Şimdi Ara

Yurtdışı Kaynaklı Alışverişlere KDV mi geldi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşin uzmanı değilim, fakat dolaşırken şöyle bir yazı buldum. Anlayan bilen birileri yorumlarsa sevinirim.

    quote:


    3 Nolu Kdv Beyannamesi

    türkiye'de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar tarafından türkiye’de yerleşik ancak kdv mükellefiyeti bulunmayan gerçek kişilere elektronik ortam üzerinden sağlanan hizmetlere yönelik olarak gelir idaresi nezdinde almış oldukları özel kdv beyannamesi ile bu hizmetlere isabet eden kdv’nin beyan edilip ödendiği beyannamedir.

    31.01.2018 tarihli ve 30318 sayılı resmi gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 17 no.lu katma değer vergisi genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğle düzenlendi.

    bundan sonra play store'da alacağımız bir uygulama için bile kdv ödeyeceğiz. yani yurtdışındaki firmalardan elektronik ortamda aldığımız her şey artık %18 daha pahalı oldu. tebliğ işin takibini de düzenlenmiş. ödemeye aracılık eden banka vs, bunu bildirmekle yükümlü. kaçış yok yani. hayırlı olsun.


    Kaynak :https://eksisozluk.com/3-nolu-kdv-beyannamesi--5565821







  • ucan kustan. kacan tavsandan bile vergi alırlar..affetmezler..zenginler haric tabiki birde vergi kacıranlar haric...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yurtdışından ürün alıp size gittigidiyor n11 sahibinden.com gibi aracı sitelerle faturasız satış yapan satıcıları yakından ilgilendiriyor. Google play store Türkiye'de yerleşik olmadığından KDV beyannamesi vermesi ve KDV ödemesi gerekmiyor. Yanlış anlaşılma olmasın. Şahıs olarak eğer satış yapmıyorsanız bu şekilde kendinize alışveriş yapıyorsanız sıkıntı yok tabi kanunların izin verdiği limitlerde ve ürünlerde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.