Şimdi Ara

Yurtdışında Makine Mühendisliği - Endüstri Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Hangisini seçeceğime dair Makine ve Endüstri mühendisliği arasında gidip geliyorum. Tabi bir de bilgisayar mühendisliği var aklıma ama çok emin değilim. Html python gibi dillerde basit programlar siteler yapmıştım daha önce. Fakat günümün 8 - 10 saatini bilgisayar başında yazılım yazarak geçirmek istemediğimden Makine ve endüstri daha baskın geliyor.
    Şuanda Almanyadayım Ve lisans eğitimimi Almanyada tamamlayacağım. Yükseklisans yapma düşüncemde var.
    İş hayatıma da Yurtdışında atılmayı planlıyorum Yani Yorumlarınızı Türkiyeye göre değilde yurtdışına göre yaparsanız benim için çok daha yararlı olacaktır.

    Dünya üzerinde makine mühendisliğinin yerini az çok biliyorum fakat endüstri konusunda emin değilim.
    Aramızda endüstri mühendisliği okuyan mevcut mu ? Dünya genelinde çalışma standartları nedir ?
    Almanyada endüstri müh. okumanın ne gibi avantaj - dezavantajları olur ?
    Yöneticilik konumunda makinemi endüstri mi daha aktif olur? Endüstri ve makine mühendisi adaylarından beklenen koşullar nelerdir gibi bir kaç soru sormak istiyorum. (yani şunun üzerine meraklı olmalısın işte şöyle olmalısın cvyi doldurmaya bakmalısın gibi gibi gerçi hepsi için aşağı yukarı benzerdir ama bir sorayım dedim)
    Maaş konusunu çok merak etmiyorum çünkü işini severek yaptığın zaman başarılı olursun ve başarıda zaten parayı yanında getirir diye düşünüyorum. Benim için önemli olan sıkılmadan bu iş üzerine tüm çalışma hayatım boyunca ilerleyebilmek olacaktır.
    Bu yaşıma gelmeme rağmen daha net bir hedefim olmadığı için üzülmüyor değilim Fakat yanlış bir seçim yapmakta istemiyorum 2-3 yıldır ikisi arasında gidip geliyorum ama biri diğerine baskın gelemiyor.
    Sizlerden bir kaç yorum bekliyorum.
    Rahatsız ettiysem özür diler Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • güncel arkadaşlar. yorumlarınızı beklemekteyim. :)
  • güncel..
  • Hayırlı olsun hocam gitmişsiniz ben okuldaki Genel sohbetlerden ve hocaların yorumlarına aktarayım dostum Belki barışırız
    Şimdi dostum genel mühendislikler içierisinde en Rahat iş yapan ve çalışma koşulları iyi olan fakat zor bulunan iş alanı sahiptir ENDÜSTRİ MÜH. ancak sen Almanyadasın mezun olana kadar Almanca +İngilizce+Türkçe dillerine hakim bir şekilde bitireceksin ve Almanya Endüstri devi ve Türkiye'de bir sürü Alman fabrikası var alman müh. çalışıyor yani orada okuyacağın ve 3 dile hakim olacağın için Endüstri en mantıklısı gibi duruyor ama başata dediğim gibi türkiyedeki şartlara göre en iyi müh inşaat ve makine iş bulma kolaylığı açısında misal bir fabrika hem endüstri müh hemde makina müh. çalıştıracağına tek bir makina müh. çalıştırıyor malum kapitalist düzen.




  • Yani diğer Mühendislerden bir sürü farkın olacak end. müh okursan kardeşim o yüzden Endüstri
  • Türkiyede çalışma isteğim pek yok aslında. Malum o kadar boşta gezen mezun varken birde yeteri kadar üretim gelişmediğinden pek de mantıklı gelmiyor bana Türkiyede çalışmak. Benim merak ettiğim konulardan biri ; Yeni mezun makine , bilgisayar , elektrik v.b mühendisleri tamam anlarım elinde diplomasıyla birkaç ta stajdan aldığı bilgi ve üniversite bilgisi ile iyi kötü bir iş bulabilir ama endüstride durum nasıl ? Çıkar çıkmaz iş bulma oranları nasıl onu merak ediyorum..
  • Hocam ne yaptınız? Bende şu an endüstri düşünüyorum nerelerdesiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben makina lisans üstüne üretim ve kalite mühendisliği okudum yüksek lisans olarak yurtdışında.. Aslında her ikisi de güzel muhendisliktir.. Endüstri mühendisliğinde bildiğimiz teknik mühendislikte daha uzak ofis işi gibi alanlara daha çok yonelebilir insan. Makina da teknik tasarım taraflarını da içerir. Diğer ofis yönetim alanlarına da kaymak mümkündür. Yurtdışı mi düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sfunate S kullanıcısına yanıt
    Ben Almanyada Bilg. Müh. okudum.
    Endüstri iyi güzel de çok arada bir meslek gibi geliyor bana. Şimdi kesin konuşmak istemiyorum bu mesleği seçen arkadaşlar daha iyi bilirler asıl onları dinlemek gerekir. Bilgisayarı seçtiğime de pişman değilim tabii ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.