Şimdi Ara

YURTİÇİ KARGO AMAN SAKIN!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • senelerdir kargo yollarım kargo gelir yurtiçi kadar vicdansızlarını görmedim. 200 km lik mesefeya 2 desilik bilardo çuhası 6.5 milyona geldi ohha dedim..gittim horoza bunu yollıcam kaç para dedim 3 milyon dedi ?? ohha ki ne ohhaa..bu kadar olur yaa ona göre kazıklanmayın dikkat edin..horoz kargo gayet ucuz ve bilgisayarla ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebiliyorlar..



  • tabi en iyisi ama türkiyenin her yerinde bayisi yok mesela ben aydın nazillidenim bizim orda yok bazen insan mecbur kalıyor
  • esas nakliyat ambarları var daha ucuz ama 1-2 gunde degil bazen bir haftada geliyor aceleniz yoksa tabi.
  • YURT İÇİ AMAN AMAN AMAN +1

    O gün bir kasa göndericez paketleme servisleri bile yokmuş. Ya kardeşim parasıyla değil mi ?? Ne demek paketleme servisimiz yok ???? AH UPS KARGO AHH....
  • ne yurtiçi ne aras ne ....
    Hepsi aynı mok , hiçbirinin bir günü bir gününe uymuyor. Genelde Yurtiçi kullanırım , %80 sorun çıkmadı ama bazen öyle şeyler yapıyorlar , öyle şeyler oluyorki resmen yaka silkiyor insan. Horoz mu ibik mi neyse , Adana'da öyle iğrenç çalışıyorlarki anlatamam , bir defa oldukça kötü bir macera yaşadım onlarla bir daha da hiç kullanmadım , hele birde birlik dağıtım diye bir yer varki , akıllara zarar , hızlısistemin ayda bir irlik dağıtımla katalog yolluyor , her ay ayrı bir sorumsuzluk abidesi işleriyle , tek kelimeyle "AYILIKLARIYLA" karşılaşıyorum , geçen aradım bir daha katalog matalog getirmeyin bana dedim artık . Yokmu doğru dürüst çalışan , şubeleri arasında dağlar kadar fark olmayan bir firma şu ülkede. (ups ve tnt hiç denemedim , onlar nasıl çalışıyor , deneyim sahibi olan arkadaşlar paylaşabilirlermi) ...
  • Serreri25 ben de nazilidenim benim bildiğim horoz ile nazilliye bir şey gönderebiliyoruz ama oradan gönderebilir misin bilmiyorum.
  • ben sürekli yurt içi kullanırım hiç sorun çıkmadı

    ayrıca en pahalı izmitten bursaya anakart gönderdim. 4.5 milyon tuttu. (2.2 desi)
  • izmir horozun tel. numarası kaç ?
  • yurtiçi iyidir yaw,kurum kültürleri var en azından,diğerlerinde paket getiren elemanlar sokakta görsen tırsacağın tipler,ucuza adam çalıştırıyorlar sanırım,o yüzden her önüne geleni almışlar.
  • Yurtiçi'nin kurum kültürü bence cok anlamsız
    Adamların sigorta olayı çok komik.
    Eger kamyon yolda kaa yaparsa zararı karşılamak adına sigortalı, yani kamyon sigortalı.
    eger mala bir zarar gelirse vay halinize...
    Bayilerini kesinlikle korumuyorlar, bize çalışan bayi malzemenin kırıldığını bize teslim ettiğinde ögrendi, yurtiçi kargo bayisini kesinlikle korumuyor ve sigorta mekanizmasını çalıştırmıyor. Tüm zarar bayiden kesiliyormuş.
    Yani bayi dağıtım merkezinden malları kamyona yüklerken hepsini teker teker kontrol etmek durumunda, darbeli veya hasarlı malı farketmeden alırsa, kendine kacıyor.

    Ben UPS ile çalışıyorum genelde, tabii sadece çalıştıkları bölgelere gönderirken ve küçük zarf, katalog vs. gönderirken.
    diğer malzemelerde ve diğer bölgelere gönderirken ise horoz ile çalışıyorum artık...
    Ambarlar en ucuz yol belki ama süre olayı sorun olabiliyor.




  • horoz tartışılmaz iyi kırıldığında ödüyor sorunsuz problemsiz..yurtiçi baştan geçiriyor kırılınca aha işte arkadaşın dediği.?? kurum kültürü olması geçirmesini gerektirmez zaten..
  • o degılde ıst dekı ozden abı bana hdd yolladu 40 lık 5 mılyon verdım kargoya
    bende ona cd rw yolladım oda 2900 vermıs benım aklım okadar kargo yaptım tek buna ermedı gıttı
  • Yaa zor tutuyorum kendimi. Bugün yurtiçi kargo yetkilileriyle 3. DALAŞMAMI YAPTIM !!!

    Yurtiçiyle ilk kez geçen yıl İstanbul'da Yenikapı şubesinde tanıştım. İşlemciyi önce almak istemediler. Kutulu, sarılı gayet iyi sapasağlam işlemciyi zorla da olsa sonunda Ankara'ya göndermelerini ikna etmiştim. İşlemci Ankara'ya vardığında çalışmıyordu.

    O günden sonra hep UPS ile devam ettim. Tatil günleri çalışıyor, gönderdikleri mallara sigorta veriyor ve ücretsiz paketleme HİZMETİ VERİYORLARDI VE ŞUBELERİNDE ÇALIŞAN BAYANLAR ÇOK AMA ÇOK TATLIYDI. Ayrıca kapıda kredi kartıyla ödeme, istenilen saatte teslimat vs. diğer özellikleri.

    Yurtiçiyle 2. maceram ise bir bilgisayar kasasıydı. İzmir'in her yanını dolaştım. Yahu parasıyla değil mi ama ADAMLARIN DEĞİL PAKETLEME SERVİSİ, boşçağız kutuları dahi YOK işte!! Adam gibi bir kutu bulamadık. Sonunda kutu satın alıp dışarıdan aras kargoya verdik.

    Ve işte yurtiçiyle 3. maceram. Yani bugün. Saat 14:30'da kapıma ihbarname bırakılmış. Yurtiçi kargo yetkililerini geri aradım. Kimliğim ile birlikte şubeye gelmem gerektiğini söylediler. Kimliğimi alıp şubeye gittim ve ürünü teslim edemeyeceklerini, çünkü D. MARKET tarafından gönderildiğini söylediler. BUNU NİYE TELEFONDA SÖYLEMİYORSUN KÜÇÜK ***** !! Neyse eve geldim yine aradım. Kargoyu eve getirmelerini söyledim. Saat 15:30'du. VE BANA 1 GÜN BEKLEMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER ..................

    ŞİMDİ SİZ OLSANIZ BU KOCA ODUNLARA HANGİ KÜFÜRLERİ LAYİK GÖRÜRSÜNÜZ ?

    SEN ÇOK YAŞA UPS .................




  • sanırım senın kargolarla aran ıyı degılmıs rıchy sen yanlıs yapmıssın calısan kızları kafaya alcaktın ısını halletcektın dost
  • -1
  • Sigorta ve paketleme konsunda kesinlikle katılıyorum ,
    Yurtiçinde korkunç bir belirsizlik söz konusu , bu konuyla ilgili çok şikayet , mağdur olan çok insan gördüm duydum . Kargo , yeni ve faturalı değilse ALLAHA EMANET gidiyor. Yeni ve faturalı ise siogartalı gidiyor diyorlarki bu konuda da mağdur olan insanlar tanıyorum.(ki fatura tarihine dahi bakmıyorlar,yani kendileri bile inanmamış daha sigortalı gittiğine).Ne neye göre sigortalandığı belli , ne kimin sigortaladığı , ne de tazminin ne şekilde kim tarafından yapılacağı .

    En çok sinirlendiğim şey ise şu , neymiş efendim ürün ister eski olsun ister yeni kargoyu getiren çalışanlarının gözü önünde açıp kontrol etmezseniz , ister aynı gün , ürün elinize geçtikten yarım saat sonra olsun ÜRÜN ARIZALI GELDİ , KARGODA ZARAR GÖRDÜ şeklinde bir itiraz hakkınız olmaması . Yani ne yapacaksın , örneğin cdrom , harddisk , cep telefonu , televizyon vs sarsılmayla bozulabilen cihazları teslim alır almaz , SEVGİLİ YURTİÇİ KARGO elemanını içeri davet edip cihazı kuracaksın , tanıtacaksın neyse artı , çalıştırıp "tamam , sorun yok" diyeceksin veya "ürün çalışmıyor , kargoda arızalanmış" diye itiraz edeceksin. Peh Peh Peh , hangi çalışan durur beklerki müşterinin o cihazı kutudan çıkarmasını , kurmasını , çalıştırıp denemesini vs . Bırakın onu adamlar kargoyu getirip bir kağıdı imzalatıp koşar adım kaçıyorlar. Haftaya Yurtiçi kargo ile dijital fotoğraf makinesi vs gelecek , gelen elemana soracağım , bu imzalattığın kağıt nedir , cihazda bir sorun varsa ne olacak diye , kağıtta "eksiksiz ve sağlam teslim aldım" yazıyor ve altına imzamı atmamı istiyorsa vay haline , "dur o zaman , ver şu ürünü bana" deyip gözü önünde kutuyu açıp cihazın pillerini vs takıp her fonksiyonunun eksiksiz çalıştığına kanaat getirdikten sonra imzamı atıp gitmesine izin vereceğim . Tabi bu arada aşağıda kargo aracında bekleyen sevgili arkadaşı ve dağıtılmayı bekleyen ürünleri YARIM SAATÇİK kadar bekletmiş olacağız ; GÖRSÜN BAKALIM SEVGİLİ YURTİÇİ KARGO hiçbir müşterisine güvenmemenin , her ay trilyonlarca lirayı cebine indirip , kendine sağda solda MÜDÜRLÜK adı altında milyarlık binalar tesis ederken ona bu parayı kazandıran insanları mağdur etmenin , kargonun GÜVENLİĞİNİN arkasında durmamanın ne demek olduğunu.(daha önce çok kargo gönderip aldım ama buna hiç dikkat etmemiştim , birkaç bilg. parçamı sigortasız yollamak ve sorumluluk Yurtiçine ait değildir vs yazılı bir kağıdı zorla imzalattıklarından ve bu konuda mağdur olan insanlar gördükten sonra , kendimi sağlama almak ve mağdur olmamak için İLGİLİ PROSEDÜRÜ DETAYLARI İLE UYGULAMAYA karar verdim).

    Önceleri ben onlara güvenir , eleman ürünü getirir getirmez , gelen ürünü incelemeden , çalıştırıp denemeden kağıdı imzalar ve gitmesine izin verirdim gidip diğer kargoları dağıtsın , fazla zaman harcamak zorunda kalmasın diye ama madem öyle bundan sonra bende o çok sevgili PROSEDÜRLERİNE HARFİ HARFİNE uyacağım . "GÜVEN HİÇBİRŞEYMİŞ , PROSEDÜR VE PARA herşey" diyeceğim yüzlerine . Üstelik gönderdiğim ürün için " Ürün arızalanırsa Yurtiçi Kargo sorumlu değildir " kağıdını imzalatan bu sevgili şube 5 yıldır kullandığım ve 30-40 defa kargo gönderip aldığım , artık git gel beni tanıyan bir şubedir . Arkadaşlarınıza , çevrenize bizi tanıtın , bizden bahsedin diyorlar , iş 30-40 milyonluk bir bilg. parçasının GÜVENLİĞİNİ sağlamaya , taşıma sırasında meydana gelecilecek zararın tazminini üstlenmeye gelince kaçacak delik , uyduracak bahane arıyorlar , yok öyle yağma. Son olarak şunu söylüyorum , suç onlarda , bu gibi firmalarda değil , suç bize hiç güvenmeyen firmalara körü körüne güvenip , prosedürü öğrenmeye ve uygulamaya tenezzül etmediğimiz , hakkımızı aramadığımız için bizdedir. Ne olursa olsun , ne pahasına olursa olsun , hassas bir cihazı teslim almadan önce , getiren kişinin önünde üşenmeden kurun , çalıştırın , deneyin ondan sonra kağıdı imzalayıp gitmesine izin verin , asla ve asla gerekli şeyleri yapmadan gitmesine izin vermeyin.Artık yarım saatmi sürer , 1 saatmi sürer ; bu sizin değil bu prosedürü icat edip bize dayatan firmaların problemi.




  • ne yazmışım be :)
  • çok doğru yazmışsın

    Bizim fabrikaya adamlar bir günde 20 tane elektrik motoru getirdikleri oluyor. Sonra bir sorun çıkınca da tazmin etmeye yanaşmıyorlar. Onların gözü önünde motorları kasalarından çıkarmaya kalksam 1 elemanlarının yarım gün fabrikada kalması gerekir. Bu yüzden artık onlarla çalışmıyoruz. Horoz kargo ile çalışıyoruz.
  • okumadım, çok uzundu. Ama yurtiçi'nden ben de memnun değilim. İstanbuldan buraya bir nokia şarj cihazına 4 milyon aldılar. Kaç gram ki bu alet... Veya ne kadar yer tutar ?
  • 16.5 aldılar kasaya
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.