Şimdi Ara

Yurtdisinda calismayi dusunenlere (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
12
Favori
5.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bulgaristandan çifte vatandaşlığım var. Bu konuda ne tavsiye edersin? Yurtdışında çalışmak/okumak gibi? Sence mantıklı mı? Bir de dil öğrenmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warofthe1 -- 19 Ağustos 2019; 15:22:42 >
  • warofthe1 kullanıcısına yanıt
    Allah kabul etsin hocam :D Tam ne sordugunu anlamadim ama. 3 sayfadir yurtdisinda okumayi konusuyoruz zaten, bence mantikli tabi.

    Dil ogrenmek icin de yurtdisinda okumanin faydasi calismaktan daha fazla diye dusunuyorum, etkilesim daha fazla oluyor. Dil okulu, normal okullar vs dahil. Calisirken de bulundugun memleketin dilini bilen insanlarla calismak lazim, her yerde boyle olmuyor.
  • Hocam merhaba. Ben bu sene Odtü bilgisayardan 3.80 ortalamayla mezun olacağım.Ben de doktoraya başvuracağım sanırım. Epfl ya da Amerika düşünüyorum. Doktora konusu machine learning alanlarından biri üzerine olacak. Akademide devam etme düşüncem hiç yok. Doktoraya da master param olmadığından biraz mecburiyetten gideceğim(kesinlikle yurtdışında devam etmek istiyorum). Amerikada ve İsviçrede work permit belgelerinden dolayı direk şirketlere başvurup gitmeye çalışmak düşük olasılık diye düşündüm. Sizce düşünce şeklim doğru mu? Bir diğer sorum da sizin niye İngiltereyi seçtiğiniz olacak. Adamlar doktorada bile burs konusunda sıkıntı çıkartıyorlar. İngiltere dışında her ülkede doktora yapanlara fix burs çıkar, maaş verilir. İngilteredeki maaşlar da olması gerekenin çok çok altında glassdoora göre (ortalama aylık net 2.5k pound phd mezunu için). Amerikada doktora bitiren yıllık 150-200k (pretax) dolar ile başlıyor. Hem bu kadar eziyet çekip doktorayı kendin finanse etmek hem de memur maaşıyla işe başlamak evin kirasını bile zor çıkartmak bana çok koyardı.Siz ne düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvot -- 8 Eylül 2019; 11:33:49 >




  • Bende podcast alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvot

    Hocam merhaba. Ben bu sene Odtü bilgisayardan 3.80 ortalamayla mezun olacağım.Ben de doktoraya başvuracağım sanırım. Epfl ya da Amerika düşünüyorum. Doktora konusu machine learning alanlarından biri üzerine olacak. Akademide devam etme düşüncem hiç yok. Doktoraya da master param olmadığından biraz mecburiyetten gideceğim(kesinlikle yurtdışında devam etmek istiyorum). Amerikada ve İsviçrede work permit belgelerinden dolayı direk şirketlere başvurup gitmeye çalışmak düşük olasılık diye düşündüm. Sizce düşünce şeklim doğru mu? Bir diğer sorum da sizin niye İngiltereyi seçtiğiniz olacak. Adamlar doktorada bile burs konusunda sıkıntı çıkartıyorlar. İngiltere dışında her ülkede doktora yapanlara fix burs çıkar, maaş verilir. İngilteredeki maaşlar da olması gerekenin çok çok altında glassdoora göre (ortalama aylık net 2.5k pound phd mezunu için). Amerikada doktora bitiren yıllık 150-200k (pretax) dolar ile başlıyor. Hem bu kadar eziyet çekip doktorayı kendin finanse etmek hem de memur maaşıyla işe başlamak evin kirasını bile zor çıkartmak bana çok koyardı.Siz ne düşünüyorsunuz?
    Merhaba hocam,

    Akademide devam etme dusunceniz hic yok ise ilk asamada doktorayi dusunmeyin bence. Doktoradan once sirketlerde sansinizi bir zorlamanizi oneririm, ortalamaniz cok iyi cunku, ben mulakatlarda iyi performans gosterirseniz alinabileceginizi dusunuyorum. ODTU'den lisans/yuksek lisans mezunu olup calismaya yurtdisina giden arkadasim cok.

    Ingiltere'yi secme sebebim dili bilmem ve AB projesinde burs bulmam idi. Maas konusuna gelince, Londra'da benim gordugum pre-tax bilgisayar muhendisligi doktorali bir insanin maasi £70k'dan basliyor (net ~£4k aylik). Londra disinda daha dusuktur, ama masraflar da daha az oluyor. Ha burada da finans startup'lari var ucuk maaslar veren (200k£+), ama hem cok competitive, hem de calisma saatleri asiri fazla.

    Ote yandan Amerika ile Avrupanin anlayislari farkli. Avrupa'da (Ingiltere'de de) cogu yerde saglik sistemi ucretsiz, toplu tasima geliskin, issiz kalirsaniz devlet size bakiyor, tatil gunleri daha fazla, kultur-sanat etkinlikleri daha cok vs. Amerika'nin da kendine gore avantajlari vardir. Yasam tarzi meselesi biraz.




  • iki_yabanci İ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hızlı geri dönüş yaptıgınız için teşekkür ederim. Maaş farklı çok olmadıgı sürece kesinlikle Avrupayı secerdim ben de.Maaş farkı yüzünden fikrim degişti. Gerçi Londrada maaslar 4k üzerinde ise Londra yaşanacak yer. Ben internette araştırirken hep çok düşük maaslarla karşilaştım.Glassdoor reddit quora filan hep düşük gösteriyor maaşları Avrupa genelinde.Sizce doktoraya basladıktan sonra begenmezsem özel sektöre geçmem de mantıklı olmaz mı.Hem yurtdısında olacagım için daha kolay iş mülakatına girerim hem de 2 opsiyonum olmuş olur.Bir de ml üzerinde doktora yapmaya bazı arkadaslarım zor oldugu için karşı çıkıyor.Sizce ilerlemek için iyi bir alan mı? Ml tecrübem var bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvot -- 8 Eylül 2019; 12:15:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkent

    Bende podcast alabilir miyim
    Here:http://ikiyabanci.org
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvot

    Hocam öncelikle hızlı geri dönüş yaptıgınız için teşekkür ederim. Maaş farklı çok olmadıgı sürece kesinlikle Avrupayı secerdim ben de.Maaş farkı yüzünden fikrim degişti. Gerçi Londrada maaslar 4k üzerinde ise Londra yaşanacak yer. Ben internette araştırirken hep çok düşük maaslarla karşilaştım.Glassdoor reddit quora filan hep düşük gösteriyor maaşları Avrupa genelinde.Sizce doktoraya basladıktan sonra begenmezsem özel sektöre geçmem de mantıklı olmaz mı.Hem yurtdısında olacagım için daha kolay iş mülakatına girerim hem de 2 opsiyonum olmuş olur.Bir de ml üzerinde doktora yapmaya bazı arkadaslarım zor oldugu için karşı çıkıyor.Sizce ilerlemek için iyi bir alan mı? Ml tecrübem var bu arada.
    Anliyorum hocam. Maas farki dediginiz gibi cok fazla. Amerika'da da guzel, yasanacak sehirler var. Ortalama maas konusunda haklisiniz, ama o baska alanlarda doktora yapip sonra yazilima gecen insanlari da kapsiyor olabilir.

    Doktoraya baslayip birakabilirsiniz elbette ama deger mi, emin degilim. Sirf yurtdisina cikmak icin bence gereksiz.

    Ha ilginiz olan bir alanda (ML) doktorayi ciddi ciddi dusunuyorsaniz o ayri. ML bence cok zor bir alan degil, cogu insan teorik arastirmadansa pratik problemlere yogunlasiyor. Ayrica gelecegi en parlak alanlardan biri. Mezun olunca sirketlerde data scientist, machine learning engineer, research scientist, cok fazla sayida pozisyon size uygun olacak. Kesinlikle deger diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iki_yabanci -- 8 Eylül 2019; 12:25:9 >




  • Birmingham'da mı yaşıyorsunuz? Ben Erasmus programı ile öğrenci getirdim Dudley'e. Yaklaşık 1 ay kaldım. Birmingham çok güzel. Tanıştığımız bir çok Türk vardı. Hatta Bulringe çok yakın ana cadde de Türk berber ile tanıştık. İlçelerinin hemen hemen hepsini gezdik. West Bromwich de çok çok iyi bir Türk lokantası var. Mehmet Usta işletiyor. Türkiye'de yemediğin kadar güzel kebap lahmacun yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,hem Türkiye hem de Bulgaristan vatandaşıyım.Bu sene okulda son senem.Bilgisayar öğretmenliği okuyorum.Fakat yazılım alanına yöneldim.Web alanında kendimi geliştirdim.İngilizcem de upper-intermediate seviyesinde.Avrupa birliği içinde sıfırdan hayat kuracak birisi için İngiltere'yi mi başka bir ülkeyi mi tavsiye edersiniz?Birde maaş durumları genel olarak nasıl?Back-end'te php kullanıyorum.Front-end'te de javascript bilgim var react.js öğreniyorum.Php developer veya full stack developer olarak iş bulup aylık net 3000-3500 £ kazanmak mümkün mü?
  • 5 sene Birmingham'da yasadim hocam. Bence de yasamak icin guzel yer, buyuk sehir, ucuz, yapacak sey cok. WestBrom'a henuz gitmedim, gidince aklimda bulunsun Mehmet Usta :) Tesekkur ederim.

    Simdi Londra'dayim, burada da Haringey'de baya iyi Turk restoranlari var. Favorim Ekin:http://www.ekinrestaurant.co.uk/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

    Merhabalar,hem Türkiye hem de Bulgaristan vatandaşıyım.Bu sene okulda son senem.Bilgisayar öğretmenliği okuyorum.Fakat yazılım alanına yöneldim.Web alanında kendimi geliştirdim.İngilizcem de upper-intermediate seviyesinde.Avrupa birliği içinde sıfırdan hayat kuracak birisi için İngiltere'yi mi başka bir ülkeyi mi tavsiye edersiniz?Birde maaş durumları genel olarak nasıl?Back-end'te php kullanıyorum.Front-end'te de javascript bilgim var react.js öğreniyorum.Php developer veya full stack developer olarak iş bulup aylık net 3000-3500 £ kazanmak mümkün mü?
    Merhaba,

    Full Stack'te o kadar kazanmak mumkun. Zaten giris seviyesi maaslari o civarda benim bildigim, tecrube kazandikca da artar. Front end developerlar bir tik daha dusuk, ama cok farkli degil.

    AB icinde maas durumlari asagi yukari ayni (Almanya, Ingiltere, Hollanda icin ornegin), hatta Ingiltere'de biraz daha iyi benim gordugum. AB ulkeleri sosyal devletler oldugu icin vergi oranlari fazla oluyor, hatta Almanya bu acidan en cok vergi verilen yer.

    Sifirdan hayat kuracaksaniz dilini bildiginiz icin Ingiltere'yi tavsiye ederim hocam. Hollanda'da da cogu insan Ingilizce konusuyor, dolayisiyla orada da sikinti cekmezsiniz cok. Hatta gunesin eksikligi cok rahatsiz etmiyorsa Isvec/Norvec'e de bakabilirsiniz, oralarda hayat standartlari cok yuksek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iki_yabanci -- 9 Eylül 2019; 10:59:48 >




  • Ilgilenenlere, eger bilgisayar muhendisligi okumadan yazilimci nasil olunur, sonrasinda nasil is bulunur diye merak ediyorsaniz, bunun icin bir bolum cektik. Kariyer degisikligi dusunenlere veya alakasiz bir bolum okuyup yazilimci olmaya merak salanlara hitap edebilir.

    Bolum:https://open.spotify.com/episode/1ewmkSBMMsUXz8Y6GDpYNl?si=mho805BrTQi3p3P_D6XdIg
    Site: ikiyabanci.org



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iki_yabanci -- 3 Ekim 2019; 10:3:27 >
  • Ben 6 aydır Belçika'daydım. 3 gün önce tatil amaçlı dönüş yaptım. Geri gidip gitmemeye karar vermek için 1 ay zamanım var. :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.