Şimdi Ara

Yurtdışında yaşayanlar telefon kayıt hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, yardımınıza ihtiyacınız var.

    Yurtdışında yaşıyorum şimdiye kadar Türkiyeden aldığım telefonu kulanıyordum ancak telefonu değiştireceğim yurtdışından alacağım.

    Senede 1 kaç kere gidip geliyorum Türkiyeye. Turkcell hattımı yurtdışından aldığım telefonla kısa süre yurt içinde kullanmam için pasaporta kayıt mı yaptırmam gerekli?

    BTK sitesinde 120 güne kadar kayıt yaptırmadan kullanılabilir diyor. Ben diyelim 10 gün kullandım sonra çıktım yurtdışına. Hattı telefona taktıktan 120 gün sonra telefonu kapatırlar mı diye düşünüyorum.

    Bilgisi tecrübesi olan varsa yardım bekliyorum.



  • Bu benim de cevabını merak ettiğim bir soru. UP niyetine... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kapanır. Yani toplamda 120 gün değil, hattı taktıktan sonra 120 gün. İsterseniz 1 dk kullanın, 120 gün sayacı başlar.
  • ister 1 dk ister 119 gün kullanın 120. günden sonra telefonunuzu yurtiçi bir hatla Türkiyede kullanamazsınız. Ama yurtdısında sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz tabiki yurtiçi hatla değil baska bir hatla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kill_them_all -- 14 Eylül 2019; 10:13:33 >
  • Forumdaşların dediği gibi, Türk Sim kartı taktığınız anda 120 günlük geri sayım başlar.
    Sonraki TÜrkiye girişinde TR simkart çalışmaz
    Şöyle bir tüyo paylaşalım;
    Devletimiz yurda gelen Turistler için bayilerden 1 hatla çalışır şekilde telefon kaydı yapardı.Şuan durum ne bilmiyorum
    Fransa'dan gelen dayımın cihazı için 2 yıl önce bunu denemiştik.
    Turkcell ana bayisinin birinde
    Çifte vatandaşlığı olan dayımın yabancı pasaportuna kaydettik.O zaman sistem dayımı turist olarak gördü sadece 1 hat çalıştı ve telefon kapanmadı.Türkiye'ye geldikçe o hattı takıp cihazı kullanmaya devam etti.
    Eğer bu turist kaydını BTK kaldırmamışsa deneyin.
    Sadece büyük bayiler turist kaydı yapıyordu, her bayi de bilmiyor malesef, bol bol soracaksınız bayilere.
    BTK bu turist kaydını kaldırmışsa yapacak birşey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkürler herkese.

    btk'nın bir email adresi bile yok sormak için. 120'yi aramak gerekiyormuş. senede bir kaç kere Türk sim kartı kullanmak için 1500 TL vermek çok fazla.
  • Tavsiyem cihaza hattı yurtdışında takip whatsapp kurun(yurtdışında SMS alımı oluyor) Türkiye’ye döndüğünüzde uçak modunda kullanın tabi önemli işleriniz yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım bi yanlışınız var ben de telefonumu yurt dışından aldım, 3 ay türkiyede 9 ay yurtdışında kalıyorum, aralık Mart nisan mayıs haziran ağustos aylarında her seferinde 2-3 hafta olmak üzeri türkiyede kaldığım süre türkcell hattımı takıp kullandım ve hala da aktif olarak kullanıyorum. Her hangi bir yasal uyarı mesajı da almış değilim. 120 günlük belirtilen süre bir sene içinde toplam kullanabileceğimiz gün sayısı olmasın ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, 120 gün olayı, simkartı taktığınız gün başlayan bir süreç, sonraki seneler istediğiniz kadar kullanın, o takvim değişmez.Sanırım hattnızı yemi taktınız, o yüzden mesaj gelmemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Camlik.20

    Sanırım bi yanlışınız var ben de telefonumu yurt dışından aldım, 3 ay türkiyede 9 ay yurtdışında kalıyorum, aralık Mart nisan mayıs haziran ağustos aylarında her seferinde 2-3 hafta olmak üzeri türkiyede kaldığım süre türkcell hattımı takıp kullandım ve hala da aktif olarak kullanıyorum. Her hangi bir yasal uyarı mesajı da almış değilim. 120 günlük belirtilen süre bir sene içinde toplam kullanabileceğimiz gün sayısı olmasın ?
    bu durumu şu an Türkiye'de olan arkadaşlardan birisi BTK çağrı merkezi üzerinden sorabilse süper olur.
  • Walking On Air W kullanıcısına yanıt
    maalesef mümkün değil. her durumda hatta ihtiyaç var.
  • november27 N kullanıcısına yanıt
    Doğru
  • Maalesef bildiğim kadarıyla 120 gün yıllık kullanım hakkı değil. O süre başladığında siz ülkede olun ya da olmayın telefonu türk hatlarına kapatıyorlar. Ben e-devlet üzerinden özetle “yurtdışı oturumu olup ikameti de yurtdışı olarak gösterenlere yıllık izin vermelerini içeren isteğimi ilettim.”
    300€ civarına aldığım telefona niye 1500 vereyim. Zaten senede 10-15 gün zor dayanıyorum en kötüsü eski yadigarlardan birini kullanırım ülkede. 1500 değil 3500 yapsalar yine kimse itiraz etmez hatta savunanlar bile olur. Başka ülkede olsa bu fahiş fiyata protesto üzerine protesto yaparlardı.üzüldüğüm tek şey gariban annem babam avrupanın ve amerikanın ülkemizi kıskandığını sanmaları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim durumu çok basit özetlicem. Aralık 2018 de geldim türkcell hattımı taktım 3 hafta kullandım tekrar yurt dışına çıktım, mart 2019 de geldim türkcell hattımı taktım 3 kullandım tekrar yurt dışıma çıktım, mayıs sonunda geldim türkcell hattımı taktım 5 gün kullandım yurt dışına çıktım 2 hafta sonra tekrar istanbula geldim 1 hafta boyunca türkcell hattımı kullandım son olarak geçen ay tekrar 3 hafta istanbula da kaldım onda da türkcell hattımı taktım ve aktif olar kullandım. Eğer sizin belirttiğiniz gibi olsaydı 120 günlük süre aralık 2018 de başlamış olup nisan ayında süre dolmuş olacaktı ve ben mayıs da geldiğimde telefonum türk hatlarına kapanmış olacaktı. 2 hafta sonra tekrar Türkiye de olacağım ve türkcell hattımı takip her zaman olduğu gibi kullanıcam.
    Şunu da belirtmek istiyorum normalde kayıtsız telefonu yurt içinde kullanmaya başladıktan sonra 5-10 gün içerisinde yasal uyarı mesajı gelir telefonunuz kayıt dışıdır kayıt ettiriniz diye ama bana şimdiye kadar öyle bir mesaj da gelmedi.
    Bir önceki telefonum da o mesajı alırdım ve her geldiğimde kayıt içim belirtilen gğn sayısı farklı olurdu.



    Yurtdışında yaşayanlar telefon kayıt hakkında
    Yurtdışında yaşayanlar telefon kayıt hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camlik.20 -- 16 Eylül 2019; 2:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.