Şimdi Ara

Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Oy Kullanımının Sınırlandırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Seçimlerde ülke geleceği belirlenirken uzun yıllar yurtdışında yaşayan vatandaşların ülke yönetimi konusunda söz sahibi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çoğu yurtdışında yaşayanlar kendi menfaatine göre oy verecektir. Özellikle türk lirasının gün geçtikçe değer kaybetmesi bu menfaatçilerin sayısını arttıracaktır. Ne de olsa onlar için herşey güllük gülistanlık. Bununla ilgili mutlaka sınırlama getirilmelidir.


    Bildiğiniz üzere er , erbaş ve askeri öğrenciler de oy kullanamıyor. Bunun altına basit bir madde eklenebilir.


    Örnek Sınırlama : Yurtdışında 2 yıl ve daha uzun süreli ikamet eden vatandaşlar genel ve yerel seçimlerde oy kullanamazlar.


    Bu sadece basit bir yönetmelikle bile halledilebilecek birşey.


    Fakat bu konuda toplu bir şekilde CİMER ve YSK'ya baskı kurmamız gerekiyor. Yurtdışı deyip geçmeyin oy oranlarını ciddi şekilde etkileyecek bir durum bu. Ülkede yaşamayan gurbetçilerin ülkede söz sahibi olmasına hep birlikte karşı çıkalım








  • Bir seçim döneminde eğer o dönemin en az yarısını bu ülkede geçirmediyse bence de oy kullanmamalı. Bu ülkede olan biteni bilmeden yazdan yaza gelip ahkam kesmeleri ve oy kullanmaları bana doğru gelmiyor. Ben senede 1 ay almanyaya tatile gidip sonra da almanya için seçimlerde oy kullansam ne kadar mantiklı olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurbetçi sezonu başladı, haliyle sinirlerde hoplamaya. Şu gurbetçilerin ve yurtdışında yaşayıpta ülkeden kopuk olanların oy kullanmaları engellenmeli. Yılın 9 ayını bir fiil burada geçirmiyorsan ülke yönetimini seçmede söz sahibi olmayacaksın. Bu kadar net.


    Almanyada adam vasıfsız, bir baltaya sap olamamış, geliyor burada krallar gibi yaşayınca ülke iyi diyor. Ama almanyada çalışıp kazanan aklı çalışanlar, bakın sokak röportajında çoğunluğu doğruyu konuşuyor. Yani cahille baş edilmez, ülkeyi bu hale getiren cahil kesin farketmiyor, almanyada da olsa...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 3 Temmuz 2022; 15:42:21 >
  • Bu dönemde bu olay olmaz AKP giderse olabilir zaten eğer yurtdışından gelen oylar AKP nin aleyhine olaydı akp çoktan düzenleme yapardı demekki lehine oylar ki AKP buna düzenleme getirmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahatlıprens -- 3 Temmuz 2022; 16:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu tkp vaat etse gider oy veririm.Bu güruh ne orada lobi kurup çıkarlarımızı koruyor(sayıca 10'da 1'i kadar olan ermenilere karşı bir şey yapamıyorlar) ne de buraya gelip dürüst davranıyorlar(gaziye ve şehit yakınına densizlik yapan terbiyesizler vardı).Döviz getiriyorlar diye bunların kahrını çekiyoruz burada.

  • Olmayacağın şeylerin konusunu boşuna açmayınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.