Şimdi Ara

Yurtdışı hakkındaki sorularınızı 28 ülke gezmiş biri olarak cevaplayacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, 28 ülke gezmiş ve birçok ülkede yaşamış biri olarak vize hakkında, yabancı dil hakkında, uçak biletleri, otobüs biletleri hakkında bütün sorularınızı cevaplıyacağım.
    Neler öğrenmek istiyorsanız, başlık altında çekinmeden sorabilirsiniz.

    Ayrıca seyahat bloğumu inceleyebilirsiniz.https://seyahatizm.wordpress.com/
    Instagram sayfasından da sorularınızı sorabilirsiniz.https://www.instagram.com/__buuurakk__/

    Sorularınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool teletabi -- 24 Mart 2019; 18:47:44 >







  • Kanada
    Avustralya
    Ingiltere
    Almanya
    Japonya

    Bunlardan gittigin varsa sence goc etmek icin hangisi? Veya gezdigin ulkelerden goc etsen hangisine giderdin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya dışında diğerlerine gitmedim. Fakat diğer ülkelerden Japonya hariç birçok arkadaşım var. Bulunduğum 28 ülke hep Avrupa ülkeleri ağırlıklıydı.

    Göç etmek konusu çok kapsamlı bir konu, kaçak yollarla gitmek, yüksek lisans yaparak şansını denemek, kadın bulup evlenmek, sığınma talebinde bulunmak gibi birçok farklı seçenek var.Asıl soru gerçekten yurtdışında uzun seneler yaşayıp, dillerini öğrenip, kültürlerine adapte olup (yapamayıp geri dönen çok kişi var) hayatını orada sürdürmeye ne kadar eminsin?

    Teker teker ele almak gerekirse;

    Kanada;
    Orada yaşayan veya orada doğmuş arkadaşlardan bildiğim kadarıyla, saydıklarının arasında Kanada en fazla ilticaya müsaade eden ve mültecilere hak tanıyan ülke. İş olanaklarının çok fazla olduğunu biliyorum. Fransızca ve İngilizce resmi dili, ingilizcen varsa oldukça rahat edersin.

    Avustralya;
    Keza burası da Kanada gibi farklı etnik milletlerden oluşan bir ülke.Özellikle tarımsal işçiliğe dayanan insan iş gücüne çok fazla ihtiyaç var bu ülkede. Benim gözüm çok yukarda değil tarlada çilek de toplarım diyorsan, gidebilirsin. Çilek toplama işinden aylık 10 Bin TL para kazanabilirsin. Türkiyedeki asgari ücretin 5 katı...
    Avustralyadaki work and travel uygulamasını araştırmalısın.

    İngiltere:
    Buraya kesinlikle göç etmezdim. İngiltere staj yapma imkanım olduğu halde reddettim. Peki neden? Ekonomik olarak İngiltereye kesinlikle ayak uyduramayacağımdan dolayı.En basitinden TEK ODA kiralamak istersen 500-600 sterlin gibi bir rakamı gözden çıkarman gerekiyor, ki bu da aylık 3,5- 4 bin TL civarı yapar.Orada kazanırım diyebilirsin ama çalışma ve oturum izni almak hiç kolay değil.Kaçak olarak kebapçılarda çalışırsın, o da ancak masraflarını karşılar. Gerçekten değer mi bu kadar maceraya? Yine de Ankara Antlaşması'nı araştırmanı tavsiye ediyorum. Türk vatandaşlarına çalışma hakkı veriyorlar bu antlaşma sayesinde.


    Almanya:
    Burada yaşadım ve heryerini gezdim. Zaten gidince heryerde Türklerle karşılaşıcaksın. Yurtdışına çıktığının çok da farkına varmazsın, Türkiyedeymiş hissi verir.Almanya da göç konusunda sert önlemler aldı. Immigration ofisler bu konuda oldukça tedbirli. Buraya en kolay göç etme yolun, yüksek lisans yapmayı düşünebilirsin(sadece Almanyada ücretsiz yüksek lisans), iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almancan varsa tabi.2. yol kaçak olarak Türk bir işletmede çalışırsın, evlenicek birini bulursun, diline adapte olursun oturum ve vatandaşlık kovalarsın. Alman vatandaşı olursan, Türk vatandaşlığından çıkmak zorundasın bunu da unutma!

    Japonya:
    İçlerinden en zoru bu. En pahalısı, dil olarak en zorlayıcısı,adapte olman oldukça uzun sürer, uçak biletlerinden ve dairelerin kira fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Bir Türk olarak Japon yemeklerini bile yiyemeyeceğinin garantisini verebilirim.Tamamen farklı kültür, farklı dil,


    Bu saydıkların dünyanın en büyük ekonomilerinden ve gelişmiş ülkelerinden.İşsizlik sıkıntısı çekmez, bir şekilde iş bulursun.Fakat kaliteli iş bulmak istiyorsan, ilk önce şu soruyu kendine sormalısın. Bu insanlar bir Alman vatandaşı, İngliz vatandaşı varken beni neden işe alsın.Bu insanlara daha fazla neler verebilrim, yada onlardan neyi az talep ederim ki bana iş versinler.Özet olarak bana kalırsa,göçmenlere biraz daha ılımlı oluşundan, İngilizce konuşulduğundan ve iş olanağı fazla olduğundan Kanada veya Avusturalya derim.




  • Sa kardesim.
    usta ben bisey soracaktim.
    18yıllık excavator/loder operatörüyüm
    avusturalyada cok kalifiye personel..
    sofor operator arayan sirketler var..
    bizim turkiyede aldigimiz ehliyetler orada yetersiz kaliyor sanirim..
    mesleki yeterlilik belgelerim var.
    Avusturalyada ki sirketlerin istedigi belgeler.
    Voc. Rıı
    İnşaat iduksiyon belgesi
    Roller lisansı
    Fifi dido gibi seyler istiyolar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.