Şimdi Ara

Yurtdışında arabam çalındı ve Anadolu Sigorta Tecrübesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
14.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok geçmiş olsun.

    Rayiç bedel konusunda illaki aşağısını verirler, bunun için itiraza deger mi, mahkeme—süreç ile uğraşmak yıpranmak vs .. bence farklı sigortacılarla da görüşün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızda yurt dışına karşı korumalımıydı çoğu kasko firması bunu eklemiyor.
  • Hocam büyük geçmiş olsun.
    Allah sabır ve kolaylıklar versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anahtar kelime yabanci plaka. olayin Bulgaristanla alakasi yok, ben Bulgar plaka ile Turkiyeye geldim aracimi ucretli otoparktan caldilar hala daha davasi devam ediyor malesef kasko yoktu arabanin ustune bir bardak soguk su ictim. 2.arabami ise sokakta 2 kere camini patlattilar citalarini soktuler vs hicbiryerin yaptiginiz hicbirseyin garantisi yok fakat tabi sokakta birakmak yerine ucretli/guvenligi olan bir otoparki tercih etmeniz yarariniza olur.
  • narseftali N kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, bu ülkede pert veya tam hasar konusunda en az ayak diretecek sigorta firmasi anadolu sigorta'dir. Yeter ki uygun poliçe klozlariniz olsun.



    Müsterih olun.



    Yurtdışında araç calinma vakası biraz suistimale açık olduğu için fraud detection elemesi vakit alacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

    Sigorta şirketi muhtemelen çıkar çıkmaz çalınan araç için sizin yalan söylediğinizi düşünüyor. Para vermemek için de epey takla atacaklardir. %80'li ödemede 72 bin TL alabileceginize göre böyle bir hırsızlığa değmez. Zaten otv + kdv olayı ile aracın BG fiyatı arasındaki uçurum artıyor. Ben de özel sağlık sigortası şirketinde çalışıyorum. Ödenecek tazminat tutarı yüksek ise sözleşme ve durumdaki her ayrıntı ciddi derecede incelenir. Olaya diğer taraftan da bakmaniz lazım. Özel sigorta şirketleri yıllardır yedikleri kazık ile epey tecrübe kazandılar. Artık para kaptırmak istemiyorlar, bu kadar incelemeleri normal. Sabır ile bekleyiniz. Ayrıca hiç bir kurum sahibidnen ilanlarının ekran görüntüsünü kabul etmez. Bu itirazınız çok abes olmuş.


    Edit: Teknolojisi bu kadar iyi, yüksek model bir aracı nasıl buhar etmişler ? Şehir merkezinde çalındı sanırım Sofya dediğinize göre. Kamera görüntüsü vs var mı elinizde ?

    Çok geçmiş olsun.
    Teşekkür ederim sağolun.Sigorta şirketlerini bir çok kişi istismar etti bu konuda size katılıyorum.Bu sebeble pirimlerde arttı. Şirkete olayı ispatlayabilmek için bir çok yerden bir çok evrak yolladım.Malesef prosedür çok uzun.Sahibinden muadil ilanları sigorta istedi.Rayiç bedel belirlerken eksperlerde ilanlara bakarak tespitte bulunuyorlar.
    Sofya şehir merkezinde çalındı araç.Hatta kaldığımız yerin yaklaşık 500 m ilerisi ABD konsolosluğu vardı.Elimizde kamera görüntüsü yok malesef.Ama park ettiğim yerin karşısındaki binalarda vardı. Polis incelermi bilemiyorum,biz ifade verirken belirttik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: werneke

    Bir kere Bulgaristan gibi ülkelere araç ile seyahat ederken konaklayacağınız oteli ona göre seçeceksiniz
    Ha siz dikkat edip özel otoparkı olan otel tesis vs de konaklamanıza rağmen bu olmuş ise yapacak bir şey yok

    Ayrıca dışişleri bakanlığı sayfasından seyahat edilecek ülke ile alakalı tavsiyeleri mutlaka okuyun
    Bulgaristan da en kıllı ülkelerden
    Arnavutluk da bile bu kadar tedirgin olmamıştım

    Ben araç ile tüm Balkan ülkelerini gezdim Hırvatistan Sırbistan dahil
    Otel ve otoparklı otel işi çok önemli
    Bazı ülkelerde hava iyice kararmadan otele varmış olmak iyi olur
    Hiçmi gece gitmedim çok ama dikkat etmekte fayda var
    Benim de geçen yaz Atina da arabanın kelebek camını patlatmışlardı

    Ama ben yine hatayı kendimde buluyorum daha iyi araştırma yapmalıymışım

    Otel Booking.com da diyorki otoparkım var
    Ama bakıyorsun otopark otelin atıyorum yan duvarının yola bakan tarafı yani özel otopark falan yok

    Özel otoparkı olan otellerin çoğu ise bunu özellikle gözüne sokar gibi fotolar ile belirtiyor yani önemli bir özellik

    Ayrıca dış ülkelerde başınıza iş gelince konsolosluktan güneş gözlüklü abiler gelecek falan hayal etmeyin
    Allah göstermesin çok ekstra bir şey olur illaki faydaları vardır

    Ama ben pazar günü Atina da camım patladı dil de yok araç ile böyle seyahat edemem her halde biri arabaya atlar yanıma gelir çözüm buluruz diye hayal ettim ama telefondaki kişi hiç aklımdan geçmeyen bir şey söyledi ve polise gitmemi söyledi :)
    Ya da biz çok şey bekliyoruz bu işin usulüde budur
    Hocam size de geçmiş olsun.Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Araç ile yurt dışına çıkmadan önce araştırma yapmıştım fakat çok detaylı bilgilere ulaşamadım ( belki de yeteri kadar arştırmadım).Sizin yazdıklarınız tamamen tecrübeyle sabit.Konsolosluk ile iletişime geçtiğimde banada evrakları alınca tercüme bürosuna gitmemi söylediler. Sanırım pek yetkileri yok .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rukaplan

    Çok geçmiş olsun.

    Rayiç bedel konusunda illaki aşağısını verirler, bunun için itiraza deger mi, mahkeme—süreç ile uğraşmak yıpranmak vs .. bence farklı sigortacılarla da görüşün.
    Teşekkür ederim sağolun. Rayiç bedele üç kez itirazda bulunabiliyorsunuz ( forumda bir arkadaş detaylı paylaşmıştı bende oradan öğrendim linki paylaşmıştım ) Yeni teklif gelince forumada yazarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Aracınızda yurt dışına karşı korumalımıydı çoğu kasko firması bunu eklemiyor.
    Ben kaskoma yurt dışı klozu ekletmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

    Hocam büyük geçmiş olsun.
    Allah sabır ve kolaylıklar versin.
    Teşekkür ederim sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhanyor

    anahtar kelime yabanci plaka. olayin Bulgaristanla alakasi yok, ben Bulgar plaka ile Turkiyeye geldim aracimi ucretli otoparktan caldilar hala daha davasi devam ediyor malesef kasko yoktu arabanin ustune bir bardak soguk su ictim. 2.arabami ise sokakta 2 kere camini patlattilar citalarini soktuler vs hicbiryerin yaptiginiz hicbirseyin garantisi yok fakat tabi sokakta birakmak yerine ucretli/guvenligi olan bir otoparki tercih etmeniz yarariniza olur.
    Hocam size de geçmiş olsun. Yabancı plaka olunca sizi daha savunmasız buluyorlar sanırım.İşin içine yabancı düşmanlığı da giriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Geçmiş olsun, bu ülkede pert veya tam hasar konusunda en az ayak diretecek sigorta firmasi anadolu sigorta'dir. Yeter ki uygun poliçe klozlariniz olsun.



    Müsterih olun.



    Yurtdışında araç calinma vakası biraz suistimale açık olduğu için fraud detection elemesi vakit alacaktir.
    Teşekkür ederim sağolun. Poliçem de yurt dışı kozum var.Bir çok sigorta firması Balkanlardaki bir çok ülkeyi riskli kabul edip tam hasar ödemesi yapmıyor,Anadolu sigorta sadece Bulgaristan da tam hasar ödemesi yapmıyor.Karşılaştırınca daha kapsamlı bir firma.Sanırım yurt dışında hırsızlık hasarı çok karşılaşılan bir durum değil o yüzden de işler yavaş yürüyor sanırım
  • narseftali N kullanıcısına yanıt
    Hatta şöyle söyleyeyim
    Selanik’e daha önce 2-3 kez gittim hiç bir sıkıntı olmadı araba normal sokakta olmasına rağmen

    Sonradan öğrendimki oranın vatandaşlarından Atina ülkenin en fazla hırsızlık benzeri olayı yaşanan şehri zaten küçük ülkenin en büyük şehri

    Kelebek camımı patlattılar şanslıydım
    Pleksi ile bantladılar tatile devam edip İstanbul’a dönebildim

    İlginç olan ise ben hafta sonu oto cam işi yapan yere gittiğimde İsviçreli ailenin araç yanılmıyorsam s-max idi adamın kocaman arka kapı camını indirmişler
    Onun derdi daha büyük , o model arabanın o camını kısa sürede temin etmesine imkan yok
    Benim hırsız insaflıymış

    Adam benim plakaya cama baktı ben adamın plakaya bakıp camına baktım muhtemelen aklımızdan aynı şeyler geçti , o gün 3 ya da 4 camı inmiş araba gördüm benimki ile birlikte hepsi yabancı plaka
    Ve günlerden pazar ve Atina da açık işyeri
    Ve işyeri oto cam :)

    İşin özeti garantici olmak , kendine özel otoparkı olan yerleri seçmek
    Daha da önemlisi bunu oteli seçerken otoparkı var ibaresine güvenmeyip , oteli tanıtan fotolara iyice bakıp evet işte burada kendilerine özel otoparkı var bu vatandaşların diye emin olmak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Herşeye fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor. Daha önce de söylediğim gibi benim başıma gelmez dememek lazım. Olay olduktan sonra internetten araştırma yaparken face de Bulgarlar tarafından kurulmuş bir grup gördüm. Arabası çalınan gruba fotoğraf yükleyip bulunması için yardım istiyor. Neredeyse 2-3 günde bir yeni paylaşım yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20018 mi gelecekten geliyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • narseftali N kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman seve seve ödeyecek uzun sürer biraz ama mecburen kaçarı yok anadolu sigorta iyi diyorlardı ama ben axa ve allianzdan şaşmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narseftali N kullanıcısına yanıt
    Hocam sizden tam bir hafta sonra ben de eşim ve kızım ile Sofya'ya gitmiştim ( 34 plakalı kendi aracımızla). Ardından Sırbistan, Bosna-Hersek falan Balkan gezisi yaptık. Ben asıl Arnavutluk'tan korkuyordum ancak başınıza geleni görünce asıl sorunun Bulgaristan olduğunu anladım. Tekrar çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede paranızı tam olarak alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: integral77

    Hocam sizden tam bir hafta sonra ben de eşim ve kızım ile Sofya'ya gitmiştim ( 34 plakalı kendi aracımızla). Ardından Sırbistan, Bosna-Hersek falan Balkan gezisi yaptık. Ben asıl Arnavutluk'tan korkuyordum ancak başınıza geleni görünce asıl sorunun Bulgaristan olduğunu anladım. Tekrar çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede paranızı tam olarak alırsınız.
    Dışişleri bakanlığının sitesine bakarsanız en problemli ülkenin Bulgaristan olduğunu görürsünüz
    Arnavutluk yanında iyi kalır
    O kadar ki yolda çevirme yapan polislerin şapkalarımı öyle bir ibare bile vardı , ona bile dikkat edin falan yazınca iyice tedirgin olunuyor haliyle

    Bulgaristanda işi olan sürekli gidip gelen müşterimden bilgi almıştım ama sürekli giden adam alışıyor senin gibi düşünmüyor

    Dışişleri özellikle Avrupadan araç ile seyahat eden gurbetçiler özelinde rota üzerindeki ülkeler hakkında iyi bilgiler veriyor

    TR plakalı araç ile geziyorsanız Balkanlardaki en problemli ülke Bulgaristan
    Arnavutluk Kosova Romanya bunlar çok daha güvenli
    Diğerleri zaten problemsiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Geçmiş olsun, bu ülkede pert veya tam hasar konusunda en az ayak diretecek sigorta firmasi anadolu sigorta'dir. Yeter ki uygun poliçe klozlariniz olsun.



    Müsterih olun.



    Yurtdışında araç calinma vakası biraz suistimale açık olduğu için fraud detection elemesi vakit alacaktir.
    Doğrudur. Burda sigorta şirketinin en buyük hatası iletişimsizlik. Adam gibi en başta deselerki, "biz falanca evrakları isteyecegiz, suistimallerden dolayi dikkatli calisiyoruz. Bu sebeble surec biraz uzayacak. "

    Bu durumda bu arkadasta gelip buraya bu konuyu açmazdi. Ama bizde yukarda da dendigi gibi, " parayi alana kadar 40 takla atan sirkete, parayı alınca ulasmak ne mümkün"

    Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narseftali N kullanıcısına yanıt
    o değil de araba çalınmasına rağmen tatile devam edebilmenize çok güldüm.bir ara 650 lira dolandırılmıştım 1 hafta uykularım kaçtı,kendimde değildim :) sizin 100 bin liralık araba çalınmış tatile devam etmişsiniz.helal olsun :)

    sanırım iyi para kazanıyorsunuz.aylık eliriniz 8-10 bin lira olmalı ki kafanız rahat.asgari ücretle çalışsanız bırak tatile devam etmeyi Bulgaristan akıl hastanesine giderdiniz :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.