Şimdi Ara

Yurt Dışındaki Okullardan Online İngilizce Dersleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ben uzun süredir Irlanda'da yaşamaktayım, buna bagli olarak da İrlanda'da ingilizce öğrenimi ve yasam hakkinda da bir yazi yazmistim ve orada İrlanda'da ingilizce ogrenmek ve calismak isteyenler icin hayat sartlarini anlatmaya calismistim. Yaziya asagidaki linkten ulasabilirsiniz.
    Su an bildiğiniz gibi Covid19 nedeniyle bütün ülkelerde orgun egitim tamamiyle durmuştu. Bazi Avrupa ülkelerinde de yakin zamanda okullar acilmis ama virüsün yayılması nedeniyle yeniden kapatanlar olmustu.
    İrlanda ise işini garantiye alarak risk almak istemedi ve bu nedenle okullarin Eylül'de açılacağını duyurdu.
    Tabi bu asamada dünyada milyonlarca öğrencinin egitimi durdu.
    Irlanda’da okullar, özellikle dil okullari ekonomik acidan cok buyuk darbe aldilar ve bunu biraz olsun hafifletmek icin online uzaktan dil eğitim sistemini kurmaya başladılar. Çoğu dil okulu halihazırda daha onceden kayit olmus ogrencilerine online dersler vermeye basladi ve yeni gelecek öğrenciler icin de kayıt almaya basladilar.
    Bu sistemin de kendine gore avantajlari ve dezavantajlari var tabi ki ve bunlardan bahsedecegim sizlere.

    Avantajlarına bakacak olursak:

    Fiyatlar normal orgun ogretime gore hemen hemen yari yariya bu nedenle dusuk butceli arkadaslarimiz icin cok uygun.
    Master programina gitmek icin ingilizcesini biraz daha iyi duruma getirmek isteyenler icin cok iyi bir seçenek.
    Okula gidip gelmek icin harcanan zaman ortadan kalkmış oluyor.
    Hala sinif ortami internet sisteminde korunmus oluyor. Canli oldugu icin soru sorabiliyorsun ve anında cevap alabilirsiniz. Hala espri yapip butun sinifi gulmekten kirabilirsiniz : )
    Türkiye'deki kurslardan farklı olarak, online eğitimde sınıftaki arkadaşlarınızın yabanci olmasi ders sonrasinda bu kişilerle konuşarak pratik yapma ve kendilerini daha iyi tanımanıza yardımcı olarak uzun bir arkadasligin temellerini atabileceksiniz. Ben ingilizce sınıflarında birlikte okuyup sonrasında yillarca arkadas kalmis insanlari kendi gozlerimle gordum.
    Bu ülkelere gitmeden egitim aldiginiz icin o ulkede yapacaginiz kira vb yasam masraflarından kurtulmus oluyorsunuz.

    Dezavantajlarına bakacak olursak:

    Egitimin verildigi ulkede yasamadiginiz icin insanlarla karsilikli etkilesim eksik kaldigindan Pratik yapmak icin baska ekstra yollar bulmak zorunda kalacaksınız. O da dedigim gibi sinif arkadaşlarınız ya da başka ortamlarda bulacaginiz yollarla yapılabilir.


    Son olarak şu an bazi okullar Eylul ayindan sonra Irlanda’ya orgun ogretime gelecek öğrencilere, örgün eğitim oncesi 2 aya kadar online ingilizce eğitimini bedavaya veriyor ve bu cok buyuk bir firsat. Bu opsiyonu secen ogrenciler aylik fiyati 350 Euro civarinda olan online kursu iki ay toplamda 700 Euro luk bir egitimi bedava almis oluyorlar.

    Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

    Saglicakla kalin…

    https://forum.donanimhaber.com/irlanda-da-ingilizce-okullari-ve-yasam--128735259



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguragacik -- 21 Mayıs 2020; 14:4:30 >







  • Merhabalar,

    Bende 2017 yili yaz ayinda irlanda da @bunguolabs sayesinde staj yapmistim ve cok memnun kalmistim ayrica ingilizce egitimi de aldim. Oradaki arkadaslarimin tecrubelerini de goze alarak irlandanin ingilizce egitimi konusunda son derece basarili oldugunu dusunuyorum orada oldugum surece okullarin surekli bir yaris halinde oldugunu farkettim bir cok ogrenci dil egitimi icin irlandayi tercih ettigi icin onlarda en iyi olmak icin cok calisiyor bu da biz ogrencilerin isine geliyor acikcasi :) ben turkiyede de turkiyenin en iyilerinden birisi olan bir ingilizce kursuna 6 ay gitmistim ama kesinlikle irlandadaki egitimim cok daha iyiydi ve daha gunluk yasamda kullanacagim seyler ogrendim burdaki hocalar kitaplardakini anlatiyor sadece bence ordakiler daha kitap ve normal yasami ozdestiriyorlar.

    Bu ve bir cok sebepten ben irlanda tercihimden cok memnun kaldim. bu corona surecinde ise bende ispanyolca ogrenmeye basladim ve online egitim aliyorum tabikide bende oraya gitmeyi tercih ederim ama bu surecte risk almamak adina online egitimi tercih ettim. Cunku evde bol bol vaktimiz var aslinda ve bu surec bittiginde bunca gunu heba etmis olmak istemedim ayrica bir cok dil kursu normal egitim icin kayit yaptiranlara 4 aylik online egitimi ucretsiz olarakta verebiliyor. Durust olmak gerekirse bende corona surecinin ilk ayinda evde sadece netflix izledim diyebilirim ama simdi ah keske o zamandan baslasaymisim diyorum zaman gercekten alehimize istiyor hep o yuzden dil egitimi ihtiyaci olanlarin daha fazla ertelemeden baslamasini tavsiye ederim cunku erteleyince isler bizim icin biraz daha zorlasabiliyor.

    Kendi ve arkadaslarimin tecrubelerine dayanarak @bunguolabs in bu konudaki bilgisi ve tecrubelerine guveniyorum o yuzden dil egiitimi almak isteyenler icin guzel bir baslangic olacagini dusunuyorum. Umarim faydali olmustur eger sorulariniz varsa bende cevaplamak isterim :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.