Şimdi Ara

%100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • %100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Yeni Peugeot 308 ailesi büyüyor. Fransız marka bugün tamamen elektrikli Peugeot E-308 ve Peugeot E-308 SW modellerinin örtüsünü kaldırdı. Söz konusu modellerin önümüzdeki yılın ortasında satışa sunulması planlanıyor.



    2023 Peugeot E-308, özellikleriyle neler sunuyor?



    2023 Peugeot E-308 ve E-308 SW'de 54 kWsa kapasiteye sahip yüksek voltajlı batarya paketi kullanılmış. Bunun 51 kWsa'lik kısmı kullanılabilir kapasite olarak ayrılmış. 400 Volt şarj teknolojisine sahip batarya, %80 oranında nikel, %10 manganez ve %10 kobalttan oluşan yeni bir kimyaya sahip. Bu da elektrikli 308'e WLTP'ye göre 400 kilometreden fazla menzil sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni Pagani Utopia tanıtıldı: 2.17 milyon euroluk sanat eseri



    Yeni Peugeot E-308, geçtiğimiz yıl tanıtılan içten yanmalı motorlu versiyonla aynı platformu kullanıyor. İki modelin iç ve dış tasarımı da büyük oranda aynı. Fakat Fransız marka elektrikli versiyonu geliştirirken özellikle ön bölümde aerodinamik odaklı bazı güncellemeler yapmış. 18 inçlik jantların tasarımı da bu doğrultuda değiştirilmiş ve düşük sürtünmeli lastiklere geçiş yapılmış.



    %100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Yapılan bu değişiklikler ile 2023 Peugeot E-308 ve E-308 SW modellerinin ortalama enerji tüketiminin 12.7 kWsa/100km olduğu belirtiliyor. Şarj konusunda ise 11 kW üç fazlı dahili şarj cihazı standart olarak geliyor. 100 kW'a kadar destek sunan DC şarj özelliğiyle 25 dakikada %20-%80 arası dolum sağlanıyor.



    Elektrikli hatchback ve station wagon modellerde yeni geliştirildiği belirtilen bir elektrik motoru kullanılmış. Söz konusu motor 156 hp güç ve 260 Nm tork üretiyor. Söz konusu modelin performans verileri henüz belli değil. Öte yandan her iki modelde de Eco, Normal, Sport ve Brake adı verilen sürüş modlarının bulunduğunu biliyoruz. Sondaki mod, sürücü gaz pedalından ayağını kaldırdığında uygulanan rejeneratif frenlemenin etkisini artırıyor.



    Yeni Peugeot E-308 ve E-308 SW modelleri önümüzdeki yılın ortasında Avrupa'da satışa sunulacak. Fiyat ve diğer detaylar belli olduğunda siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    %100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri
    %100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri
    %100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri








  • Çok yahsi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizlerin alamayacağı ama bizi kıskananların alabileceği yeni bir araba daha. Bu arada çok güzel.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hyundai ve Peugeot çok canlar yakacak. Geçirdikleri devrim ve evrim inanılmaz

  • 100 kW'a kadar destek sunan DC şarj özelliği. Binlerce e-araca 100kW elektrik enerjisi nereden gelecek? Termik santral yetmez. Tüm kıyılara denizlere rüzgar türbini diksen yetmez. Nereden gelecek bu elektrik? Enerjideki oyuna dikkat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcut modellerinde elektronik sorunlarıyla meşhur bir marka elektrikli araba üretmiş.

  • zero01 kullanıcısına yanıt
    2015 Eat6 dan sonraki araçlarında ne kadar sorun duydunuz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 400 km menzil hala yetersiz. En az 700 km menzil sunmalı ki ulaşım konusunda sıkıntı yaşatmasın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Bildiğinden değil, kalıplaşmış bir ezberi ifade ediyor. Konu elektrikli araba da olunca bir şeyler yazayım demiş kendince. Genelde 15-20 yıllık arabalardan bahsediyorlar. Son - aşağı yukarı- 10 yıl içinde üretilen arabalarda kronik elektronik sorunu yok. Dizellerde adblue, 1.2 puretechlerin ilk serilerinde de triger ve buji sorunu vardı. 1.2'leri ücretsiz çağırmalar da dahil çoğunlukla halletiler de Adblue meselesi hâlâ şikayet alıyor. Kısacası elektronik sorun yazanlara gülmüyorum bile çünkü tadı kaçtı bunun da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    Hayır duymamış. Kullanmamış laf ediyor.


    Bu dönemki arızalar daha çok mekanik bile sayılır. AdBlue sistemleri arızalanıyor. O da bayilerin hatasından dolayı. Resmi servise gittiğiniz sürece sıkıntı da yaşamamınız lazım, yaşarsanız da ücretsiz tamir ederler.

  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Şu ortamda malesef tr ye gelmesi imkansız görünün bir model.. Seçimden sonra bir vergi düzenlemesi olursa o zaman bakarız... %100 elektrikli Peugeot E-308 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    forumda hiç eat şanzıman arızası konusunu duymadım. hiç kullanmadım ama bu şanzımanı.

  • nasıl bir döneme denk geldik arkadaş!!! biz anca resimlerden bakarız bu araçlara böyle haberlerin haber değeri hiç yok !

  • benzinli olsa 400km menzil yeter.heryerde istasyon var,5dk'da fulluyorsun.ama elektriklide şarj hem az hem yavaş olduğundan 1000km'ye yakın olmalı.en azından TR'nin şarj altyapısını gözönünde bulundurunca kullanışlı değil

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.