Şimdi Ara

ZF8 Şanzuman Tamiri, Fiyat akıl danışma. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
10.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bence de ZF'in kendi yekili servisine de bir gidin hocam.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun , nasıl anladınız sorun olduğunu bende de aynı araç var sorun olmadan önceden check edilecek malzemeler var mı?
  • Hangi otomatiğie güveneceğimizi şaşırdık.
  • REM kullanıcısına yanıt
    Normalde D R arası geçişleri çok az sarsıntıyla hatta sarsıntı bile denilemeyecek kıvamda bilirsiniz. Bu sorundan önce D R arası geçerken sanki arkadan biri tutup bırakıyormuş gibi yapmaya başladı. Birde Araç lambalara yaklaştığında durmaya yakın, sanki manuel aracı 2. viteste durmaya yakın yavaşlattığınızda stop edecekmiş gibi titrer ya. bazen öyle yapmaya başlamıştı.
  • ZF şanzıman yağlı bir şanzıman mı? Eğer öyleyse yağ değişimiyle kurtarabilirsin belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir an konu sahibi kendim sandım aynı sorunları geçen hafta yaşadım f20 aracımda hatta konu açtım kimse yazmadı. Benim şanzıman yağım değişti ve sorun %90 düzeldi. Değiştiniz mi şanzıman yağını?

    Şanzıman yağ soğutucusu patladı benim onu değiştim ardından aracı kullandım baktım sizim gibi sorunlar çıktı başıma tekrar gittim ustaya, yağı değişelim düzelir düzelmezse revize dedi. Yağı bi indirdi ki çorba olmuş. Yağı değiştik. Sonuç üstte yazdığım gibi. 10.000 km sonra tekrar değişcez yağı. Yağ değiştirme makinesi olmadığı için tamamını değişemedik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veni60 -- 19 Haziran 2019; 21:55:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Contalar , Balatalar pistonların hepsi sudan dolayı şişmişler. Düzeltilebilecek durumda değillermiş. O yüzden sadece yağ değişimdie yaparım ama çözüm olmaz dendi.

    @veni60 @SuperchargerrEgeaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uza -00-

    Contalar , Balatalar pistonların hepsi sudan dolayı şişmişler. Düzeltilebilecek durumda değillermiş. O yüzden sadece yağ değişimdie yaparım ama çözüm olmaz dendi.

    @veni60 @SuperchargerrEgeaa
    O şişmeleri bilmiyorum, benim ustamda bana yağı değişelim çözüm mü bilemem ama bunu yapmadan 2.adıma geçemeyiz. Aklımızda kalmasın dedi ve değiştik iyi ki de değişmişiz. Başka bir usta fln baksanız?
    Su karışmış şekilde ne kadar süre kullandınız ki aracı?

    Benim yağ şöyleydi
    ZF8 Şanzuman Tamiri, Fiyat akıl danışma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veni60 -- 19 Haziran 2019; 22:2:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah belasını versin bu otomatik vitesin eskiden bukadar şanzuman arızası yoktu bende bir edc kullanıcısıyım yüreğim ağzımda aman bişe çıkacak diye tamamen bilinçli yapılmış arızalar adamlar parayı burdan vuruyorlar artık honda ve toyota daha az arıza veriyorlar bu iki marka dılında otomatik araç almam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçux -- 19 Haziran 2019; 23:6:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 86 model E 190 otomatik mercedes kullandım. 8 sene kadar ne bir vites arızası verdi ne şanzuman sorunu oldu. Sistem geliştikçe arızalar artıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 20 Haziran 2019; 23:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listedeki fiyatlar normal,revizyona gidecek ise bu paraları tutar ( döviz sağolsun 6 sene önce 2500-3000 TL anca tutardı) ,usta sorun değil yaparlar çok karmaşık işler değil bunlar.

    Yine de servisten fiyat almakta fayda var. Elde eski stok malzemeler kaldı ise daha ucuza yapabilirler. Öyle orada iş yapan ustamı durur,iş yapan kendi dükkanını açar demek ile olmuyor bu işler. İki tane kendisi işini açıp ki çok iyi ustalardır batmış kişilerle çalıştım. İş yerini ayakta tutmak basit iş değildir.
  • veni60 kullanıcısına yanıt
    Konuyu DSG patladı diye acsaydiniz TT olurdunuz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazık şu istenen paralara 11 bin nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.

    Şanzıman yağına su karışmak demek bildiğimiz radyatör suyu karışıyor değil mi yağ soğutucusu patlayınca.
    Acaba soğutma suyu haznesinde düşüş oluyor mu bu sebepten dolayı, aralıklarla su seviyesi gözlenerek fark edilebilir mi bu sorun önceden?

    Bir de kaç bin km gezdiniz dediğiniz sarsıntı problemlerini yaşayarak? Erkenden kontrol edilseydi şanzıman soğutucusu daha az masrafla kurtarılabilinir miydi?

    BMW arabası olanlar için soruyorum bu soruları, belki başka birini büyük bir masraftan kurtarırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urunguu -- 20 Haziran 2019; 9:37:23 >
  • 90 TL ye zf yağ nerede satılıyor?
    Serviste 350 TL civarı dışarıda 150-180 TL karaborsahttps://urun.n11.com/sanziman-yagi/zf-otomatik-sanziman-yagi-1-litre-yesil-lifeguard-8-83222305397-P339565505
  • https://otokaya.com.tr/zf-yedek-parca/zf-yag/8hp-yag



    @veni60 Benim yağ bundan kötü durumdaydı(Çok daha suluydu) ve yeşil renkti sizinkiyle aynı renk değildi. Burası ilginç geldi bana ? Aracı en fazla 100 km kullanmışımdır sarsıntılardan sonra. Ancak dediğim gibi ben 1 haftalık tatildeydim. Döndüğümde aracı denediğim zaman bunları yapmaya başladı belkide tatile çıkamdan önce patlama oldu. 1 haftalık süreçte araba beklerken bile su aldı azar azar.

    @selçux Sakınan göze çöp batıyor o kadar dikkatli kullanıyordum ki şanzumanda problem olmasın diye. Stop ederken N ye alıp yükten almalar olsun durmalarda ilk çalışmalarda gerekli beklemeler olsun sakınan göze çöp batıyor.

    @urunguu Açıkcası hafta 2 gün aracımın suyunu kontrol ederim ve hiç azalma farkedemedim ben. Ama başka nerden su alacak bilemiyoruz onuda. Dediğim gibi sarsıntılar başladığında en fazla 100 km yapmışımdır.




  • araç kaç km deyken yaptı arızayı. araçtan şanzıman yüzünden soğudunuz anlaşılan, honda hb cvt düşünüyorsunuz.
  • Araç modeli nedir?

    Birde şanzuman yağ soğutucu ısı eşanjörü nasıl patladı, üretimden kaynaklı mı yoksa bakımlarla yada başka birşeyle mi alakalı
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    122 Binde yaptı hocam.

    Yani açıkcası en güvendiğim dağ tarafından sarsılmak biraz soğuttu beni. Yoksa benim F30 dan önce daha çok alternatifim vardı CC gibi A5 Coupe gibi. Sırf DSG ye para dökmeyim ZF alayım garanti olsun en azından bozulmayacağını bileceğim tek parça şanzuman olsun derken ilk darbeyi yüklü bir şekilde ordan yedik.

    Yoksa 122 bin kmdeki aracın hortumlarıdır şudur budur illaki yaştan dolayı eskiyebilir 7-8 herneyse verilir yaptırılır sıfır alınmadı sonuçta 2013 model araç. Ancak gidipte ZF nin bozulması soğuttu beni araçtan.


    Honda HB beni memnun edecektir diye düşünüyorum diyelim en azından. Çünkü şu aşamada tekrar A5 Coupe gibi alternatiflere yönelme riskini alamıyorum şahsen. En azından sıfır ayarında bi honda alıp garanti süresi bitene kadar kullanırım diye düşünüyorum.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    F30 316i 2013.


    Açıkcası detayını öğrenmedim araçta hala sanayide yatıyor. Gittiğimde soracağım ancak bu aracın contaları kronik kalitesiz anladığım kadarıyla. Nerdeyse çoğu conta sorun çıkarıyor.

    Zaten 2 ihtimal vardı şanzumana su girmesi için. Ya derin suya girmişsindir dedi yada direk eşanjör patlamıştır dedi. Gittiğimde öğreneceğim neyden dolayı yapar bunu en azından yanlış birşey yaptıysak yazarım buraya başka arkadaşlar yapmaz aynı hatayı yada belirtileri neyse işte.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.