure,Drama gibi farklı gözükebiliyor.



    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    Sonuç olarak dizi isimlerinin ana ekranda doğru görünebilmesi için özellikle dizi afişlerini TiviMaze seçeneği ile taratmak daha mantıklı gibi gözüküyor.


    Bende buradan tüm kullanıcıklar adına tekrar hatırlatmış olayım.


    Eyvallah...





  • Bu konunu hala aktif olması beni ziyadesiyle memnun ediyor. Yaklaşık 1 senedir cihazı kullanmıyordum. Bu arada müzik sistemini vs'de yenilemiş oldum. Cihazı kurdum, güncelleme çıkar diye tahmin ediyordum ama ekrana bir şey gelmedi. Avr ile bir film'de izledim ve cihazda hiç bir sorun yok.


    Afişleme yapmıyorum. Cihazı hdd içerisine yüklediğim filmleri izlemek için kullanıyorum sadece. @YesimCirakli 'nın da belirttiği üzere tek isteğim yüksek ses kalitesi ile filmleri izlemek. O nedenle işimi görecek basit bir 55 inc Tv ile güncellemeyi de yaptım. Valla muhakkak güzeldir ama oled moled ilgimi çekmiyor Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) 


    Yine de güncelleme yapsam iyi olur sanki. Hangi sürümü, nasıl yüklememi önerirsiniz?





  • hangi sürümdesin?


    x9s bazen güncellemede brick oluyor nedeni belli değil bazı kartlarda mı sorun var nedir? çalışıyorsa ellemeyin derim


    internet aleminde bilinen tüm yöntemleri denedim usb to serial kablo ile ama açılışta usbleri kitliyor "forbidden" diyor dolayısıyla cihaza müdahale etmek imkansız hale geliyor çöpe atmak zorunda kaldım

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Ürktüm...

    Sürümüne bakıp buraya yazarım. Sonra değerlendirmenize göre hareket ederim. Kurcalama diyorsanız kurcalamam. Teşekkürler.

  • Selamlar, zidoo üstünden prime kullanan var mı ? Kaç kere kaldırdım yükledim, güncellleme geldi yine olmadı, search kısmına tıkladığımda uygulama durduruldu hatası alıyorum. Kesinlikle arama yapamıyorum ekranda gördüklerimi açabiliyorum sadece. Benzer problem yaşayan var mı ? Teşekkürler.

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) Benim cihaz abi malesef çöp olduZidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 10 Mart 2022; 18:37:37 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar üstadım,

    Ulkemizin zidoo bilir kişisi oldugunuzdan daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim, yeni cihazlar yakinda tanitilir mi x9s gibi. Diger ust seriler neo s ve neo x gibi modeleri gorduk onlar baya ust segment.

    Yakinda yani yil icinde yenilenme durumu varsa elimdeki cihazi ona gore degistirmeyi dusunuyordum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Estağfurullah,

    Tamamıyle hobi olarak ama severek yaptığım bir iş Zidoo ile haşır neşir olmak.

    Sorunuza gelirsek ; Zidoo yeni çıkaracağı modelleri maalesef önceden paylaşmıyor benimle.Ne zaman ki ürün piyasaya sürülme aşamasına geliyor, işte o zaman maille bilgilendiriyor.Hatta o aşamada iken test için bir üründe gönderiyor.En azından şimdiye dek böyleydi, bundan sonrasını bilemem.

    Sonuç olarak bu sene çıkaracaklarını bildiğim herhangi bir modelleri yok ve aldığım ya da yabancı forumlardan olduğum bir bilgi sızması da yok.Zaten biz öğrenene kadar da piyasaya çıkma aşamasına geliyor ürünler.

    Bu konuda söyleyebileceklerim bu kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki mesaja ilaveten bir güncelleme yapayım : Zidoo'nun 2022 yılı içinde Realtek 1619B model chipset ile yeni bir ürün çıkartacağına dair yazılan birkaç mesaj vardı AVS forumda ama bunlar Ocak ayında yazılan ve sayısı birkaç adedi geçmeyen mesajlardı.Öyle de kalmış durumda hâlâ.


    Yani gerçeklik payı henüz doğrulanmamış bilgiler bunlar.Dolayısıyla biraz daha bilgi sızması olmadan " doğrudur " demekte yanlış olur.Bekleyip görelim...

  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme icin teşekkürler,

    Ben yeni chipset ve android sürümü farklili ve belkide 4 gb ram a gecis yapmis olur diye yeni model bekliyordum acikcasi.

    Suan guncel model cikali sanirim 2 yil civari. Artik yenisinin zamani geliyor gibi ama yeni chip cikti mi takip edemedim. Zaten chip kirizi de var malum.

    Acelemde yok aslinda yaz aylari gibi degisiklik dusunuyordum. Biraz daha bekleyelim o zaman. Tekrar tsk

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 1 yıl önce 2.el zidoox9s aldım sorunsuz taş gıbı cıhaz gerçekten ve halen kullanıyorum sıkıntım şu cihazı eskı kullanıcıdan ayarlar bılgıler hesaplar vs sıfırlamak ıstedım sıfırladım tüm ayarlar vs yaptım fakat calısan hava durumu saat calısmaz oldu ve ozellıkle home theater ayarlar dogru olmasına rağmen önceden fılm ıcınde puan fılm konusu fragman vs ekranda fılm afısı üzerine cıkan yazan fılm ısımlerı gelmez oldu yardım lutfen cihazın GPS ayarlarına bir şekilde ulasmak ıstedıgımde de ayarlar durdu dıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanartt -- 27 Mart 2022; 13:41:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanartt S kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz model eski bir model ve en son v2.1.42 yazılımını 2020 yılı 9.ayda almış.Cihaza Factory Reset yapmak (yani sıfırlamak), ardından son yazılımı yine kurmak ve tekrar Factory Reset yapmak tavsiyesi haricinde söyleyebileceğim birşey yok...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim defalarca yaptım hayır benim anlamadığım 2.1.42 le calısan bı sıkıntısı olmayan cıhaz resetten sonra bunlar calısmaz oldu GPS ıcın vs ıcınde pil var falan dıyolar bıtınce Boyle oluyomus vs ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanartt S kullanıcısına yanıt

    GPS'ten kastınız Google Play Store'u kastediyorsanız Zidoo için genelde bir sıkıntı olabilir.Çünkü ben de Zidoo Z9X kullanmama rağmen son iki yazılımdır Google Play Store bu modelde de sıkıntılı.Sebebini bilemiyorum ama geçici birşeydir belki.Ama söylenildiği gibi pil ile alakası yok bu işin.Çünkü ona bakarsanız ben pil ile kullanıyorum cihazımı yine sorun var.Yani yanlış bir bilgilendirme o.


    Home Theatre'da ise bahsettiğiniz detayların olmaması garip.Çünkü Home Theatre'da default hali ile bile çoğu bilgi ekrana geliyor zaten.Ama ekranda gözükmeyen detaylar için bir Home Theatre ayarlar menüsünü bir kurcalayın isterseniz.


    Sonuçta uzaktan yorum yapmak ve fikir vermek zordur bu tarz kişisel sıkıntılarda.Çünkü kullandığınız cihaz yok artık elimde.Aynı sorunu yaşayan başka birileri olmuşsa belki birşeyler yazarlar , bilemem...

  • 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.