Şimdi Ara

Yurtdışı üniversite tavsiyeleri [CİDDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepiniz konuya hoşgeldiniz.

    Lisans için üniversite tavsiyeniz var mıdır özellikle mühendislik okumak için? Tallin'i biliyorum onun dışında pek bilmiyorum dünyadaki top ünileri saymazsak.

    Tavsiyeniz varsa, derin bilginiz olmamakla beraber sağdan soldan duyduğunuz üniler vs varsa lütfen yazın.


    Önerilere açığım, konu da istişareye açık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu forumun kitlesi nereden bilsin yurtdışı üniversitelerini. Harvırd, sıtenford, emayti, oksford

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani üni anlamında yüzlerce şansın var bence avrupada ama üni kadar ülke seçmek de önemli bence. Mesela Macaristan iyi aslında türkiyeden aşırı farklı değil ekonomisi onların da çok iyi değil EU ülkesi olmasına rağmen kendi para birimlerini kullanıyorlar ve türkiyedeki gibi birz pahalı bazı şeyler fakat macaristan güzel ülke yine de. Ancak şunu söylemeliyim yakın bir arkadaşım gitti ceng okuma için oraya ve yıllık 3.5k euro gibi bir ücreti vardı sanırsam, sorun şu ki ne kadar köklü bir üni gibi gözükse de (adını hatırlamıyorum okulun) online döneminde baya kötülerdi yani doğru düzgün ders işlemiyorlardı sınavlarda sürekli problem çıkıyordu ,hocalar yaşlıydı düzgün ders anlatmıyordu ve ilgisizdi hep (bu hazırlık senesinde oldu arkadaşımın fizik mat geo vs dersleri alıyorlardı). İlgisizliğin de asıl nedeni bence sen ne kadar beyaz görünürsen görün avrupada seni bi orta doğulu olarak görüyorlar ve ne kadar farklı olduğunu düşünsen de pek farkı olmuyor onlar için yani, aynı sınıfta suriyeli pakistanlı hindistanlı nijeryalı afrikalı kişilerle oluyorsun öyle avrupalı sınıf arkadaşların olmuyor ve direkt bir ırkçılık yok yanlış anlaşılmasın ama ben biliyorum arkadaşımın neler çektiğini ve cidden hocalar bezdirdi yani herkesi hayattan hatta sınıfın yarısı bu sene sonunda direkt üni değiştirme kararı aldılar arkadaşım dahil. bu hikaye ne kadar yardımcı olur bilemem ama örnek olarak aklında kalsın çünkü ben de pek bir şey bilmiyorum ve bu yks forumu altında zor bulursun bence avrupada üni bilen, anca erasmus yapmış birkaç kişi çıkabilir, çünkü hepimiz neredeyse yks mağduru garip gençleriz..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • this is me trying T kullanıcısına yanıt

    Açıkçası benim o dediğiniz ırktan kişilerle olmakta sorunum yok, yurt dışı üniversiteyi de "Avrupalıların arasında olayım" diye seçmiyorum benim için bir mahzuru yok, Orta Doğu'lu olarak görmelerinde de sıkıntı yok benim için. Eğer ırktan dolayı bir ön yargı varsa bu, her ne kadar ırkçılık değil deseniz de ırkçılık. Irkçılığı göze alarak soruyorum bu soruyu.


    Konuyu daha çok, üniversitelerin eğitimi, diğer ülkeler tarafından tanınması ve giriş kolaylığı gibi şeyler için açmıştım.


    Online dönem hakkında dediklerinizde doğru olabilirsiniz, gerçi bu dönemi iyi yönetemeyen bir sürü üni var ben bu durumu biraz olağan karşılıyorum ama hocalar ilgisiz demişsiniz bu pek hoşuma gitmedi. Hangi üni(ler?)den bahsediyorsunuz bu arada?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-295C65AEC -- 14 Ağustos 2021; 13:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almancan varsa tu9 lara bak, en rahat yollardan birisi hem girmek acisindan hem maddi olarak. Ankaratiplinin bir konusu vardı hatta neye göre girildiğine dair

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakacağım teşekkür ederim. Oradaki üniler hakkında bilginiz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım ku leuven (belçika) den müh için kabul aldı 9000 euro ücreti var yıllık girerken ielts 7/10 referans mektubu motivasyon mektubu istediler kabul onayı aldıktan sonra da sat math verdi ama sat subjectler kalkıyormuş galiba şu an ne isterler bilmiyorum. Çalışma izni veriyormuş belçika part time olarak 20 saatti galiba haftalık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Maalesef Almanca bilmiyorum ama çalışmaya başlayacağım sanırım çünkü TR'de Almanca bilene bir sürü fırsat mevcut. Tu9 ne bilmiyorum ona da bakayım teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • münih teknik  

    universite de montreal  

    university of warsaw  


    montreal pahalıdır diğerlerinin ücretlerini pek bilmiyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA02F67BE -- 14 Ağustos 2021; 13:49:1 >
  • imademelaugh kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, 9k euro biraz pahalı şu anlık ama çoğu üni de bu civarlardadır herhalde biraz altı ve üstü olmak üzere. Arkadaşınız burs vb şeyler başvurdu mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim Hocam bakacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi ünisi burs almayacağına dair belge imzalatmış ama türk vakıfları vb varmış daha başvurmadı gidince araştıracakmış

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sene eski sinifimdan 5 arkadasim yurtdisina gitti lisemiz yurtdisina ogrenfi yollayan bir lise değildi. Istanbulda düz %5lik dilimde bu sene hazirlik gelmis bir anadolu lisesi.

    Soyle anlatayim süreci 2si almanya 1i abd 1i kanada 1i ispanyaya gitti.

    Almanyaya gidenlerle konustum hatta çocuk video bile çekti yotubea. Ruhr bochuma gitti tu9 değil ama o seviye bir uni ilk 350de. Gene de turkiyedeki top 5 6 okulu kazanacak seviyedeyseniz ben onermem. 4 yilda ayni paraya geliyor ondan dolayi ben %50 sabancı veya bilkent dusunuyorum almancayı da ogrenmek cok istememem de etkili bunda.

    Trden basvurup sartli kabul alip 1sene c1 ingilizfe seviyesine çıkarsanız lisansa basliyorsunuz lisans 3 yil. Almanyada genelde öğrenciler kendi baslarina calisirlar rwth aachen gibi almanyadanin en iyi 2. Teknik okulunda olan arkadasim prof gormedim 1 sene demisti kutuphanede kendi calisiyormus ciddi emek harcıyor yani.

    0 almanca ile b1 b2 arasinda çok fark yok sanirim sartli kabul alirken.

    Baska bir arkadasim da tu9dan darmstada kabul aldi makine muh bir danismanla calisti bu sene almanyada c1 almancayi verdi lisansa baslicak bu sene.

    Ruhr bochuma giden 2 arkadasimin siralamaları biri 85 90k digeri 200+k dir herhalde ilki endustri digeri cs okuyacak.

    Darmstadta gidenin de 100k uzeridir diye tahmin ediyorum.

    Ispanyaya gidenle konusmadim hic bilmiyorum. Kanadaya giden tıp okuyacak money talk sanırım. Abdye giden de son sene orda lise okudu.

    Kanada dusunurseniz 45 50k dolara ubcye bile freshman yili için kabul alirsiniz 85 toeflla bile okuldaki performansınızla bolum secebilirsiniz bunu yapan bir kiz vardi duz lise transkriptini göndermisti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Git ülke seç, boşver üniversiteyi. Sıralamaya bakılırsa Pakistan'da da ilk 100'e giren üni var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Münih teknik üniversitesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • destinyanus kullanıcısına yanıt

    Pakistan tıp ve mühendislik eğitiminde iyi özellikle mühendislik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur. Ama kim Pakistan'da okumak ister onu da kişinin kendine sorması gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.