Şimdi Ara

Yurtdışı ehliyet denklik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk sürücü belgesi Avrupa’ya giriş yapıldıktan itibaren 6 ay geçerli, daha sonra orada tekrar ehliyet almak gerekiyor. Benim sormak istediğim şu; Türk sürücü belgemizin olması gittiğimiz ülkede tekrar sürücü belgesi çıkartırken bize bu konuda avantaj sağlıyor mu yoksa olup olmaması bir şey farkettirmiyor mu?


    Konuyla ilgili bilgiye sahip arkadaşlarımdan acil bilgilendirme bekliyorum. Teşekkür ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Donanımhabercilerinin bilmediği şey yoktur arkadaşlar bi el atalım konuya lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ettim konuyu nereye gidiyorsunuz hocam hangi ülke
  • oturma ve/veya çalışma belgeniz yoksa bulunduğunuz ülkenin sürücü belgesini almanıza gerek yok ve de vermezler

  • 25 sene önce öğrenci olarak abd’ye gittiğimde yeni alınmış türk ehliyetim vardı. Gittiğim eyalette tekrar sınava (yazılı ve direksiyon) girerek oranın ehliyetini almıştım. Lafın özü bir avantaj sağlamamıştı ama şimdi durum nasıl bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 13 Ocak 2021; 17:3:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ülkeye gittiğin, Türkiye'den ne zaman ehliyet aldığın, gittiğin ülkede uzun dönem oturum izninin olup-olmadığı ve hangi sınıfları çevirttiğinle ilgili.


    Ben Fransa'da B ehliyetimi(2011) direk çevirttim. Sadece 1 ay gibi bir süre verip Türkiye ile belirli protokoller üzerinden ehliyetin gerçekliğini sorguluyorlar. Sonrasında sadece kart parasını veriyorsun(30 euro) ve EU ehliyetin oluyor. Ancak Türk ehliyetine el koyuyorlar, onu artık alamıyorsun.


    C ve türevi sınıflar için hemen hemen bütün Avrupa ülkeleri artık o sınıfların sınavına burada girmeni istiyorlar(ülkenin yerel dilinde).


    Yeni alınan B ehliyetleri çevirme konusunda sürekli sorun yaşayanları görüyorum. Nedenini bilmiyorum ama sorun yaşayan çok. Ayrıca eski tip ehliyeti, yeni tip ehliyete çevirenlerde de sorun yaşayanlar vardı ama konsolosluk sanırım onu çözdü Avrupa'da. Ehliyetini yeni ehliyete çevirenlerde, veriliş tarihi (yeni ehliyetin verildiği güncel tarih yazıyormuş) ve ehliyetin arkasındaki kullanabileceğin sınıf bölümünde yazan tarih(bu tarih sizin aslında sınavı geçtiğiniz tarih eski tarih) uyum sorunundan dolayı sıkıntı çıkıyordu.


    Onun dışında ehliyet olayı burada bizimkiyle kıyaslanmayacak kadar zorlu ve disiplinli bir süreç. Bizim ehliyet sahibi sürücülerin yarısından çoğu muhtemelen Avrupa'daki sınavlarda kalır. Burada ciddi anlamda ehliyeti sınavını geçen birisi Raikonen'in bir alt versiyonu kıvamında araca hakim olarak tarfikte seyredebiliyor. :)


    Tüm bunları yapman için uzun süreli oturum iznin olması gerekiyor ki zaten daha kısa(6 ay'dan az) oturumlar için ehliyet çevirmene gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechanic -- 13 Ocak 2021; 20:20:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.