Şimdi Ara

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge, Reha Erdem Filmleri Hakkında Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 3 yönetmenin de filmlerini kronolojik olarak baştan sona izlemeyi düşünüyorum. Sizce hepsini gerçekten izlemeli miyim, önce hangisinden başlamalıyım? Bir de internette bulamıyorum filmleri doğru düzgün, torrentte Nuri Bilge'nin son birkaç filmi hariç bulamadım. İzleyenler kaliteli olarak nereden indirebilir ya da izleyebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 20 Mart 2020; 11:2:37 >



  • En güzel üçer film belirle izle, hepsine hele kronolojik olarak hiç gerek yok. Çoğu filmi YouTube da bulabilirsin de kaliteli bulmak zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt
    Siz tüm filmlerini izlediniz mi hocam, neden öyle 3'er tane belirle dediniz? Evet kaliteli bulmak cidden çok zor. Siz hangi filmleri önerirsiniz?
  • Nuri Bilge Ceylanın bütün filmlerini izleyebilirsin ilk olarak Bir zamanlar Anadoluda ile başlamanı tavsiye ederim dili daha hafif olduğu için sonrasında diğer filmleri izleyebilirsin. Reha Erdemden Kaç para kaç, Zeki Demirkubuzdan da kader ve masumiyet ilk tercihlerin olabilir. Sonrasında zaten tarzlarını beğenirsen diğer filmlerine de bakarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tembelterazi kullanıcısına yanıt
    Soruş tarzınızdan daha önce bu yönetmenlerin hiçbir filmini izlemediğinizi anladım o yüzden öyle dedim, yani bir yönetmenden birkaç film izlediniz beğenmediniz diyelim diğer filmleri için uğramamış olursunuz.

    Demirkubuz un en meşhur filmleri Masumiyet 1997 ve Kader 2006. Masumiyet filmi daha önce çekilmesine rağmen Kader filmindeki olayların devamını anlatıyor: önce Kader'i izlemenizi öneririm.

    Nuri Bilge'nin Ahlat ağacı diğer filmlerinden daha somut ve sürükleyici bence, ilk izlenecek filmi bu olabilir.

    Reha Erdemin en güzel filmi bana göre Kosmos. Türü fantastik.

    Bunlar dışında 2 film de önereyim hadi: Borç 2018 ve Nefesim kesilene kadar 2015

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir yönetmenin filmlerini izlemeye kronolojik olarak başlama derim. Çünkü ilk uzun metraj daha çok deneme yanılma olduğu için sonrası için çekinceler verebilir. Mayıs Sıkıntısı'nda hala daha ailesini kullanan bir Nuri Bilge var. Tam işi bence Uzak ile başlar. Diğer isimlerden A Ay herkesin kaldırabileceği bir film değil örneğin ya da C Blok. Emekleme dönemleri.

    Zeki Demirkubuz'dan; Kader, Masumiyet ve Yeraltı
    Reha Erdem'den; Beş Vakit, Kozmos, Hayat Var
    Nuri Bilge'den ise; Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu'da ve Uzak

    Bu şekilde gidersen nokta atış yapmış olursun.
  • Hepinize değerli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim :) Zaten hepinizin de dediği neredeyse aynı sıralamaya çıkıyor, yorumlarınıza göre başlangıç yapacağım. Son sorum başta da sorduğum gibi bu filmleri güzel kalitede izleyebileceğim ya da indirebileceğim site/ler var mı? Bu konuda da yardımcı olabilirseniz süper olur. Torrentte sadece Nuri Bilge'den Ahlat Ağacı, Kış Uykusu, Bir Zamanlar Anadolu'da ve Üç Maymun'u indirebildim, hepsi de çok kaliteli. Onun harici ne Nuri Bilge ne de diğerlerinden hiçbir filmi bulamadım. Sizin bilginiz varsa çok makbule geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Reha Erdem’in filmleri MUBI’ye geldi, hala ihtiyacın varsa diye söyleyeyim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andy Selva kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim haber verdiğiniz için, geç kalmışlar biraz :) NBC, ZD ve Reha Erdem'in tüm filmlerini bitirdim geçen ay :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tembelterazi kullanıcısına yanıt
    Hocam siz de hızlıymışsınız yahu :) Nereden izlediniz acaba ben hala bazılarını bulamıyorum paylaşabilirseniz sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andy Selva kullanıcısına yanıt
    Tabii ki de hocam, siz bulamadıklarınızı bana özelden yazın, ben size yardımcı olayım. Çünkü ben de çok sıkıntı çektim bazı filmleri bulmada ama hepsini hatırlıyorum nereden izlediğimi :) Bu arada siz yazdıktan sonra Mubi'yi kontrol ettim ancak Reha Erdem filmlerini göremedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce 1-2 tane izleyin, devamına ona göre karar verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.