Şimdi Ara

Yurtdışında değişen telefonun imei kaydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    olay:
    iphone 6s telefonumu 1 yıl önce bir vatan bilgisayar bayisinden aldım. İş için yurt dışında olduğum bir aralıkta telefonda bir sorun oluştu, ben de Brüksel Apple'a gidip bu sorunu gösterdim. Yardımcı olup garanti kapsamında ücretsiz değişim yaptılar, ve bana ıslak imzalı fransızca bir değişim belgesi verdiler(belgenin türkçesini istedim ama sadece fransızca ve felemenkçe verebiliyorlarmış). Değişim sırasında türkiye'de yaşadığımı ve telefonu türkiyede kullanacağımı da söyledim.

    rezalet özeti:
    Telefon yurtdışından satın alınmış telefon gibi görünüyor. Ben de böyle bir durum olacağını düşündüğüm için kayıt prosedürünü öğrenmek için apple türkiye ile iletişime geçtim. Apple türkiye sorumluluktan kaçarak pasaportuma telefonu kaydettirmeyi yani pasaportu kitleyip para ödemeyi öneriyor. 120 numaralı hattan BTK ile görüştüm, onlar da telefon ilk başta yurtdışından alınıp bir pasaporta kaydettirilmiş olsa bu işlemi yapabileceklerini, ama telefon türkiyeden alındığı için bu işlemi yapamadıklarını söylüyorlar(iki durumda da imei kaydettiriliyor bir fark yok).

    Ayrıca apple kıdemli danışmanı telefonumun artık türkiye'de garanti kapsamında olmadığını, çünkü imei'sinin türkiyeye kayıtlı olmadığını söylüyor. 1 yıllık garanti hakkım var ama türkiye'de geçmiyor.

    Detayı okumayacakları en alta bekliyorum.

    rezalet detayı:
    Durum biraz detaylı olduğu için adım adım yazıyorum. İzmir'de yaşadığımı da önden belirteyim. Aşağıdaki olaylar tarihsel sıradadır.

    - Apple destek birimine ulaşıp ne yapmam gerektiğini sordum, imei değişim belgesiyle kayıt yapabileceğimi belirttiler.

    - imei değişim belgesinin türkçesine sahip olmadığım için türkçesini ıslak imzalı olarak talep ettim. Kargo ücretini de ben öderdim ama göndermeyi kabul etmediler, istanbul'da zorlu center'da bulunan apple şubesine gelip almamı söylediler.

    - ben istanbul'a gidiş dönüş parası harcamak istemediğim gibi apple'ın beni ayağına çağırmasını da kabul etmedim. Bir arkadaşınız sizin adınıza gelip kolayca alabilir dediler

    - İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım ayaklarına gidip imei değişim belgesi talep ettiğinde "değişen telefonu görmemiz gerekiyor" diyip belge vermeyi reddettiler(güvenlik açığı olabilirmiş).

    - bu sefer destek birimine telefonla arayarak ulaştım, uzun bir tartışmadan sonra kıdemli birime aktarıldım ve yaşadığım sürecin yanlış olduğunu, adresime ıslak imzalı olarak belgeyi göndereceklerini söylediler

    - 1 hafta içinde elime bir mail ulaştı, mailde düz yazıyla(belge formatında değil) yapılan değişimin detayları yazıyordu. bu detaylara fransızca dokümanda zaten sahibim.

    - Destek birimini arayıp böyle bir maili neden aldığımı sordum. bana sağlayabilecekleri belgenin bu olduğunu, ıslak imzalı istiyorsam istanbul'a cihazla gitmemi veya cihazı bir arkadaşıma kargolayarak arkadaşımı bayiye göndermemi söylediler(ben online olarak telefon satın alsam bütün belgeleri ıslak imzalı paşa paşa kargoya verirler).

    - Bana yanlış verilen bilgileri şikayet ettim, ve bu konuda bir dönüş talep ettim.

    - Kısa bir süre sonra online destek bölümüne tekrar yazıp basitçe imei değişim belgesini ıslak imzalı olarak adresime gönderir misiniz diye sordum. "Tabii ki göndeririz hiç bir sıkıntı yok, ama elinize ulaşması 2 haftayı bulabilir" dediler. Elime ulaşmayacağını biliyordum ama hiç bir şeyin düzelmediğini ve umursanmadığımı görmüş oldum.

    - 2 hafta sonra tekrar yazıp belgenin kargo bilgisini talep ettim. Beni yine kıdemli bir danışmana bağlayıp belgenin gelmeyeceğini, gelip almam gerektiğini söylediler. Ben de şikayetimin sonucunu talep ettim, o bizim birimimizin yetkisi dahilinde değil dendi. Sonuç olarak online destek de, destek hattı da yanlış bilgi verebilir, ve apple kesinlikle sorumluluk kabul etmiyor. Ayrıca yanlış bilgi şube kaynaklı da olabilir, o zaman hiç yetkileri yok.

    - Bir arkadaşım istanbul'a gidiyordu. ben de telefonumu ona verdim belgeyi almak için. Apple store'a gittiğinde "telefon sahibini görmemiz lazım, yoksa belgeyi veremeyiz güvenlik açığı olur" dediler. Bunun üzerine destek hattıyla 1 saate yakın konuştum, şubeye bir mail attılar ve 1.5 saat beklemenin sonunda "btk değişim belgesi verilecek" diye dünyanın en basit şeyiymiş gibi belgeyi çıkarıp verdiler.

    - Bunun üzerine bütün belgelere sahip olduğum için 120 nolu BTK hattını aradım bilgi almak için. Bu işlemin yapılamayacağını söylediler.

    - Cimer'e yazdım, btk yı aramam gerektiği cevabını aldım

    - Apple'ı aradım. konunun onları ilgilendirmediğini söylediler.


    BTK'ya dilekçe vermeyi, paramla rezil olduğumu sosyal mecralarda duyurmayı ve apple'a dava açmayı düşünüyorum.
    Eski imei'm türkiye'ye kayıtlı olduğu için cihaz imei'si değiştirme şansım olsa yapardım.
    Önerilerinize açığım, 2 ay sonra telefonum kapanacak.



  • Yurtdışında servise verirken imei değişimini ve TR'de kayıt sorunu olacağaını hesaplamalıydınız.
    Apple'a dava açsanız da lehinize sonuç çıkacağını zannetmem ama inşallah çıkar
    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıt sistemi yüzünden maalesef olumlu bir sonuç alacağınızı zannetmiyorum. Kişiler gibi firmalar da imeileri kayıt altına aldırmak zorundalar. Ancak kişi ile firmaların verdikleri harçlar farklı olduğu için firmalar değişim telefonlarını ek belge vererek ve sizden geri aldıklarının yerine ücret vermeden kayıt ettiryorlar. 120deki arkadaş kişi bazlı anlatmış firma bazı da bu. Apple yeni harç vermek zorunda sizin istediğinizi yapmak ve ithalat yoluyla yurda sokmuş gözükmek için. Hayatta uğraşmaz. Bizdeki sistemin aç gözlülüğü yüzünden yazık olmuş diyeyim. Umarım söylediklerimin aksi çıkar ve sonuca ulaşırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bambogie B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama 2 durum var.

    - Telefonum türkiye'de garanti kapsamından neden çıkıyor? Ben bunun parasını ödemedim mi telefonu alırken?
    - Yurtdışından satın alınmamış telefonların imei kaydı yasal olarak yapılabiliyor, benimki neden yapılmasın?
  • Gene iş BTK hikayesine ve Apple’ın aldığı kayıtlı telefona servis veririm noktasına geliyor.

    Kısacası mevzuat yüzünden devlet sadece cep telefonu Türkiye’den alınsın Türkiyede servis görsün Türkiyede çöp olsun diye uğraşıyor.

    MacBook için olsa idi, Apple storeda her türlü sorununuzu çözerdiniz klavye tuşlarını da ücretsiz değiştirirlerdi.

    Telefon mevzuatı artık inçe laçka olduğu için mağdur durumunda öteye geçemeyeceksiniz kanımca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.