Şimdi Ara

Yurt dışından adıma yapıldığı söylenen şüpheli para transferi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar konu hakkında tecrübesi/bilgisi olan varsa diye buraya bir yazma istedim.


    2 gün önce havalimanında pasaport kontrolünden geçerken polis tarafından hakkımda yakalama kararı olduğu söylenerek karakola alındım.Havalimanı savcısı ile görüştüğümde hakkımda yakalama kararı olduğunu ; bana ulaşılamadığı için de yakalama kararı çıktığı söylendi.Fakat sistemdeki adresim güncel olmasına rağmen bana hiçbir şekilde tebligat yapılmadığını söyledim.


    Suçlandığım durum ise şu ; Bundan 2 yıl öncesinde yurt dışında şüpheli kişiler tarafından İş Bankasınaki hesabıma şüpheli para transferi gerçekleştiği söylendi.Durumdan o an orada haberdar olduğumu ve hiçbirşey bilmediğimi ve konu ile ilgim olmadığını savcı beye söyledim ve gerekli açıklamayı yaptım.Birkaç isim saydı ve isimleri kesinlikle tanımadığımı söyledim.İş bankası hesabımı uzun yıllar kullanmadığım için hesapta para var mı yok mu anlık kesin bir bilgi veremedim.Savcı ifademi alıp bıraktı.


    Daha sonra iş bankası hesabımı kontrol ettiğimde para hareketlerinin en son 2012 yılında olduğunu gördüm.Suçlandığım durum ise 2018 yılında yapılan para transferi.Savcı dosyayı incelediğinde herhangi bir yanlışlık mı oldu diye sordum fakat tc kimlik no ve isim tutuyor dedi.


    Soruşturma Çağlayan adliyesinde açılmış.Havalimanındaki savcı çağlayan adliyesine gitmemi ve soruşturma savcısına ayrıntılı ifade vermemi söyledi.


    Bu durumda , hakkımda açılmış bir dava gözükmüyor e-devlet sisteminde fakat bir avukat tutmam gerekir mi ? Mesela bu bankanın hesap özetini falan ben kendim savcıya vereceğim fakat ayrıca emniyet güçleri tarafından da bir kontrol aşaması oluyor mu ? ve savcı hakkımdaki suçlamayı düşürebilir mi yoksa mahkeme olup orada mı delil sunulması gerekiyor ?




  • Hakkınızdaki soruşturma henüz kamu davasına dönüşmediği için dosya e-devlette gözükmez. Savcı gerekli soruşturmayı yaptıktan sonra hakkınızda iddianame düzenleyip mahkemeden kamu davası açılmasını talep edebileceği gibi delil durumuna göre kovuşturmaya yer olmadığına dair karar da verebilir.

    Avukat tutup tutmamak sizin tercihiniz. Herkes avukat tutmaksızın mahkemeler önünde kendini temsil edebilir. Ancak doğru hukuki yönlendirme için avukat tutmanızı tavsiye ederim.

    Özellikle ceza davalarında insanların doğru yönlendirme olmaksızın verdikleri ifadeler ilerleyen aşamalarda ikrar niteliği taşıyarak kişi aleyhine sonuç doğrulabiliyor. Bu nedenle avukat tutmanız yerinde olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.