Şimdi Ara

Yurtdışı İngilizce Kursu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene mezun oldum.Aralık 15'inden sonra yada Ocaktan itibaren yurtdışında dil eğitimi almak istiyorum.Ilk secenegim Malta daha sonra Avustralya,Cape Town olarak dusunuyorum.Ne kadar ucuz olursa tabi iyi olur fakat cok ucuz olup kotu bir egitimde almak istemem en azindan konusacak seviyeye gelmek istiyorum.Suan ki seviyem A1 1000+ kelime biliyorum fakat grammer zayıf.Aralik 15 den sonra baslama istedigim hem ucuz donem olsun hemde ben o zamana kadar kelime vs ezberleyecegim.Bu arada kursu 24 hafta olarak dusunuyorum.Kalacagim yer hostel tarzi oda paylasimli olur yurtdisina gezmeye gittigimde hep hostellerde konakladigim icin aliskinim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AF CoRSe -- 16 Eylül 2019; 23:19:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yurt dışına A1 seviyesinden gitme, çok zorlanırsın. Öğretmenin söylediği kelimelerin anlamını bilmeyeceğin için habire sözlüğe bakarak, zaman kaybedersin. B1 veya B2 seviyesine kadar burada bir kursa git, daha sonra pratik için fluentu.com udemy.com gibi sitelerden daha çok verim alırsın.

    Malta'da normal, bildiğiniz İngilizce konuşulmuyor. Onların İngilizcesi, Arapça ve İtalyanca ile ortaya karışık salata gibi. Tell me More İngilizce seti ile evde de çalışabilirsin. Capetown tehlikeli bir yer, gasp olayları var diye duymuştum. Avustralya, Kanada, Amerika, İngiltere zenginler için iyi seçenekler ama yola, konaklamaya kursa harcayacağın para ile skype üzerinden veya Türkiye'de yaşayan native speaker lisanslı bir hoca ile bire bir ders yapman hem daha verimli olur, hem daha ucuza gelir. Önce basit cd'li kitap okumadan başlayıp, daha sonra kitap zorluğunu arttırarark çok güzel ilerleyebilirsin. Kendine mutlaka 8 saat çalışma zorunluluğu getirmelisin. Mutlaka kendi kendine anlamını öğrendiğin cümleler bulup, yüksek sesle kendi kendine tekrarlamalısın. Zamandan kazanmak için tarayıcılı sözlük de kullanabilirsin.




  • Günümüzdeki kur seviyelerini göz önüne alırsak uzun süreli dil eğitiminde Malta mantıklı seçenek, en uygun rakamlar orada çünkü. Aralığı ingilizcemi burada biraz ileri taşıyayım diye bekleyebilirsin. Fakat fiyatlar için düşünüyorsan yaz sezon farkları Haziran-Temmuz-Ağustos ayları için uygulanıyor, Ekim, Kasımda da gidebilirsin yani. Kış ortasını beklemek şart değil.

    Ben 2013'te 2 farklı okulda eğitim aldım, 2. okulumda sadece 2 Türk öğrenci vardı ve yabancı arkadaşlarla ortamım çok iyiydi, şu anki ingilizcemi oraya borçluyum diyebilirim. Hayatımdaki en güzel zamanlardı Malta'da geçirdiğim zamanlar. Türkiye'de yıllarca kursa gittim, eğitim setleri denedim ama bunlardan elde edemediklerimi Malta'da 2-3 ayda elde ettim. :)

    Eğer Türk oranı düşük, fiyatı nispeten uygun kaliteli bir okul tercih edersen ve oradaki imkanları doğru kullanırsan pişman olmazsın.

    Ayrıca Malta'da 12 haftadan sonra çalışma izni veriliyor, iş bulduğun takdirde son 12 haftada çalışabilirsin yani benim zamanımda yoktu, buda güzel bir avantaj.

    Naçizane tavsiyem ''Yabancı dil yerinde öğrenilir''




  • İstanbullu Bey İ kullanıcısına yanıt
    Öneriler için teşekkürler hocam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.