Şimdi Ara

Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.679
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yüksek vergi ve vergi itirazı konularını tek başlık altında toplayalım ve buradan çözüm üretmeye çalışalım , diğer konu başlıklarında çok fazla içerik olduğundan bu önemli konu arada kaynayıp gözden kaçabiliyor .

    Türkiyede şuanda alışveriş özgürlüğümüze darbe yapılmakta , tam üç adet gönderime toplamda 3139


    bunlar ayrı ayrı alınmış hiç bir ticari faaliyet amacı gütmeyen kişisel kullanım amaçlı yapılmış alışverişler


    hepsi ayrı kargo ve hepsinde sadece birer adet ürün bulunmakta.


    toplamda ürün ve kargo dahil hepsine 230 usd ödemiş bulunmaktayım ama bana kesilen vergi tutarı 3139 tl bu üçü için , korkunç ! sesimizi çıkarmadıkça tepemize çıktılar. artık yeter!!!! bu ve benzer durumda olanlar seslerini buradan cimerden ve diğer mecralardan duyursun . alışveriş özgürlüğümüz elimizden alınmaya çalışılıyor.....



    adamlar kendi kafalarına göre rakam yazıyorlar , 200, 900, 500 dolar . bütün işi gücü bıraktık bunlarla uğraşıyoruz

    ve vergi itirazı konusunda ptt çalışanları malesef bilgi sahibi değil . ısrarla defalarca vergi itirazı diyerek almadığım paketleri iadeye atmışlar

    bugün kavga ettim bütün hepsiyle . yeniden değelerlendirilmesi için . bakalım ne olacak ....



    twitterda destek bekliyoruz


    #haksızgümrükvergileri


    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.


    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.


    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.




    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 17 Şubat 2021; 18:9:11 >







  • Hocam 230 yerine 2300 üzerinden hesaplanmış sanırım. Tutar hemen hemen o civarda oluyor. Memurun hatası gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 29 Ocak 2021; 3:26:41 >
  • Kampec kullanıcısına yanıt

    bunlar hata değil , bilinçli bir yıldırma politakası , 3 tane paket var hepsinde mi hata olur ? hepsine kalemle kendileri kafalarından rakam yazmışlar ve o yazdıkları rakam üzerinden vergilendirme yapmışlar . benim ne kadara aldığımın bir önemi yok yani gümrüktei müşavir arkadaşlara göre. devletten hangi yetkili acaba ayakkabı ve kıyafet işine girdi . müşavirler şuanda deli gibi ayakkabı ve kıyafetlere yoğunlaşmış durumda. itirazlarımızı yapıyoruz ona bile bakmıyorlar . alışveriş keyfimizin de içine ettiler

  • Bir yıldırma politikası olduğu kesin. Gümrük konusunda yazışmıştık ama ben tek paketinizde hata yaptılar sanmıştım. Durum daha ciddi gibi. Ürünlerin hepsi ayakkabı mıydı? Twitterda da bir tshirte 700TL vergi yazdıklarını okudum. Sanırım tek sorun ürünün cinsi değil. Diğer konuda da sormuştum ama fazla sayıda paket gelipte dikkat çekmiş olabilir misiniz? Takip edemezler diyorsunuz ancak daha önce fazla sayıda paketleriniz takıldıysa isim mimlenebiliyor. Benim başıma geldi, bir pakedim fazla adetten takıldı (ufak diye bir üründen 50 tane söylemiştim ama 200 gramlık pakedi yine de yakaladılar, geri yolladım ve sonrasında gelen en küçük zarfım bile gümrüğe sevkedilip didik didik arandı, başka isimlere söylediklerim gümrüğe uğramadan sorunsuz geçti. O zamandan beri hala tanıdık isimlerine söylüyorum, ismimi saldılar mı haberim yok. 3 yıl oldu.


    Veya işgüzar memurun birini koydular. Gelene gidene yazıyor diyeceğim ama çoğu kişide sıkıntı yok sanıyorum. Özellikle bazıları seçiliyor gibi.


    EDIT: Dediğiniz gibi giyim ürünleri de seçiliyor olabilir sanırım. Gördüklerim ya kıyafet ya da ayakkabı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 29 Ocak 2021; 17:13:6 >




  • GalPal kullanıcısına yanıt

    evet benim ürünlerim ayakkabı ve evet hepsi ayrı zamanlarda yollanmış ürünler , yani atıyorum aralık 5 te bir tane sipariş etmişim yeni gelmiş kasım 30 da sipariş etmişim aynı ana denk gelmiş vs vs ve orada bir birikme yapmış olabilir bu beni ilgilendirmez.


    kavga gürültü onların tekrar vergilendirilmesi için itiraz ettim , bakalım ne olacak , bugün 6$ lık bir paketim daha vardı ona da kalemle 15$ yazıp onun üzerinden vergilendirme yapmışlar


    bak gümrükteki müşavir kardeş , Türkiye senden büyük bunu unutma kendini ne zannediyorsun bilmiyoruz ama seni yakında oradan şutlarlar.....öyle her pakete kalemle istediğiniz fiyatı yazıp vergi ALAMAZSINIZ . inanmazsan değerinin 6$ olduğuna tebligat yollarsın bizde sana belgeleri sunarız .


    isim mimlemesi yaptılarsa ona diyecek bişeyim yok ben 10 seneden fazladır yurtdışından ürün alıyorum bu sene mi akıllarına geldi ?

    neyse herkese yakında üçer beşer kitleyecekleri belli , yakında buralar dolar taşar....


    bak adam $6 'lık paketin üzerine kalemle $15 yazmış ve vergiyi ona göre belirletmiş. Türkiye ekomisi vatandaşın 3-4 dolarına muhtaç kaldıysa vay bizim halimize.....

    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.
    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 17 Şubat 2021; 18:6:52 >




  • evet eğleniyor muyuz gençler ??? bu ne ya her ürüne 1000 lerce lira vergi dönemine mi girdik ..... yahu bana bir sorun bunu ne kadar aldın diye yada içinde ne olduğunu çözemiyorsanız iade yapın hem vakit hem nakit kaybına sebep olarak ne yapmak nereye varmak istemektesiniz ey gümrük ???? valla hergün küfür etmekten günahkar olduk sayenizde





    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.
  • Şikayetvar'da bu konuda bayağı şikayet var. Sistematik bir şekilde giyim, aksesuar alanları hedefe koymuşlar. Yaptıkları hukuksuz, giyime ekstra vergi gibi bir genelge yok ama koymuşlar oraya bir memur, pakedin üzerine kafasına göre uçuk rakamlar yazıyor.

    Herkes Cimer vs şikayet etmiş ama sonuç alamamış, paketler iade olmuş. Madem giyim alınsın istemiyorsun, genelge ile yasaklarsın veya %1000 vergi getirdim dersin. İnsanlar da bilerek almazlar. Bu kanun tanımazlıktan başka bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GalPal kullanıcısına yanıt

    söylediklerine tamamen katılıyorum . ben iade etmedim hiç birini ama günlerdir ne cimerden nede gümrükten tık ses yok , ayrıca vergi itirazı konularında ptt çalışanları çok bilgisizler ve ürün sahiplerine doğru bilgileri aktaramıyorlar bu yüzden de paketler iadeye düşüyor , ben ilk iki paketim için sancaktepe kargo dağıtım merkezine bizzat giderek vergi itiraz dilekçesi vermiş olmama rağmen ,merak edip başakşehir gümrüğü aradığımda ürünlerin iade olacağını söylediklerinde öyle bir kavga ettim ki , tamam beyefendi evraklar şimdi gelmiş dediler ve bakacaklarını söylediler. o ikisinden hala ses yok . ardından iki tane daha gelecek paket vardı onlarada 900-1000 tl bandından saçma sapan kafalarına göre kalemle yazmışlar onun üzerinden vergi kesmişler , neyse onlarada itiraz ettim bu itiraz ettiklerimde sancaktepe kargo dağıtım merkezine gitmedim . neden oraya gitmedim diye sorarsanız bana oradaki memur arkadaş ve gümrükteki memur arkadaş bana evinize en yakın ptt merkezlerine vergi itiraz dilekçelerimizi bırakabileceğimiz yönündeydi . bende o şekilde evime yakın olan ptt merkezine dilekçeleri verdim ama bu seferde gönderiler sil baştan sancaktepe kargo dağıtımdan başakşehire geri giden gönderiler başakşehirden tekrar hiç bir işlem yapılmadan , çekmeköy kargo dağıtıma geri geldi. şu anda bende tam olarak ne yaptıklarını ben anlamış değilim , ptt ye mesaj attım bana siz sancaktepe de değil çekmeköyde oturuyorsunuz orası ilgilenecek gibilerinden salak saçma birşeyler yazmışlar , dedim ben bütün işi gücü bırakıp sürekli bir o ptt bir bu ptt dilekçe evrak peşinde koşamam aişinizi düzgün yapın dedim . bilmiyorum bu son iki paket ne olacak sinir krizine soktular allah kahretsin .


    iki ürün aldık çektiğimiz çilelere bakın arkadaşlar . yazık valla bu millete





  • iktidar değiştiği an yüksek gümrük ve ötv vergileri için toplu eylemler yapmalıyız

  • bence değişmeden yapmalıyız çünkü durum vahim. 3 aydır paketleri alamıyorum çine geri gidiyor ordan geri geliyor , itirazlar evraklar hiç bir işe yaramıyor sonuç çıkmıyor şuanda istanbul posta gümrükte bilinçli bir durum var yada yukardan emir aldılar en yüksek fiyatlardan geçirmeye çalışıyorlar ama kimse bu yüksek tutarları ödemiyor , günün sonunda iadeye düşen paketlerin parası devletin kasasından çıkıyor . yani devlet bir işi daha eline ve yüzüne bulaştırmış oluyor ve vatandaşınıda kendinden daha çok nefret ettirip onları mağdur etmeye devam ediyor . böyle devam ....



    ayrıca itiraz ettiğim bir gönderimin vergisinde herhangi bir fiyat değişikliği olmamış 1021 tl idi

    hala öyle ama gönderi saçma sapan yerlere gitmiş gözüküyor ben lüleburgazda yaşamıyorum ama oralarda gözüküyor :D


    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 24 Şubat 2021; 13:1:2 >




  • gümrüğünde ülkeninde yapacakları işinde ............... bos kutuya 152 tl geçirmişler


    tek ayakkabıyada 440


    kutuyu iade edecem bir yerlerine ........







    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.
    Yüksek vergi ve vergi itiraz konuları.




  • Benim de son gelen 26 dolarlık paketimin üzerine 30$ yazmışlar. Görünce bayağı güldüm. İşin ilginci paket ABD'den geliyor. Paket yönlendirme servisi kullanıyorum ve sigortalı yollatıyorum. Sigorta gümrük deklarasyonu üzerinden yapıldığı için hep tam ürün değerini yazdırıyorum ama memur 4 dolar da benden olsun demiş sanırım.

    İşin ilginci aynı üründen bir de arkadaşıma aldık. Aynı anda benimkiyle beraber yola çıktı. O Avrupa yakasında oturuyor, ben Anadolu. O aynı pakede 31tl ödedi ben 47tl. Aynı durum geçen ay bir kez daha olmuştu. Hatta o zaman ben 42tl ödemiştim, o 12tl. Üzerinde yazan bedel aynıyken hem de. Arkadaş memur beni sevdi kıyak geçiyor diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bu iş artık beni yordu. ya gidecem orda birileriye ciddi kavga çıkartacam , yada daha değişik şeyler yapacam . hergün sinir stres bu ş....in yüzünden . şikayet etmediğim yer kalmadı . itirazları reddediyorlar , cimerden sonuç çıkmıyor , zaten çıkarsa buraya güncelleme bilgisi girerim ama şu ana kadar olumlu tek hareket yok. bardağı taşıran son damla ise boş kutuya 152 tl kesmeleri ....



    şuanda millet bu konuya pek rağbet etmiyor ama yakında canı yanan herkesi burada ağlarken göreceğiz.... destek olsa twitterda bir tt yapabilsek belki bir şeyler lehimize değişir ama bu şekilde gündeme gelmediği sürece hep bize girecek...


    ya gerçek değerine falan baktıkları yok sallapati iş yapıyorlar

  • Ortada bir haksızlık mı desem görevi suistimal mi desem bir sıkıntı var, gümrükteki arkadaşlar gelişigüzel baştansağma iş yapıyor besbelli, bu kadar insanın hakkına giriyorlar resmen, hertürlü hakkınızı arayın gerekli yerlere şikayetinizi yapın üstüne soğuk su içmeyin, benim başıma gelseydi peşini bırakmazdım, ortada bir kanun var ama kanunu uygulamada sıkıntı varsa şikayet edilmeli.

  • ya boş kutu ya boş bir adet kutu ve içinde kullanılacak hiç birşey yok yani çöp , ve gümrük bu kutuya 152 tl vergi kesmiş afrikanın en geri kalmış çadır kabilelerinde bile yaşanmaz böyle bir olay bu bir rezalettir. ekşide başlık açayım en iyisi


    ekşide başlık açtım bakalım modlar yayınlarsa eğer ilgi falanda görürse umarım bir etkisi olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 26 Şubat 2021; 21:35:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musicalite

    ya boş kutu ya boş bir adet kutu ve içinde kullanılacak hiç birşey yok yani çöp , ve gümrük bu kutuya 152 tl vergi kesmiş afrikanın en geri kalmış çadır kabilelerinde bile yaşanmaz böyle bir olay bu bir rezalettir. ekşide başlık açayım en iyisi


    ekşide başlık açtım bakalım modlar yayınlarsa eğer ilgi falanda görürse umarım bir etkisi olur

    Ekşi kim yahu ölme eşşeğim ölme, bence şikayet et ilgili ve yetkili kurumlara daha etkili olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 27 Şubat 2021; 1:38:39 >
  • dgnzcn kullanıcısına yanıt

    şikayet ettik , adamlar sallamıyor ki , sana ne diyorum boş karton kutuya 152.8 tl vergi çıkartmışlar

    daha ötesi var mı ? fiyatını nasıl belirlediklerini çok merak ediyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: musicalite

    şikayet ettik , adamlar sallamıyor ki , sana ne diyorum boş karton kutuya 152.8 tl vergi çıkartmışlar

    daha ötesi var mı ? fiyatını nasıl belirlediklerini çok merak ediyorum

    Nereye ve nasıl şikayet ettiniz bilmiyorum ama ben olsam kredi kartı ekstresi ve aliexpress ödeme sipariş sayfası çıktısı ile tüketici hakem heyeti dahil olmak üzere tüm resmi kurumlara şikayet ederdim ve sonuç alana kadar devam ederdim, ekşi deyince komiğime gitti kusura bakmayın.


    @ musicalite




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 27 Şubat 2021; 12:21:24 >




  • cimer

    nereye edecez ki başka ?

  • Şikayetvar'a PTT gümrük diye aratırsanız bir dolu şikayet çıkıyor. Kimse sonuç alamamış. İtirazlar reddedilmiş. Neye dayanarak reddediliyor o bile belli değil. Cimer'den sonuç çıkmadığına göre üsttekiler olayı biliyor, hatta büyük ihtimal bu hukuksuzluğun talimatı bizzat üsttekiler tarafından verilmiş. Bir iki kendini bilmez memurun işi olsa çoktan bir şeyler yapılırdı.

    Biz zamanında yasaklar ilk gelmeye başladığında özellikle kozmetik yasağı için çok itiraz etmeye çalışmış ama yeterli destek bulamamıştık. Hatta uğraştığınız şeye bak parfüm de almayıver diyenler bile olmuştu. Ucu kendisine dokunana kadar kimse kılını kıpırdatmıyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.