Şimdi Ara

Yurt dışı plakalı araç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    internet de gördüğüm ilanı sizlerle paylaşmak istedim.Konuyla alakalı fikri olabilecek arkadaşlar muhakkak vardır.


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-herkes-binsin-diyeeeee....turklere-de-177131606/detay/


    İlan da türkiye de ki fiyatları ikramiye kazanınca alınabilecek araçları adamlar çok uygun fiyata vermektedir.Aldığımızda satmak dışında sorun çıkarır mı kaza da olsun trafikde olsun yada yurtdışına giriş çıkış işlemleri nasıl olcak yani sorulması çok soru var konu hakkında fikri olan var mı.

    M3 E46 aracı 37 bin tl ye veriyorlar



  • Trafikte falan bir sorun olmaz ama arabanın giriş çıkış yapması yada 6 ay dışarda kalması gerekiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satıcı arkadaşlar 9 ayda bir giriş çıkış yapman gerekiyor dedi.Birgün kal gez dolaş geri çık benzinide fullee zaten ucuz onunla da epey gidersin.Tekrardan 9 ay sonra bir daha yani bu araçla 9 ay sonra tatil şart. Bulunduğum yerle 600 km var gürcistan arası çokda uzak değil.
  • Bana pek güven vermedi , Çünkü yurtdışı araçlarının 6 ay burada 6 ay orada kalması gerekiyor.. Kaldıki çifte vatandaşlık gibi bir durumun olması lazım. Gürcistan plakalı araç bu ya oturum izni gerekli yada çifte vatandaşlık.
  • Kasaba gibi bir yerde yaşıyorsan sıkıntı olmaz ya da tanıdık polis olsun fark etmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tehlikeli polis gorurse işin biter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tak sahte plakayı geç kardeş
  • İlgili Mevzuata göre 1 yıl içerisinde en fazla 6 ay Türkiye de kalabilir. geri kalan 6 ayı sahibi yanında olmak şartıyla yurt dışında kalırsa tekrar 6 ay kalma hakkı doğar. ama Türkiye de yabancı plakayı pek çevirmiyorlar Çünkü yabancı plaka kontrol işlemleri çok karışık olduğu için
  • 6 ay burda kalıyor sonra arabanın sahibiyle birlikte 6 ay dışarda kalması gerekiyor gir çık olmaz.sana gelmez yani düşünme fazla
  • satıcı gerçek bilgi vermiyor öleyse. 9 ay davası ne oluypr peki bende 6 ay yurt çi 6 ay yurt dışı.
  • Bende arabami satmak istiyorum yabanci plaka.
    Plakayi degistirme gibi bi sansimiz yokmu ?
  • arkadaşlar satıcılardan gelen mail şu şekilde bi bakınnn


    Merhaba,

    İşleyiyişi aşağıda ki açıklamada bulabilirsiniz.

    Sigorta türkiyede zorunlu olan trafik sigortası.

    İşleyiş şu şekilde.

    Sizin istediğiniz özellik ve modeldeki aracın en temizini bulup resimlerini kullanıyorsanız WhatsUpp' dan yoksa ,mail yolu ile Gürcistan'dan size gönderiyoruz. Bu arada aracın km si boya bilgilerini ve size teslimli maliyet fiyatlarını gönderiyoruz. Okey verdiğinizde isterseniz ufak bi kapora ile veya müsaitseniz birgününüzü ayırarak sizi aracın bulunduğu yere ( genellikle Batum oluyor, nadirende Tiflis) çağırıp aracın evrakları ile birlikte kendi aracınıza binip sarp gümrüğünden 6 ay+ 6 aylığına uğurluyoruz. Diyelim ki kaporalı araç almanız gerekiyor kendiniz gelemiyorsunuz veya gelmek istemiyorsunuz; sizinle beraber aracı kullanabilir diyeceğiniz 2 kişinin daha kimlik bilgilerini yolluyorsunuz bizim garantimizde güvenilir gürcü vatandaşları adına satışı alıp, siz ve sizin belirlediğiniz kişilerin adına kullanma ve satışı içeren genel vekalatname çıkartıp türkçe tercümesi ile birlikte , aracın Türkiye girişinde zorunlu trafik sigortasınıda yaptırıp size teslim ederken aracın ücretini alıyoruz. Eğer aracı 6 ay sonra giriş çıkış yapmak isterseniz cezasız, 1 sene sonra giriş çıkış yaparsanız cüzzi bir ceza ile(aracın marka modeline göre 300-1400 TL arası)işlemler gerçekleşiyor. Aracınızı satmak istediğinizde elinizde ki vekaletle satışını vererek derhal aracınızı bize ihtiyaç duymadan satabilirsiniz. Aracı değiştirmek istediğinizde aldığınız fiyattan zarar ettirmeyecek şekilde derhal takas işlemlerinizide yardımcı oluyoruz. Araçta muayene ,vergi ve sigorta gibi ödemeleriniz yok.

    Bütün bunlara ilave olarak araç kendi üzerinize olsun istiyorsanız 1750$ fiyatı var ve 2 gün batum a gelmeniz gerekiyor. Satışlar Türkiyedeki gibi değil araç olmadan ve şasi kontrolü yapılmadan satış yapılamıyor. Yani vekaleti sizde olan bir aracın kendisi ve ruhsatı olmadan bırakın satış yapılmasını vekalet iptali bile yapılamaz.
  • Araba çöp para vermeye gerek yok o paraya daha güzel arabalar var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gece772

    Araba çöp para vermeye gerek yok o paraya daha güzel arabalar var

    tek bakışta arabanın çöp olduğunu anlıyorsunuz helal valla 37 bin tl ye m3 yada dengi araç varsa hemen şuan alırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.