Şimdi Ara

Yurtdışı alışverişinin tamamen yasaklanması gerektigi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
15.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu konuda vatandaşa niye mana buluyosun ki? ben burda 300-400 tl den aşağı alamadığım kulaklığı yurtdışından 150-200 liraya alabiliyorken neden bu kadar para vereyim ki ülkeyi bu hale şu anki hükümet getirdi bizde meraklı değiliz 15-20 gün kargo beklemeye ama ekonomik şartlar bunu gerektiriyor türkiyede 400 bin tl ye satılan bmw ye mercedese elin avrupalısı 15-20 bin euroya biniyor bizde %160 vergi var vatandaşa sınırlama getirmek yerine vatandaşın ekonomik refahını yükseltemk için yeni düzenlemeler yapılmalı ki bir süre sonra vatandaş alışkanlıklarını değiştirsin üreticide tüketicide esnafta kazansın ama bu ülkenin ekonomisi ayakkabı kutularına ve beştepe deki saraya aktarıldığı sürece bu iş zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    çıkış da yasaklanır mı ben ondan korkuyorum asıl
    İktidar tabanının büyük çoğunluğunun yurt dışıyla alakaları yok zaten, yasaklamaya kalksalar referandum yoluyla, "evet" alırlar. Eminim bundan, referandum olursa yüksek bahis oynarım, o derece.
  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    ebaydan nasıl alışveriş yapabiliriz? hiç yurtdışı alışveriş yapmadım da şimdi bir ihtiyaç oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    ebaydan nasıl alışveriş yapabiliriz? hiç yurtdışı alışveriş yapmadım da şimdi bir ihtiyaç oldu.
    valla ebay hiç kullanmadım maalesef bilen arkadaşlar varsa forumda yardımcı olabilir yada istersen ayrı bir konu aç
  • mustf9 kullanıcısına yanıt
    Artık zor. Bir ara yurtdışı banka hesabi ile filan paypal çalışıyordu, ama iyice zorlaştı. Hala mümkündür, ama o kadar uğraşana kadar vazgeçiyorum. Ebay yerine aliexpressden temin ediyordum, onu da rezil ettiler. Artık cok gerekli olanları amazondan alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enizam -- 13 Temmuz 2019; 10:35:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardstyler

    Boyle ulkede dogudugum icin neyse
    Görüşemiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    çıkış da yasaklanır mı ben ondan korkuyorum asıl
    Yasaklanmasına gerek yok Çıkamıyoruz zaten.
    Sokakta gez sor bakalım son 5 senede kaç kere yurtdışına çıktınız diye..100 kişiye sor en az.
  • Bu düşünce tarzı yüzünden yurt dışı satışları patladı zaten. Dükkandan 60tl ye alabileceğin bi ürün aliex de 3 dolar. Artık bunlar o ürünü alırken kaç toptancının eli deyiyorsa fiyatlar bu seviyeye geliyor.

    En güzeli aliex buraya bi dükkan açsın aldıklarımızı haftada bir yasal ithalat ile ithal etsin bizde yurt içi alışveriş gibi alalım. Yoksa komisyoncular kazanacak 3dolara alabileceğimiz şeye 60tl vereceğiz.

    Misal bu n11 gittigidiyor ve hepsiburada gibi sitelerin komisyon oranları bile çok fazla onlar bile durduğu yerden %5 - %35 komisyon alıyorlar.
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Yasaklamasa bile çıkamıyoruz ki zaten paranın değeri malum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    İyidir hocam iyi ki bırakmışsınız.
    Çünkü ben reisçi olmakla ırkçı olmak arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    Sonuçta 2 sindede bir kesim diğerlerinden üstün görülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AF304ECB

    İyidir hocam iyi ki bırakmışsınız.
    Çünkü ben reisçi olmakla ırkçı olmak arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum.
    Sonuçta 2 sindede bir kesim diğerlerinden üstün görülüyor.
    estafirullah hocam o kafaya ulaşmak ne haddimize
  • valla bende katılıyorum. zaten paypalı yasakladılar. ekmek kapımızı kapatılar. komple alış satışı kapatsınlar. bu millete gram açımam. bu akp yi hâlâ savunuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış bakıyorsun ticaret olayına dükkanı işletmek yönetmek öyle kolay değil gerçekten.

    Sen sadece 1 dolara almış 60 tlye neden satıyor diyorsun içten içe %6000 kar gözüküyor senin anlatım şeklinde.Siz sanıyorsunuz ki bu ülkede herkes nusret gibi deli para kazanıyor.Yok öyle birşey insanlara bilenip tüm esnafa aynı yaftayı vurmak saçmalık olur.

    1 dolara aldığı ürünün gümrük vergisi+kdv artı dükkan kirası giderleri ürünün garanti kapsamında işlem görebileceği gerçeğini de düşünerek fiyat belirleniyor.Senin gibi düz bir mantıkla fiyat belirlenmiyor.Bugün en kral esnaf bile %20-25 karla iş anca yapıyordur.Çünkü rekabet çok fazla daha fazlasını kazanmak bile zor.Senin gibiler anca atıp tutar eline dükkan verseler sende o malı o fiyata satar hatta daha üstüne satarsın.Boş yapmaya geldi mi sizden iyisi yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FDCF59BE8

    Devletten yasaklamasını isteyene kadar kendinizi cazip hale getirin de bizde yurt dışından alışveriş yapma gereği duymayalım. Nerde hile hurda kazık var hepsi esnafta. 3 dolarlık kabı 30 liraya satsan kimse sana niye satıyorsun demez şu durumda ama sen gidip 50-60 lira kopartmaya çalışırsan kusura bakma kimse enayi değil. Bu iş beni kurtarmıyor diyorsan başka sektörlere adım atabilirsin. Fazla açılma, madem esnafsın. Esnafa gidiyorum X telefonun fiyatını soruyorum 2,500 lira diyor, internete bakıyorum aynı telefonu 1800 liraya buluyorum, sen ise 2. elini bana 1800 liraya satmaya çalışırsın esnaf olarak. Önce iğneyi kendinize batırıp kendinize çeki düzen verin. Saygılar! (Bizde esnafız 2 tane farklı sektörlerde dükkanlarımız var.)
    Haklı olmakla birlikte haksız olduğun nokta şu asla küçük esnafla hepsiburada,amazon vb gibi siteleri karıştırıyorsun.O firmalar 1000 tane belkide 10000 tane stok alıyor.Hal böyle olunca ürün aldığı yer ona göre iskonto veriyor.Ve o fiyatlara satabiliyor.Ama çarşıdaki bir mağaza onu yapamaz.Adam sattığı kadar alıyor koyuyor stoğuna.Bende inşaat malzemeleri satan bir yerde çalışıyorum.Bize de geliyor müşteri e işte tekzen de batarya şu kadar sen anabayisin neden sende pahalı diyor.Kıyas yaparken elma ile elmayı kıyaslamak lazım düz mantık olmuyor ticaret işi kusura bakmayın bu kadar kolay değil bu işler.




  • yabadabadufirarda kullanıcısına yanıt
    Evet bu konuda haklısın ama doğanın kuralı bu, büyük balık küçük balığı yer. Bizde toptancılık yapıyoruz aynı durum bizde de var, marketler gidip Ankara 'dan yüklü mal çekip benim ona sunduğumuz fiyattan daha uyguna alıyor. Arada fabrika bizi korumasa bizim işimiz de bitmişti. Ama ne oluyor bizde gidip o adama yine yüklü malını verip Ankara 'dan aldığı fiyata yakın satıyoruz.

    Bu abimiz telefoncu olduğu için telefondan örnek verdim, gayet düzgün telefoncular da var, internet fiyatından 100-200 lira pahalıya satıp adam akıllı sürümden kar eden. Yada gidip 1-2 dolarlık kılıfı 10-20 liraya satan. Yada gidip çakma şarj aletine orijinal yazmayıp çakması şu para orijinali şu para diyen. Veya orijinaline yakın kalitede 2 yıl garantili deyip olması gerektiği fiyattan satan.
  • Sadece alışveriş değil yakında giriş çıkışta yasaklanacak
  • Rakamlar abartı gibi gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esnaflık yapmak için %3000-6000 kar etmek gerekmiyor. 1 liraya aldıysan 2 liraya sat neyin kafasını yaşıyorsun? Ben de esnaflık yaptım ama hiç nu kadar kar etmedim. 1 ay da araba alacak para kazaniyordum. Ama o kadar kazık atmadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 13 Temmuz 2019; 14:25:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Ayda beş numune limit getirmiş çılgınlar... Tasarım ofisiyiz mesela, beş numune nedir. Yurtdışıyla çaılışıyoruz, zaten nereyle çalışacağız başka... Firmalar bunu satın alıp, fatura üzerinde geri satıp ama göndermeyerek çözecekler.

    Tam olarak üçüncü dünya bürokrasisi. Otosan, Otokar, Vestel, Arçelik... bunlar ayda beş numune gönderecekler öyle mi? Gerçekten art niyet arıyor insan.

    Sosyal güvenceye gelince liberal, akşamüzeri komünist. Borç alırken sosyal devlet, vadesi dolunca serbest piyasa. Dr. Jivago'daki replik gibi: "ülkeyi hangi budalaların yöneteceklerine karar verseler de biraz rahat etsek."
    Yeni mevzuatı net okumadım fakat yıllardır alışveriş yaparım. Getirilen aylık limit bireysel tüketiciye değil mi ? Tasarım ofisiyiz diyorsunuz şirket adına getirtebilirsiniz heralde.

    Ben iyi yönden bakıyorum, bizim gibi tek tük alışveriş yapanlar bazı çakallar yüzünden mağdur oluyor. Mesela geçenlerde 5 adet bileklik aldım aliden gerçi 20 gündür hala bekliyor muhtemelen bizim gümrükte işleme alınmadı daha. Tanesi 25-30 lira dolaylarında olan bileklik gg ve n11 gibi sitelerde 70-80 tl. İllegal şekilde getirip abartı kar ile satış yapmanın önüne geçilir hem de cari açığın önüne geçilir böylelikle. Üretim yok ülkede herşey zamanla olacak yapacak birşey yok, yapıcı eleştiri yapmak lazım.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.