Şimdi Ara

Yurt Dışına çıkmak isteyenler hele bir gelin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • neden çıkmak istiyorsunuz ?
    kafanızda bu karar kesin mi , detaylıca her aşamasını düşünüz mü , yoksa ülkede yaşanan siyasi-psikolojik haber-olaylardan mı gitmek istiyorsunuz?
    yüksek lisans - doktora vs yapıp kalmak mı istiyorsunuz , yoksa iş bulup yerleşmek mi?


    Gerçekten buralara eğitim için bile gelmek inanılmaz zor , alışma süreci - yabancı hissetme duygusu(çünkü öylesiniz) ve binbir tane sorun. Hele dili bilmediğiniz bir ülkeyse çoğu yerde ingilizce bilen çok az Avrupada misal.

    Türkiyede kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız ve alıştıysanız buralara senelerce çok zorlanabilirsiniz emin misiniz buna - hazır mısınız ?
    Ailenizden uzak kalmaya hazır mısınız ? Aileniz yaşlıysa özellikle çok büyük sorun oluyor , onlarla vakit geçirebilirken sizden uzak yaşlanıyorlar.

    Arkadaş ortamınız aktif ve birsürü kişiyi tanıyorsanız oraya gidince tek kalıcaksınız uzun bir süre (erasmus hariç tabi - erasmus çok daha basit bir süreç kısa zamanlı)

    Sevgiliniz var mı ? kaç yaşındasınız - siz gidince sizi terketme veya ilişkinin bitme olasligi oldugunu dusunmeyin

    Bunları kafanızda kesin oluşturun derim , çok kolay iş değil arkadaşlar haberiniz olsun. Avrupa güzel ama avrupalıya

    Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum 1 seneye yakın TRde çalıştıktan sonra doktora amaçlı Belçikaya taşındım. Ailenizi ve ülkenizi özlemediğiniz an olmuyor haberiniz olsun, yani şuan olaya baş koyduğum için devam ediyorum fakat belki önceden buralara gelip görseydim gitmeyedebilirdim .



  • bu ne yav, ağlama duvarı gibi konu açmışsın. pişmansan bırak dön, sanki zorla ayağından sürüklenmiş gibi davranıyorsun. insan her şeye alışır. konuda sadece aile ile yazdığına katılıyorum. çoğu kişi aile harici sıkıntı yaşamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.