Şimdi Ara

Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, size içimi dökmek istedim çünkü çok sıkkınım benim 22-23 yaşından beri bir hayalim var yurt dışında belli bir süre yaşamak. Şuanda 26 yaşındayım. Üniversiteden kalan herhangi bir borcum bulunmamakta. Çalışarak bedelli askerlik parası biriktirdim ve üstüne belli bir miktar daha para biriktirdim haziran ayında 1 ay bedelli askere gittikten sonra kalıcı olarak iş hayatına atılmadan önce yurt dışında tecrübe kazanmak ve uzun zamandır hayalim olan work&study programına gitmek istiyorum çünkü bir daha böyle bir fırsat elime geçmeyecek. İrlanda'da program 25 haftalık kurs, 8 aylık vize, part time çalışma hakkı içermekte bu eğitim için gereken para biraz düz hesap yapıcam 25 haftalık kurs ücreti 3000 euro ek ücretlerle 3200 euro oluyor konaklama ücretleride ortalama olarak haftalık 200 euro ayda 800 euro yapar fatura ödemiyorsunuz sabah ve akşam yemeği içeriyor. Zaten ben oraya gidebilirsem part time bir iş bulsam alacağım para 800 euro. Bu yetmezmiş gibi bir sürü saçma sapan ek ücretler var yok kurs kayıt ücreti yok konaklama ayarlama ücreti yok sigorta yok kurs sonu sınav ücreti ben sınava girmek istemiyorum yok transport ücreti kendim giderim mekana ne gerek var.

    Kurs ücreti 3200 euro+ konaklama ücreti aylık 800 euro 8 aylık süreçte 6400 euro yapıyor(Belki orada sonradan daha ucuz bir yer bulunur ancak pek sanmıyorum yemek ve fatura ücretleri olmadığı için mantıklı oluyor zaten kiralar 800 euro civarında 3 kişi evi paylaşsan anca uyguna geliyor)+ Uçak bileti+ Vize ücreti ile beraber toplam fiyat 10.000 euro civarında oluyor orada harcayacağın para ilk ayda iş bulsam 7 ay çalışsam 4000 euroyu geri alabilirim ancak. Bunlar yetmezmiş gibi birde extradan vizenizin kabul olması için banka hesabında 7000 euro olması gerekiyor. Hadi bunu şöyle çözebiliriz konaklama ücretinin tamamını ödemem sadece 1 aylık öderim oda kabul ediliyor sonra o 7bin euroyu oradayken konaklama süremi arttırmak için kullanabilirim. Sorun şu benim o kadar zamandır çalışmama rağmen 10.000 euro gereken paranın sadece 5 bin eurosu elimde hadi 7 bin euro bankada gözükmesi gereken para için sponsor gösteririz onuda çözdük diyelim. Fiyatlar o kadar yüksek ve heryerden o kadar çok extra maliyet çıkıyor ki işin içinden çıkılmıyor, yazmayı unutmuşum orada çalışmak için gidince 300 euro ödemek gerekiyor. Bu aşağıdaki resimde bulunan kurs standart ucuz bir kurs yani pahalı versiyon falan değil. Daha ucuzu varsada pek fiyat oynamaz zaten fiyatlar genelde bu şekilde. Aslında maliyetin sebebi kurs değil konaklama fiyatı çok pahalı. Çadır kurup sokaktamı uyusam ne yapsam 1 ay konakladıktan sonra. Bu hayalimi bir şekilde kalıcı olarak iş hayatına atılmadan gerçekleştirmek istiyorum çünkü birdaha böyle bir fırsatım olmayacak. Fiyatlar gerçekten çok pahalı TL ye çevirmeyi geçtim Euro olarakta pahalı. Ne yapayım yani bilmiyorum elimde bulunan parayı kumara atıp all in yapıp 2x mi basayım.





    Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu)
    Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 13 Şubat 2022; 13:51:6 >







  • abi karşıya gidemiyoruz ne yurtdışı marmaray 11 tl olmuş

  • Kimsede para yok heralde o yuzden hic boyle hayaller kurulmamış, ele biraz para gecince boyle hayaller kuruluyor işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt

    allah artırsın hocam

  • Avrupada uzun süre yaşamış biri olarak ailede para yoksa sakın o topa girme hocam. Hele İrlanda’dan falan bahsediyorsun. Avrupa ülkelerine göre ultra pahalı yerlerden biri. İş bulurum, çalışırım diye güvenme sokaklarda kalırsın. Fatura dahil 800 €’ya başkentlerde homeless tarzı insanlarla ortak paylaşımlı evlerde yaşarsın. Eğer paran varsa gel, kazanacağını yok gibi düşün. Maalesef son 5 yılda bu işler bir Türk genci için imkansız hale geldi. TL ile falan artık oralarda başa çıkamazsın. Gidebilirsen work and travel ile Amerikaya gitmeye bak. Orada da dediğin masraflar var ama daha çok para kazanıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt

    hocam work and travel ile örneğin 4000 dolara gittik oraya. geriye +15 bin dolarla gelmek mümkün mü? Kimsi yapıyor kimisi yapamıyor galiba ve biraz da gittiğin yere göre değişiyormuş. Ek iş bulabileceğin iyi bir yerde olman lazımmış diye öğrendim.

  • Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt

    Hocam ben 26 yaşindayim work&travel gidemem ki benim gidebileceğim tek program work&study. Ailemde para var eksik parayi verebilirler ancak zengin değiliz ama hedefim onlardan almamakti.Yıllardan beri hayalim bu olduğu içinde gitmek istiyorum açıkçasi hemde şuan kırık bi ingilizcem var onu iyilestiririm.Ingiltereyi zaten çalışma izni vermediği için bastan gözden cikardim diğer anadili ingilizce olan ülkeler avustralya amerika kanada oralarada uçak biletleri çok pahali olduğu için gidilecek gibi değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 13 Şubat 2022; 19:36:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çadır kurup uyumak yada (belki evden daha ucuzsa) araç kiralayıp içinde uyumak mantıklı olabilir hocam gerçekten.

    Bu arada aynı konuyu bende düşünüyorum (work and study). Asıl mesele çok çalışabilmek geliri arttırabilmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • THECERN kullanıcısına yanıt

    Part time yani 20 saat çalışma iznin var asgari ucret alirsan 800 euro alıyorsun hocam daha fazla resmi olarak çalışamazsin kaçak zaten istemezler abd gibi değil yani.En az 3 kisiyle eve çıkmak lazım anca o zaman para yetiyor ve az biraz birikim yapabiliyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 13 Şubat 2022; 22:58:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ailede para yoksa nasıl bir strateji izlenmeli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok yakın bi arkdaşım sırf kanada da okumak için para biriktiriyor.


    insanlar sırf ülkeden tüymek için kendi halince yollar arıyor.

  • Acaba turist olarak seyahat ederek kendinizi geliştirmeyi düşünmez misin hocam evet dil okulunun mutlaka katkısı olur ama maliyeti sağladığı faydaya göre çok yüksek kalıyor bence. Dil mezunu olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki bir gramer altyapısı oluşturmak için iyi bir 11-12.sınıf dil bölümü öğrencilerinin seviyesindeki kurslara kaydolmanız yeterlidir. Bunu şu yüzden söylüyorum, bizim eğitim sistemimiz ne kadar bilgi varsa hepsini yükle öğrenciye şeklinde olduğundan native kişilerin bile bilmediği kuralları öğretiyorlar. Pratik kısmını ise siz kendiniz gezerek hem de farklı yerler görerek halledersiniz.


    İrlanda AB ortalamasının bile üstünde pahalılığa sahip, ayrıca kalacak yer sıkıntısı var kiralar çok yüksek, dil öğrenmeye diye gidip ayı geçirmek için harıl harıl çalışmanın yoluna bakacaksın, kalma sorunu ABD için de geçerli, work and travel ile gidenler ancak birkaç kişi aynı evde kalarak veya şanslılarsa işverenlerinin verdiği evde kalarak bu işi çözüyor. Yoksa 2000 dolar kira verip kimse 3 ayda 15k$ biriktirip dönemez. Zaten bir ev kiralamak için gerekli depozitoyu vs hiç saymıyorum binlerce km öteden gelen ev sahibi gözünden "ne idüğü belirsiz birine" 1 ay depozito 1 ay peşin kirayla kimse kimseye evini mevini kiraya vermez. Kaldı ki WAT'la 3 ayda o kadar yüksek tutar biriktirenlerin geneli 3 ay boyunca çift işte çalışarak ve başkalarıyla aynı evde kalarak, günün 16 17 saatini de çalışarak geçiren insanlar. Yani Türkiye'de çalışmayacakları tempoda çalışıp biriktirebildikleri kadar biriktiriyorlar ama 2 ay çalışayım 1 ay gezerim derlerse o paranın yarısı buhar olur gider.


    Kendimden örnek verecek olursam üniversite döneminde erasmusla avrupaya gittim ve verdikleri hibe sadece kirama yetmişti. Yine de ben liseden beri bunu istediğim için ve o zamandan para biriktirdiğim için cebimdeki diğer 1500 euro ile 15e yakın ülke gezdim. Kaldığım yerler şehrine göre değişmekle birlikte en az 10 en çok 25 euroluk hostellerdi, ki avrupa geneli 15 euroya bulunur yani. Bazı akşamlar hostel parası vermemek için geceyi otobüste geçireceğim şekilde gece otobüsüne bilet alırdım sabaha uyanınca yeni bir şehirde gözlerimi açar 2-3 günde bir farklı dil duya duya gezerdim. Hosteller için hostelworld veya booking, otobüs biletleri için flixbus kullandım sitesinden kalkış ve varış noktalarını seçerek tahmini maliyeti hesaplayabilirsin. Bizdeki gibi sabit fiyat yok birkaç gün ileriye bakınca fiyat biraz daha düşüyor. Yeme içme için Avrupa'nın bim'i aldi var, lidl var, ülkeden ülkeye değişiyor ama mutlaka ucuza karnınızı doyurursunuz. Euro bölgesine göre ucuzdan bahsediyorum. Amaç gerçekten o anki konfordan ödün verip sadece karın doyurmaksa markette 10lu kruvasan var. 1.8-2 euroya peynir bulunur 1.5 euroya salam bulunur marketlerde 40-50 cente donut bulunur. Dandik biraları 33lük 33 cent 50lik 50 cente, daha iyi markaları da 1 euro civarına bulabilirsin Türkiye'den daha ucuz bu euro kuruna rağmen. Mcdonald's uygulamasından ülke değiştirip o ülkedeki kuponlarda işe yarar indirim varsa onları kullanabilirsin veya bazen şehirde gezerken sağda solda bir yerin kuponunu bulabiliyorsunuz ücretsiz oraya buraya koyulmuş oluyor. Şehirlerin tourist information center'larında mutlaka ücretsiz harita olur soracağın şeyleri de sorabilirsin çekinmeye gerek yok yardımcı olurlar. Use-it europe diye bir oluşum var bazı şehirlerin haritalarını eğlenceli şekilde gönüllüler vasıtasıyla hazırlıyorlar. O şehrin gençlerinin önerdiği yerler varsa oraları anlatıyorlar, o şehre veya ülkeye dair komik veya önemli durumlar varsa ilk sayfada onları yazıyorlar. Sitesinde haritaların online pdfleri var anı olarak bile birkaçını saklıyorum.


    Bir geziyi öğretici veya keyifli kılan şeyler taş üstüne taş konup oluşan şekilli binalardan köprülerden ziyade orada edinilen deneyimin tamamı bence. Bunları uzun uzadıya anlattım çünkü yaşıtım birinin bir yurtdışı hayali var, bana kalırsa güzel bir deneyim için de yeterli parası var, kurs pahalı wat pahalı şu pahalı bu pahalı diye hayalinden vazgeçmesine gönlüm razı olmaz. Hiç kenarda parası olmayan için artık hayal gibi bir şey edirneden dışarı adım atması ama bu yukarıda bahsettiğim gezilerin tamamını cebimdeki yaklaşık 1500 euroyla hallettim. Cebinde hiç para olmadan otostopla gezip incik boncuk yapıp parasını çıkartanlar da oluyor elbet ama benim yapım ona uymaz, ben kimseye muhtaç olmadan cebindeki parayı idareli harcaya harcaya gezen tutumlu bir gezginin biriyim daha ötesi değil Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu) 





  • aquarius man A kullanıcısına yanıt

    hocam konu sahibi değilim ama bu güzel yazın için teşekkür etmek istedim ne güzel yapıcı yorum yapmışsın güzel güzel anlatmışsın tecrübelerini akranına yardımcı olmaya çalışmışsın, senin gibiler kalmadı çok güzel adamsın vesselam Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu) 

  • aquarius man A kullanıcısına yanıt

    Hocam yaziniz için tesekkurler alternatif olarak bunu yapabilirim ancak turistik gezi için uzun sureli vize alinamiyor diye biliyorum 14 gunluk veriliyor genelde diye biliyorum mesela ingiltereye gittim 7 gun ingilterede kaldiktan sonra fransaya gecebilirmiyim? Yada mesela ilk fransaya gittim oradan ispanyaya gecebilirmiyim? Nasil gezilir yani?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 15 Şubat 2022; 20:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @FlowMotion İnce düşünceniz için çok sağ olun. Sonuçta ben de zamanında başkalarının yazılarından faydalandım sürekli dışarıdan bilgiyi alan kişi olup kendim dışarı bilgi vermesem büyük saygısızlık olur. Buraya yazılan burada kalır, belki yıllar sonra bile birinin işine yararsa ne mutlu bana.


    @gold5555 Hocam İngiltere artık AB üyesi değil, schengen bölgesinde ise hiç olmadı. Yani İngiltere'ye vize alıp gidecek biri sadece İngiltere'nin(daha doğrusu Birleşik Krallık) vizesini alarak İngiltere, İskoçya, Galler ve K.İrlandaya giriş yapabilir aynı vizeyle. Diğer ihtimal Avrupa'dan kendinize bir ülke seçip oranın schengen turist vizesini almak ve schengen bölgesinde gezmek. Burada kritik nokta hangi ülkenin schengen vizesini alırsanız girişiniz o ülkeden olmalı, ama schengen bölgesine bir kez girdiğinizde pasaporta 2.kez damga vurulmasına gerek olmaksızın diğer schengen bölgesi ülkelerine geçebilirsiniz. Tek vize ile 25-30'a yakın ülke ayağınızın altına geliyor hangisi sizin için öncelikse ona göre o ve çevresindeki ülkeleri gezersiniz 2 hafta. Zaten gezinin her dakikası euro yakıyor diye bir dakika bile boşa harcanmaz bence. Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu)  Sabah 8de sokağa çıkıp akşam 8-9a kadar dışarıda gezince şehrin çoğunu gezmiş oluyor insan. Diğer günde de özellikle gitmek istediğiniz bir yer veya müze varsa oraya yoğunlaşırsınız. Haftasonları veya pazartesileri müzeler kapalı olabiliyor o yüzden evdeki hesabı çarşıya uydurması zor, uyduğu kadar artık.


    Vize süresi vize başvurunuzda gösterdiğiniz banka hesabındaki paraya göre değişkenlik gösterebilir ama ilk yurtdışı deneyimiyse 2 hafta-1 ay arası vermeleri çok muhtemel bence. Birleşik Krallık vizesinin biraz daha zor verildiğini biliyorum ve sterlin eurodan değerli olduğu için biraz daha tuzlu olur gezi.


    İlk yurtdışı deneyimi için genelde Prag, Viyana, Budapeşte üçlüsü tercih ediliyor. Hem başkent oluşlarına karşın minik şehirler olması sebebiyle hem de şehirde fiyatlar isim yapmış metropollerden daha ucuz (paris, barcelona, amsterdam, roma, londra gibi yerlerden) Hem de birbirlerine yakın oldukları için ulaşım ucuza gelir. Başka yakın şehirler de var o saydığım 3lüye yakın brno var, krakow var, graz var, ljubljana var, bratislava var. Anadili ingilizce olan yere gitmek ilk deneyim için belki hayal kırıklığına uğratabilir ama sizin gibi 2. yabancı dil olarak öğrenen diğer gençlerle takılmak kendinize olan güveni de arttırır bence. Karşıdaki takır takır hızlıca konuşurken sürekli düşünen yavaş konuşan taraf olmak can sıkıcı bir durum olabilir.





  • aquarius man A kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam sizin dediğiniz Budapeşte-Viyana-Prag gezisini yapmak için Budapeşte'den başlasam Macaristan'dan nasıl turist vizesi alabilirim? Ben Bursa'da yaşıyorum burada Bulgaristan konsolosluğu var bir acenta aracılığı ile vize alıp Bulgaristan'a gitmiştim turist olarak 2021'de ancak bu acentalar sadece Balkan ülkelerine vize alma işini yapıyor.

    Yurt dışında dil eğitiminin aşırı pahalı olması(İç dökme konusu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 15 Şubat 2022; 23:33:21 >




  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

    kaçak çalışıyorlar work and travel haricinde. sadece uyuyup çalışan akşamı sabahı molası olmayan vatandaşlar var tanıdığım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabancı ülkelerde workaway worldpackers gibi siteler veya hostellere kendin mail atarak gönüllü işler bulabilirsin. Kalma ve yemek karşılığı. Böylece ucuza konaklayıp orda bol bol konuşarak pratik edebilirsin.


    Yeşil pasaportun olmayacağı için gidebileceğin ülkeler sınırlı. Vize istemeyen ülkeler bulacaksın. Arjantin-Karadağ-UKrayna gibi

  • aquarius man A kullanıcısına yanıt

    bilgi için teşekkürler hocam. irlanda diye forumda aratırken yazını gördüm. irlanda çok küçük bir ülke ama türkiyeye yakınlığı çok ilgimi çekiyor.

    sen deneyimli birisin sana bodozlama bir soru sorayım izninle.

    ben 15yıldır yurtdışındayım şuan fastayım. 2 çocuğum var oğlum ingiliz okuluna gidiyor 3 yıldır. kreşe de oraya verdim şuan ingilizcesi gayet iyi. şimdi bu çocuğu ben türkiyeye götürmek istemiyorum.

    5 yıldır amerikaya greencard başvuruyorum ama çıkmıyor. şuan hali hazırda fasta gayet iyi işim var ama işten atıldığım an tr ye dönmek istemiyorum.

    sen benim için ne tavsiye edersin? ne yapayım?

    şahsen ielts sınavlarına giremem ve business planlarla da uğraşamam çünkü red yeme ihtimalim var. gittiğim yerde iş de kurmak istemiyorum riskli.

    eşimi irlandaya öğrenci olarak yollasam sonra çocukları yanına alabilir mi?

    irlandada 400bin euroluk ev alana oturum veriyorlar tarzı yazı var doğru mu? eğer öyle bir yöntem varsa 400bin euroluk ev alıyım irlandadan olsun bitsin sonra da çocuğu yazdırayım irlandada okula.

    irlandanın 70bin km2 lik küçük yüzölçümü beni korkutsa da 1600küsür euroluk asgari ücreti ve tr ye yakınlığı iştahımı arttırıyor.

    portekiz ve yunanistan golden visa falan mantıklı olabilir, oralardan ev alsam avrupa içi seyahat serbest.

    sence ben ne yapayım bu durumda? hiçbişey yapmadan greencard başvurusuna birkaç sene daha devam mı etsem?

    eşimi irlandaya yollasam dil okuluyla o ordan oturum alıp beni yanına alabilir ben de fasta çalışmaya devam edebilirim ama 2 yıl boyunca çocukları yanına alamaz şeklinde birşey duydum.

    çocuklar annesiz durmaz. tavsiye verebilir misin hocam? irlandanın yıllardır yüzde 5 altına düşmeyen işsizlik oranı ve ingilterenin eu dan çıktıktan sonra tüm bulgarların türklerin irlandaya doluşması gibi bir durum sözkonusu mu?





  • Irlanda da aileden zengin degilseniz veya direk oradan o ulkeye gore cok iyi para kazanmiyorsaniz gitmeyin.


    Bizi firma Dublin ofisine yolluyor senede 2-3 hafta, ben Romanyadayim firmanin Dublin subesindekiler benim 3 kat maas aliyor ama hilkat garibesi gibi yasiyorlar 4-5 bin euroya.1+1 evler 2 bin euro, 800-1000 euroya oda tutuyorlar yada ev arkadasi oluyorlar ki oyle 1+1 i en fazla 2 kisi kiralayabilirsin kanunlar yuzunden, ustelik Dublinde 4 yada 5 katlidan yuksek bina yapilmasi yasak ve yeni bina yapilmaya cok zor izin verilir o yuzden kiralar cok asiri yuksek. Ustelik Dublin Pendik kadar biyer dusunun biz her yere yuruyerek gittik vakit varsa.


    Cok iyi karar vermek lazim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.